Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, gdyby było coś nie w porządku to uwierz mi, że lekarz by zwrócił na to uwagę :) Na pewno dzidziuś dobrze się rozwija! Nie ma co słuchać takich głupot i się niepotrzebnie stresować :)
    ja się przyłączę
    nie słuchaj takich rzeczy i nie porównuj się do nikogo. Mojego wujka bolała głowa i okazało się, że ma raka mózgu. I co - mam się bać każdej migreny?
    jak poczytasz strony fachowe, to serduszko w kilka dni po "powstaniu" bije od 100 do 130 - dopiero później przyspiesza.Lekarz na pewno by się zaniepokoił gdyby było coś nie tak i umówił by cię za kilka dni na ponowne usg, a skoro mówi że ok, to jemu wierz bardziej niż pannie, która nie zastanowi się jakie konsekwencje może mieć wypisywanie "diagnoz" na forum - po co Ci ten stres, on akurat jest najmniej potrzebny

Kamilam8, Dotty84 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to trudne i sama się dopiero tego uczę ale musimy zaufać lekarzom i ograniczyć trochę szukania porad medycznych w Internecie. Czytając porady innym fundujemy sobie i dziecku niepotrzebny stres. Każda z nas jest inna i tak samo jest z naszą ciążą. Więc ufajmy lekarzom i sobie samym :*

Kamilam8 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jak już się uda i zajdę w ciąże to świat stanie się różowy, znikną obawy i poczuje spokój. Myliłam się bardzo. Teraz dopiero czuje czym jest strach i niepokój. Muszę trochę odpuścić i wyluzować. Zrobiłam wszystko co mogłam i nic już nie mogę zrobić. Teraz wszystko w rękach Boga i wierzyć, że będzie dobrze. W końcu co by nie było mój maluszek jest ze mną.

baranosia, cudek2, dora13 lubią tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, gdyby było coś nie w porządku to uwierz mi, że lekarz by zwrócił na to uwagę :) Na pewno dzidziuś dobrze się rozwija! Nie ma co słuchać takich głupot i się niepotrzebnie stresować :)
    To już wiem gdzie kupowałaś - apteka doz :-) kochana, jedna z najdroższych aptek i czasem można coś taniej kupić zamawiając przez internet, ale to jak jest promocja.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Myślałam, że jak już się uda i zajdę w ciąże to świat stanie się różowy, znikną obawy i poczuje spokój. Myliłam się bardzo. Teraz dopiero czuje czym jest strach i niepokój. Muszę trochę odpuścić i wyluzować. Zrobiłam wszystko co mogłam i nic już nie mogę zrobić. Teraz wszystko w rękach Boga i wierzyć, że będzie dobrze. W końcu co by nie było mój maluszek jest ze mną.

Pocieszę Cię...Te obawy już NIGDY nie znikają :D Mam półtoraroczną córkę i każdego dnia jakieś czarne myśli przelatują mi przez głowę jak widzę co dzieje się dookoła...No ale taki już los rodzica :) Zawsze będziemy martwić się o nasze bąbelki...Nawet jak będą już po 30-tce :)

Kamilam8, cudek2, dora13 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zostało nam dbać o siebie i się modlić.
    Polecam piękne modlitwy http://stacja7.pl/modlitwa/7-modlitw-dla-rodzicow-spodziewajacych-sie-dziecka/

Kamilam8, M@linka, cudek2, palma, nick nieaktualny, Ulka84 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochane- w poniedziałek robiłam pierwsze usg. Według ostatniej miesiączki termin był to 5 tydzień i 6 dzień ciąży a według usg 5 tydzień i 4 dzień.
    Na usg było serduszko, biło 100/ min. Na zdjęciu zaznaczone 103. Maleństwo wielkości 2,6mm a pęcherzyk 9 mm. Lekarka powiedziała, że serduszko na tym etapie jest ok bo pewnie niedawno zaczęło bić.
    Początkowo mnie to uspokoiło ale wpisałam wynik na jednym z forum i jedna z dziewczyn napisała mi, że tętno jest za niskie i ona jak takie miała to poroniła kilka dni później. Od tamtego czasu cały czas o tym myślę i się stresuje...
    Co myślicie?
    Ja gdzieś dzisiaj czytałam (musze to znaleźć) ze na początku serce bije 90/min i z czasem sie rozkręca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:58

Kamilam8, cudek2 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Widzę, że sąsiadki :) żadna nie jest ze Szczecina :)?
    Ja z Poznania też chyba jedyna ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Ja z Poznania też chyba jedyna ;)
    to ja "pomiędzy" - z Gorzowa :)

Nulka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Teraz zostało nam dbać o siebie i się modlić.
    Polecam piękne modlitwy http://stacja7.pl/modlitwa/7-modlitw-dla-rodzicow-spodziewajacych-sie-dziecka/

Piękne modlitwy. Dziekuję <3
    Ja teraz odmawiam nowenne pompejską - żmudna robota-nie wiem czy wytrwam

Kamilam8 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    to ja "pomiędzy" - z Gorzowa :)
    Chociaż jedno województwo ;) Zakładam, że żadna z nas nie zamierza rodzic w Poznaniu :D (ja nie, w moim małym miasteczku jest szpital szału nie ma, ale blisko ;) )

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:

Moja pierwsza ciąża zakończyła się niepowodzeniem...wtedy jak zaszłam w ciąże wydawało mi się , że najgorzej to w nią zajść a potem to już sielanka....niestety...było jak było....szpital...zabieg...pół roku przerwy...
    jak zaszłam w kolejną...zamiast radości był strach....przez pierwsze 2 msc z nikim nie chciałam na ten temat rozmawiać....myslałam ze jak nie bede o tym mówiła to ,,nie zapesze"...strach był przed każdą wizytą...ta niepewność...ok 11-12 tygodnia...uspokoiłam się...te Dziewczyny które mają jakiś bagaż doswiadczeń troche inaczej na to patrzą....no ale wszystko skończyło się dobrze i moję 7,6 kg szcześcia właśnie chrapie obok:)

Grudniowa mama 2015

Kamilam8, nick nieaktualny, Isia86, dora13, kwiatuszek12345, emerald_m lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was mogłaby mi wytłumaczyć te skróty ze zdjęcia na usg?(ps, ed, ri) Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu tego ale nic nie jest napisane a ja jestem kompletnie zielona. Jest tu informacja o tętnie? To też dla mnie ważne.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7395b78020d.jpg
    Kamilam, niestety to nie zniknie. Zawsze się będziesz martwić.
    Ja np dzisiaj dostałam strasznego bólu podbrzusza i już podejrzewałam najgorsze- poszłam do ubikacji a tam brązowe plamienie. Jednorazowe całe szczęście ale i tak siedzę i myślę czy tabletki aby na pewno wystarczą do tego by serduszko nie przestało bić... Martwię się też tętnem bo nie wiem ile wynosi i gdzie to jest napisane..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 23:11

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka nie wiem jak u innych ale ja nic nie moge przeczytać na zdjęciu.

ih9kcbx.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Czy któraś z was mogłaby mi wytłumaczyć te skróty ze zdjęcia na usg?(ps, ed, ri) Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu tego ale nic nie jest napisane a ja jestem kompletnie zielona. Jest tu informacja o tętnie? To też dla mnie ważne.
    Ja np dzisiaj dostałam strasznego bólu podbrzusza i już podejrzewałam najgorsze- poszłam do ubikacji a tam brązowe plamienie. Jednorazowe całe szczęście ale i tak siedzę i myślę czy tabletki aby na pewno wystarczą do tego by serduszko nie przestało bić... Martwię się też tętnem bo nie wiem ile wynosi i gdzie to jest napisane..
    Wygląda jakbyś miała 2 uderzenia na sekundę. Plus malutki haczek. Co daje ponad 120 uderzeń na minutę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po wczorajszej wizycie dowiedziałam sie ze mam 6 mm maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️

roma, guerretenshi, palma, Polarisa90, dora13, cudek2, Arleta, nick nieaktualny, Nulka, kwiatuszek12345, karolajna88, emerald_m, Ulka84, M@linka lubią tę wiadomość

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super:D ja muszę wytrzymac do 11.45 . Boje się bardzoooo wizyty

Nika lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka ja to sie nie znam w ogole na tym. Nie pomogę: ( a na necie nic kompletnie nie ma?? Mi się kiedys ujrzały przypadkiem znaczenia takich skrótów. Nie wiem czy były dokładnie ten wszystkie ale ogólnie chodziło o te z usg w ciąży.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika bardzo się ciesze ze widziałaś juz serduszko :)

Palma trzymam kciuki za wizytę :) daj znać po :) o nie martw się napewno będzie dobrze :)

Nika lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:

Szarlotka znalazlam taka stronke. Moze cos wyczytasz.
    http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci-y/2210-usg-interpretacja-skrotow-2.html
    Nie martw sie na zapas! Stres nie pomaga.

Palma - trzymam kciuki za wizyte.

Ja dzis testem potwierdze to co jest juz oczywiste. Od wczoraj strasznie bola mnie piersi! Tylko czekac az pojawia sie mdlosci... blee

Milego piatku wszystkim! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:40

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ