Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Guerretenshi to wszystko proste jak się komuś radzi... Ja tez zawsze mówię wszystkim ze rozmowa to postawa. I że nie ma problemów których nie da się przezwyciężyć. Wystarczy chcieć.
Tylko najtrudniej się stosować do własnych rad.
Ja juz poprostu nie mam siły. Mam ochotę się ze wszystkiego wycofać. Zamknąć się w 4 ścianach i zostać sama ze sobą. Czasem mam wrażenie ze tak by było najlepiej. Odciąć się od świata i być zdanym tylko na siebie. Wtedy chociaż jak jest coś nie tak to wiem ze to moja wina i pretensje też mogę mieć tylko do siebie. A tak to... Ech...
Zły dzień
emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Sea wrote:Czy liczycie codziennie ruchy dziecka? Ja zawsze czekam na te pierwsze rozpychanie się łokciami z rana co mnie uspokaja bo wiem, że Synek wstał i daje znać o sobie, a później w ciągu dnia to już ciężko mi zwrócić uwagę jak się coś robi: spacer, zakupy, sprzątanie, gotowanie itd. Na wieczór to wydaje mi się, że dzidzia zasypia szybciej ode mnie i gdy ja kładę się wraz z Mężem by posłuchać audycji z brzuszka, przykładamy dłonie (po obfitej kolacji aby dać bodziec do ruchu) to w brzuchu cicho-szaa
Pytałam gin o liczenie ruchów, mówiła, że już się od tego odchodzi i nie trzeba liczyć. Dzieciątko po prostu musi się codziennie poruszać, raz będzie mocniej, raz będzie słabiej, ale podobno liczyć nie trzeba.
Ja mojej nie jestem w stanie zmusić do ruchów - jadłam słodkie, popukałam po brzuchu, zmieniałam pozycje - jak nie zechce, to się nie poruszy uparciuchNajczęściej mocniej się rusza z samego rana i wieczorem, jak siedzę spokojnie lub leżę.
Polkosia, trzymaj się tam, odpoczywaj dużo, chociaż przy Klementynce to pewnie nie jest łatwe.
Okciakowa, opowiedz co się stało, że wylądowałaś na IP.Dagn_, Nel@ lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Tak Was czytam, bo próbuję nadrobić zaległości i widzę, że u każdej z nas coś ostatnio pod górkę... jak to mawiają po każdej burzy w końcu wyjdzie słońce, więc pozostaje teraz tylko czekać na to słońce i starać się nie myśleć o tych zlych rzeczach. Ja przynajmniej sie staram tak robić, bo inaczej już dawno bym zwariowala.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Na szczęście mąż jest w domu, ale to ostatnie tygodnie urlopu
Potem to nie wiem co będzie, co z jego pracą i w ogóle... Chyba zatrudnię jakąś pomoc domową jednak. Chciałabym szcześliwie donosić jednak
W terminie...
Kalina, czuję na wysokości łona, normalnie było gładko i twardo, a teraz przez środek taki uskok, że opuszek wchodzi. Teoretycznie wizytę mam jutro, ale miałam iść na glukozę, a chyba nie dam rady siedzieć 2h, więc przełożę to na przyszły tydzień, bo w poniedziałek i tak mam konsultację u tego ginekologa od wad, więc jego dopytam. Ja już duże kłopoty miałam w pierwszej ciąży ze spojeniem, ale teraz jest o wiele, wiele gorzej. Muszę leżeć, nie ma wyjścia.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
hej hej, witam się w 29 tyg, mnie też od paru dni boli spojenie, zazwyczaj jak dużo chodzę, dziewczyny czy łóżeczko za 990 zl to dużo?
Wybrałam wózek ANEX szaryteraz tylko zamówić
Noc ciężka bo też mam problem jak spać każda pozycja niewygodna buuu
Dzisiaj wizyta proszę o trzymanie kciuków o 17.30
a ja koszulę kupiłam też na allegro ale taką z sercemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:32
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Oj to widzę,że nie tylko u mnie nocka zarwana... rozstruj żołądka
aż się przestraszylam,że to jakieś oczyszczanie organizmu przed porodem
Jutro krzywa cukrowa w planach...
Oj musimy na siebie zacząć bardziej uważać,bo się robi niebezpiecznie. Choć czasem trudno się przestawic zwłaszcza, jak wcześniej się prowadziło aktywny tryb życia.Martusiazabka lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Hej, dołączam się do Was bo od kiedy trafiłam na chorobowe i zostałam sama w domu i samiuteńka w całej Warszawie to wariuję. Właśnie jestem po przeprowadzce i doprawdy brakuje mi siły na rozpakowanie wszystkiego i posprzątanie. Jesteśmy po jednym weselu, a kolejne dwa przed nami i powiem wam, że ciężko było. Burza hormonów dała o sobie znać podczas uroczystości ogarnęła mnie totalna złość na mojego, po rozmowie z bratem najzwyczajniej się rozryczałam i już mieliśmy po imprezie, 23 łóżko w rodzinnym domu. Teraz jestem na siebie zła, że to wszystko akurat w takim momencie pękło. Za tydzień powtórka z rozrywki i aż się boję jechać, zresztą totalnie brakuje mi chęci.
W piątek glukoza, trzymajcie kciuki, waga do wzrostu idealna, morfologia spoko, ale w rodzinie sporo cukrzyków, kuzynka też właśnie przebywa na diecie ciążowej bo u niej wyszło.Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość
Włoszka -
Kurczę, już w 29 tygodniu dziewczyny jesteście, jeszcze chwila i Wasze szczęścia będą z Wami
Najcięższa prosta przed nami wszystkimi, życzę Wam jak i sobie samej jak najlepszego samopoczucia do końca rozwiązania
P.s. Kokardka tysiak za łóżeczko według mnie to dość sporoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:11
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Cześć Włoszka, witaj w gronie, zapraszamy do wyżalania się
Tysiak za łóżeczko to moim zdaniem mega dużo, no chyba, że z materacem, pościelą i szufladą na dole. Chociaż taki zestaw można skompletować za jakieś 700 pln.
Mi niestety wracają mdłościMam nadzieję, że to przez ucisk żołądka i szybko mój żołądek się przyzwyczai. Jem mało co dwie godziny, ale i tak, ciągle coś stoi mi w gardle.
Ja też dzisiaj wizyta. Przesunęli mi na 15:15, więc trochę sobie poczekam... -
Hej dziewczyny, ja zaczynam zakupy i teraz pytanie, ile kupujecie spioszkow itd
e.g.
spioszki pajac 50-56 - 7 par
spioszki pajac 56-62 x par
etc
Chce orientacyjnie wiedziec bo totalnie nie mam pojecia co mi na poczytku trza
Z gory dziekuje
Edit: dziewczyny na necie znalazlam, ale jak komus sie chce to dla porownania tez bedzie ciekaweWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:53
-
Ja za samo łóżeczko dałam 200, materac 300 + pościel z ochraniaczem, organizerem, rożkiem i baldachimem 500, czyli za cały zestaw dałam tysiaka. Jeśli to zestaw, to cena OK. Wiadomo, są też i tańsze i droższe.
Szczęśliwa, moja mama to się nie nadaje do pomocy, ona po godzinie to już zmęczona i umierająca jest...Siostra następny obibok
Studentka wieczna, także sama rozumiesz. Na teściów nie mamy co liczyć i szczerze? To wolę zapłacić komuś, żeby się starał niż z wyrzutem przychodził i "pomagał".
Iva79 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No dokładnie. Jeszcze jest szansa, że mąż zdecyduje się zostać bezrobotnym do końca roku
Ale on tylko o tych pieniądzach gada. Teraz ma w miarę dobrą propozycję pracy w Warszawie, ale znów na początek 3 tygodnie szkolenia w Japonii, a potem wyjazdy na tydzień co miesiąc, czasem takie 2 w miesiącu, więc też go nie będzie dużo i sam się zastanawia. Mam nadzieję, że odrzuci i poszuka jeszcze czegoś innego. Jak widać są stanowiska, może jakby poczekał miesiąc czy dwa, to już w ogóle by trafiło się coś ekstra, ale wiecie, męskie ego...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jestem po wizycie moje skarbeczki rosną
córcia waży 675 g a synek 710 g
w tym tygodniu musze zrobić test obciążenia glukoza
Werix, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, Madziula87, Okciakowa, guerretenshi, polkosia, Kokardka44, Izieth, palma, Martusiazabka, Koska 88, Olcia..89, Nel@, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość