Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane;)!
Witam nowe mamusie;)!
My juz po glukozie (fuuuj...) poty mnie oblaly, myślałam że padne ale przeżyłam;) wyniki ok! A najgorsze jest to,ze tu w niemczech musze powtórzyć to badanie za ponad miesiąc:(!
Cukrzyków mam w rodzinie, a słodkiego jem bardzo dużo... Szczęście;)!
Kokardka my kupujemy łóżeczko z szuflada za 600 zl i materacyk havea lateksowy za 250 zł -pościel, wypełnienie i ochraniacz wyniesie nas 200 zł -wiec tez około 1000 zł. Zależy na jakie kto się decyduje;)
Baranosia śliczne zdjęcia;)!
Ociakowa i Polkosia odpoczywajcie dużo :* nie przemeczajcie się!!
A i umowilam się na sesje 22 października!!
-
Nita, mój mały jest głową w dół już od 4 tygodni. Mam nadzieję że tak już zostanie
ewidentnie widziałam jądra więc ciężko by było, żeby zmienił się w dziewczynkę :p
Witam nowe mamusie.
Co do łóżeczka, to kosztowało mnie tyle co farba i papier ścierny, czyli 30 pln. 250 materac, 50 prześcieradła, ochraniacz dostałam. Ewentualnie dokupię organizer, a na razie mały będzie spał w rożku.
Dzisiaj facet wycenił nam kuchnię na 12 tys. Do tego sprzęt 6 tys. Na razie chyba będziemy musieli wstrzymać się z tym wydatkiem -
MamaKuchAsia wrote:(...)
PS. macie jakąś zamkniętą grupę na facebooku? tam może lepiej by się nam pisało, wstawiało zdjęcia itd. Pozdrawiam
Jest taka grupa na facebooku. Ale ja nie byłam nią zainteresowana, więc Ci nie powiem do której dziewczyny masz się zgłosić po zaproszenie, bo nie pamiętam...
Witamy nowe mamy, a już myślałam że wszystkie te tajne wyszły z cienia -
Fuksja, moim zdaniem nie opłaca się. U mnie sprawdził się zwykły przewijak za 20 zł z Allegro i na to kładę podkłady. Bez nich wielokrotnie zdarzyło mi się, że zasikała i przewijak był do wywalenia. No, chyba, że ma się taki z ceratką, ale do mnie nie przemawiają i miałam bawełniany. A podkład wymieniam raz na kilka dni (częściej jak była noworodkiem, bo zasikała nie raz, a potem tylko jak ubrudziłam), jeden wychodzi 50 groszy, więc nie szkoda
Na wyjście też zawsze w torbie miałam 2-3 zapasowe.
Baranosia, no to leż, leżenie w ciąży nie szkodzi
Również witam nowe mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 20:53
Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja dzis po wizycie u poloznej
maly wazy ok 1200g
cisnienie mierzyla mi 2 razy bo nie mogla uwierzyc ze mam takie niskie, cale 80/60 ;P tez pytalam o liczenie ruchow i mowila ze jak czuje codziennie to bardzo dobrze i nie ma czegos takiego jak odpowiednia ilosc ruchow. Kazdy dzieciak ma swoj rytm dnia
a licze iw niepotrzebnie stresuje przyszle mamy. Co do glukozy to tez nie bede miala robionej bo nie widzi powodu
i to mi sie spodobalo w dunskim podejsciu
Szczęśliwa Mamusia, RedLady, Iva79, polkosia, Izieth, Martusiazabka, Isia86, Dagn_, Werix lubią tę wiadomość
-
Witam nowe grudniówki!
Ktoś pytał o zestaw naklejek ze słonikiem- wszystkie kupione na allegro ( wystarczy wklepac naklejki ścienne).
Ja za łóżeczko dla Szymka płaciłam 980 zl ( ale z materacem i kompletem pościeli + ochraniacz. Teraz dostanie je Bori.
Gratuluję udanych wizyt! Super
Ja już w łóżku. Robiłam dziś porządek w papierach. 3 godziny ponad. Padam na pysk.
Od jutra do poniedziałku ma być mega upał. Łapiemy więc wit.D
dobrej nocy! -
My sie ewakuowalismy do moich rodzicow bo nie mozemy pozbyc sie smrodu oparow farby olejnej. Az nam slabo bylo
.
Kompletnie zapomnialam o kupie przewijaka! Dzieki :* mlody po dwoch dniach siedzenia mi nogami na szyjce w koncu sie przekrecil glowa w dol.
Coraz bardziej mnie stresuje zblizajacy sie porod i ten caly chaos.Martusiazabka lubi tę wiadomość