X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)!

Polkosia bardzo się ciesze,ze sie troszkę uspokoilas:) Teraz czekamy na kolejną wizytę;)

Guerretenshi widzisz jak się komunikują;) ten kop to też taki buziak dla taty :P

Ja wczoraj cały dzień szydelkowalam;) po raz pierwszy:P na początku myślałam, że się poddam ale dałam rade :) taka Sowa mi wyszła;)
    2a87c4546d82caa1med.jpg

Robiła któraś z Was kocyk na szydełku? Czy to za dużo roboty? Spodobał mi się jeden na internecie i się zastanawiam czy można samemu zrobić coś podobnego ;)

guerretenshi, emilkazozz, polkosia, Werix, Krakuska, Izieth, Isia86, Iva79 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ech, szydełka, włóczki... Ja nawet nie wiem jak to się robi. Nigdy nie ciągnęło mnie w "tę" stronę. Za to bardzo lubię pisać, mam sporą wyobraźnię, często śnią mi się książkowe opowieści. No cóż, może kiedyś wydam jakąś książkę, ale znając moje zamiłowania, pewnie byłby to thriller kryminalny, bo taką tematykę najbardziej lubię :)

Ja się budzę z małżem o 5.30 i też już ciemno na dworze. Oj zimą ciężko będzie wstawać przy małym dziecku i ciemnicy za oknem :P

Polkosia, mój ważył 550 g dokładnie 12 sierpnia. Teraz pewnie już około 1kg i jest coraz ciężej. Kręgosłup mi siadł kilka dni temu. Już przed ciążą miałam z nim problemy a teraz martwię się co będzie jak dojdę do +30 tygodnia ciąży. Używałyście może pasa ciążowego? Pomógł wam przy bólu pleców?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth idź teraz, nie odkładaj
    Jeśli by coś miało być nie tak tfu tfu to lepiej wiedzieć jak najszybciej

piękna sówka :)
    Ja w ogóle nie mam ciągot w tą stronę, nawet nie wiem czy bym umiała bo nigdy nie próbowałam nic szyc, dziergać

Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 wrote:
    Robiła któraś z Was kocyk na szydełku? Czy to za dużo roboty? Spodobał mi się jeden na internecie i się zastanawiam czy można samemu zrobić coś podobnego ;)

Sowa pierwsza klasa :)

Ja robiłam kocyk, bardzo prosto i nie dużo roboty o ile masz grube szydełko i grubą włóczkę ( jak będzie cienkie szydełko będzie twardy a jak grube i cienka włóczka wyjdzie ażurowy.)
    Do kocyka zdecydowanie bardziej polecam druty i splot tzw ryżowy.
    Prosty efektowny i nie widać na nim pomyłek ani nierównego naciągnięcia włóczki.
    Cos takiego wychodzi

2l87yhw.jpg

Werix, Olcia..89, Izieth, Iva79, emilkazozz lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to w domu w ogóle się nie nudzę. Wręcz mam czasu za mało!

Nita, może ćwiczonka jakieś? Ja ćwiczę jogę i też na SR pokazywali nam ćwiczenia dla ciężarnych, głównie na kręgosłup. To naprawdę pomaga.

Ja też uwielbiam pisać, ale fantastykę. Piszę już 2gi tom, a w pierwszym muszę wprowadzić korekty (tylko to akurat najmniej przyjemna część pisania i coś nie spieszy mi się do tego :p)

Dagn_ lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, zapomniałam wziąć śniadania do pracy ech :(
    u mnie wczoraj jak na boku leżałam obrywałam z lewej i prawej, chyba się cała wyprostowuje i obrywam tu i tu,
    zauważyłam, że czasem mam takie drżenie w brzuchu jakby takie ruchy jakby zimno było macie coś takiego? aż się przestraszyłam, a jeszcze jak rano koło 5 się budzę to się mimowolnie rozciągam i mam nad macicą takie jakby skurcze wypychające na dół nie wiem czy to od rozciągania czy o co chodzi ... ;/

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:17

Werix, Olcia..89, Kokardka44, baranosia, polkosia, Krakuska, RedLady, Martusiazabka, Izieth, Iva79, WróżkaZielona, Nita lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn witaj :)
    Polkosia mi tez często bardziej napina sie prawa strona brzucha.
    Werix polecam sie jako czytelnik :) uwielbiam fantastykę i juz trochę tego w życiu przeczytałam. W jakim stylu/o czym piszesz piszesz? Czy tylko osadzasz akcje w dawnych czasach? Czy masz bohaterów typu krasnoludy/elfy czy w stworzonym przez ciebie świecie jest magia?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Werix, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Dagn ;)!!

Kurcze same tutaj talenty mamy;)

Kaczorek śliczny kocyk:) kurcze nie robiłam nigdy na drutach, za to moja babcia jest mistrzynią;) czyli polecasz do kocyka bardziej druty;)?? Zrobiłam sobie zrzut ekranu z Twoją wiadomością żebym wiedziała co i jak;) jak skończę 10 sowek (chcem zrobić girlande) to wezmę się za druty:P może akurat coś z tego wyjdzie:P dziękuję za podpowiedź kaczorku ;);*!

emilkazozz lubi tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn czesc :) Kurcze dziewczyny, jakie talenty tu mamy,szydelkowanie,pisanie powiesci,no no :)

Co do twardnienia brzucha,tez mam wrazenie,ze mi sie zdaza,ale mi twardnieje tak od pepka w dol,nie panikuje do momentu,az nie zaczynyna mnie bolec,czasami mam wrazenie,ze to moj skarb sie tak rozpycha,ale nie wiem czy dobrze mysle. W ogole tak coreczka dokazuje,ze jak sprzeda kopniaka to mnie czasami z bolu prostuje :)

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn witaj i zostań już z Nami do końca :)

Same talenty tu widzę dołujecie człowieka od rana :D

Wcinam bułkę z dżemem wiśniowym, przeglądam gazetki z lidla i biedronki i tworzę listę zakupów na dziś :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej Martin chociaż więcej łóżka, miłości i magii ;) ja też uwielbiam czytać fantasy. Teraz akurat canavan czytam aczkolwiek jak dla mnie bez szału. Czekam aż w mojej biblotece oddadzą pomnik cesarzowej achai, żeby się do niego dobrać ;D

Dobra, muszę się trochę porozciągać. Ostatnio oglądałam filmiki z siostryani i kobitka tam nagrywa całą swoją ciążę i poród. Mówiła właśnie że żałuje że nie poświęciła więcej czasu ćwiczeniom relaksacyjnym, bo ciężko było jej się rozluźnić, za to mięśbie ma bardzo silne bo uprawiała sporty ekstrenalne. Więc dziewczyny, rozluźniać się!:)

Dagn_, Iva79, Nita lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Werix, guerretenshi lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ostatnio wylukałam mandarynki w biedronce jeny jak mi będzie brakować cytrusów podczas świąt ehh...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Olcia..89, Koska 88 lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn jak zrobilas sok ? Bo ja mam sokowirowke. I chetnie do mojego jablko - merchew dodalabym banana. I zastanawiam sie czy po prostu wlac do miski sok, wrzucic banana i blenderem czy moze istnieje inny sposob.
    Baranosiu, ja nie zamierzam rezygnowac z cytrusow. Oczywiscie nie kilogramami. Ale od 2 mandarynek czy pomaranczy nic sie nie stanie. Do tego teraz pomarancze sa cudownie slodkie <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Izieth Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobno talent do grania na nerwach :P Żadnych więcej u mnie jak na razie nie stwierdzono ;)

Ale Wam dziewczyny zazdroszczę, piękne sówki i kocyki :) I książki piszecie - zazdroszczę talentu :)

Olcia..89, Madziula87, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn witaj :)
    Ja widziłam czasem twoje polubienia i nawet się zastanawiałam co to za przyczajona dusza :D

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ