X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś już w trzecim trymestrze :)
    Wczoraj miałam wizytę u gin ale jestem w szoku... To była moja pierwsza wizyta od początku ciąży jak nie miałam robionego usg...
    Ja do przodu jestem 5,5kg. w końcu, bo już się bałam że nic mi nie przybywa. dziś od rana ładne słońce więc się wzięłam za pranie ubranek dla maleństwa.
    I tak się zastanawiam... Na ślub od paru gości dostałam pluszaki (na przyszłość dla dziecka)... od tamtej pory minęło ponad cztery lata i te pluszaki były schowane na strychu w reklamówkach, więc na pewno będzie je trzeba wyprać... i teraz się zastanawiam czy prać je już teraz?? (ze względu na ładne słońce) czy poczekać jeszcze żeby nie okurzyły się na nowo... w sumie to i tak przecież na początku będą pełniły tylko funkcje dekoracyjną na półkach...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam i schowałam do szafki. W szafce raczej się nie zakurzą, a nabiorą trochę domowych bakterii Tak samo ubranka czytałam, że dziewczyny piorą, prasują, a potem chowają do szafki na kilka tygodni, żeby zaciągnęły domowych bakterii, które są 1000 razy lepsze niż te zmutowane ze szpitala.

W przyszłym tygodniu muszę wybrać się do Rossmanna, popatrzeć co tam mają ciekawego do mojej wyprawki. A zaraz zabieram się za robienie zupy buraczkowej.

Kuchnia faktycznie droga, z tym że facet bardzo sprawdzony. Zapytamy jeszcze kogoś innego. Nie wiem sama, jak duża kuchnia. Szafki na dole jakieś 5,5m i u góry 2,5m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:06

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj postanowiłam zrobić bigos bo już dawno nie jadłam a uwielbiam.

Dobrze ,że dzisiaj chociaż słońce wyszło zamiast już jesienniej pogody ;)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popełniłam już leczo na dwa dni :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to ja tez sue tego boje ze mi podmienia. Chce zrobic zdkecie od razu po porodzie ale nie wiem czy mi sie uda:/

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam wyniki... nie jest chyba zbyt dobrze...
    Glukoza na czczo 81,30 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 142,50
    Glukoza po 2 godz. 158,10 mg/dl

ta po dwóch godz. coś za wysoko się wydaje... czemu w ogóle wzrosła zamiast zacząć spadać? :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 13:10

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 a kiedy masz wizyte u swojego gin?

j36regz209hdv9cb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Isia86 a kiedy masz wizyte u swojego gin?

za dwa tyg. dopiero, ale napiszę wiadomość na maila to w pon. dostanę odpowiedź co z tym fantem...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski jak wam mogą podmienić dziecko jak ono jest cały czas z wami? Jeśli wszystko jest ok z dzieckiem, nie potrzebuje inkubatora to nikt wam go nie zabiera :) po cc jak was zszywają to maluch od razu trafia pod opiekę taty

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia no po 2h za wysoko :/ pewnie zaleci dietę

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i dodawanie otuchy. Nie robię z siebie bohatera- czasem nawet męczennice :/ - do przedszkola za mały, 20 mies ma, do żłobka się boje- schiza z chorobami, a ja fobia na punkcie cytomegalii itp. Poza tym jeden prywatny w mojej okolicy,drogi jak cholera a dzieci full- nie przyjmują już. Zapisy od września 2017!
    Szukam kogoś do sprzątania. Była jedna. Nawet z polecenia.... ale jak zobaczyliśmy z mężem efekt 3 h pracy... to osz... tyle brzydkich słów. Ślepiec by lepiej umyl okna!wrrr....

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wierzę w zamianę dzieci co prawda znam kobietę której podmienili dziecko ale to było 30 lat temu to były inne czasy.

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam jak robia w moim szpitalu i triche jest z mama dzidzius przychodzi pediatra bada go. Po czym go zabieraja jeszcze do poloznych chyba na obserwacje, tak mi sie wydaje. A jak jest u was?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam przypadek ale 60 lat temu , babci m podmienili dziecko , po 2 tyg ta 2 rodzinka cos sie domyslila , dziecko plakalo non stop I odnalezli babcie, oczywiscie zadnej rekompensaty tylko list z przeprosinami . Straszne to , moj m musi patrzec co robia z malym :) Teraz chyba tez od razu daja opaske na reke.
    Ja mialam za wysoki cukier naczczo I teraz mam aparat I mierze codziennie , jak narazie same dobre wyniki :) oczywiscie przestrzegam diety. Cukru prawie zero , 2 lyzeczki kakao I cukier ok :) Nie jest , az tak zle jak myslalam na poczatku, a dieta dobrze zrobi :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam swoje powiedziałam, ze jego zadanie to dziecka z oczu nie spuszczać dopóki opaski na rękę nie dostanie :) dziewczyny ale ma dziś strasznie twardy brzuch. Plecy mnie bolą od wczoraj i co chwila do lazienki muszę lecieć. Mam nadzieje, ze zaraz sie rozluźni. Wczoraj byłam w pracy i dzisiaj na badaniach krwi moze to po tym :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego 30 czy 60 lat temu, wtedy dzieci przynosili na karmienie a pozostały czas dziecko było z położnymi na ogólnej sali
    Teraz chyba w większości szpitali jak nie wszędzie dziecko jest z matką (oczywiście gdy wszystko jest ok)
    U mnie po cc było tak, że jak go wyjęli, od razu opaska na rękę i chyba druga na nogę (nie pamiętam, musiałabym na foto zobaczyć) obok na stolik do oceny (widziałam go kątem oka) zawinęli w pieluchy, do korytka a pod drzwiami przejął go mąż, jak mnie zszyli i przewieźli na pooperacyjną to już malucha miałam cały czas obok siebie w korytku albo leżał na mnie :) w przypadku sn to już w ogóle luz bo cały czas masz go przy sobie
    Na wszystkie badania później albo przychodzą do sali np słuch a na pobranie krwi/szczepienie idzie się z dzieckiem do zabiegowego

82doroeqdnooy9dr.png
  • MamaKuchAsia Nowa

Wysłany: 8 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Witam nowe mamy :)
    W sprawie fb to zaproście do przyjaciółek gueretenshi lub paradise i potem wyślijcie im wiadomość ze swoim linkiem do profilu

Jeszcze nie zostałam przyjęta. a Ty nie masz możliwości, żeby mnie tam dodać? :)

MamakuchAsia
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproszenia zaakceptowalam. Prosze o wiadomosci z linkiem do fb :).

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 8 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana natchnienie miałam i zrobiłam domowe mleczne bułeczki. Jak czytam wasze wpisy to czuję się zacofana, bo my kompletnie nic nie mamy dla malutkiej. Ciągle czasu brakuje, muszę zmobilizować siebie i swojego, bo wyjdzie, że będzie musiał na koniec wszystko sam organizować :)

Włoszka
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Isia no po 2h za wysoko :/ pewnie zaleci dietę
    na pon już zapisałam się do diabetologa :) będę musiała pożegnać się z moimi słodkościami ;((( no ale nic, oby Gosia rosła zdrowo :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ