X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodziła w Ligocie - katastrofa. Ja w 33 tyg wylądowałam w Bytomiu. Prawda taka, że ratują maleństwa i dokonują czasem cudów,natomiast! Warunki sanitarne są po prostu skandaliczne! Nigdy nie zapomnę jak tętno małego skoczyło na 220, alarm na ktg, kazali! Mi iść pod prysznic! A tam w grudniu - 5 i warstwa 2cm grzyba na ścianie. Na szczęście do rozwiązania nie doszło- mały trzymał pepowine i w końcu ja puścił, ale to nie zmienia faktu, że jak potrzeba, to powini działać od razu, a nie czekać ( duży ruch był na porodowce i musieli go rozłożyć w czasie ) dziewczyna z którą lezalam krwawila od 16 tyg. Dali jej antybiotyk. Po czym odstawili. Po 4 dniach odeszły wody doszło do zakażenia. Michałka ledwo uratowali. Skandal! Na szczęście wypuścli mnie do domu z zaleceniem stawiania się za tydz na cc. Gdybym czekała tydzień, nie byłabym dziś mama. ... także odradzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:41

Czarnulka84 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Przy porodzie, nie przy narodzinach :P
    Haha ot ja durna :) sama z siebie leje jakie mnie odmozdzenie wzięło :)

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Witam was moje Kochane.
    Wybaczcie mi, że ostatnio nic nie piszę ale przesypiam całe dni praktycznie..
    Dzisiaj u mnie lepiej więc postanowiłam wrócić na ile będę mogła.
    Witam nowe osoby :) Widzę, że jest nas coraz więcej-bardzo mnie to cieszy.
    Zaraz spróbuje poprawić listę tylko napiszcie kogo mam dopisać i na kiedy bo nie mogę tego znaleźć ;/
    Madziula, nie wolno się poddawać, zawsze jest nadzieja! Tym bardziej, że beta wzrasta. Bierz tabletki i odpoczywaj.
    Palma, ja brałam vit-mama plus ale ostatnio nie mogłam ich znaleźć w aptece i kupiłam vita-miner prenatal. Lekarka mi już powiedziała, że mam zostać przy jednych, zwłaszcza, że się dobrze po nich czuje ale jednak wolałabym tamte i teraz nie wiem co zrobić..
    dora, plamienia na takim etapie ciąży mogą się zdarzać i nie jest to nic złego. Niemniej jednak, każde plamienie powinnaś skonsultować z lekarzem.
    U mnie całe szczęście plamienia przeszły (tfu, tfu).
    Piękne zdjęcia usg. Nie martwcie się, że widzicie tylko pęcherzyki, ja byłam w 4t6d bodajże pierwszy raz i lekarka mi powiedziała, że pęcherzyk 7mm jest za mały na ten tc, trochę mnie to zmartwiło a dwa tygodnie później już piękne serduszko :) Mogło dojść później do zapłodnienia i tyle :)
    Jak tam u was?

Mnie na 3 grudnia proszę wpisz ;)

0e9da6d919.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:57

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Mój mąż był przy porodzie do samego końca. Był przydatny i z jednej strony było raźniej, ale jak już poród szedł pełną parą nie miałam już ŻADNEJ kontroli nad swoim ciałem to jego obecność mnie krępowała. Te w Was które rodziły naturalnie wiedzą o czym mówię :-) to jest najbardziej intymny moment w życiu podczas którego z kobietą dzieją się różne rzeczy dyktowane fizjilogią. Facet może zareagować różnie a kobieta jest przerażona tym, że on patrzy. Na naszym pożyciu się to na szczęście nie odbiło ale mam wątpliwości co do tego, czy pozwolę mu być przy drugim mimo że by chciał.
    Miałam takie samo odczucie przy jej porodzie.
    Ona najpierw płakała że męża nie ma, a po wszystkim dziękowała Bogu, że rodziła w wieczór kawalerski brata i dzięki temu męża z nią nie było.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza beta 72,08 mlU/ml przyrost ponad 430% bardzo sie ciesze:)

cudek2, Szarlotka123, guerretenshi, Dotty84 lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    dzisiejsza beta 72,08 mlU/ml przyrost ponad 430% bardzo sie ciesze:)
    430%? Wow!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to 450 % pierwsza była 13,53 10dpo, dwa dni temu :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ładnie :) mi na początku też tak skoczyła z 20 na 80 :)

Polarisa90 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Dokładnie to 450 % pierwsza była 13,53 10dpo, dwa dni temu :)
    wow - może bliźniaki :)

Polarisa90 lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    wow - może bliźniaki :)

Hehe dopiero to samo mówiłam do męża bo przyrost duży :) a były dwa pęcherzyki wiec możliwe :)

cudek2, guerretenshi lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dora no to jestesmy w bardzo podobnej sytuacji.. czemu te plamienia ciągle sie pojawiają?też się boję że na wizycie za tydzień nie będzie już serduszka..,a jakie masz te plamienia?ja mam takie,jakby ciemną brązową krew,takie brudzenie

Plamienia mam raczej jasnobrązowe, niewiele ich, trochę na wkładce, czasem tylko na papierze. Ale martwią jak cholera, tym bardziej, że biorę duphaston. Boję się wtorku i tego co zobaczę na usg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:18

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam dziś dyrektorce o ciąży i dałam l4. Przyjęła to lepiej niż myślałam i niepotrzebnie aż tak bałam się tej rozmowy. Reszta póki co nie wie dlaczego mam zwolnienie choć pewnie się domyślają...

cudek2, Szarlotka123, Arleta lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta,

Nieśmiało się witam, dziś ujrzałam cień na trzech testach...(10 dpo), jutro oczywiście powtórka i w poniedziałek (jak dam radę to jeszcze w sobotę) beta...
    Mam nadzieję, że fasolka ładnie się zagnieździ i już ze mną zostanie :)

Wg owulacji termin wypada na 26-go grudnia.

Pierwszą wizytę umówię pewnie pod koniec kwietnia/na początku maja, wtedy dowiem się więcej.

Szarlotka123, kwiatuszek12345, cudek2, guerretenshi, Arleta, Nulka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Moja siostra rodziła w Ligocie - katastrofa. Ja w 33 tyg wylądowałam w Bytomiu. Prawda taka, że ratują maleństwa i dokonują czasem cudów,natomiast! Warunki sanitarne są po prostu skandaliczne! Nigdy nie zapomnę jak tętno małego skoczyło na 220, alarm na ktg, kazali! Mi iść pod prysznic! A tam w grudniu - 5 i warstwa 2cm grzyba na ścianie. Na szczęście do rozwiązania nie doszło- mały trzymał pepowine i w końcu ja puścił, ale to nie zmienia faktu, że jak potrzeba, to powini działać od razu, a nie czekać ( duży ruch był na porodowce i musieli go rozłożyć w czasie ) dziewczyna z którą lezalam krwawila od 16 tyg. Dali jej antybiotyk. Po czym odstawili. Po 4 dniach odeszły wody doszło do zakażenia. Michałka ledwo uratowali. Skandal! Na szczęście wypuścli mnie do domu z zaleceniem stawiania się za tydz na cc. Gdybym czekała tydzień, nie byłabym dziś mama. ... także odradzam.

Chodzi Ci o Klinikę czy o szpital?
    Słyszałam też różne opinie ale o szpitalu, Klinikę sobie chwalą. Mimo wszystko chyba nic mnie jednak nie przekona do rodzenia tam i odstępstwa od Zabrza.

Dotty, Abusiowa, wpisalam was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:42

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Batorego.
    Ja rodzilam w Katowicach na Łubinowej. Wspomnienia - przecudowne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:51

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale blok III czy V? :)

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, na V jest Klinika.
    No to tym bardziej nie zmieniam zdania :)

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane- w poniedziałek robiłam pierwsze usg. Według ostatniej miesiączki termin był to 5 tydzień i 6 dzień ciąży a według usg 5 tydzień i 4 dzień.
    Na usg było serduszko, biło 100/ min. Na zdjęciu zaznaczone 103. Maleństwo wielkości 2,6mm a pęcherzyk 9 mm. Lekarka powiedziała, że serduszko na tym etapie jest ok bo pewnie niedawno zaczęło bić.
    Początkowo mnie to uspokoiło ale wpisałam wynik na jednym z forum i jedna z dziewczyn napisała mi, że tętno jest za niskie i ona jak takie miała to poroniła kilka dni później. Od tamtego czasu cały czas o tym myślę i się stresuje...
    Co myślicie?

ih9kcbx.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że każda ciąża jest indywidualna i rozwija się w swoim tempie. I trzeba starać się z dystansem podchodzić do przypadków innych ludzi. jak zaczęło niedawno bić to prawdopodobnie jeszcze się rozhula. Nie zadręczaj się na zapas.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ