Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej:) madziula trzymam kciuki mocno za Was ja biorę prenagal plus. Lekarka mi to poleciła powiedziała, ze teraz sie odchodzi juz od witamin na początku ciazy ale sie uparłam. Nie ma tu wszystkich tylko te najważniejsze. Wczoraj nic nie udało mi sie utrzymać w żołądku. Dzisiaj od rana wymiotowałam każdym łykiem wody wiec w końcu wzięłam ten czopek żeby cos zjeść, wziąć leki i sie napić. Nie chce wyładować w szpitalu na kroplowkach jutro idę do giną. Zobaczymy co na to powie... Planowałam wyjechać na tydzień do mamuśki żeby sie ktoś mną zajął. I jeszcze mam 3 zaliczenia w ten weekend na studiach
-
Polarisa90 wrote:I tak urodze pewnie wcześniej bo będę miała cc bo już jedno miałam
Asiaa91 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za pomoc.naczytałam sie na necie o femibionie i jego kupiłam;) nawet przewodnik ciąży do tego dostałam:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:12
Nulka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Dora no to jestesmy w bardzo podobnej sytuacji.. czemu te plamienia ciągle sie pojawiają?też się boję że na wizycie za tydzień nie będzie już serduszka..,a jakie masz te plamienia?ja mam takie,jakby ciemną brązową krew,takie brudzenie
-
Witam prosze mnie dopisac na 5 grudnia
Ja mam jeszcze pytanko. Jestem w 6 tyg i 3 dniu byłam dzis na usg. Pecherzyk ciazowy 26mm i pecherzyk żółtkowy 5mm ale brak zarodka lek mowil ze to normalne ze tak wcześnie moze nie byc widac. Ale i tak sie martwie choc wyniki w normieSzarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Ja tak samo i z jednej strony chciałabym spróbowac naturalnie, ale z drugiej mam poważne obawy...
ja probowalam synka urodzic naturalnie ale niestety nie dalam rady, tetno zaczelo spadac i szybko cc, dlatego drugiego nawet nie bede probowala od razu nastawiam sie na cc:)
-
Widze ze Grudniówek ciagle przybywa
Ja obie corki rodzilam natutalnie, w znieczuleniu. Mam nadzieje, ze i tym razem obejdzie sie bez cc.
Niestety mam tendencje do przenoszenia, wiec z mojego 15tego zrobi sie pewnie 20tySzarlotka123 lubi tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Nulka wrote:Ja tak samo i z jednej strony chciałabym spróbowac naturalnie, ale z drugiej mam poważne obawy...
Też mam czasem takie myśli żeby spróbować, ale ostatecznie pewnie wybiorę cc, wolę nie ryzykować
poza tym te skurcze chyba mnie skutecznie odstraszają
No i to niesamowita wygoda logistyczna jak się wie kiedy poród, wszystko można sobie zaplanować -
palma wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc.naczytałam sie na necie o femibionie i jego kupiłam;) nawet przewodnik ciąży do tego dostałam:D
w sumie to lekarz nic nie kazał brać. Jak powiedziałam, że mi w oku pulsuje i w brzuchu pulsuje no to stwierdził, że magnez mogę brać, a tak nie ma potrzeby nic, tylko zdrowo się odżywiać.
Ale jak niektóre z Was wymiotują to chyba suplementy już konieczne są... -
nick nieaktualnyJuż zapisane
Ja się strasznie boje bólu.. Dlatego przychodzi mi do głowy, że może rodzić w basenie.. Słyszała któraś z was o tym jakieś opinie?
Majanna, Ty masz na 15 termin, tak?
Palma, teraz już mi nie powiesz, że nic nie wiesz o ciąży
Koska, jedź, nigdzie nie ma lepiej niż u mamy Ona będzie wiedziała co robić.
Ja dzisiaj z rana zanim wstałam, zjadłam banana, poleżałam i pół godziny później od razu śniadanie. Trochę mnie przymuliło ale nie leciałam do ubikacji więc chyba coś pomogło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:41
palma, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Szarlotka123 wrote:Już zapisane
Ja się strasznie boje bólu.. Dlatego przychodzi mi do głowy, że może rodzić w basenie.. Słyszała któraś z was o tym jakieś opinie?
Moja szwagierka rodziła w wannie lecz z powodu jakiś komplikacji musiała z niej wcześniej wyjść.
Ale mówiła, że bez szału ogólnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:45
-
Szarlotka123 wrote:Już zapisane
Majanna, Ty masz na 15 termin, tak?
Palma, teraz już mi nie powiesz, że nic nie wiesz o ciąży
Koska, jedź, nigdzie nie ma lepiej niż u mamy Ona będzie wiedziała co robić.
Ja dzisiaj z rana zanim wstałam, zjadłam banana, poleżałam i pół godziny później od razu śniadanie. Trochę mnie przymuliło ale nie leciałam do ubikacji więc chyba coś pomogło. -
nick nieaktualnyJa właśnie jedyne co, to gdzieś wyczytałam, że podobno nie jest to takie bolesne i, że dla maleństwa jest to też bezpieczne bo i tak jest w wodzie i tak
Bodajże w Zabrzu w Centrum Kobiety i Dziecka jest basen, i tam postanowiłam rodzić. Moja gin przyjmuje w Klinice w Bytomiu ale tam niestety takiej "wygody" nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:46
-
Polarisa90 wrote:ja probowalam synka urodzic naturalnie ale niestety nie dalam rady, tetno zaczelo spadac i szybko cc, dlatego drugiego nawet nie bede probowala od razu nastawiam sie na cc:)
Polarisa90 lubi tę wiadomość
-
ScarlettKate wrote:Witam prosze mnie dopisac na 5 grudnia
Ja mam jeszcze pytanko. Jestem w 6 tyg i 3 dniu byłam dzis na usg. Pecherzyk ciazowy 26mm i pecherzyk żółtkowy 5mm ale brak zarodka lek mowil ze to normalne ze tak wcześnie moze nie byc widac. Ale i tak sie martwie choc wyniki w normieScarlettKate lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyScarlettKate wrote:Witam prosze mnie dopisac na 5 grudnia
Ja mam jeszcze pytanko. Jestem w 6 tyg i 3 dniu byłam dzis na usg. Pecherzyk ciazowy 26mm i pecherzyk żółtkowy 5mm ale brak zarodka lek mowil ze to normalne ze tak wcześnie moze nie byc widac. Ale i tak sie martwie choc wyniki w normie
Ja ostatnio już widziałam serduszko w tym tygodniu.
Ale spokojnie! Ja miałam wczesną owulkę
u Ciebie na pewno jest za wcześnie, zwłaszcza, że wyniki są dobre Za tydzień już na pewno zobaczysz zarodekScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Basia jest kwas foliowy i to właśnie ta dawka 0,8. Ja brałam tylko kwas foliowy ale od dziś juz biore tylko femibion ja nie mam mdłości więc po tabletkach pewnie też ich nie będzie :)nie wiem czy można przedawkować kwas foliowy to już musisz lekarza pytać. Wiem że w I trymestrze nie wolno brać wit A i żelaza bo to podobno płód uszkadza ale tu pewnie chodzi o duże dawki.
szarlotka po tym poradniku to już wszystko będę wiedziećSzarlotka123, cudek2 lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)