X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez brałabym euthyrox po badaniu :)

Moja endokrynolog zaleca mi robić poziom TSH też przed tabletką.
    A że robie pakiet badań co miesiąc praktycznie ten sam to tym razem dołączę te glukozę a leki zażyję po badaniu.

Dziewczyny czy Wam tez puchną i drętwieją dłonie?

Olcia..89 lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ktoras z was miala podobna sytuacje?
    z pierwszym dzieckiem chodzilam tez do niej co wizyte mialam usg a teraz nie. od 7 miesiaca wysylala mnie z byle powodu do szpitala a teeaz strasznie się tego boje ze znowu coś zacznie wymyslac a usg ostatnio miałam w 20 tygodniu a i dodam ze stwierdzila żebym sobie poszla na prenatalne a ja nie pojde z tego względu ze z synkiem ni
    robilam to i teraz nie bede robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:21

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagn to jest dziwna baba a ja najzwyczajniej w świecie chce wiedzieć czy z dzieckiem wszystko ok bo chyba ja udusze jak mi zacznie później coś wymyslac a to serduszko nie tak jedz do Krakowa na badania a tu to a tu tamto co chwile szpital .... a teeaz sobie na to nie pozwole ...

• Sea Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    witam kochane mam pytanie do was . Powiedzcie mi chodzac do lekarza na nfz w ciazy moge isc prywatnie na wizyte jednorazowo? czy lekarz nie będzie później mial pretensji? bo kurcze chce wiedzieć czy na usg jest wszystko wporzadku bo teraz robi tylko usg te najważniejsze a później zas będzie z byle glupota wysylac do szpitala... u nas tutaj nie ma takiego wyboru lekarza a poprostu nie stac mnie na prywatne wizyty do końca ciąży

Pewnie, że możesz iść prywatnie, to w niczym nie koliduje a lekarz nfz uważam, że nie powinien mieć żadnych pretensji.

Przezorny dwa razy ubezpieczony- więc lepiej chuchać na dzidzie i upewniać się na bieżąco, że wszystko okey :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia napewno z nia o tym pogadam albo mi odburknie albo zleje he ona ma humory gorsze niż ja czasem jej mina mowi o tym żeby najlepiej jej pytan nie zadawać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sea no tak a zwłaszcza po moich nie zbyt dobrych wspomnieniach co chwile szpital w 1 ciąży gestoza bialko w moczu nadciśnienie.... dziecko niedotlenione się urodziło (winnego nie bylo)
    jak mnie wysylala do szpitala to krzywo w szpitalu na mnie patrzyli ze wszystko jest ok a ja znowu i ze wystarczyly by tylko leki a ze skierowaniem musieli mnie przyjąć a i najzwyczajniej w świecie się boje żeby znów tak nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:22

Magduullina, Iva79 lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduulina ja tak robię, ze chodzę na prywatne usg dodatkowo a mojemu lekarzowi na NFZ sie do tego nie przyznaje i tyle :)

Dagn_, Isia86 lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koska a lekarz prywatny nie robi notatki w karcie ciazy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no szczerze mówiąc mam dość tej baby naprawdę... ale tyle jeszcze przecierpie .... a i stwierdziła mi zw badania prenatalne sa obowiązkowe ? ja się uparlam ze nie pojde i koniec może temu mnie tak teraz traktuje najzwyczajniej w świecie mam wrażenie ze jej się nie chce tych ogólnych usg robić itd od początku ciąży mialam tylko 3 usg 1,pecherzyk 2 na to pierwsze opisowe i 3 polowkowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Izieth Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, tak to moja lekarka jest jakaś zakręcona, gdybym się nie upomniała nie miałabym tego badania...
    Faktycznie jest wątek o cukrzycy, dzięki :)

Wybieracie się na III prenatalne?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam kochane za odpowiedzi napewno pójdę bo nie chce później się przejmować i martwić dosyć mam zmartwien i zalatwien wizyt u lekarzy z synkiem. Jeszcze czeka mnie szpital z synkiem w rabce i chce wiedzieć ze wszystko ok z nienarodzonym bobaskiem bo nawet plci nie znamy.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Perl Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. co do wizyt prywatnych, u mnie nie ma problemu. Nawet mój lekarz na nfz dostaje ode mnie wydruki od innego lekarza żeby sam zerknął czy jego zdaniem wszystko w porządku... A do karty ciąży wpisuje mi się tylko lekarz prowadzący czyli ten na nfz.

Jeśli chodzi o zgagę, to ja nie mam całe szczęście (jeszcze nigdy nie miałam i każdy mnie straszył że w ciąży na pewno dostanę) Ale w moim otoczeniu ma ją dużo kobiet. Jednej pomagają migdały, druga piła kisiel z siemienia lnianego, moja mama znowu piła sodę oczyszczoną, a siostrę ratowały banany, moja teściowa na zgagę tylko mleko, a w szpitalu ostatnio leżałam z dziewczyną której pomaga łyżeczka musztardy... każdy organizm inny...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Kalina, tak to moja lekarka jest jakaś zakręcona, gdybym się nie upomniała nie miałabym tego badania...
    Faktycznie jest wątek o cukrzycy, dzięki :)

Wybieracie się na III prenatalne?

To dobrze kojarzyłam :) miałaś nosa choć oczywiście lepiej by było żeby wyniki były inne :(

Ja to III Usg mam we wtorek za 2 tyg., to będzie 29+3
    Wiem że chciała mi je zrobić 2 tyg później ale akurat tak nam się wizyty poukładały i teraz zleciła jedno żeby być w terminie i powiedziała że potem do porodu zrobimy jeszcze jedno co mnie akurat cieszy :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga morduje. Chyba pozegnam sie ze slodyczami do konca ciazy bo wystarczy kawalek czekolady zebym sie zwijala ...
    Ja na lepsze usg chodze prywatnie ale do tej samej lekarki, a i tak wpisuje mi do karty tylko wizyty na nfz.
    Mlody dzis leniwy ale nie dziwie sie. Sama siedze i oczy mi uciekaja.
    A na 3 usg wybiore sie jesli na tym na nfz nie bedzie szalu. Chcialabym 3d ale znajac zycie babel ukryje twarz za lozyskiem wiec troche szkoda mi kasy. Napatrze sie jeszcze na te buzke przez reszte zycia :D
    Chce juz jutrzejsza wizyte zeby skonsultowac te wszystkie dziwne bole i czy moge kupic sobie pas do brzucha.

Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi Kochana , a o której wizyta :* .

Do mojej 12 dni , tyle jeszcze czekania .

Paskudny dziś dzień nic mi się nie chce robić , samopoczucie takie sobie mdłości i zawroty głowy żyć mi nie dają , dziś to za szybko wstałam i prawie bym upadła na łóżko , mąż by musiał do 10 ze mną siedzieć w domu i mnie pilnować , już nam disc tych objawów ciążowych wiem że powinnam się cieszyć ale dla mnie to zmora , nic od tygodnia w domu nie zrobiłam , z rana źle się czuję Marysię do przedszkola , a potem coś zjeść obiad szybko zrobić itp i zaraz znów po nią iść.

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę na 15;)! 3majcie kciuki;)
    W ogóle tu w niemczech miałam tylko raz krew pobierana na samym początku :/ tak to tylko mocz oddaje:/ dziwne... Na szczęście chodzę i kontroluje w Polsce co miesiąc... Ciekawe czy da mi tu skierowanie na badanie glukozy ;/

Sea ja pije w formie kislu;) 2-3 duże łyżki i pół szklanki gorącej wody;) i mi smakuje:P

Werix, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, guerretenshi, Nulka lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ