Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nel@, to tylko moja opinia, przecież jeśli tobie się podobają to super. A może my w uk dostaliśmy jakieś felerne towary, nie wiem, ale porównując je do ubranek z Nexta, Marks&Spencer czy z polskiej firmy Pinokio jak zamówiłam ostatnio eko bawełnę, to wypadają marnie. Szkoda, że zdjęcia kardiganów nie zrobiłam, bo nitki były niepooobcinane, pod pachami albo na wykończeniach przy guziczkach. Zapomniałam napisać o rozmiarach, gdzie śpioszek rozmiar 50/52 wygląda jak 68 a śpioszki na dziecko 3-6 miesięcy jest tak długie jak na ponad rocznego malucha.
-
No dziwne te rozmiary, ale ja już obkupiona w ubranka także tylko kombinezon zimowy został. A outfit do szpitala wybiorę pewnie w pandy, bo przynoszą szczęście
Miałam się pytać was czy kombinezon też będziecie prać? Myślałam, że nie trzeba, bo nie będzie dotykać skóry dziecka? A może prać ręcznie, bo boję się, że w pralce straci kształt i sprężystość.
-
Dziewczyny mam pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie, ostatnie USG u niego miałam robione 29.06 potem 28.07 miałam USG połówkowe i kolejne dwie wizyty u mojego lekarza były 3.08 i 24.08 ale już bez USG. Teraz mam wizytę 14.09 i będzie do 27t6d i coś mi świta, że lekarz mówił o kolejnym USG w 32tc czyli dopiero na następnej wizycie. Myślicie, że mogę go śmiało poprosić o USG na najbliższej wizycie? W końcu nie po to chodzę prywatnie i płacę za każdą wizytę by nie podejrzeć dziecka. Wiem, że jest z Nim wszystko ok bo czuję ciągle jego ruchy ale ciekawość jak teraz wygląda jest duża
-
Nita wrote:No dziwne te rozmiary, ale ja już obkupiona w ubranka także tylko kombinezon zimowy został. A outfit do szpitala wybiorę pewnie w pandy, bo przynoszą szczęście
Miałam się pytać was czy kombinezon też będziecie prać? Myślałam, że nie trzeba, bo nie będzie dotykać skóry dziecka? A może prać ręcznie, bo boję się, że w pralce straci kształt i sprężystość.
Ja wypiorę, bo nigdy nie wiadomo gdzie leżał i kto go dotykał... Zawsze mam przed oczami magazyny pełne ubrań a po nich biegające myszy czy szczury... ohyda, dlatego wszystko zawsze piorę przed założeniem.
branosia, myślę że skoro to wizyty prywatne t możesz śmiało poprosić o USG. inna bajka tylko czy lekarz nie zawoła za taką wizytę więcej niż zazwyczaj... (no bo jeśli to będzie u niego takie "nadprogramowe" usg to się chłopina bardzo namęczy...)
-
baranosia wrote:Dziewczyny mam pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie, ostatnie USG u niego miałam robione 29.06 potem 28.07 miałam USG połówkowe i kolejne dwie wizyty u mojego lekarza były 3.08 i 24.08 ale już bez USG. Teraz mam wizytę 14.09 i będzie do 27t6d i coś mi świta, że lekarz mówił o kolejnym USG w 32tc czyli dopiero na następnej wizycie. Myślicie, że mogę go śmiało poprosić o USG na najbliższej wizycie? W końcu nie po to chodzę prywatnie i płacę za każdą wizytę by nie podejrzeć dziecka. Wiem, że jest z Nim wszystko ok bo czuję ciągle jego ruchy ale ciekawość jak teraz wygląda jest duża
Myślę że śmiało możesz poprosić o usgja też chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg
w pierwszej ciąży tez na każdej wizycie miałam robione usg
nie wytrzymała bym chyba nawet jednej wizyty bez usg
-
Nel@ wrote:A ja pozwole sie wtrącić do wczorajszego tematu o ciuszkach z lidla-lupilu.
Nita nie zgodze sie z Toba w kwestii tego ze te ubranka z lidla sa beznadziejne. To jest bardzo dobry rodzaj bawelny. Ciuszki ladnie wygladaja i wykonczenie tez maja dobre. Co do kolorow to takie wlasnie maja bycone nie sa wyblakle. Gatunek jest dobry a kwestia wizualna to juz kwestia gustu.
Dlatego mysle ze MoBo tak czy siak powinnas pojsc do Lidla i sama "pomacac" te ciuszki na zywomoze akurat trafia w Twoj gust tak jak trafily w moj i moich kolezanek ciezarowek
Dieki za druga opinie
Wiesz w szwajcarii byly ciuszki dziecinne, ale dla mnie byly za kolorowe, gatunek byl wydaje mi sie spoko. Ta sama kolekcja co w polsce bedzie teraz w austrii i mnie sie te wyblakle kolory jakos bardziej podobaja - tak tez planuje pokoj malej krem-jasny braz-biel.
Pojade obwachacjakos nie spieszy mi sie placic XX razy wiecej w innych sklepach
Nel@ lubi tę wiadomość
-
Guerretenshi, z pewnością suką nie jesteś. Dajemy z siebie bardzo dużo, wiec czasem mamy też prawo wymagać od partnera jakiejś pomocy. Mój M piecze chleb. Ja gotuje obiady, zazwyczaj na kilka dni, więc czasem jak jest wcześniej w domu to zdarzy mu się odgrzac obiad żebyśmy razem zjedli. Ja tak byłam wychowana, że posiłki je się rodzinnie, przy jednym stole. I tak też będę wychowywać swoje dziecko. Dźwigać nie musze, bo jak zakupy czy coś to jedziemy autem i sam wnosi wszystko do domu. Czasem pozmywa. Ale to pod warunkiem że jest niewiele. I to też z częstotliwością 2-3 razy w miesiącu. Coby nie było że wogole tego nie robi. Bo przecież mi pomaga, nie?!
A tak poza tym... To szczerze mówiąc to już chyba nic.
Z malowaniem paznokciu stóp tez juz mam problem. Gniecie mnie wszystko i sięgnąć przez ten wielki brzuch nie mogę. Gimnastykuje się jak głupia
Ja też będę kupować naklejkę na ścianę. Z Kubusiema jak nie to jakieś inne zwierzątka, takie na ciuchci widziałam
fajna sprawa.
Za to zastanawiam się jeszcze czy kupić tylko łóżeczko z szufladą, czy zainwestować jeszcze w komodę do kompletu. Ciężko u mnie z miejscem. Będziemy z małym w jednym pokoju. Ale jak patrze na ilość tych ciuszków i tego wszystkiego... Komoda by się przydałagdzie ja to pomieszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 14:37
-
Wszystko prać! Dla mnie obowiązkowo, szczególnie dla noworodka. Naklejki ścienne polecam- są naprawę super i dziecko je lubi. Dla maluszka np koło łóżeczka czy przewijaka coś kontrastowego. Szymi miał tygryski- urocze to było jak do ciągnął do nich gadulca jak miał 3 miesiące:)
Ania- jeśli szyjka zamknieta to nie wpadaj w panikę. Jeśli bakteria dostaniesz lek na 5 dni i po sprawie. Jesteśli grzybek... to tym bardziej luz... to częsta przypadłość w ciąży. Globulki i przejdzie po tyg.Nita lubi tę wiadomość
-
Ja zaluje ze jak byly te kremowe ubranka w lidlu to nie kupilam wiecej. Nie kupilam body z dlugim rekawem , a patrze ze w h&m jest podobny zestaw ale nie za 25 zl tylko juz za 50 zl. Nawet taki sam wzor z misiaczkami.
Nel@, MoBo lubią tę wiadomość