SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś już w trzecim trymestrze :)
    Wczoraj miałam wizytę u gin ale jestem w szoku... To była moja pierwsza wizyta od początku ciąży jak nie miałam robionego usg...
    Ja do przodu jestem 5,5kg. w końcu, bo już się bałam że nic mi nie przybywa. dziś od rana ładne słońce więc się wzięłam za pranie ubranek dla maleństwa.
    I tak się zastanawiam... Na ślub od paru gości dostałam pluszaki (na przyszłość dla dziecka)... od tamtej pory minęło ponad cztery lata i te pluszaki były schowane na strychu w reklamówkach, więc na pewno będzie je trzeba wyprać... i teraz się zastanawiam czy prać je już teraz?? (ze względu na ładne słońce) czy poczekać jeszcze żeby nie okurzyły się na nowo... w sumie to i tak przecież na początku będą pełniły tylko funkcje dekoracyjną na półkach...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam i schowałam do szafki. W szafce raczej się nie zakurzą, a nabiorą trochę domowych bakterii Tak samo ubranka czytałam, że dziewczyny piorą, prasują, a potem chowają do szafki na kilka tygodni, żeby zaciągnęły domowych bakterii, które są 1000 razy lepsze niż te zmutowane ze szpitala.

W przyszłym tygodniu muszę wybrać się do Rossmanna, popatrzeć co tam mają ciekawego do mojej wyprawki. A zaraz zabieram się za robienie zupy buraczkowej.

Kuchnia faktycznie droga, z tym że facet bardzo sprawdzony. Zapytamy jeszcze kogoś innego. Nie wiem sama, jak duża kuchnia. Szafki na dole jakieś 5,5m i u góry 2,5m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:06

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj postanowiłam zrobić bigos bo już dawno nie jadłam a uwielbiam.

Dobrze ,że dzisiaj chociaż słońce wyszło zamiast już jesienniej pogody ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popełniłam już leczo na dwa dni :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to ja tez sue tego boje ze mi podmienia. Chce zrobic zdkecie od razu po porodzie ale nie wiem czy mi sie uda:/

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam wyniki... nie jest chyba zbyt dobrze...
    Glukoza na czczo 81,30 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 142,50
    Glukoza po 2 godz. 158,10 mg/dl

ta po dwóch godz. coś za wysoko się wydaje... czemu w ogóle wzrosła zamiast zacząć spadać? :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 13:10

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 a kiedy masz wizyte u swojego gin?

j36regz209hdv9cb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Isia86 a kiedy masz wizyte u swojego gin?

za dwa tyg. dopiero, ale napiszę wiadomość na maila to w pon. dostanę odpowiedź co z tym fantem...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski jak wam mogą podmienić dziecko jak ono jest cały czas z wami? Jeśli wszystko jest ok z dzieckiem, nie potrzebuje inkubatora to nikt wam go nie zabiera :) po cc jak was zszywają to maluch od razu trafia pod opiekę taty

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia no po 2h za wysoko :/ pewnie zaleci dietę

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i dodawanie otuchy. Nie robię z siebie bohatera- czasem nawet męczennice :/ - do przedszkola za mały, 20 mies ma, do żłobka się boje- schiza z chorobami, a ja fobia na punkcie cytomegalii itp. Poza tym jeden prywatny w mojej okolicy,drogi jak cholera a dzieci full- nie przyjmują już. Zapisy od września 2017!
    Szukam kogoś do sprzątania. Była jedna. Nawet z polecenia.... ale jak zobaczyliśmy z mężem efekt 3 h pracy... to osz... tyle brzydkich słów. Ślepiec by lepiej umyl okna!wrrr....

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wierzę w zamianę dzieci co prawda znam kobietę której podmienili dziecko ale to było 30 lat temu to były inne czasy.

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam jak robia w moim szpitalu i triche jest z mama dzidzius przychodzi pediatra bada go. Po czym go zabieraja jeszcze do poloznych chyba na obserwacje, tak mi sie wydaje. A jak jest u was?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam przypadek ale 60 lat temu , babci m podmienili dziecko , po 2 tyg ta 2 rodzinka cos sie domyslila , dziecko plakalo non stop I odnalezli babcie, oczywiscie zadnej rekompensaty tylko list z przeprosinami . Straszne to , moj m musi patrzec co robia z malym :) Teraz chyba tez od razu daja opaske na reke.
    Ja mialam za wysoki cukier naczczo I teraz mam aparat I mierze codziennie , jak narazie same dobre wyniki :) oczywiscie przestrzegam diety. Cukru prawie zero , 2 lyzeczki kakao I cukier ok :) Nie jest , az tak zle jak myslalam na poczatku, a dieta dobrze zrobi :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam swoje powiedziałam, ze jego zadanie to dziecka z oczu nie spuszczać dopóki opaski na rękę nie dostanie :) dziewczyny ale ma dziś strasznie twardy brzuch. Plecy mnie bolą od wczoraj i co chwila do lazienki muszę lecieć. Mam nadzieje, ze zaraz sie rozluźni. Wczoraj byłam w pracy i dzisiaj na badaniach krwi moze to po tym :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego 30 czy 60 lat temu, wtedy dzieci przynosili na karmienie a pozostały czas dziecko było z położnymi na ogólnej sali
    Teraz chyba w większości szpitali jak nie wszędzie dziecko jest z matką (oczywiście gdy wszystko jest ok)
    U mnie po cc było tak, że jak go wyjęli, od razu opaska na rękę i chyba druga na nogę (nie pamiętam, musiałabym na foto zobaczyć) obok na stolik do oceny (widziałam go kątem oka) zawinęli w pieluchy, do korytka a pod drzwiami przejął go mąż, jak mnie zszyli i przewieźli na pooperacyjną to już malucha miałam cały czas obok siebie w korytku albo leżał na mnie :) w przypadku sn to już w ogóle luz bo cały czas masz go przy sobie
    Na wszystkie badania później albo przychodzą do sali np słuch a na pobranie krwi/szczepienie idzie się z dzieckiem do zabiegowego

82doroeqdnooy9dr.png
  • MamaKuchAsia Nowa

Wysłany: 8 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Witam nowe mamy :)
    W sprawie fb to zaproście do przyjaciółek gueretenshi lub paradise i potem wyślijcie im wiadomość ze swoim linkiem do profilu

Jeszcze nie zostałam przyjęta. a Ty nie masz możliwości, żeby mnie tam dodać? :)

MamakuchAsia
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproszenia zaakceptowalam. Prosze o wiadomosci z linkiem do fb :).

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 8 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana natchnienie miałam i zrobiłam domowe mleczne bułeczki. Jak czytam wasze wpisy to czuję się zacofana, bo my kompletnie nic nie mamy dla malutkiej. Ciągle czasu brakuje, muszę zmobilizować siebie i swojego, bo wyjdzie, że będzie musiał na koniec wszystko sam organizować :)

Włoszka
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Isia no po 2h za wysoko :/ pewnie zaleci dietę
    na pon już zapisałam się do diabetologa :) będę musiała pożegnać się z moimi słodkościami ;((( no ale nic, oby Gosia rosła zdrowo :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ