X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita -mieszkasz w uk ? W jakim miescie ?

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejsca parkingowe to w Słupsku na przykład albo w Bydgoszczy, chociaż nie wszędzie. Ale w galeriach można wyczaić.

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak gdzieś słyszę, że ciąża to nie choroba to już wiem, że ta osoba w ciąży nigdy nie była. Czasem to gorzej niż choroba, bo jak wytłumaczyć zgagę, zaparcia, ból pleców, senność i wiele innych jednocześnie? Zmasowany atak dolegliwości wszelakich dopada, występujących oczywiście w tym samym czasie, bo jakby inaczej :P

Najbardziej się zdziwiłam, że podczas odprawy lotniskowej były dwie kolejki - jedna dla rodzin z dziećmi a druga dla reszty wczasowiczów. Gdy spytałam czy mogę zdać bagaż w kolejce "rodziny z dziećmi" bo jestem w ciąży to mimo, iż w tamtej kolejce nie było praktycznie nikogo to przeeeemiła pani obsługująca odprawy powiedziała, że nie ma takiej możliwości... więc czekałam wraz z 150 pasażerami w kolejce 'zwykłej'...

oj wtedy lotniska nagrabiły sobie u mnie niesamowicie... żeby kobitkom w stanie wyjątkowym nie ułatwić życia... przecież wiadomo, że taka ulga w kolejce nie jest dożywotnia, to tylko 9 miesięcy ale niee, po co.. smutne to a co gorsza prawdziwe

Werix lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słupsk? Czyżbyś pochodziła z moich rejonów? :) Będąc w Polsce też mnie kasjerka w Rossmannie zawołała bez kolejki. A starsze panie za mną zaczęły rolować oczami i wzdychać :D

Iva, ja w Londynie.

Iva79 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Sea Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień upłynął pod znakiem śliwek. Są tak tanie, tak słodziutkie i pyszne o tej porze roku, że już mi żal, że w zimie nie będzie tych owocków na rynkach

michaela, Werix, Dagn_ lubią tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co daję radę, stoję zawsze i grzecznie czekam na swoją kolej, ale jestem w szoku, że ludzie tak nie reagują na kobietę ciężarną, tzn. żeby się patrzeć jakby nigdy kobiety w ciąży nie widzieli i było by to coś dziwnego są pierwsi,ale jakikolwiek gest życzliwośći jescze mi się nie zdażył. Anna123 zazdroszczę, niestety na nfz wiekszość lekarzy traktuje nas jak zło konieczne :/

tb738ribfs156aj0.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne i okrutne jest to ze czlowiek pracuje oplaca skladki a jak przyjdzie choroba czy jak w naszym przypadku ciaza to nie jednokrotnie sie zdaza ze zeby potraktowali Cie po ludzku to trzeba isc prywatnie.

Madziula87 lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety fakt, że się pójdzie prywatnie też niczego nie gwarantuje. Ja byłam prywatnie u lekarza za 250zł za wizytę i on też co drugie zdanie powtarzał z wyrzutem, że ciąża to nie choroba i kobiety w Polsce ją za bardzo przeżywają, chociaż nawet mu się nie skarżyłam na nic... No ale więcej do niego nie poszłam:P

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 8tc i najpierw miałam L4 od lekarza z NFZ a potem jak się przeniosłam do prywatnej gin to od niej i same zaproponowały.

W Rossmannie kiedyś grzecznie stoję w kolejce a kasjerka na cały sklep : Pani w ciąży proszę do kasy ;)

Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina to prawda dlatego lekarze powinni byc tylko z powolania a nie dla kasy

j36regz209hdv9cb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja akurat nie, ale rodzinę tam mam i często odwiedzam:) może ciąża to nie choroba ale objawy ma podobne a dla mnie mdłości przez 2 miesiące były 1000 razy gorsze niż gorączka. Z gorączką byłam w stanie pracować i wiele razy mi się zdaźyło, ale z nudnościami nie mogłam myśleć o niczym innym jak tylko o tym żeby nie zwymiotować.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze masakra ja się póki co nie spotkałam z chamstwem odnośnie pierwszeństwa ale na siłę się nie pcham ok w superpharmie tak zrobiłam jak zobaczyłam 20 osobą kolejkę ale miałam w gdzieś czy ktoś miał wąty, była kasa z pierwszeństwem to skorzystałam :P
    Mi się dziś miło zrobiło jak szefowa powiedziała, że nie mam się krępować jak będę chciała iść na l4 czy pracować krócej itp i że mi dziękuje, że pomogłam tyle, że pracuje , to było miłe :)

Izieth, Iva79 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam l4 od poczatku ciazy i chodze na nfz . Mialam do wyboru dwoch lekarzy na nfz i kazdy z nich mi poeiedzial ze mam zwolnienie jesli chce to od razu.

Iva79 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety pracodawca nie stworzył łagodniejszych warunków pracy takze fajnie jak szef jest tez poprostu ludzki. Elcia, natrafilas chyba na rodzynki albo bardziej perelki :)

polkosia, Werix lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy twardnieją Wam brzuchy po jednej stronie czy całe? Ja mam wrażenie, że spina mi tylko prawy bok.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia :* :)

Polkosia, wygląda na to, że wszystko u Ciebie w dobrym kierunku zmierza :) Mam nadzieję, że 12.09 już całkiem będziesz mogła zapomnieć o tych stresach :)

U mnie po badaniu wszystko ok, malutka waży 918g :) Jak te dzieci rosną ;)

Czeka mnie test obciążenia glukozą, sama się upomniałam, ta kobieta jakaś zakręcona jest. Do którego dokładnie dnia powinno się go zrobić?

polkosia, Werix, RedLady lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi twardnieje u góry raczej, ale to kwestia wzdęcia w górnej części brzucha, bo macicę mam miękką. Przez te wzdęcia nie zauważę innego twardnienia :/

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!
    Glukoze sie robi miedzy 24 a 28 tc :)
    Mi sie zdarza ze brzuch mi twardnieje tylko z lewej strony, dochodzi do tego dziwne cos jak przechodzacy prad. Ale to raczej efekt skopania niz hormonow :D
    Witam sie. Jak zwykle o 6. Czy bedzie dane pospac mi dluzej bez przerwy??
    Mlody kopie coraz bolesniej, ale tylko kiedy leze na ktoryms boku. I zeby bylo zabawniej wbija nogi tam gdzie brzuch opiera sie o lozko. Mama trampolina :p teraz tez wariuje bo dostal buziaka od taty. Ah te dzieci :D
    Wgl juz coraz szybciej robi sie ciemno. A budzac sie o 6 przypomina mi sie rok szkolny. Chyba sama musze zaczac sie czegos uczyc zeby przestac miec to uczucie bezsensu. Az skocze dzis do empika i poszukam czegos. Pewnie beda promocje przez nowy rok szkolny.
    Nie zanudzam. Milego dnia :* :)

cudek2, Werix, Izieth, Iva79, Anielcia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duże te Wasze dzieciaczki :) Matylda dopiero 550 :)

Guerretenshi, Wydawnictwo Znak miało wyprzedaż książek po 7,50 zł za niektóre tytuły, zobacz sobie. Może naukowych to tam nie ma, ale naprawdę niektóre fajne. Ja zamówiłam aż 30. Kiedyś przeczytam! ;)

guerretenshi, emilkazozz, cudek2 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się zdarza ze brzuch mi twardnieje tylko z jednej strony. Zazwyczaj z lewej. Ale podejrzewam ze to może mały tylek tam wypina albo tak się ułoży akurat :-P raczej się tym nie stresuje. Czuje jego wyraźnie ruchy, a czasem jak mi kopniaka zaserwuje to aż się w pół zegne :-D jeśli to dopiero 6 miesiąc to jak to będzie później.... Wczoraj się bawiliśmy. Ja smyrałam po brzuchu, a on kopał. Znów glaskalam, znów kopniak. I tak w kółko, przez dobrą godzinę :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Werix, Izieth lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ