X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny. Jestem po ślubie i weselu siostry. Bardzo nam się podobało, przyjęcie tylko do 23 i w sumie pasowało nam-bo ja w ciąży i mogliśmy zabrać córkę.

W kwestii sesji- myślałam, ale jestem taka niefotogeniczna, że chyba sobie darujemy. U ans koszt od 150 do nawet 700zł- zależy jaki fotograf. Ostatnio widziałam również na olx w mojej okolicy- dziewczyny robią sesje
    z a d a r m o ( brzuszkowe, chrzty, komunie, ślubne) za pozwoleniem umieszczenia swoich zdjęć w ich portfolio- są świeżo po technikum.

A w ogóle to mam częste pobolewania jak na miesiączkę- kilkanaście razy dziennie, ale nie czuje przy tym twardnienia brzucha- czy to skurcze przepowiadające?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, skurcze przepowiadające czuć inaczej. Napina się brzuch, a w środku czujesz jakby Ci się macica kurczyła. Ale to za chwilę mija.

Ja tez często czuje się jak przed okresem. A czasem to aż jakby mnie ktoś po brzuchu skopal i jakbym wszystko tam w środku miała takie obtłuczone. Pytałam lekarza, mówi ze to macica cały czas się powiększa i dlatego. Bez stresu

oar8skjo4squlk4t.png

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj brzuch zgniotłam, bo chciałam w autobusie moją parasolkę podnieść z ziemi i tak mnie zabolał, że ból trzymał mnie do wieczora. A takie twardnienie brzucha mam bardzo często, zwłaszcza jak trochę pochodzę np.po sklepach. Wczoraj to szczególnie mnie bolało po tym schyleniu się, głupia ja! :( A ból był taki, że brzuch cały twardy, wszystko mnie ciągnęło w dół, czułam jakby macica mi miała zaraz wyskoczyć!

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam pytac o te bole okresowe. No dzis to szalenstwo mam z nimi. I nogi mnie rwa. Ale to pewnie przez te straszna zmiane pogody.
    My dzis dodatkowo przesadzilismy kochajac sie i porzadnie scisnelismy brzuch. Sam wazy juz chyba z tone. Ledwo chodze bo czuje bol i cisnienie z jego strony nad spojeniem lonowym.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a04a87fc5b68.jpg

Tak wygląda kask i z tyłu gogle więc wyobraźcie sobie jak wygląda mąż :D

Dobrze że ostatnio był poruszany temat czyszczenia pralek bo mi się to przyda :)

Dżejn, guerretenshi, emilkazozz, Olcia..89, michaela, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) !
    Jestem na bieżąco, ale sie nie udzielam.
    Baransonina - uwielbiam motocykle. Mąż na szczęście troche przyhamował z jazdą, bo cierpi na notoryczny brak czasu, ale Matylda ma zamówiony u dziadka pocket bike :P

Co do sesji to u nas różnie. Zdecydowaliśmy sie na pakiet brzuszkowy + noworodkowy za 900 zł, po 15 fotek z sesji.

Widze, że nie tylko mnie męczy zgaga. Już nie wiem co mam robić ;/ nie wspominając o krótkim spaniu. Na siku nie wstaje, ale budze sie bardzo wcześnie i cały dzień chodze niedospana.

Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intensywna niedziela widze :D?
    Zjadlam platki i biore sie za porzadki w szafie. Sprzatanie poznym wieczorem to to co kocham najbardziej :p

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wysprzątałam całe mieszkanie, ugotowałam rosół i...kupiłam wózek :D taka oto niedziela. Teraz leżę i oglądam x factor a mąż gotuje kolację ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolacje tak pozno ?do mnie zbliza sie burza :(

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedzenie nigdy nie jest za pozno :D na zmywanie tez. Moj uznal ze do 24 mu sie uda :p wierze w niego.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko by mi bylo zasnac po jedzeniu o tak pozniej porze ale kazdy inaczej nauczony :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest się głodnym to się je nawet o północy, ja tak mam :)

Nita lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogląda ktoś Rolnik szuka żony ?
    Ja się już nie dziwie dlaczego część z nich jest samotna.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nie miałam czasu zajrzeć, a tu tyle tematów!

Olcia, Alek to Aleksander czy inaczej? Bo Aleksandra to znam jako Olka i tak się zastanawiam. Co do prezentu, to jestem na fali, bo u nas roczek w przyszłym miesiącu :D Mnie poniosło i kupiłam już 12 prezentów ;P No nie mogłam się zdecydować :D Pomimo, że mam na strychu jeszcze jakieś naście nowych, nie rozpakowanych, trafionych na promocjach czy wygranych (mnóstwo Lego Duplo, moje dziecko je kocha, a ma dopiero 11 m-cy!) w konkursach, to dokupiłam jeszcze m.in.:
    - żyrafę na biegunach, taką z siedziskiem i pasami dla mniejszych dzieci
    - stolik edukacyjny
    - pchacz drewniany
    - kredki świecowe dla roczniaka
    - krzesełko do karmienia, ale takie do postawienia na blat, bo mam problem z ogarnięciem obiadu przy tej rozrabiace ;) - teraz ją posadzę w ten fotelik i będzie patrzeć co robię, bo bardzo to lubi i tak będzie bezpieczna

Polecam też Odkrywczy domek Dumel - nasza go uwielbia! I książeczki interaktywne (gdzie coś się wciska, odkrywa, z dźwiękiem itp., takie z grubymi kartami).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:58

Isia86, Olcia..89, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Kolacje tak pozno ?do mnie zbliza sie burza :(
    To w zasadzie to nie kolacja a obiad. Tu w południe je się lekki lunczyk a główny solidny posiłek jest wieczorem około 7-8 no i tak sie przyzwyczailiśmy do tego zachodniego stylu życia

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi, to mi nic nie pomaga i dostaję jej co chwilę, gdy tylko lekko się schylę czy kucnę. DRAMAT :(

A w temacie sesji - znam dziewczyny, które robią za 300-400 zł po 20-30 zdjęć, obrobionych, pięknych i profesjonalnych, ale znam też takie, gdzie za to samo zapłacimy 4500 zł... Tyle dokładnie kosztowała sesja dla mojej "chrześnicy" 2 lata temu. Teraz jest dużo większa konkurencja i ceny są dużo niższe. Nawet ta babeczka ma teraz takie same sesje z ceną o jedno zero niższą. Ja brzuszkowej nie robię, bo mam masę rozstępów po pierwszej ciąży, a tak w ubraniach wszystkie zdjęcia to średnio jest sens. Jedynie myślimy o rodzinnej sesji przed narodzinami Matyldy. Tak, żeby i Tysia i my i brzuszek był :) Ale to nie wiem jeszcze.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozważałam sesję, ale chciałam w plenerze, a wtedy jesień będzie więc nie bardzo do rozbierania... U nas też drogie te sesje, widzialam za 5000 zł no ale jak na Londyn to i tak mało. Poza tym jestem niefotogeniczna, stresuję się przed aparatem i w efekcie często mrugam lub całkowicie zamykam oczy na zdjęciu :/ może znajdę coś tańszego. Często są jakieś promocje na grouponie, nawet 70% zniżki.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale u Was to i zarobki kilka razy wyższe, więc chyba stosunek cen jest zbliżony?

Rety, mam permanentną zgagę, zaraz chyba zwariuję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dziękuję za propozycje;)! Która z nich wydaje Ci się najbardziej trafna;)? Powiem Ci, ze szwagierka coś mówiła ze jej krzesełko takie niepotrzebne,bo i tak jest nauczony, że ona za nim gania -wiec to odpada... No i jeszcze pomyślałam może o takiej sesji dla chrzesniaka? Musze się zorientować jaki koszt;)jeżeli chodzi o imię to nie chcemy ani Aleksandra, ani Aleksego,ani Alexa;) tylko właśnie poprostu ALEK:D

A o sesje pisałam do kilku fotografów. Jeden nie ma czasu ze względu na śluby, a druga Pani napisała takie cennik za zdjęcia w plenerze:
    -280 z własnymi ubraniami
    - 370 z jej sukniami
    - 430 z jej sukniami plus makijaż
    Patrząc na ceny które piszecie u Was, to myślę że nie jest tak źle;) zobaczę co reszta napisze:P

Godzina 4.43... A ja spać nie mogę ;)! Nieźle ;)!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia na zgage ostatnio piłam siemię lniane i
    mi pomogło na szczęście. Próbowałas? Czy to Ty pisałaś, że nie lubisz;)?

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ