Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie dziewczyny. Jestem po ślubie i weselu siostry. Bardzo nam się podobało, przyjęcie tylko do 23 i w sumie pasowało nam-bo ja w ciąży i mogliśmy zabrać córkę.
W kwestii sesji- myślałam, ale jestem taka niefotogeniczna, że chyba sobie darujemy. U ans koszt od 150 do nawet 700zł- zależy jaki fotograf. Ostatnio widziałam również na olx w mojej okolicy- dziewczyny robią sesje
z a d a r m o ( brzuszkowe, chrzty, komunie, ślubne) za pozwoleniem umieszczenia swoich zdjęć w ich portfolio- są świeżo po technikum.
A w ogóle to mam częste pobolewania jak na miesiączkę- kilkanaście razy dziennie, ale nie czuje przy tym twardnienia brzucha- czy to skurcze przepowiadające?
-
Nie, skurcze przepowiadające czuć inaczej. Napina się brzuch, a w środku czujesz jakby Ci się macica kurczyła. Ale to za chwilę mija.
Ja tez często czuje się jak przed okresem. A czasem to aż jakby mnie ktoś po brzuchu skopal i jakbym wszystko tam w środku miała takie obtłuczone. Pytałam lekarza, mówi ze to macica cały czas się powiększa i dlatego. Bez stresu
emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Ja sobie wczoraj brzuch zgniotłam, bo chciałam w autobusie moją parasolkę podnieść z ziemi i tak mnie zabolał, że ból trzymał mnie do wieczora. A takie twardnienie brzucha mam bardzo często, zwłaszcza jak trochę pochodzę np.po sklepach. Wczoraj to szczególnie mnie bolało po tym schyleniu się, głupia ja!
A ból był taki, że brzuch cały twardy, wszystko mnie ciągnęło w dół, czułam jakby macica mi miała zaraz wyskoczyć!
-
Wlasnie mialam pytac o te bole okresowe. No dzis to szalenstwo mam z nimi. I nogi mnie rwa. Ale to pewnie przez te straszna zmiane pogody.
My dzis dodatkowo przesadzilismy kochajac sie i porzadnie scisnelismy brzuch. Sam wazy juz chyba z tone. Ledwo chodze bo czuje bol i cisnienie z jego strony nad spojeniem lonowym. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a04a87fc5b68.jpg
Tak wygląda kask i z tyłu gogle więc wyobraźcie sobie jak wygląda mąż
Dobrze że ostatnio był poruszany temat czyszczenia pralek bo mi się to przydaDżejn, guerretenshi, emilkazozz, Olcia..89, michaela, Izieth lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
!
Jestem na bieżąco, ale sie nie udzielam.
Baransonina - uwielbiam motocykle. Mąż na szczęście troche przyhamował z jazdą, bo cierpi na notoryczny brak czasu, ale Matylda ma zamówiony u dziadka pocket bike
Co do sesji to u nas różnie. Zdecydowaliśmy sie na pakiet brzuszkowy + noworodkowy za 900 zł, po 15 fotek z sesji.
Widze, że nie tylko mnie męczy zgaga. Już nie wiem co mam robić ;/ nie wspominając o krótkim spaniu. Na siku nie wstaje, ale budze sie bardzo wcześnie i cały dzień chodze niedospana.Novum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda -
Hej
Nie miałam czasu zajrzeć, a tu tyle tematów!
Olcia, Alek to Aleksander czy inaczej? Bo Aleksandra to znam jako Olka i tak się zastanawiam. Co do prezentu, to jestem na fali, bo u nas roczek w przyszłym miesiącuMnie poniosło i kupiłam już 12 prezentów ;P No nie mogłam się zdecydować
Pomimo, że mam na strychu jeszcze jakieś naście nowych, nie rozpakowanych, trafionych na promocjach czy wygranych (mnóstwo Lego Duplo, moje dziecko je kocha, a ma dopiero 11 m-cy!) w konkursach, to dokupiłam jeszcze m.in.:
- żyrafę na biegunach, taką z siedziskiem i pasami dla mniejszych dzieci
- stolik edukacyjny
- pchacz drewniany
- kredki świecowe dla roczniaka
- krzesełko do karmienia, ale takie do postawienia na blat, bo mam problem z ogarnięciem obiadu przy tej rozrabiace- teraz ją posadzę w ten fotelik i będzie patrzeć co robię, bo bardzo to lubi i tak będzie bezpieczna
Polecam też Odkrywczy domek Dumel - nasza go uwielbia! I książeczki interaktywne (gdzie coś się wciska, odkrywa, z dźwiękiem itp., takie z grubymi kartami).Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:58
Isia86, Olcia..89, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do zgagi, to mi nic nie pomaga i dostaję jej co chwilę, gdy tylko lekko się schylę czy kucnę. DRAMAT
A w temacie sesji - znam dziewczyny, które robią za 300-400 zł po 20-30 zdjęć, obrobionych, pięknych i profesjonalnych, ale znam też takie, gdzie za to samo zapłacimy 4500 zł... Tyle dokładnie kosztowała sesja dla mojej "chrześnicy" 2 lata temu. Teraz jest dużo większa konkurencja i ceny są dużo niższe. Nawet ta babeczka ma teraz takie same sesje z ceną o jedno zero niższą. Ja brzuszkowej nie robię, bo mam masę rozstępów po pierwszej ciąży, a tak w ubraniach wszystkie zdjęcia to średnio jest sens. Jedynie myślimy o rodzinnej sesji przed narodzinami Matyldy. Tak, żeby i Tysia i my i brzuszek byłAle to nie wiem jeszcze.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja też rozważałam sesję, ale chciałam w plenerze, a wtedy jesień będzie więc nie bardzo do rozbierania... U nas też drogie te sesje, widzialam za 5000 zł no ale jak na Londyn to i tak mało. Poza tym jestem niefotogeniczna, stresuję się przed aparatem i w efekcie często mrugam lub całkowicie zamykam oczy na zdjęciu
może znajdę coś tańszego. Często są jakieś promocje na grouponie, nawet 70% zniżki.
-
Polkosia dziękuję za propozycje;)! Która z nich wydaje Ci się najbardziej trafna;)? Powiem Ci, ze szwagierka coś mówiła ze jej krzesełko takie niepotrzebne,bo i tak jest nauczony, że ona za nim gania -wiec to odpada... No i jeszcze pomyślałam może o takiej sesji dla chrzesniaka? Musze się zorientować jaki koszt;)jeżeli chodzi o imię to nie chcemy ani Aleksandra, ani Aleksego,ani Alexa;) tylko właśnie poprostu ALEK:D
A o sesje pisałam do kilku fotografów. Jeden nie ma czasu ze względu na śluby, a druga Pani napisała takie cennik za zdjęcia w plenerze:
-280 z własnymi ubraniami
- 370 z jej sukniami
- 430 z jej sukniami plus makijaż
Patrząc na ceny które piszecie u Was, to myślę że nie jest tak źle;) zobaczę co reszta napisze:P
Godzina 4.43... A ja spać nie mogę! Nieźle
!!
-
Polkosia na zgage ostatnio piłam siemię lniane i
mi pomogło na szczęście. Próbowałas? Czy to Ty pisałaś, że nie lubisz;)?