Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny. Jestem po ślubie i weselu siostry. Bardzo nam się podobało, przyjęcie tylko do 23 i w sumie pasowało nam-bo ja w ciąży i mogliśmy zabrać córkę.

W kwestii sesji- myślałam, ale jestem taka niefotogeniczna, że chyba sobie darujemy. U ans koszt od 150 do nawet 700zł- zależy jaki fotograf. Ostatnio widziałam również na olx w mojej okolicy- dziewczyny robią sesje
    z a d a r m o ( brzuszkowe, chrzty, komunie, ślubne) za pozwoleniem umieszczenia swoich zdjęć w ich portfolio- są świeżo po technikum.

A w ogóle to mam częste pobolewania jak na miesiączkę- kilkanaście razy dziennie, ale nie czuje przy tym twardnienia brzucha- czy to skurcze przepowiadające?

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, skurcze przepowiadające czuć inaczej. Napina się brzuch, a w środku czujesz jakby Ci się macica kurczyła. Ale to za chwilę mija.

Ja tez często czuje się jak przed okresem. A czasem to aż jakby mnie ktoś po brzuchu skopal i jakbym wszystko tam w środku miała takie obtłuczone. Pytałam lekarza, mówi ze to macica cały czas się powiększa i dlatego. Bez stresu

oar8skjo4squlk4t.png

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj brzuch zgniotłam, bo chciałam w autobusie moją parasolkę podnieść z ziemi i tak mnie zabolał, że ból trzymał mnie do wieczora. A takie twardnienie brzucha mam bardzo często, zwłaszcza jak trochę pochodzę np.po sklepach. Wczoraj to szczególnie mnie bolało po tym schyleniu się, głupia ja! :( A ból był taki, że brzuch cały twardy, wszystko mnie ciągnęło w dół, czułam jakby macica mi miała zaraz wyskoczyć!

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam pytac o te bole okresowe. No dzis to szalenstwo mam z nimi. I nogi mnie rwa. Ale to pewnie przez te straszna zmiane pogody.
    My dzis dodatkowo przesadzilismy kochajac sie i porzadnie scisnelismy brzuch. Sam wazy juz chyba z tone. Ledwo chodze bo czuje bol i cisnienie z jego strony nad spojeniem lonowym.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a04a87fc5b68.jpg

Tak wygląda kask i z tyłu gogle więc wyobraźcie sobie jak wygląda mąż :D

Dobrze że ostatnio był poruszany temat czyszczenia pralek bo mi się to przyda :)

Dżejn, guerretenshi, emilkazozz, Olcia..89, michaela, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dżejn Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) !
    Jestem na bieżąco, ale sie nie udzielam.
    Baransonina - uwielbiam motocykle. Mąż na szczęście troche przyhamował z jazdą, bo cierpi na notoryczny brak czasu, ale Matylda ma zamówiony u dziadka pocket bike :P

Co do sesji to u nas różnie. Zdecydowaliśmy sie na pakiet brzuszkowy + noworodkowy za 900 zł, po 15 fotek z sesji.

Widze, że nie tylko mnie męczy zgaga. Już nie wiem co mam robić ;/ nie wspominając o krótkim spaniu. Na siku nie wstaje, ale budze sie bardzo wcześnie i cały dzień chodze niedospana.

Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intensywna niedziela widze :D?
    Zjadlam platki i biore sie za porzadki w szafie. Sprzatanie poznym wieczorem to to co kocham najbardziej :p

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wysprzątałam całe mieszkanie, ugotowałam rosół i...kupiłam wózek :D taka oto niedziela. Teraz leżę i oglądam x factor a mąż gotuje kolację ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• anna123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolacje tak pozno ?do mnie zbliza sie burza :(

j36regz209hdv9cb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedzenie nigdy nie jest za pozno :D na zmywanie tez. Moj uznal ze do 24 mu sie uda :p wierze w niego.

Olcia..89 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko by mi bylo zasnac po jedzeniu o tak pozniej porze ale kazdy inaczej nauczony :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest się głodnym to się je nawet o północy, ja tak mam :)

Nita lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogląda ktoś Rolnik szuka żony ?
    Ja się już nie dziwie dlaczego część z nich jest samotna.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nie miałam czasu zajrzeć, a tu tyle tematów!

Olcia, Alek to Aleksander czy inaczej? Bo Aleksandra to znam jako Olka i tak się zastanawiam. Co do prezentu, to jestem na fali, bo u nas roczek w przyszłym miesiącu :D Mnie poniosło i kupiłam już 12 prezentów ;P No nie mogłam się zdecydować :D Pomimo, że mam na strychu jeszcze jakieś naście nowych, nie rozpakowanych, trafionych na promocjach czy wygranych (mnóstwo Lego Duplo, moje dziecko je kocha, a ma dopiero 11 m-cy!) w konkursach, to dokupiłam jeszcze m.in.:
    - żyrafę na biegunach, taką z siedziskiem i pasami dla mniejszych dzieci
    - stolik edukacyjny
    - pchacz drewniany
    - kredki świecowe dla roczniaka
    - krzesełko do karmienia, ale takie do postawienia na blat, bo mam problem z ogarnięciem obiadu przy tej rozrabiace ;) - teraz ją posadzę w ten fotelik i będzie patrzeć co robię, bo bardzo to lubi i tak będzie bezpieczna

Polecam też Odkrywczy domek Dumel - nasza go uwielbia! I książeczki interaktywne (gdzie coś się wciska, odkrywa, z dźwiękiem itp., takie z grubymi kartami).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:58

Isia86, Olcia..89, Martusiazabka, nick nieaktualny, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Kolacje tak pozno ?do mnie zbliza sie burza :(
    To w zasadzie to nie kolacja a obiad. Tu w południe je się lekki lunczyk a główny solidny posiłek jest wieczorem około 7-8 no i tak sie przyzwyczailiśmy do tego zachodniego stylu życia

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi, to mi nic nie pomaga i dostaję jej co chwilę, gdy tylko lekko się schylę czy kucnę. DRAMAT :(

A w temacie sesji - znam dziewczyny, które robią za 300-400 zł po 20-30 zdjęć, obrobionych, pięknych i profesjonalnych, ale znam też takie, gdzie za to samo zapłacimy 4500 zł... Tyle dokładnie kosztowała sesja dla mojej "chrześnicy" 2 lata temu. Teraz jest dużo większa konkurencja i ceny są dużo niższe. Nawet ta babeczka ma teraz takie same sesje z ceną o jedno zero niższą. Ja brzuszkowej nie robię, bo mam masę rozstępów po pierwszej ciąży, a tak w ubraniach wszystkie zdjęcia to średnio jest sens. Jedynie myślimy o rodzinnej sesji przed narodzinami Matyldy. Tak, żeby i Tysia i my i brzuszek był :) Ale to nie wiem jeszcze.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozważałam sesję, ale chciałam w plenerze, a wtedy jesień będzie więc nie bardzo do rozbierania... U nas też drogie te sesje, widzialam za 5000 zł no ale jak na Londyn to i tak mało. Poza tym jestem niefotogeniczna, stresuję się przed aparatem i w efekcie często mrugam lub całkowicie zamykam oczy na zdjęciu :/ może znajdę coś tańszego. Często są jakieś promocje na grouponie, nawet 70% zniżki.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale u Was to i zarobki kilka razy wyższe, więc chyba stosunek cen jest zbliżony?

Rety, mam permanentną zgagę, zaraz chyba zwariuję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia dziękuję za propozycje;)! Która z nich wydaje Ci się najbardziej trafna;)? Powiem Ci, ze szwagierka coś mówiła ze jej krzesełko takie niepotrzebne,bo i tak jest nauczony, że ona za nim gania -wiec to odpada... No i jeszcze pomyślałam może o takiej sesji dla chrzesniaka? Musze się zorientować jaki koszt;)jeżeli chodzi o imię to nie chcemy ani Aleksandra, ani Aleksego,ani Alexa;) tylko właśnie poprostu ALEK:D

A o sesje pisałam do kilku fotografów. Jeden nie ma czasu ze względu na śluby, a druga Pani napisała takie cennik za zdjęcia w plenerze:
    -280 z własnymi ubraniami
    - 370 z jej sukniami
    - 430 z jej sukniami plus makijaż
    Patrząc na ceny które piszecie u Was, to myślę że nie jest tak źle;) zobaczę co reszta napisze:P

Godzina 4.43... A ja spać nie mogę ;)! Nieźle ;)!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia na zgage ostatnio piłam siemię lniane i
    mi pomogło na szczęście. Próbowałas? Czy to Ty pisałaś, że nie lubisz;)?

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ