X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa, piękny prezent wigilijny masz :D

Polarisa90 lubi tę wiadomość

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak urodze pewnie wcześniej bo będę miała cc bo już jedno miałam :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) madziula trzymam kciuki mocno za Was :) ja biorę prenagal plus. Lekarka mi to poleciła powiedziała, ze teraz sie odchodzi juz od witamin na początku ciazy ale sie uparłam. Nie ma tu wszystkich tylko te najważniejsze. Wczoraj nic nie udało mi sie utrzymać w żołądku. Dzisiaj od rana wymiotowałam każdym łykiem wody wiec w końcu wzięłam ten czopek żeby cos zjeść, wziąć leki i sie napić. Nie chce wyładować w szpitalu na kroplowkach :/ jutro idę do giną. Zobaczymy co na to powie... Planowałam wyjechać na tydzień do mamuśki żeby sie ktoś mną zajął. I jeszcze mam 3 zaliczenia w ten weekend na studiach :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    I tak urodze pewnie wcześniej bo będę miała cc bo już jedno miałam :)
    Ja tak samo ;) i z jednej strony chciałabym spróbowac naturalnie, ale z drugiej mam poważne obawy...

Asiaa91 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc.naczytałam sie na necie o femibionie i jego kupiłam;) nawet przewodnik ciąży do tego dostałam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:12

Nulka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no to jestesmy w bardzo podobnej sytuacji.. czemu te plamienia ciągle sie pojawiają?też się boję że na wizycie za tydzień nie będzie już serduszka..,a jakie masz te plamienia?ja mam takie,jakby ciemną brązową krew,takie brudzenie

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam prosze mnie dopisac na 5 grudnia :)
    Ja mam jeszcze pytanko. Jestem w 6 tyg i 3 dniu byłam dzis na usg. Pecherzyk ciazowy 26mm i pecherzyk żółtkowy 5mm ale brak zarodka lek mowil ze to normalne ze tak wcześnie moze nie byc widac. Ale i tak sie martwie choc wyniki w normie

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Ja tak samo ;) i z jednej strony chciałabym spróbowac naturalnie, ale z drugiej mam poważne obawy...

ja probowalam synka urodzic naturalnie ale niestety nie dalam rady, tetno zaczelo spadac i szybko cc, dlatego drugiego nawet nie bede probowala od razu nastawiam sie na cc:)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka mnie też możesz zapisać na 11.12 :) wierze że tak będzie

M@linka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze Grudniówek ciagle przybywa :)
    Ja obie corki rodzilam natutalnie, w znieczuleniu. Mam nadzieje, ze i tym razem obejdzie sie bez cc.
    Niestety mam tendencje do przenoszenia, wiec z mojego 15tego zrobi sie pewnie 20ty :)

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:

Też mam czasem takie myśli żeby spróbować, ale ostatecznie pewnie wybiorę cc, wolę nie ryzykować
    poza tym te skurcze chyba mnie skutecznie odstraszają
    No i to niesamowita wygoda logistyczna jak się wie kiedy poród, wszystko można sobie zaplanować :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Dzięki dziewczyny za pomoc.naczytałam sie na necie o femibionie i jego kupiłam;) nawet przewodnik ciąży do tego dostałam:D
    w tym też jest kwas foliowy? a można przedawkować kwas foliowy? bo ja łykam taki polecony przez gin - actifolin - i tam jest sporo bo 0,8- standardowe mają 0,4. I tak się zastanawiam czy mogę do tego jeszcze jakieś witaminy dorzucić, które też zawierają kwas foliowy?
    w sumie to lekarz nic nie kazał brać. Jak powiedziałam, że mi w oku pulsuje i w brzuchu pulsuje no to stwierdził, że magnez mogę brać, a tak nie ma potrzeby nic, tylko zdrowo się odżywiać.
    Ale jak niektóre z Was wymiotują to chyba suplementy już konieczne są...

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zapisane :)
    Ja się strasznie boje bólu.. Dlatego przychodzi mi do głowy, że może rodzić w basenie.. Słyszała któraś z was o tym jakieś opinie?
    Majanna, Ty masz na 15 termin, tak?
    Palma, teraz już mi nie powiesz, że nic nie wiesz o ciąży :D
    Koska, jedź, nigdzie nie ma lepiej niż u mamy ;) Ona będzie wiedziała co robić.
    Ja dzisiaj z rana zanim wstałam, zjadłam banana, poleżałam i pół godziny później od razu śniadanie. Trochę mnie przymuliło ale nie leciałam do ubikacji więc chyba coś pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:41

palma, cudek2 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Ja się strasznie boje bólu.. Dlatego przychodzi mi do głowy, że może rodzić w basenie.. Słyszała któraś z was o tym jakieś opinie?

Moja szwagierka rodziła w wannie lecz z powodu jakiś komplikacji musiała z niej wcześniej wyjść.

Ale mówiła, że bez szału ogólnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:45

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Majanna, Ty masz na 15 termin, tak?
    Palma, teraz już mi nie powiesz, że nic nie wiesz o ciąży :D
    Koska, jedź, nigdzie nie ma lepiej niż u mamy ;) Ona będzie wiedziała co robić.
    Ja dzisiaj z rana zanim wstałam, zjadłam banana, poleżałam i pół godziny później od razu śniadanie. Trochę mnie przymuliło ale nie leciałam do ubikacji więc chyba coś pomogło.
    opinii nie słyszałam, ale jestem z Gorzowa Wlkp. i wszyscy zachwalają porodówkę w Kostrzynie nad Odrą - a tam jest możliwość rodzenia w wodzie. Zaciekawiłaś mnie, może popytam

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jedyne co, to gdzieś wyczytałam, że podobno nie jest to takie bolesne i, że dla maleństwa jest to też bezpieczne bo i tak jest w wodzie i tak :)
    Bodajże w Zabrzu w Centrum Kobiety i Dziecka jest basen, i tam postanowiłam rodzić. Moja gin przyjmuje w Klinice w Bytomiu ale tam niestety takiej "wygody" nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:46

• Nulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    ja probowalam synka urodzic naturalnie ale niestety nie dalam rady, tetno zaczelo spadac i szybko cc, dlatego drugiego nawet nie bede probowala od razu nastawiam sie na cc:)
    Ja często popadam ze skrajności w skrajnośc bo z jednej strony chciałabym zobaczyc jak to jest i dac mojemu tą radośc z przecinania pepowiny (ostatnio był troche zawidziony) bo bólu sie nie boję, ale z drugiej mam taką sama budowe jak mama a ona z moim bratem miała bardzo ciężki poród jeszcze źle przeprowadzony bo on sie cofnął, niedotlenienie i ma porażenie mózgowe i to za mną skutecznie przemawia, że mnie nikt do naturalnego nie zmusi i tak sie miotam między młotem a kowadłem :D

Polarisa90 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Ja mam jeszcze pytanko. Jestem w 6 tyg i 3 dniu byłam dzis na usg. Pecherzyk ciazowy 26mm i pecherzyk żółtkowy 5mm ale brak zarodka lek mowil ze to normalne ze tak wcześnie moze nie byc widac. Ale i tak sie martwie choc wyniki w normie
    Witaj po "drugiej stronie" kochana :-)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

Ja ostatnio już widziałam serduszko w tym tygodniu.
    Ale spokojnie! Ja miałam wczesną owulkę ;)
    u Ciebie na pewno jest za wcześnie, zwłaszcza, że wyniki są dobre :) Za tydzień już na pewno zobaczysz zarodek :)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jest kwas foliowy i to właśnie ta dawka 0,8. Ja brałam tylko kwas foliowy ale od dziś juz biore tylko femibion :) ja nie mam mdłości więc po tabletkach pewnie też ich nie będzie :)nie wiem czy można przedawkować kwas foliowy to już musisz lekarza pytać. Wiem że w I trymestrze nie wolno brać wit A i żelaza bo to podobno płód uszkadza ale tu pewnie chodzi o duże dawki.

szarlotka po tym poradniku to już wszystko będę wiedzieć ;D

Szarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ