X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi to wszystko proste jak się komuś radzi... Ja tez zawsze mówię wszystkim ze rozmowa to postawa. I że nie ma problemów których nie da się przezwyciężyć. Wystarczy chcieć.
    Tylko najtrudniej się stosować do własnych rad.
    Ja juz poprostu nie mam siły. Mam ochotę się ze wszystkiego wycofać. Zamknąć się w 4 ścianach i zostać sama ze sobą. Czasem mam wrażenie ze tak by było najlepiej. Odciąć się od świata i być zdanym tylko na siebie. Wtedy chociaż jak jest coś nie tak to wiem ze to moja wina i pretensje też mogę mieć tylko do siebie. A tak to... Ech...
    Zły dzień :-(

oar8skjo4squlk4t.png

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Czy liczycie codziennie ruchy dziecka? Ja zawsze czekam na te pierwsze rozpychanie się łokciami z rana co mnie uspokaja bo wiem, że Synek wstał i daje znać o sobie, a później w ciągu dnia to już ciężko mi zwrócić uwagę jak się coś robi: spacer, zakupy, sprzątanie, gotowanie itd. Na wieczór to wydaje mi się, że dzidzia zasypia szybciej ode mnie i gdy ja kładę się wraz z Mężem by posłuchać audycji z brzuszka, przykładamy dłonie (po obfitej kolacji aby dać bodziec do ruchu) to w brzuchu cicho-szaa :)

Pytałam gin o liczenie ruchów, mówiła, że już się od tego odchodzi i nie trzeba liczyć. Dzieciątko po prostu musi się codziennie poruszać, raz będzie mocniej, raz będzie słabiej, ale podobno liczyć nie trzeba.
    Ja mojej nie jestem w stanie zmusić do ruchów - jadłam słodkie, popukałam po brzuchu, zmieniałam pozycje - jak nie zechce, to się nie poruszy uparciuch ;) Najczęściej mocniej się rusza z samego rana i wieczorem, jak siedzę spokojnie lub leżę.

Polkosia, trzymaj się tam, odpoczywaj dużo, chociaż przy Klementynce to pewnie nie jest łatwe.

Okciakowa, opowiedz co się stało, że wylądowałaś na IP.

Dagn_, Nel@ lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, a ja właśnie wypiłam to świństwo... dawno nie piłam czegoś tak okropnego, na dodatrk zmierzyła mi glukoze na czczo i wynosi 95, coś czuję, że czeka mnie dieta :(

f5ecb90bd2.png
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam, bo próbuję nadrobić zaległości i widzę, że u każdej z nas coś ostatnio pod górkę... jak to mawiają po każdej burzy w końcu wyjdzie słońce, więc pozostaje teraz tylko czekać na to słońce i starać się nie myśleć o tych zlych rzeczach. Ja przynajmniej sie staram tak robić, bo inaczej już dawno bym zwariowala.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mąż jest w domu, ale to ostatnie tygodnie urlopu :( Potem to nie wiem co będzie, co z jego pracą i w ogóle... Chyba zatrudnię jakąś pomoc domową jednak. Chciałabym szcześliwie donosić jednak :/ W terminie...

Kalina, czuję na wysokości łona, normalnie było gładko i twardo, a teraz przez środek taki uskok, że opuszek wchodzi. Teoretycznie wizytę mam jutro, ale miałam iść na glukozę, a chyba nie dam rady siedzieć 2h, więc przełożę to na przyszły tydzień, bo w poniedziałek i tak mam konsultację u tego ginekologa od wad, więc jego dopytam. Ja już duże kłopoty miałam w pierwszej ciąży ze spojeniem, ale teraz jest o wiele, wiele gorzej. Muszę leżeć, nie ma wyjścia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, witam się w 29 tyg, mnie też od paru dni boli spojenie, zazwyczaj jak dużo chodzę, dziewczyny czy łóżeczko za 990 zl to dużo?
    Wybrałam wózek ANEX szary :) teraz tylko zamówić ;)
    Noc ciężka bo też mam problem jak spać każda pozycja niewygodna buuu :(
    Dzisiaj wizyta proszę o trzymanie kciuków o 17.30 ;)
    a ja koszulę kupiłam też na allegro ale taką z sercem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:32

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka witaj w gronie Anexów :D my zamówiliśmy rudy :)

990zł ale za co? Mnie samo łóżeczko kosztuje 299zł

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to widzę,że nie tylko u mnie nocka zarwana... rozstruj żołądka :/ aż się przestraszylam,że to jakieś oczyszczanie organizmu przed porodem :|

Jutro krzywa cukrowa w planach...

Oj musimy na siebie zacząć bardziej uważać,bo się robi niebezpiecznie. Choć czasem trudno się przestawic zwłaszcza, jak wcześniej się prowadziło aktywny tryb życia.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam się do Was bo od kiedy trafiłam na chorobowe i zostałam sama w domu i samiuteńka w całej Warszawie to wariuję. Właśnie jestem po przeprowadzce i doprawdy brakuje mi siły na rozpakowanie wszystkiego i posprzątanie. Jesteśmy po jednym weselu, a kolejne dwa przed nami i powiem wam, że ciężko było. Burza hormonów dała o sobie znać podczas uroczystości ogarnęła mnie totalna złość na mojego, po rozmowie z bratem najzwyczajniej się rozryczałam i już mieliśmy po imprezie, 23 łóżko w rodzinnym domu. Teraz jestem na siebie zła, że to wszystko akurat w takim momencie pękło. Za tydzień powtórka z rozrywki i aż się boję jechać, zresztą totalnie brakuje mi chęci.
    W piątek glukoza, trzymajcie kciuki, waga do wzrostu idealna, morfologia spoko, ale w rodzinie sporo cukrzyków, kuzynka też właśnie przebywa na diecie ciążowej bo u niej wyszło.

Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość

Włoszka
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, już w 29 tygodniu dziewczyny jesteście, jeszcze chwila i Wasze szczęścia będą z Wami :) Najcięższa prosta przed nami wszystkimi, życzę Wam jak i sobie samej jak najlepszego samopoczucia do końca rozwiązania :)

P.s. Kokardka tysiak za łóżeczko według mnie to dość sporo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:11

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Włoszka, na kiedy masz termin, chłopczyk dziewczynka? Imię już wybrane? :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Włoszka, witaj w gronie, zapraszamy do wyżalania się ;)

Tysiak za łóżeczko to moim zdaniem mega dużo, no chyba, że z materacem, pościelą i szufladą na dole. Chociaż taki zestaw można skompletować za jakieś 700 pln.

Mi niestety wracają mdłości :( Mam nadzieję, że to przez ucisk żołądka i szybko mój żołądek się przyzwyczai. Jem mało co dwie godziny, ale i tak, ciągle coś stoi mi w gardle.

Ja też dzisiaj wizyta. Przesunęli mi na 15:15, więc trochę sobie poczekam...

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja zaczynam zakupy i teraz pytanie, ile kupujecie spioszkow itd
    e.g.
    spioszki pajac 50-56 - 7 par
    spioszki pajac 56-62 x par
    etc
    Chce orientacyjnie wiedziec bo totalnie nie mam pojecia co mi na poczytku trza :(
    Z gory dziekuje :)

Edit: dziewczyny na necie znalazlam, ale jak komus sie chce to dla porownania tez bedzie ciekawe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:53

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włoszka witaj :) zostań z nami zawsze razem raźniej :)
    Co do burzy hormonów to nie pomogę ja ciążę znoszę spoko nawet mąż się śmieje że myślał że będzie gorzej po opowieściach kolegów hehe

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za samo łóżeczko dałam 200, materac 300 + pościel z ochraniaczem, organizerem, rożkiem i baldachimem 500, czyli za cały zestaw dałam tysiaka. Jeśli to zestaw, to cena OK. Wiadomo, są też i tańsze i droższe.

Szczęśliwa, moja mama to się nie nadaje do pomocy, ona po godzinie to już zmęczona i umierająca jest... :/ Siostra następny obibok :P Studentka wieczna, także sama rozumiesz. Na teściów nie mamy co liczyć i szczerze? To wolę zapłacić komuś, żeby się starał niż z wyrzutem przychodził i "pomagał".

Iva79 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, looknij do listy wyprawkowej z pierwszej strony. Ja mam pełno rzeczy po szwagierce, więc nie pomogę (body chyba z 30).

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia w takiej sytuacji to faktycznie lepiej komuś zapłacić i mieć z głowy :)

polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Jeszcze jest szansa, że mąż zdecyduje się zostać bezrobotnym do końca roku :P Ale on tylko o tych pieniądzach gada. Teraz ma w miarę dobrą propozycję pracy w Warszawie, ale znów na początek 3 tygodnie szkolenia w Japonii, a potem wyjazdy na tydzień co miesiąc, czasem takie 2 w miesiącu, więc też go nie będzie dużo i sam się zastanawia. Mam nadzieję, że odrzuci i poszuka jeszcze czegoś innego. Jak widać są stanowiska, może jakby poczekał miesiąc czy dwa, to już w ogóle by trafiło się coś ekstra, ale wiecie, męskie ego... ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie moje skarbeczki rosną :) córcia waży 675 g a synek 710 g :) w tym tygodniu musze zrobić test obciążenia glukoza :)

Werix, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, Madziula87, Okciakowa, guerretenshi, polkosia, Kokardka44, Izieth, palma, Martusiazabka, Koska 88, Olcia..89, Nel@, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś z Was osłonek na brodawki przy karmieniu piersią? Kupiłam jedne na wszelki wypadek i tak się zastanawiam, jak je kurde założyć?! Przecież one w ogóle się nie trzymają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 11:11

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ