X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia gratki zdrowego synka :)

Emilka ja też mam takie suche coś na staniku, widać na czarnym, ale z piersi nic mi nie leci a i biust ogólnie mało mi urósł.

Cudek mam taki sam brzuszek jak Twój. Super wyglądasz, a skąd ta fajna sukienka/tunika po lewej stronie? Lubię takie kolory i paski :)

Witam nowe dziewczyny.

cudek2, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aniolku :)
    MoBo spokojnie. Mamy w zwyczaju pytac o to samo po milion razy. Jestesmy w ciazy. Skleroza nie boli :D
    Dzis rano jak mialam maly atak kaszlu i kichania to poczulam spory nacisk na macice, jakbym mlodego wypychala. Od tamtego momentu brzuch twardy i mnie dziwnie boli, pali tam. ;/ jak do jutra nie przejdzie to od razu po lab zawitam u ginekologa bo to w jednym miejscu.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie polecam laczyc mleka z sokiem pomaranczowym...

Martusiazabka, Nulka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że lista zamknięta a tu dwa nowe brzuszki się ujawniły ;) hihi. Fajnie. Jeszcze raz witajcie !

Ta turkusowa w paski- to nie uwierzycie, ale na targu! Błhaha ha! Stała babeczka między stoiskiem z warzywami a wyrobami pszczelarskimi z ciuchami. No i tak mi te paski w oko wpadly. 35 zł. Fajna jest bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:05

Nita, Dotty84 lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam nad wózkiem. Kurcze nie wiem czy jest sens kupować dzieciaczkowi z grudnia wózka 3w1. Nie wiem na ile się wykorzysta tą opcję fotelika. No bo zima i dziecku ma być ciepło jeśli się gdzieś wyjdzie, więc pewnie gondola plus kocyk. Wiosną powoli można się przesiadać na spacerówkę, tak w maju pewnie. Może lepiej zainwestować w lepszy fotelik samochodowy i kupić wózek 2w1. Jak myślicie? Jak robicie? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

gannyx8d3jkuugfm.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniolek zdecydowanie kupić osobno wózek a osobno porządny fotelik
    Te foteliki wózkowe to kit
    Chyba że do zestawu wózkowego dodają np fotelik maxi cosi to wtedy ok

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np kupuję wózek Anex sport właśnie z maxi cosi żeby bezpiecznie wozić małego w samochodzie.
    Usłyszałam że kupując wersję cabrio fix trzeba dokupić bazę za prawie drugie tyle co fotelik i w sklepie polecono mi wersję citi

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja może skorzystam i napiszę coś o sobie. Ania lat 29. Dzidziulek pierwszy w drodze. Córunia - Pola. Chora na niedoczynność tarczycy. 10 lat po zabiegu całkowitego praktycznie usunięcia. Także z jakimiś tam problemami, ale radzimy sobie. :) Na zwolnieniu od początku ciąży (plamienia). Na tym etapie wszystko mnie zaskakuje i dziwi i troszkę przeraża. Mogę zadawać absurdalne pytania (wybaczcie).
    :)

Martusiazabka, Koska 88, Izieth, Werix, Julia--natalia, zochna, Nulka lubią tę wiadomość

gannyx8d3jkuugfm.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia cabrio fix montujesz normalnie na pasy, baza nie jest konieczna
    Citi to już lekko przestarzała konstrukcja choć i tak lepszy niż te wszystkie antymandatowce bez atestów
    Bierz cabriofix albo pebble ale on już droższy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:43

Isia86 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko. Baranosia widziałam dziś tego anexa eko skórka taki karmelowy z biało- czarnym dodatkami. Cukiereczek piękny!! Dla mnie troszkę za drogi. Mam wątpliwości co do eko skóry, bo się boję, że będzie pękać. Np spacerówka przez ok 3 lata użytkowania. Zastanawiam się nad wózkiem roan bass. Bardzo mi się podoba.

gannyx8d3jkuugfm.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniolek chyba właśnie ten kolor bierzemy :)

Ja się bardzo napaliłam na Roan bassa soft ale odradzili nam go.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ooo ooo dobry temat o wózkach :) bede tylko czytać bo w tym temacie jestem kompletnie zielona O.o
    Łóżeczko fajne, ale z takom dziurom? Pamiętam, że moja siostrzenica czasem cuda wyprawiala żeby się wydostać.

Co do kichania querretenshi to dobrze, że nie popuscilas przy tym bo mnie się czasem zdarza :/ dlatego jak kicham to na wszelki wypadek zakładam nogę na nogę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 22:03

Martusiazabka, makalotia lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co było powodem tego odradzenia? Bo roany w sumie bass od bassa soft się tymi materiałami różnią i jest jeszcze wersja eco leather właśnie bassa. W sumie softa też.

gannyx8d3jkuugfm.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo oj tak kichanie jest najgorsze gdy chce się siku haha :D

Anniooek on głównie różnią się tym że wersja soft ma dodatkowy amortyzator i faktycznie lepszą jakość materiału. Odradzono nam ze względu na wysoko osadzoną spacerówkę i rączka w przypadku gondoli kończy się tuż przy gondoli i przez to idzie się blisko wózka i można go po prostu kopać nogami. Te dwie rzeczy można łatwo zaobserwować stawiając obok siebie dwa wózki lub nawet porównując zdjęcia w Internecie.

Z tańszych polecano nam bardziej bebetto i camarelo ale mi się nie podoba spacerówka anex ma ją o wiele lepszą tak jakby kubełkową - no nie wiem jak to opisać ale ona jet dla mnie bardziej dla mniejszego dziecka a bebetto wydaje mi się że małe dziecko tam wypadnie bo nie ma co go stabilizować po bokach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 22:16

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, my wybraliśmy takie:
    http://www.klups.pl/produkty/bez-kategorii/lozeczko-radek-v-z-szuflada/
    Bardzo chciałam z szufladą, bo nie wiele miejsca mamy w mieszkaniu, tak więc każda przestrzeń na przechowywanie cenna :)
    I te łóżeczko co pokazałaś też fajne.

Witaj anniolek :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek to mówisz, że tunika z rynku? Dobrze wygląda. A widziałam bardzo podobną sukienkę w H&M w dziale dla mamusiek. Chyba sobie kupię, bo fajnie się brzuszek prezentuje w takich kolorach i paskach poprzecznych. :)

cudek2 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a ten baby design wózki to to nie?
    Maxicosi można podpiąć i duże kółka, jednom ręką można prowadzić... ale jak mowie jeszcze się nie znam :P

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że ja osiągnęłam 158 cm wzrostu. Chyba swoimi kaczymi nóżkami nic nie pokopię ;)
    A łóżeczko chcę też zwykłe, białe z szufladą. Też takie, które się da przerobić na małe łóżko później :)

gannyx8d3jkuugfm.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, ja rozważam baby design :) Podoba mi sie Husky lub Lupo Comfort. Tylko, jak na razie są to moje rozważania internetowe ;) Wybiorę się do sklepu pojeździć to zobaczymy czy mi się odmieni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 22:33

MoBo, Werix lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o łóżeczko to ja.zdecydowanie stawiam na żyrafę w kolorze wenge :-)
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-gpk-biale-wenge-i6422598452.html
    Na innej.aukcji.widziałam wenge z wanilią zamiast białego. Są poprostu cudowne :-)

A co do wózka to pojęcia nie mam. Z resztą mój ojczym uparł się ze wózek nam kupi, wiec wyboru nie mam :-) musze się zdać na jego decyzję. Napewno będzie idealny :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ