X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:22

Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało się nie zwymiotowac po tej okropnej glukozie :)

Koska 88, cudek2 lubią tę wiadomość

f5ecb90bd2.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam komplet mebli za 1830zł i jest w tym:
    szafa,
    regał
    komoda
    przewijak
    pojemnik na zabawki
    łóżeczko
    i materacyk...
    ( http://allegro.pl/zestaw-mebli-klups-safari-zyrafka-biala-7-el-plock-i6446004999.html )

Więc za samo łóżeczko tysiaka prawie bym nie dała...

cudek2 lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Werix, Martusiazabka, od kilku tygodni bolał mnie brzuch, najbardziej w nocy. Moja ginka powiedziała, że to od rozrastającej macicy ale coś mi tu nie pasowała bo leki, które mi przepisała nie pomagały a bóle się utrzymywały więc pojechałam na IP. No i wyszło na moje, że jednak to nie tylko od macicy.
    Dzięki Kochane, leżę i leżę ;)
    Przy okazji zobaczyłam szpital w którym chce rodzić i nie żałuje wyboru- personel do rany przyłóż ;)
    Ja liczę ruchy codziennie :)
    Perl, bardzo ładny komplet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:15

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż jedna pożyteczna sprawa :) Ja do mojego wybieram się w przyszłym tygodniu. Chcę od razu wybrać położną środowiskową, bo moja miejscowa jest beznadziejna.

Okciakowa lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwiozłam córę do przedszkola rano i byłam na działce, mąż ociepla dom a ja zbierałam ścinki i śmieci. Wpadłam do domu robić obiad- szanowny małżonek zostanie dziś uraczony schabowymi sakiewkami z pieczarkami. Ale te dni szybko lecą jak wszystko się dzieje w biegu-
    a co do kłócenia się- mój albo w pracy albo zapieprza na działce przy budowie, więc nie mamy kiedy. Na chwile obecną jedyne co mogę mu zarzucić, to kwestie dziecka- spędza mało czasu z córką a ona tęskni. Z drugiej strony budujemy systemem gospodarczym, im więcej zrobi on- tym mniej komuś zapłacimy. Tak trudno znaleźć złoty środek

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, to mnie teraz przestraszyłaś. Bo ja też w nocy właśnie odczuwam bóle takie jak na okres i dziś byłam u mojego lekarza i stwierdził że to macica się rozciąga i nic zlego się nie dzieje... Ale mimo to kazał dużo leżeć, unikać chodzenia po schodach (bo wtedy najbardziej mi twardnieje brzuch) no i mam brać magnez 3X2 i luteine 3x. Więc może jednak nie wszystko wporządku?? ... już sama teraz nie wiem.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesja sesją ale zawsze najfajniejsze zdjęcia są na spontanie <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3efbd877d2bf.jpg

Dagn_, Isia86, emilkazozz, Kokardka44, Fuksja90, Izieth, Kaczorek, palma, Martusiazabka, polkosia, Okciakowa, Szczęśliwa Mamusia, Koska 88, guerretenshi, Olcia..89, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, ale brzucholek super!
    Zdecydowanie : zdjęcia to piękna pamiątka- i te na spontanie i z sesji

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okociakowa, jak widać potwierdza się to ze najlepiej ufać własnej intuicji. Lekarz swoje, ale jeśli czujemy ze coś jest nie tak, to czasem warto posłuchać własnego sumienia. Dobrze ze jesteś pod opieką lekarzy. Napewno zrobią wszystko żeby Wam pomóc i żebyś donosiła ciążę. Trzymam kciuki :-*

oar8skjo4squlk4t.png

Werix, Okciakowa lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, na pewno mi się poluzowało, ale nikt nie sprawdzał wtedy, bo mój lekarz twierdzi, że dopóki mogę stać na jednej nodze, to jest OK. Że ból przy większym rozejściu jest taki, że fizycznie nie da się tego zrobić. Ja teraz mogę jeszcze, ale już z ogromnym bólem. Na razie ponoszę pas kilka dni i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 14:33

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra skąd to wszystko się bierze :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl, im mniej wiesz tym lepiej śpisz :) Ale nie denerwuj się na zapas, bierzesz magnez i lutkę więc będzie dobrze nawet jeśli coś tam się dzieje, dużo odpoczywaj :*
    Martusia, nie dziękuję :*

Martusiazabka lubi tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę :D Dwa dni temu wprowadzili się do kamienicy obok nowi lokatorzy, Brytyjczycy. Z twarzy można było poznać, że to rodzinka żyjąca na zasiłkach. My tu wszyscy, zarówno w naszej kamienicy i tej obok, pracujemy, nikt na zasiłkach socjalnych nie siedzi. A ci nowi dzisiaj z samego rana wystawili przed schody brudną, starą kanapę i teraz się na nią rozsiedli z fajkami i kawką, w pidżamach :/ i tak siedzą. Oczywiście do pracy żaden z nich nie chodzi. Zajebiście teraz nasz podjazd pod kamienicą wygląda: patola siedząca na śmierdzącej kanapie. A myślałam do tej pory, że mieszkam w nieco "lepszej" dzielnicy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita tacy to pożyją ;p

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Mały waży 1102g, ułożony główkowo i twarzą do kręgosłupa, jeszcze zasłonięty przez łożysko, więc nie dało rady pokazać buziaka :( No trudno, poczekam do porodu ;p Najważniejsze, że zdrowy. Płeć się nie zmieniła :D

Pytałam o spojenie łonowe. Powiedziała, że jeśli nie boli mnie przy chodzeniu i leżeniu, to jest ok. Wszystko się rozciąga i przygotowuje do porodu. Jeśli chodzi o liczenie ruchów, powiedziała, że mam po prostu zwracać uwagę, czy wykonuje min. 10 ruchów dziennie.

Od początku ciąży utyłam 8,8 kg.

Koska 88, Isia86, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Nita, Dagn_, RedLady, guerretenshi, Izieth, polkosia, Martusiazabka, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, wow to już ponad 1kg. jak ten czas leci. ale nie sądziłam, że na tym etapie dzieci już odwracają się główką w dół?
    Ja właśnie wróciłam ze sklepu. Jak wychodziłam miły pan ochroniarz spojrzał się na mój brzuszek i powiedział Gratuluję. Fajnie :)
    U nas dziś gorąco, 30 stopni. Zaraz małż wraca z pracy, więc trochę ogarnę kuchnię, choć i tak czysta. Na obiad dziś zupa kalafiorowa oraz krokiety ze szpinakiem i zapiekanymi ziemniakami (koniecznie posypane przyprawą do ziemniaków i frytek :P). Miłego wieczorku

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Włoszka Znajoma

Wysłany: 7 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no to coś o nas:
    aktualnie 25 tydzień, z USG z końca sierpnia wynika, że dziewczynka, aczkolwiek lekarz nie kazał się przyzwyczajać. Zresztą z zeszłego roku nawet mam własny rodzinny przykład, gdzie przez prawie całą ciążę mój bratanek był "Olą" a skończyło się na Kamilku.
    Waga malutkiej w 22-23 tc 547g, termin z USG na 22.12.2016 według dat 26.12.2016 także może trafi się pod choinkę.
    O imię prowadzę wojnę z partnerem, ja chcę Helenkę on Amelkę, aczkolwiek dopiero się oswaja z myślą, że będzie córka, bo liczył na pierworodnego.
    Z ciążą wszystko super, od jakiś 3 tygodni na chorobowym jestem, gdyż w pracy z dnia na dzień coraz częściej zdarzało się drętwienie macicy, co w moim przypadku było mega bolesne. Prowadzącą starej daty, ciągle mi powtarzała, że "2 nospy i do łopaty, bo ciąża to nie choroba" z czym jak najbardziej się zgadzam, jednak kiedy raz już mnie partner praktycznie do niej wnosił na rękach to już sama przyznała, że muszę mieć możliwość położenia się do łóżka w każdej chwili, a w pracy leżanki nie mam.Tak więc oswajam się z typowym życiem domowym, gdyż do tej pory pracoholik ze mnie straszny był.

Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Koska 88, Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Martusiazabka, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość

Włoszka
  • MamaKuchAsia Nowa

Wysłany: 7 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki! To teraz ja :) Tu Asia, jestem mamą Synka, który siedzi u mnie w brzuszku. Termin mamy na 31 grudnia. U nas już 24 tydzień. W poniedziałek ważył 642gramów (23tc+1dzień). Jest małym Łobuziakiem, dużo się rusza ale baaaardzo to kocham!! Uwielbiam czuć jego przewroty w brzuchu :) Główkę już ma skierowaną ku dołowi. Na zwolnieniu jestem już od lipca, ponieważ moja szefowa chciała, żebym się nie pozarażała od Ciebie(bo pracuje w przedszkolu i żłobku).
    Jest to cudowny okres, ale odczuwam wszystko co typowa kobieta w ciąży.
    W I trymstrze wymioty i mdłości. Teraz zgaga, czasami skurcze(raz na tydzień). Niestety przytyłam sporo, na szczęście nie widać tego za bardzo, ale czuję się jak wielorybek.
    Imienia nie mamy... ciężko cokolwiek wybrać :P

PS. macie jakąś zamkniętą grupę na facebooku? tam może lepiej by się nam pisało, wstawiało zdjęcia itd. Pozdrawiam <3

Dagn_, Szczęśliwa Mamusia, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość

MamakuchAsia
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny fajnie ,że jest nas coraz więcej :)

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ