Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
palma wrote:baranosia ja nic nie szłyszałam ale też nam się bardzo podoba, tylko mi troche ten mały koszyk nie pasuje, albo wydaje się taki mały ;/
Wow Cudek ale duży chłopczykWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 12:25
cudek2 lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Mi akurat mocno duży nie jest potrzebny ale mega podoba mi się wykonanie, gondola i mega spacerówka no normalnie się zakochałam
Wow Cudek ale duży chłopczyk
i co najwaznijesze w Anex sport są fajne koloryaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Cudek, śliczny ten Twój synek i kawał chłopa
Dziewczyny ile cm miał obwód główki waszych maluchów podczas połówkowych? U mnie wyszła dość spora główka jak to stwierdziła pani sonograf i okrągła a nie owalna jak to u innych dzieci na tym etapie. Główka ma 20.97 cm (209.7 mm). Nie za dużo?cudek2 lubi tę wiadomość
-
Nita nie przejmuj się wymiarami,bo po pierwsze to jest tylko USG, które nie jest w 100% miarodajne, a po drugie każde dziecko, każdy człowiek jest inny i to,że jakimś parametrem trochę wychodzi poza normę o niczym nie świadczy.
Mi to gin fajnie wytłumaczył: średnia wzrostu mężczyzn jest powiedzmy 180cm to nie znaczy,że ten co ma 160 czy 190 jest chory, także nie dopatruj się niczego złegoMartusiazabka, -em-- lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Nita wrote:Cudek, śliczny ten Twój synek i kawał chłopa
Dziewczyny ile cm miał obwód główki waszych maluchów podczas połówkowych? U mnie wyszła dość spora główka jak to stwierdziła pani sonograf i okrągła a nie owalna jak to u innych dzieci na tym etapie. Główka ma 20.97 cm (209.7 mm). Nie za dużo?
u mnie w 21t5d 19,3, ale ja mam na wykresach centylowych, że nawet minimalnie poniżej średniej, więc raczej nie duża - Ty masz o tydzień później, więc nie wiem, czy to jakoś bardzo "duża"
teraz jeszcze sprawdziłam, że w 20t1d - było 17,1, więc przez 1,5 tygodnia przybyło 2 cm, więc u Ciebie chyba też jest coś koło tego- masz 22t6d - czyli od mojego drugiego o jeden tydzień później i też ok 2 cm więcej, więc chyba w miarę ok, no chyba, że chodziło o proporcje do reszty ciała
ale takie gadanie wogóle głupie jest, zakresy norm są już teraz dość spore i dzieciaczek się w nich mieści - przecież dzieci rodzą się 50cm i ponad 60 cm i wszystkie są zdrowe, i "w normach", po prostu ludzie nie są identyczni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:12
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, macie rację, po co się doszukiwać czegoś czego nie ma
Tylko ta pani sonograf taka praktykantka i po prostu głupio ułożyła swoje słowa, że brzmiało to tak, jakby moje dziecko jakimś bardzo dużym gigantem było. Nie wiem w ogóle dlaczego połówkowe mi praktykantka robiła. No cóż, ważne że maluch zdrowy, fika i się uśmiechał na usg
-
baranosia wrote:Wracam ze sklepu z wózkami. Polecają nam i najbardziej podoba nam się Anex Sport któraś coś o nim słyszała?
jest dość młody bo niby od wrzesnia 2015, póki co same poytywne opinie, jeszcze chcę zobaczyć tako junama
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Udało mi się okazyjnie zakupić taki kombinezon
Można nosić go tak jak na zdjęciu, ale te zamki na dole można przepiąć tak że tworzą się normalne nogawki.
Chyba idealny kompromis pomiędzy takim typowo do wózka a takim do fotelika.
Kombinezon jest z H&Mbaranosia, katek88, Martusiazabka, cudek2, Izieth, Olcia..89, Nulka lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
AniaKami- kochana, tak mi przykro
tak bardzo wierzylam, ze uda sie uratowac malenstwo. ehh, to takie niesprawiedliwe
Twoj aniolek bedzie na Ciebie patrzyl z nieba i niedlugo zesle Ci pocieszenie, tak bedzie na pewno. trzymaj sie cieplo kochana!
Ktoras z dziewczyn wklejala tutaj linka odnosnie dostawek do wozka- dzieki! bardzo sie przydaja chyba decyduje sie na taka dostawke wlasnie, a gondole kupuje jakas uzywana. jest jeszcze opcja kupna identycznego wozka jak mam teraz z Mamas&Papas, ktory ma w zestawie gondole. wozek mega mi sie sprawdzil i to bylaby chyba najlepsza opcja.
Ja dzis umieram, mega przeziebiona jestem. jutro wizyta, ale bez usg.
Cudek, sliczny synus! spoznione zyczenia urodzinowe
Dziewczyny, nie sugerujcie sie w tym momencie za bardzo tymi wymiarami. dzieciaczki naprawde rosna w swoim tempie, jesli lekarz nie widzi problemu, to nie ma co na sile sobie takowego stwarzac
trzymam kciuki za wizyty i dobre samopoczucie!
dobrej nocy!
cudek2, michaela lubią tę wiadomość
-
Na fb od południa też dość cicho
Jak tam laski wasze dzisiejsze glukozy? Bo u mnie ok na szczęście
na czczo 84
Po 1h 100
Po 2h 98
Uf uf
tylko hemoglobina już zaczyna spadać, porównałam wyniki z 1ciążą i mam identycznie na tym etapie 11.9 wtedy przy kolejnym badaniu po miesiącu 11.7 dostałam żelazo na miesiąc i potem już znowu było ok
Wprowadzam od dziś codziennie smoothie z buraka i natki pietruszki-em-- lubi tę wiadomość