X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zrobiłam dzisiaj glukozę i wynik wyszedł :
    Glukoza na czczo 81 mg/dl
    Glukoza po 1h 136 mg/dl
    Glukoza po 2h 119 mg/dl
    Bardzo się ciesze bo wynik wyszedł nawet lepszy jak w pierwszej ciąży :)

Isia86, Izieth, cudek2, Kaczorek, emilkazozz, kalina123, Werix, Iva79, Olcia..89 lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie kontrolnej. Z małym wszystko dobrze. Szyjka długa, zamknięta. Dłuższą chwilę szukał serduszka, ale w końcu znalazł. Bije jak dzwon. Poprostu Antoś odwrócił się główką w dół. To dobrze, bo gdyby dalej był tyłkiem na świat to tylko cesarka. Powiedział też doktor ze mam duży brzuch :-/ cokolwiek to znaczy :-/ bo ważył mnie i osiągnęłam właśnie wagę sprzed ciąży. Ech... Aż poszłam sobie na loda :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Dagn_, Isia86 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MamaKuchAsia Nowa

Wysłany: 8 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    na pon już zapisałam się do diabetologa :) będę musiała pożegnać się z moimi słodkościami ;((( no ale nic, oby Gosia rosła zdrowo :)
    Isia, a dużo przytyłaś już?

MamakuchAsia
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Poprostu Antoś odwrócił się główką w dół. To dobrze, bo gdyby dalej był tyłkiem na świat to tylko cesarka.
    Martusia, to dopiero 26 tydzień ciąży. Dziecko ma sporo czasu na ułożenie się główką w dół. Nawet gdyby nadal twoje dziecko było pośladkowo, to nie oznacza, że będziesz mieć cesarkę. Dopiero po 30-32 tygodniu dziecko zaczyna powoli obracać się głową w dół. Na naszym etapie ciąży jeszcze zmieni pozycję nie raz, nie dwa :D

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a co ci się w tych ciuszkach z lidla nie podoba? Bo u nas będą w poniedziałek i nie wiem czy jechać.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajadam się właśnie kanapkami z jajkiem, szczypiorkiem, ogórkiem, pomidorem i papryką mmm niebo w gębie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Nita a co ci się w tych ciuszkach z lidla nie podoba? Bo u nas będą w poniedziałek i nie wiem czy jechać.
    Są bardzo tanie no i na takie też wyglądają. Kolory wyblakłe, wykończenie marne, nitki pod pachami. Kupiłam jedynie kocyk do owijania malucha, ale obyłoby się bez tego, bo lepsze widziałam w sklepach dla dzieci. Ogólnie nie polecam, takie supermarketowe ciuchy. Jeśli masz duży wybór w sklepach to daj sobie spokój z Lidlem ;)

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po raz kolejny kupiłam w szmateksie ubranka firmy George- normalnie uwielbiam jakość tych ubrań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:34

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja dziś po raz kolejny kupiłam w szmateksie ubranka firmy George- normalnie uwielbiam jakość tych ubrań
    To prawda, ja też je lubię a ubrania dla dorosłych są też super :) Zresztą przez wiele lat pracowałam w tym sklepie, który sprzedaje George, to była moja pierwsza praca w UK i tam też poznałam mojego męża :P ach wspomnienia :)
    A George też wysyła do Polski. Dawniej nie mieli tej opcji, teraz można zamówić online z wysyłką.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jakie Wasi Panowie maja obowiazki w domu? Bo ja sie zastanawiam czy naprawde jestem taka suka wymagajac czegokolwiek? I robia to sami z siebie bo wiedza ze trzeba/chca, czy tez wojna i strzelaja fochy jak male dzieci??
    Bo ja juz wymiekam i po prostu nie mam pomyslu jak temu baranowi wytlumaczyc kwestie "obowiazkow"...

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomoc męża w domu ogranicza się do wynoszenia śmieci :D nie no dobra wyniesie mi jeszcze suszarkę na balkon i kupi czasem bułki na śniadanie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki dotyczące testu obciążenia glukozą
    na czczo 74,8
    po 60 minutach 134,6
    po 120 minutach 113,8

;)

polkosia, Iva79, Izieth, Polarisa90, Olcia..89 lubią tę wiadomość

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKuchAsia wrote:
    Isia, a dużo przytyłaś już?
    10 kg :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż codziennie wstawia zmywanie i "zbiera śmieci", czyli resztki po jedzeniu, jak Tyśka coś narozwala etc. No, a potem je wynosi :P To by było na tyle :P Za to dużo opiekuje się córką, więc mam chwilę wytchnienia.

Ja jednak na glukozę jadę w przyszłym tygodniu, bo nie chciało mi się dzisiaj...

Co do ułożenia dziecka, to nie ma się co nastawiać, że jak w 26 czy 30 tc będzie główką, to tak zostanie :P Moja Klementynka na 34 tc postanowiła odwrocić się dupką do dołu i tak została na całe dwa tygodnie. Czego ja nie robiłam, żeby się odwróciła... ;) Ale w końcu się udało, chociaż stres był wielki...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój oprócz wynoszenia śmieci i odkurzania to sprząta łazienkę. Ja np. ścieram kurze, a on w tym czasie łazienkę ogarnia. Czasami też kurze ścierał, jak ja chodziłam do pracy, a on był w domu. Okna też ze mną mył. Choć jemu czasami trzeba przypomnieć o jego obowiązkach (oprócz wynoszenia śmieci) ;) bo rzadko się zdarza, żeby sam z siebie miał natchnienie na sprzątanie ;) hehe

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi wszystko. Gotuje, sprząta, prasuje, zmywa gary. Nigdy nie marudzi. Najbardziej lubi gotować i bardzo dobrze mu to wychodzi. Jak on gotuje to ja zmywam, jak ja gotuję to on zmywa. W sprzątaniu nie jest tak dokładny jak ja, ale nieważne, liczą się chęci, że sam bez narzekania bierze odkurzacz czy myje łazienkę. Jedyne co mnie wkurza to jego zmywanie naczyń, bo nie myje spodów talerzy i garnków, więc często muszę poprawiać po nim, no ale... I tak jest złoty, spokojny facet. Tak został wychowany w domu, żeby pomagać. Wiem, że przy dziecku też będzie wszystko robić. Moja mama go uwielbia :)

cudek2, MoBo lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ze mnq razrm gotuje od czasu do czasu. Obiady robi moja mama. Teraz jak mam wiekszy brzuch to tez posprzata. Wczesniej xaesze wynosil smieci i odkurzal, wycueral naczynia, sprzatal po jedzeniu.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obecnie nie robi nic, bo umówiliśmy się, że skoro ja siedzę w domu, to się nim zajmę, a on ma skupić się na budowie domu. Wcześniej natomiast mieliśmy podział obowiązków, o który BARDZO DŁUGO walczyłam i też były częste kłótnie. W końcu na kartce spisałam, co ja będę robić i co on, powiesiłam na lodówce i koniec wymigiwania się. Oczywiście nie zawsze wszystko robił, do tego rzecz jasna niedokładnie, ale pomagał. Nie miał wyjścia. Oboje pracowaliśmy, więc nie wyobrażam sobie, żebym tylko ja zajmowała się domem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 07:32

17u9ha00otchcgqb.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w danym dniu nie udzielam się na forum to czy można tu na portal wpaść i zobaczyć tylko suwaczek? Bo dotychczas, wiem tylko, że jak pisze się post to można zobaczyć upływające dni na suwaczku a tak bez pisania też jest możliwość?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie już drugą noc mam problem ze snem w nocy. Normalnie wścieknę się jak to dłużej potrwa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ