X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flauta, wyniki krzywej masz super, raczej nie masz powodu do rezygnowania z czegokolwiek ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Flauta, to dobre wyniki :) Nie przejmuj się.

Ja zdecydowanie odradzam 62 kombinezon. Noworodki są naprawdę maleńkie ;) Ale kupujcie co tam uważacie. Po prostu wiem po Klementynce, że 62 to dobre było na 3 m.ż. gdzieś. Zbyt duży kombinezon też nie jest dobry, bo ciepło będzie uciekać.
    potwierdzam,
    ja też uważam, że 56 przyda się- z resztą producenci biora pod uwagę, że kobinezon, czy kurtkę zakłada się na ubranie a nie na gołą skórę, dlatego są automatycznie większe.
    I znów przytoczę przykład mojej córki- urodziła się 58cm i 3800g a rozmiar 56 nosiła przez 2,5-3 miesiące

zakupiłam kombinezon next 56 używany na aukcji oraz drugi 62 także używany. I mam dwa ciepłe w cenie jednego. dodatkowo zaopatrzyłam się w śpiworek do wózka jakiś taki z owczej wełny. http://allegro.pl/spiworek-z-welna-4w1-womar-zaffiro-do-wozkow-sanek-i6378740723.html -taki właśnie, ktoś tu polecał wcześniej- albo na grupie na fejsie, nie pamiętam- w każdym razie spodobało mi się, że można go "zmniejszać" i "zwiększać" i ta owcza wełna:) ***no i cena przyzwoita, tańszy niż oryginalne śpiworki do lepszych wózków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 14:36

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rozmiar 62, kierując się tym, że oboje jesteśmy wysocy, więc dziecko może być długie. Na ostatnim badaniu wyszły mu mega długie nogi (zobaczymy jak jutro). Do tego mam urodzić na koniec listopada/ początek grudnia i chciałabym, żeby przechodził w nim całą zimę do końca marca (a to są 4 miesiące). To co jeszcze do mnie przemówiło, to fakt, że można połączyć mu nóżki i będzie śpiworek, który zawsze można podciągnąć, jeśli bobas będzie za krótki.

Zobaczymy, w razie czego dokupimy 56, albo poprosimy na święta ;)

Kaczorek, bardzo fajne zdjęcia. Podoba mi się zdjęcie z gwiazdką w miejscu brzucha. Ja osobiście nie przewidywałam żadnych gadżetów, ale może pomyślę o jakiś świątecznych (np. można wykorzystać jakieś ozdoby choinkowe). No i ja na pewno zrobię sesję w studio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:24

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, fotek nie ma bo wstydnis. Ale Piotrus wazy 1,2 kg i wymiarowo jest o 5 dni starszy. Bedzie duzy chlop. Oby przerosl rodzicow :D ulozony nozkami w dol co boli niesamowicie. Ale jak kopie to wygladal jakby mial padaczke :D
    I mowcie o kazdym bolu. Mam brac luteine na silne bole miesiaczkowe i zelazo bo spadlo. A glukoza na granicy. I tak ogranicze troche cukier :)

Martusiazabka, Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Werix, Nita, cudek2, Izieth, baranosia, RedLady, polkosia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale to już fajnie wygląda, jak zaczynają pojawiać się wymiary powyżej 1 kg :) A jeszcze pamiętam, jak pisałyśmy o kilku centymetrach! ;) Zobaczymy, jak mój chłop jutro. Mam nadzieję, że nie przewrócił się, bo ostatnio był już głową w dół.

A jak tam wymiary? Główka, brzusio, nóżka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 16:28

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No guerretenshi, chyba się rozpakujesz jako jedna z pierwszych z grupy, może nawet w listopadzie :) 1.2 kg to już kawał chłopaka.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas zabkowania ciąg dalszy.
    Do tego boli mnie brzuch... Mały kopie prawie non stop. Nie wiem, czy to dobrze, czy to normalne, bo Szymi jak puknal to było święto. Inne temperamenty ?
    Jak zobaczyłam- do porodu zostało 89 dni ( czyli u nas pewnie max 80 ) to włączył mi się syndrom wicia gniazda. No i sprzatalam, robiłam porządek w garderobie, pranie ubranek,kocykow itd. Zamówiłam gacie poporodowe, podkłady itd Boże. Ale jestem zmęczona :(
    Dziś przyszły też nalepki z allegro na ścianę- Bori będzie miał pod mebelki Sawannna (takie śmieszne zwierzatka ),a Szymi dostanie nowe mebelki z Disneya z Kubusiem Puchatkiem- naklejki zatem z nim i kompanami. No i lampę z nim kupiłam sufitowa. Są boskie. Muszę jeszcze przeprac pokrowiec do fotelika i środek gondoli. O czym zapomniałam? Aaaaaaaaaaa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 17:06

Werix lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix dzieki za pytanie. Dzieki temu ogarnelam ze zostawilam karte ciazy w aptece i mialam spacer :D
    BPD 7,3 CM 29W2D
    HC 26.76 CM 29W1D
    AC 23,81 CM 28W1D
    FL 5,22 CM 27W6D

cudek2, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w srode bedzie czesc mebli, w sobote reszta. W przyszlym tygodniu wielkie pranie. Za dwa tygodnie zaczynam poszukiwanie koszul do szpitala i reszty ubranek dla Piotrusia. Do tego jutro ide po kolorowe arkusze i zaczynam sezon na robotki reczne *o*

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 6 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mi też się wydaje, że tragedii nie ma w tych moich wynikach. Namówiłyście mnie :) Idę robić ciasto.

baranosia, Iva79, guerretenshi, Izieth, polkosia lubią tę wiadomość

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi,cała przyjemność po mojej stronie :)

Ja już mam wszystko wyprane. Pod koniec września się zabiorę za prasowanie. Za to biorę się za kompletowanie torby do szpitala :)

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was przypiliło z tymi przygotowaniami :D pranie, prasowanie, pakowanie torby aaaaa
    Ja zupełnie sobie tym głowy jeszcze nie zaprzątam, zresztą nie mam czasu na razie :P

polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dzien mojej Studniówki.
    Az sobie zdjecie zrobilam, zeby upamietnic ten dzien.
    W poprzednich ciazach jakos mi ta okazja umykala.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45c250420030.jpg

Ja z racji tego ze mieszkam w Irlandii, nie mialam robionej krzywej cukrowej.Tu w ogole do Tematu ciazy podchodzimy sie lajtowo, a badania ograniczane sa do minimum.
    Na ostatniej wizycie w klinice mialam krotkie wywiad, sprawdzenie paskiem probki moczu, mierzenie cisnienia i odsluch serduszka dopplerem. Kolejna wizyta za 2 tygodnie - to samo.... zastanawiam sie czy nie wybrac sie jeszcze raz do polskiego ginekologa, no nt szyjki na przyklad nie wiem kompletnie nic. :/
    Z newsow zakupowych - przyszla do mnie Paczka z mamas and papas :) wózek zaliczkowany, dostarcza pod koniec listopada. .. I to chyba na tyle :)
    Musze sie zabrac za kompletowanie wyprawki, ale to juz chyba po skonczonym remoncie.
    Guerretenshi - wyslesz mi prosze zaproszenie na fb?
    Link do profilu wyslalam.

cudek2, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ale was przypiliło z tymi przygotowaniami :D pranie, prasowanie, pakowanie torby aaaaa
    Ja zupełnie sobie tym głowy jeszcze nie zaprzątam, zresztą nie mam czasu na razie :P
    ja też zamierzam się pakować pod koniec października/początek listopada. Przez ponad miesiąc zdążę pranie i układania ogarnąć. Minus jest taki, że teraz by mi ładnie na dworku przewiało a później będę musiała kisić to pranie w domu.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopoki ekipa remontowa nie wyjdzie z domu, nie ma mowy o praniu, bo i tak wszystko sie zakurzy. Nawet ze zwyklymi ciuchami mam zaleglosci. Dobrze, ze zaczal sie juz rok szkolny i dziewczyny smigaja w mundurkach :)
    No a poza tym dzis dopiero uswiadomilam sobie jak malo czasu juz zostalo!
    Cudek nie chce Cie martwic ale ta aktywnosc w brzuchu moze miec potem przelozenie na charakter po urodzeniu :) Moja pierwsza byla spokojna - tak po tamten jak i po tej stronie brzucha. Druga jak szalala przed tak i po narodzinach :)
    Zupelnie inne dzieci.
    Jarzebinka poki co jest raczej "grzeczna". Kopie, ale umiarkowanie.
    I powiem wam ze tak sie do tej jej ksywki przyzwyczailam, ze ciezko mi myslec o niej inaczej. Imienia narazie nie mamy.
    W glowie siedzi Helenka, Nina, Julia....

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę myśleć o tym wcześniej bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że poród zejdzie mi się z przeprowadzką, więc kupować jeszcze w tym czasie jakieś rzeczy i matwić się o to, czy wszystko mam, przerosłoby mnie. Wolę mieć chociaż tę kwestię z głowy. Mam nadzieję, że całą wyprawkę bedę miała do połowy października i będę mogła skupić się na pomocy w wykańczaniu domu i układaniu w nim rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 19:51

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pranie, prasowanie i pakowanie zostawiam na początek listopada. Znając życie gdybym teraz wyprała i tak bym prała drugi raz w listopadzie bo mam schizę na punkcie prania :D

Oglądałam ostatnio koszule nocne do karmienia i tu prośba do obecnych mamusiek - jakie polecacie i w jakiej ilości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:04

emilkazozz lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikuje ktoras z Was luteine?? Bo wlasnie odkrylam ze albo mam rozpulchniona szyjke macicy albo tak sie ukryla ze jej nie dosiegam. Spanikowalam.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji 29 tygodnia wylądowałam na IP z zagrożeniem wczesnego porodu. Na szczęście okazało się, że wszystko ok. Mała jest dalej małą nie małym i waży 1 kg. Szyjka nieco skrócona, mam leżeć, leżeć, leżeć.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa nie strasz kochana, dobrze, że już sytuacja opanowana, trzymam kciuki. A co dolegało jeśli można spytać?

tb738ribfs156aj0.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ