X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja po wizycie. Wlasnie wrocilam do domu. Dzis taki ladny dzien a u mniw humor jakis taki wisielczy. Plakac mi sie chce,ehh ta ciaza.Zjem i ide lezec na chwile,bo znajac zycie to wymysle sobie cos do roboty.

j36regz209hdv9cb.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123, ale humor zły jest -mam nadzieje- nie przez złe wieści z wizyty??

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania co się dzieje? Na wizycie wszystko ok?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sie zaniepokoilam bo mam pobrany wymaz mozliwe ze poczatki jakies grzybicy . Juz tak uwazam na wszystko. Jakos sie boje takich rzeczy. Bakterie czy grzybice i to w ciazy. Wynik mam za tydzien pytac.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jeszcze do tego slabszy psychicznie dzien dzis mam i dlatego moze to tak.

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dwa dni też mam do dupy. Nie śpię w nocy, nie mam na nic siły i humoru może po prostu jakieś przesilenia nas dopadło i niedługo to minie- oby!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje ha i jeszcze paczek z adwokatem na poprawe humoru okazal sie byc paczkiem z marmolada

j36regz209hdv9cb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@, to tylko moja opinia, przecież jeśli tobie się podobają to super. A może my w uk dostaliśmy jakieś felerne towary, nie wiem, ale porównując je do ubranek z Nexta, Marks&Spencer czy z polskiej firmy Pinokio jak zamówiłam ostatnio eko bawełnę, to wypadają marnie. Szkoda, że zdjęcia kardiganów nie zrobiłam, bo nitki były niepooobcinane, pod pachami albo na wykończeniach przy guziczkach. Zapomniałam napisać o rozmiarach, gdzie śpioszek rozmiar 50/52 wygląda jak 68 a śpioszki na dziecko 3-6 miesięcy jest tak długie jak na ponad rocznego malucha.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do długości ubranek to faktycznie rozmiar 50-56 wcale nie jest na noworotka. wstawiałam tu zdjęcie ubranka z pepco i z lidla koło siębie. niby rozmiar ten sam a ten z lidla był o 10(!)cm dłuższy...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwne te rozmiary, ale ja już obkupiona w ubranka także tylko kombinezon zimowy został. A outfit do szpitala wybiorę pewnie w pandy, bo przynoszą szczęście ;) Miałam się pytać was czy kombinezon też będziecie prać? Myślałam, że nie trzeba, bo nie będzie dotykać skóry dziecka? A może prać ręcznie, bo boję się, że w pralce straci kształt i sprężystość.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie, ostatnie USG u niego miałam robione 29.06 potem 28.07 miałam USG połówkowe i kolejne dwie wizyty u mojego lekarza były 3.08 i 24.08 ale już bez USG. Teraz mam wizytę 14.09 i będzie do 27t6d i coś mi świta, że lekarz mówił o kolejnym USG w 32tc czyli dopiero na następnej wizycie. Myślicie, że mogę go śmiało poprosić o USG na najbliższej wizycie? W końcu nie po to chodzę prywatnie i płacę za każdą wizytę by nie podejrzeć dziecka. Wiem, że jest z Nim wszystko ok bo czuję ciągle jego ruchy ale ciekawość jak teraz wygląda jest duża :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    No dziwne te rozmiary, ale ja już obkupiona w ubranka także tylko kombinezon zimowy został. A outfit do szpitala wybiorę pewnie w pandy, bo przynoszą szczęście ;) Miałam się pytać was czy kombinezon też będziecie prać? Myślałam, że nie trzeba, bo nie będzie dotykać skóry dziecka? A może prać ręcznie, bo boję się, że w pralce straci kształt i sprężystość.

Ja wypiorę, bo nigdy nie wiadomo gdzie leżał i kto go dotykał... Zawsze mam przed oczami magazyny pełne ubrań a po nich biegające myszy czy szczury... ohyda, dlatego wszystko zawsze piorę przed założeniem.

branosia, myślę że skoro to wizyty prywatne t możesz śmiało poprosić o USG. inna bajka tylko czy lekarz nie zawoła za taką wizytę więcej niż zazwyczaj... (no bo jeśli to będzie u niego takie "nadprogramowe" usg to się chłopina bardzo namęczy...;) )

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie, ostatnie USG u niego miałam robione 29.06 potem 28.07 miałam USG połówkowe i kolejne dwie wizyty u mojego lekarza były 3.08 i 24.08 ale już bez USG. Teraz mam wizytę 14.09 i będzie do 27t6d i coś mi świta, że lekarz mówił o kolejnym USG w 32tc czyli dopiero na następnej wizycie. Myślicie, że mogę go śmiało poprosić o USG na najbliższej wizycie? W końcu nie po to chodzę prywatnie i płacę za każdą wizytę by nie podejrzeć dziecka. Wiem, że jest z Nim wszystko ok bo czuję ciągle jego ruchy ale ciekawość jak teraz wygląda jest duża :)

Myślę że śmiało możesz poprosić o usg :) ja też chodzę prywatnie i na każdej wizycie mam robione usg :) w pierwszej ciąży tez na każdej wizycie miałam robione usg :) nie wytrzymała bym chyba nawet jednej wizyty bez usg :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chodzę prywatnie i mam USG za każdym razem. Nawet nie muszę pytać.

Kombinezon oczywiście wypiorę. Zobaczę, co ma na metce napisane, czy można prać w pralce. Bo ręcznie to go za cholerę nie wycisnę!

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel@ wrote:
    A ja pozwole sie wtrącić do wczorajszego tematu o ciuszkach z lidla-lupilu.
    Nita nie zgodze sie z Toba w kwestii tego ze te ubranka z lidla sa beznadziejne. To jest bardzo dobry rodzaj bawelny. Ciuszki ladnie wygladaja i wykonczenie tez maja dobre. Co do kolorow to takie wlasnie maja byc :P one nie sa wyblakle. Gatunek jest dobry a kwestia wizualna to juz kwestia gustu.

Dlatego mysle ze MoBo tak czy siak powinnas pojsc do Lidla i sama "pomacac" te ciuszki na zywo :) moze akurat trafia w Twoj gust tak jak trafily w moj i moich kolezanek ciezarowek :D

Dieki za druga opinie :)
    Wiesz w szwajcarii byly ciuszki dziecinne, ale dla mnie byly za kolorowe, gatunek byl wydaje mi sie spoko. Ta sama kolekcja co w polsce bedzie teraz w austrii i mnie sie te wyblakle kolory jakos bardziej podobaja - tak tez planuje pokoj malej krem-jasny braz-biel.
    Pojade obwachac :) jakos nie spieszy mi sie placic XX razy wiecej w innych sklepach :P

Nel@ lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad naklejkami na ścianę, koło łóżeczka. Nie wiem czy skusić się na Kubusia Puchatka czy sowy. Widziałam oba motywy, mam parę kocyków z kubusiem puchatkiem, ale z drugiej strony sowy są takie urocze :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, z pewnością suką nie jesteś. Dajemy z siebie bardzo dużo, wiec czasem mamy też prawo wymagać od partnera jakiejś pomocy. Mój M piecze chleb. Ja gotuje obiady, zazwyczaj na kilka dni, więc czasem jak jest wcześniej w domu to zdarzy mu się odgrzac obiad żebyśmy razem zjedli. Ja tak byłam wychowana, że posiłki je się rodzinnie, przy jednym stole. I tak też będę wychowywać swoje dziecko. Dźwigać nie musze, bo jak zakupy czy coś to jedziemy autem i sam wnosi wszystko do domu. Czasem pozmywa. Ale to pod warunkiem że jest niewiele. I to też z częstotliwością 2-3 razy w miesiącu. Coby nie było że wogole tego nie robi. Bo przecież mi pomaga, nie?!:-) A tak poza tym... To szczerze mówiąc to już chyba nic.

Z malowaniem paznokciu stóp tez juz mam problem. Gniecie mnie wszystko i sięgnąć przez ten wielki brzuch nie mogę. Gimnastykuje się jak głupia :-/

Ja też będę kupować naklejkę na ścianę. Z Kubusiem :-) a jak nie to jakieś inne zwierzątka, takie na ciuchci widziałam :-) fajna sprawa.

Za to zastanawiam się jeszcze czy kupić tylko łóżeczko z szufladą, czy zainwestować jeszcze w komodę do kompletu. Ciężko u mnie z miejscem. Będziemy z małym w jednym pokoju. Ale jak patrze na ilość tych ciuszków i tego wszystkiego... Komoda by się przydała :-/ gdzie ja to pomieszcze?

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 14:37

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko prać! Dla mnie obowiązkowo, szczególnie dla noworodka. Naklejki ścienne polecam- są naprawę super i dziecko je lubi. Dla maluszka np koło łóżeczka czy przewijaka coś kontrastowego. Szymi miał tygryski- urocze to było jak do ciągnął do nich gadulca jak miał 3 miesiące:)

Ania- jeśli szyjka zamknieta to nie wpadaj w panikę. Jeśli bakteria dostaniesz lek na 5 dni i po sprawie. Jesteśli grzybek... to tym bardziej luz... to częsta przypadłość w ciąży. Globulki i przejdzie po tyg.

Nita lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od 19 wrzesnia maja byc ubranja w lidlu. Ja nie piore nowych rzeczy dla noworodka. Bez przesady takie wychowywanie w sterylnosci tez nie jest dobre.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaluje ze jak byly te kremowe ubranka w lidlu to nie kupilam wiecej. Nie kupilam body z dlugim rekawem , a patrze ze w h&m jest podobny zestaw ale nie za 25 zl tylko juz za 50 zl. Nawet taki sam wzor z misiaczkami.

Nel@, MoBo lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ