X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tak raz
    Najpierw krew potem pijesz potem znowu krew po 1h i 2h

baranosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Baranosia tak raz
    Najpierw krew potem pijesz potem znowu krew po 1h i 2h
    Dzięki właśnie coś mi tak świtało ;)
    Dało się to wypić? Nie robiło Ci się słabo ani niedobrze?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzien dzisiaj umieram. Boli mnie brzuch i plecy. Mam nadzieje, ze to tylko zmęczenie i jutro od rana wszystko juz będzie dobrze....

bl9cvcqgs911kctx.png
  • katek88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza w normie:)
    Mamy ten sam biały kombinezon czeka w kupce tytułem na wyjście ze szpitala:p
    Gorzej, że moje TSH nagle wyszło 5,6 a wcześniej brak problemów....
    Znowu zaczynają sie nerwy...

WróżkaZielona, -em-- lubią tę wiadomość

f2w343r8au6frwux.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dzięki właśnie coś mi tak świtało ;)
    Dało się to wypić? Nie robiło Ci się słabo ani niedobrze?

Na mnie to badanie nie robi wielkiego wrażenia ;) ani za 1 razem ani teraz nie miałam nawet minuty gorszego samopuczucia
    Wybrałam smak glukozy cytrynowy - jak bardzo słodka lemoniada, wypiłam na jeden łyk i tak chyba najlepiej
    Jedynie jakieś 5min po wypiciu drapało mnie w gardle od tej słodyczy
    No ale każdy organizm może inaczej zareagować

82doroeqdnooy9dr.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez panikowalam a nie było tak źle. Trzeba szybko pić a nie delektować się i będzie ok

Martusiazabka lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gardło tez mnie drapało od słodkiego

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po usg i mlody wazy 709g :) jak tak dalej pojdzie to przy porodzie 3200, uff potem go podtucze :P
    Niestety nie chcial pokazac swojej buzki przez 40 min probowalismy !! Zalozyl noge i reke na twarz atleta jeden :P
    Na razie ulozenie posladkowe... Mam nadzieje ze sie przekreci wiercioch jeden.
    Martwi mnie to ze na kazdym usg ma zgieta raczke przy buzi, za kazdym razem tak samo. Oby to byla jego ulubiona pozycja i ogolnie mam nadzieje ze nia rusza a nie tak dziwnie bez ruchu nonstop...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 21:59

kalina123, Koska 88, cudek2, Izieth, RedLady lubią tę wiadomość

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas obwod glowki 177mm w 20+0. niestety nie mam przy sobie wyniku z badania w 22+0. ale jabym sie nie przejmowala, to tylko usg i jeszcze praktykantka robila. wszystko jest ok.

dla mnie glukoza tez nie byla zla. smak po prostu slodki i tyle. warto wziac cos do przekaszenia na pozniej i juz.

co do wozkow innych niz baby design to sie jie wypowiem bo innego nie testowalam. dla mnie najwazniejsze bylo zeby byl miekki (amortyzacja) zeby dziecka nie wytrzepalo i skretny, lekki w prowadzeniu. chociaz jak teraz patrze na te sliczne wozki to zaluje ze juz mam i nie moge nowego kupic

asiam lubi tę wiadomość

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • -em-- Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina a ta hemoglobina to juz poza normma? u mnie norma jest od 11,2 a mam 13,3. i nic oprocz diety nie stosuje.

koska odpocznij troche. pewnie organizm daje znac by zwolnic.

dobra, teraz spadam

zyfd7e4.png
    io9vpmb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em na wynikach mam normy dla nieciążowych, od 12
    W necie czytam że norma dla ciąży to od 11-11,5 czyli moje 11.9 to nie dramat ale 2 miesiące temu miałam 13.1 więc ewidentnie spada dlatego wprowadzam plan ratunkowy, powtórzę wyniki za miesiąc, mam nadzieję że nie będzie bardziej spadać
    Ja biorę dodatkowo omegamed optima, tam jest żelazo

82doroeqdnooy9dr.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jaki rozmiar kupujecie kombinezonow? Bo ja mam jeden 56 taki który nadaje się do fotelika.ale jeszcze bym chciała coś takiego jak Kaczorek wrzuciła,ale nie wiem czy wziąć 56 czy 62... na zimę chyba jednak styknie 56, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 06:20

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja też się zastanawiam jaki rozmiar kombinezonu kupić? 56 wydaje się taki malutki i boję się, że styknie może na 3 tygodnie a przecież zima będzie się ciągnąć do lutego... Czasem sobie myślę, że ja taka ciemna w tych sprawach dziecięcych, że aż się boję jaką ja mamą będę, bo na niczym się nie znam. Mój mąż tak samo. A dziecko jednak było wyczekane bardzo długo :)

A jutro idę do takiej mamuśki odkupić od niej ubranka dla chłopczyka. Miałam postanowienie, że ubranka kupujemy tylko nowe i trochę już mamy, ale jednak to sporo pieniędzy wszystko kosztuje a tu fajna okazja, dziewczyna sprzedaje ubranka prawie jak za darmo i niektóre nawet nieużywane, nadal z metką.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam wielkie kupowanie od września :) Ten kombinezon super, chyba też się na taki zdecyduję, ale właśnie jaki rozmiar?

Ja też zielona w sprawach dziecięcych, ale to chyba przyjdzie z czasem, damy radę :) Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, mam nadzieję, że czegoś się nauczę ;)

Wieczorem tatuś pierwszy raz czytał malutkiej bajki :) Ciekawe, czy go słyszała? :)

-em-- lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, cos spać nie mogę. Myślę o tych ruchach, wiem, że liczy sie dopiero po 28-30 tygodniu, ale zastanawia mnie jedna rzecz... Ja mojego maluszka czuję prawie wyłącznie w nocy i nad ranem (wlasnie teraz sie mega wierci). W ciągu dnia prawie nic. Za to w nocy potrafi ruszać się trzy godziny bez przerw. Jeśli taka nocna aktywność mu pozostanie, to jak ja mam w późniejszych tygodniach liczyć te 10 ruchów na dobę? :( jeśli liczy się każdy mały ruch, to w nocy w ciągu 5 minut jest te 10 ruchów, a jeśli liczą się całe serie, to na dobę mam max 2. Odkąd czuję ruchy takie ma pory aktywności i to się raczej nie zmieni za 4 tygodnie.. czy to normalne, że jest aktywny tylko raz - dwa razy na dobę? Gdzieś czytałam że przerwy nie powinny być większe niż 6h, no to u mnie w ciagu dnia jest czasem i z 10h przerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 05:29

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska śpij spokojnie i czekaj na 28 tydzien teraz sie ruchami nie przejmuj, możliwe że nie wszystko jeszcze czuujemy na tym etapie. Mi się dziecko z nocy zaczyna stopniowo przestawiać na dzień;) No i jak mam ochotę być kopnięta to zjadam coś np grejpfruta hyhy

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek ma chyba jeszcze tyle miejsca, że nie wszystkie ruchy są wyczuwalne. Za 4 tygodnie będzie większy i trudniej mu będzie się wiercić w niewyczuwalny dla nas sposób :)

Dotty84, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli zaczynam prać ubranka bobaska. Trochę tego jest... za dwa miechy pozostanie mi tylko ich wyprasowanie. Przyjechał półko przewijak - fajny mebelek. Szlifuję łóżeczko, które później muszę pomalować. Kupiłam materacyk - lateksowy. Stwierdziłam, że skoro mam używane łóżeczko za free to kupię materac lepszy i droższy. No i powoli muszę podzielić rzeczy na torby do szpitala i zacząć je kompletować. Wózek prawdopodobnie też dostaniemy (Mutsy 4Rider). Chciałam mieć baby design husky, ale doszliśmy do wniosku że gondoli i fotelika i tak krótko się używa, więc po 6 msc kupimy nową, lżejszą spacerówkę.

Przygotowania ruszyły pełną parą :D tak długo na to czekałam!

cudek2 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się głupia nakręciłam tą glukozą że pół nocy nie spałam.
    Czekam już pod gabinetem i już mi słabo

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam. Nie pozwolili mi wcisnąć cytryny ale jakoś dałam radę. Myślałam że będzie gorzej w sumie :)

guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, -em-- lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ