Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Dzięki właśnie coś mi tak świtało
Dało się to wypić? Nie robiło Ci się słabo ani niedobrze?
Na mnie to badanie nie robi wielkiego wrażeniaani za 1 razem ani teraz nie miałam nawet minuty gorszego samopuczucia
Wybrałam smak glukozy cytrynowy - jak bardzo słodka lemoniada, wypiłam na jeden łyk i tak chyba najlepiej
Jedynie jakieś 5min po wypiciu drapało mnie w gardle od tej słodyczy
No ale każdy organizm może inaczej zareagować -
Ja dzis po usg i mlody wazy 709g
jak tak dalej pojdzie to przy porodzie 3200, uff potem go podtucze
Niestety nie chcial pokazac swojej buzki przez 40 min probowalismy !! Zalozyl noge i reke na twarz atleta jeden
Na razie ulozenie posladkowe... Mam nadzieje ze sie przekreci wiercioch jeden.
Martwi mnie to ze na kazdym usg ma zgieta raczke przy buzi, za kazdym razem tak samo. Oby to byla jego ulubiona pozycja i ogolnie mam nadzieje ze nia rusza a nie tak dziwnie bez ruchu nonstop...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 21:59
kalina123, Koska 88, cudek2, Izieth, RedLady lubią tę wiadomość
-
u nas obwod glowki 177mm w 20+0. niestety nie mam przy sobie wyniku z badania w 22+0. ale jabym sie nie przejmowala, to tylko usg i jeszcze praktykantka robila. wszystko jest ok.
dla mnie glukoza tez nie byla zla. smak po prostu slodki i tyle. warto wziac cos do przekaszenia na pozniej i juz.
co do wozkow innych niz baby design to sie jie wypowiem bo innego nie testowalam. dla mnie najwazniejsze bylo zeby byl miekki (amortyzacja) zeby dziecka nie wytrzepalo i skretny, lekki w prowadzeniu. chociaz jak teraz patrze na te sliczne wozki to zaluje ze juz mam i nie moge nowego kupicasiam lubi tę wiadomość
-
Em na wynikach mam normy dla nieciążowych, od 12
W necie czytam że norma dla ciąży to od 11-11,5 czyli moje 11.9 to nie dramat ale 2 miesiące temu miałam 13.1 więc ewidentnie spada dlatego wprowadzam plan ratunkowy, powtórzę wyniki za miesiąc, mam nadzieję że nie będzie bardziej spadać
Ja biorę dodatkowo omegamed optima, tam jest żelazo -
A powiedzcie jaki rozmiar kupujecie kombinezonow? Bo ja mam jeden 56 taki który nadaje się do fotelika.ale jeszcze bym chciała coś takiego jak Kaczorek wrzuciła,ale nie wiem czy wziąć 56 czy 62... na zimę chyba jednak styknie 56, nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 06:20
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Właśnie, ja też się zastanawiam jaki rozmiar kombinezonu kupić? 56 wydaje się taki malutki i boję się, że styknie może na 3 tygodnie a przecież zima będzie się ciągnąć do lutego... Czasem sobie myślę, że ja taka ciemna w tych sprawach dziecięcych, że aż się boję jaką ja mamą będę, bo na niczym się nie znam. Mój mąż tak samo. A dziecko jednak było wyczekane bardzo długo
A jutro idę do takiej mamuśki odkupić od niej ubranka dla chłopczyka. Miałam postanowienie, że ubranka kupujemy tylko nowe i trochę już mamy, ale jednak to sporo pieniędzy wszystko kosztuje a tu fajna okazja, dziewczyna sprzedaje ubranka prawie jak za darmo i niektóre nawet nieużywane, nadal z metką.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Ja zaczynam wielkie kupowanie od września
Ten kombinezon super, chyba też się na taki zdecyduję, ale właśnie jaki rozmiar?
Ja też zielona w sprawach dziecięcych, ale to chyba przyjdzie z czasem, damy radęDzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, mam nadzieję, że czegoś się nauczę
Wieczorem tatuś pierwszy raz czytał malutkiej bajkiCiekawe, czy go słyszała?
-em-- lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Hej dziewczyny, cos spać nie mogę. Myślę o tych ruchach, wiem, że liczy sie dopiero po 28-30 tygodniu, ale zastanawia mnie jedna rzecz... Ja mojego maluszka czuję prawie wyłącznie w nocy i nad ranem (wlasnie teraz sie mega wierci). W ciągu dnia prawie nic. Za to w nocy potrafi ruszać się trzy godziny bez przerw. Jeśli taka nocna aktywność mu pozostanie, to jak ja mam w późniejszych tygodniach liczyć te 10 ruchów na dobę?
jeśli liczy się każdy mały ruch, to w nocy w ciągu 5 minut jest te 10 ruchów, a jeśli liczą się całe serie, to na dobę mam max 2. Odkąd czuję ruchy takie ma pory aktywności i to się raczej nie zmieni za 4 tygodnie.. czy to normalne, że jest aktywny tylko raz - dwa razy na dobę? Gdzieś czytałam że przerwy nie powinny być większe niż 6h, no to u mnie w ciagu dnia jest czasem i z 10h przerwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 05:29
-
Krakuska śpij spokojnie i czekaj na 28 tydzien teraz sie ruchami nie przejmuj, możliwe że nie wszystko jeszcze czuujemy na tym etapie. Mi się dziecko z nocy zaczyna stopniowo przestawiać na dzień
No i jak mam ochotę być kopnięta to zjadam coś np grejpfruta hyhy
-
Maluszek ma chyba jeszcze tyle miejsca, że nie wszystkie ruchy są wyczuwalne. Za 4 tygodnie będzie większy i trudniej mu będzie się wiercić w niewyczuwalny dla nas sposób
Dotty84, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Powoli zaczynam prać ubranka bobaska. Trochę tego jest... za dwa miechy pozostanie mi tylko ich wyprasowanie. Przyjechał półko przewijak - fajny mebelek. Szlifuję łóżeczko, które później muszę pomalować. Kupiłam materacyk - lateksowy. Stwierdziłam, że skoro mam używane łóżeczko za free to kupię materac lepszy i droższy. No i powoli muszę podzielić rzeczy na torby do szpitala i zacząć je kompletować. Wózek prawdopodobnie też dostaniemy (Mutsy 4Rider). Chciałam mieć baby design husky, ale doszliśmy do wniosku że gondoli i fotelika i tak krótko się używa, więc po 6 msc kupimy nową, lżejszą spacerówkę.
Przygotowania ruszyły pełną parątak długo na to czekałam!
cudek2 lubi tę wiadomość