Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze pytanie do dziewczyn,które biorą tabletki na tarczyce;) jak mialyscie badanie tej glukozy to bralyscie tabletkę przed czy po??
-
Tak, to ja pisałam
Jakoś się przemeczę. Tłumaczę sobie, że dzięki temu Matylda też będzie miała takie piękne loki jak starsza siostra ;P Wiem, wiem, zabobony, ale w coś wierzyć trzeba ;P
Dagn_, Olcia..89 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Olcia..89 wrote:I jeszcze pytanie do dziewczyn,które biorą tabletki na tarczyce;) jak mialyscie badanie tej glukozy to bralyscie tabletkę przed czy po??
Można nawet pominąć jednego dnia dawkę to też nic się nie stanie, bo przecież organizm ma też zgromadzony jakiś zapas (to moja teoria).
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
polkosia wrote:Tak, to ja pisałam
Jakoś się przemeczę. Tłumaczę sobie, że dzięki temu Matylda też będzie miała takie piękne loki jak starsza siostra ;P Wiem, wiem, zabobony, ale w coś wierzyć trzeba ;P
jeśli się okaże prawdą, to mój mały od razu urodzi się rockowcem z długimi włosami
polkosia, Izieth lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja w ostatnim dniu II trymestru
U nas weekend weselny
Wybawiłam się ile mogłam a mąż i tak narzekał że sie nudzi
Mógł obtańcować znajome, ale nie to nie
Zaraz biorę się za sprzątanie tylko muszę uważać żeby nie przesadzić jak ostatnio
Olcia..89, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja w ostatnim dniu II trymestru
U nas weekend weselny
Wybawiłam się ile mogłam a mąż i tak narzekał że sie nudzi
Mógł obtańcować znajome, ale nie to nie
Zaraz biorę się za sprzątanie tylko muszę uważać żeby nie przesadzić jak ostatnio
-
Ciążowej sesji raczej nie chcę, ale na noworodkową raczej się skuszę
W piątek miałam test obciążenia glukozą i nie było tak źle, miałam wciśniętą cytrynkę i nawet dobre to byłoZ wynikami niestety gorzej:
- na czczo: 81,
- po 1 godz: 163,4
- po 2 godz: 154
Po 2 godz. jest za dużoJuż pisałam do mojej gin, mam zrobić jeszcze hemoglobinę glikowaną i wprowadzić dietę. Trochę się podłamałam
Ma któraś z was ten sam problem?emilkazozz lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Wolę dietę, niż kolejne zastrzyki, bo skończą mi się miejsca dostępne do wkłucia
Panicznie boję się igieł, zastrzyków i w ogóle, a tu codziennie zastrzyki w brzuch, ok. 2 razy w miesiącu pobieranie krwi i teraz kilka razy dziennie kłucie w palec, żeby sprawdzić cukier - dla dziecka kobieta jest gotowa na wszystkoNiech tylko mała będzie zdrowa, ja zniosę wszytko
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Baranosia ja biorę omegamed optima (też mają dha) i zamierzam jeszcze z 6 miesięcy po porodzie brać
Dha jest bardzo ważne dla dziecka, potem pewnie kupię mu jakąś wit d która zawiera dha
Izieth współczuję tej cukrzycydobrze że lekarkę przycisnęłaś o skierowanie (bo to chyba tobie zapomniała zlecić?)
Kojarzę że basi też wyszła cukrzyca i nie wiem czy komuś jeszcze
zaglądałaś na wątek o cukrzycy? Tam pewnie dziewczyny są na bieżąco z problememIzieth lubi tę wiadomość
-
Dzis 100 -aaaa
Na tsh bralam po tescie , ale nie pytalam nikogo czy moze miec to wplyw.
Ja biore zawsze pol godz przed jedzeniem na tsh , 2 Godz po jedzeniu zelazo I odczekuje kolejne 2 , a jak wy bierzecie zelazo?
Tak kazala mi lekarka I aptekarka , ale trudno czasami wytrzymac. Kolezanka mowila mi , ze brala na noc . Co wy na to ?
Szczęśliwa Mamusia, Olcia..89, cudek2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izieth, nie martw się na zapas, może sama dieta wystarczy?
Baranosia, ja biorę witaminy i kwasy także podczas kp. DHA są bardzo ważne dla rozwoju dziecka i dość dużą dawkę zlecają po porodzie.Izieth lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnywitam kochane mam pytanie do was . Powiedzcie mi chodzac do lekarza na nfz w ciazy moge isc prywatnie na wizyte jednorazowo? czy lekarz nie będzie później mial pretensji? bo kurcze chce wiedzieć czy na usg jest wszystko wporzadku bo teraz robi tylko usg te najważniejsze a później zas będzie z byle glupota wysylac do szpitala... u nas tutaj nie ma takiego wyboru lekarza a poprostu nie stac mnie na prywatne wizyty do końca ciąży