Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty84 wrote:Kochana, gdyby było coś nie w porządku to uwierz mi, że lekarz by zwrócił na to uwagę Na pewno dzidziuś dobrze się rozwija! Nie ma co słuchać takich głupot i się niepotrzebnie stresować
nie słuchaj takich rzeczy i nie porównuj się do nikogo. Mojego wujka bolała głowa i okazało się, że ma raka mózgu. I co - mam się bać każdej migreny?
jak poczytasz strony fachowe, to serduszko w kilka dni po "powstaniu" bije od 100 do 130 - dopiero później przyspiesza.Lekarz na pewno by się zaniepokoił gdyby było coś nie tak i umówił by cię za kilka dni na ponowne usg, a skoro mówi że ok, to jemu wierz bardziej niż pannie, która nie zastanowi się jakie konsekwencje może mieć wypisywanie "diagnoz" na forum - po co Ci ten stres, on akurat jest najmniej potrzebnyKamilam8, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Wiem, że to trudne i sama się dopiero tego uczę ale musimy zaufać lekarzom i ograniczyć trochę szukania porad medycznych w Internecie. Czytając porady innym fundujemy sobie i dziecku niepotrzebny stres. Każda z nas jest inna i tak samo jest z naszą ciążą. Więc ufajmy lekarzom i sobie samym :*
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Myślałam, że jak już się uda i zajdę w ciąże to świat stanie się różowy, znikną obawy i poczuje spokój. Myliłam się bardzo. Teraz dopiero czuje czym jest strach i niepokój. Muszę trochę odpuścić i wyluzować. Zrobiłam wszystko co mogłam i nic już nie mogę zrobić. Teraz wszystko w rękach Boga i wierzyć, że będzie dobrze. W końcu co by nie było mój maluszek jest ze mną.
baranosia, cudek2, dora13 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Kochana, gdyby było coś nie w porządku to uwierz mi, że lekarz by zwrócił na to uwagę Na pewno dzidziuś dobrze się rozwija! Nie ma co słuchać takich głupot i się niepotrzebnie stresować25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Kamilam8 wrote:Myślałam, że jak już się uda i zajdę w ciąże to świat stanie się różowy, znikną obawy i poczuje spokój. Myliłam się bardzo. Teraz dopiero czuje czym jest strach i niepokój. Muszę trochę odpuścić i wyluzować. Zrobiłam wszystko co mogłam i nic już nie mogę zrobić. Teraz wszystko w rękach Boga i wierzyć, że będzie dobrze. W końcu co by nie było mój maluszek jest ze mną.
Pocieszę Cię...Te obawy już NIGDY nie znikają Mam półtoraroczną córkę i każdego dnia jakieś czarne myśli przelatują mi przez głowę jak widzę co dzieje się dookoła...No ale taki już los rodzica Zawsze będziemy martwić się o nasze bąbelki...Nawet jak będą już po 30-tceKamilam8, cudek2, dora13 lubią tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Kochane- w poniedziałek robiłam pierwsze usg. Według ostatniej miesiączki termin był to 5 tydzień i 6 dzień ciąży a według usg 5 tydzień i 4 dzień.
Na usg było serduszko, biło 100/ min. Na zdjęciu zaznaczone 103. Maleństwo wielkości 2,6mm a pęcherzyk 9 mm. Lekarka powiedziała, że serduszko na tym etapie jest ok bo pewnie niedawno zaczęło bić.
Początkowo mnie to uspokoiło ale wpisałam wynik na jednym z forum i jedna z dziewczyn napisała mi, że tętno jest za niskie i ona jak takie miała to poroniła kilka dni później. Od tamtego czasu cały czas o tym myślę i się stresuje...
Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:58
Kamilam8, cudek2 lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Teraz zostało nam dbać o siebie i się modlić.
Polecam piękne modlitwy http://stacja7.pl/modlitwa/7-modlitw-dla-rodzicow-spodziewajacych-sie-dziecka/
Piękne modlitwy. Dziekuję
Ja teraz odmawiam nowenne pompejską - żmudna robota-nie wiem czy wytrwamKamilam8 lubi tę wiadomość
-
Basia79 wrote:to ja "pomiędzy" - z Gorzowa
-
Kamilam8 wrote:Myślałam, że jak już się uda i zajdę w ciąże to świat stanie się różowy, znikną obawy i poczuje spokój. Myliłam się bardzo. Teraz dopiero czuje czym jest strach i niepokój. Muszę trochę odpuścić i wyluzować. Zrobiłam wszystko co mogłam i nic już nie mogę zrobić. Teraz wszystko w rękach Boga i wierzyć, że będzie dobrze. W końcu co by nie było mój maluszek jest ze mną.
Moja pierwsza ciąża zakończyła się niepowodzeniem...wtedy jak zaszłam w ciąże wydawało mi się , że najgorzej to w nią zajść a potem to już sielanka....niestety...było jak było....szpital...zabieg...pół roku przerwy...
jak zaszłam w kolejną...zamiast radości był strach....przez pierwsze 2 msc z nikim nie chciałam na ten temat rozmawiać....myslałam ze jak nie bede o tym mówiła to ,,nie zapesze"...strach był przed każdą wizytą...ta niepewność...ok 11-12 tygodnia...uspokoiłam się...te Dziewczyny które mają jakiś bagaż doswiadczeń troche inaczej na to patrzą....no ale wszystko skończyło się dobrze i moję 7,6 kg szcześcia właśnie chrapie obok:)
Grudniowa mama 2015Kamilam8, Szarlotka123, Isia86, dora13, kwiatuszek12345, emerald_m lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy któraś z was mogłaby mi wytłumaczyć te skróty ze zdjęcia na usg?(ps, ed, ri) Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu tego ale nic nie jest napisane a ja jestem kompletnie zielona. Jest tu informacja o tętnie? To też dla mnie ważne.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7395b78020d.jpg
Kamilam, niestety to nie zniknie. Zawsze się będziesz martwić.
Ja np dzisiaj dostałam strasznego bólu podbrzusza i już podejrzewałam najgorsze- poszłam do ubikacji a tam brązowe plamienie. Jednorazowe całe szczęście ale i tak siedzę i myślę czy tabletki aby na pewno wystarczą do tego by serduszko nie przestało bić... Martwię się też tętnem bo nie wiem ile wynosi i gdzie to jest napisane..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 23:11
-
Szarlotka123 wrote:Czy któraś z was mogłaby mi wytłumaczyć te skróty ze zdjęcia na usg?(ps, ed, ri) Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu tego ale nic nie jest napisane a ja jestem kompletnie zielona. Jest tu informacja o tętnie? To też dla mnie ważne.
Ja np dzisiaj dostałam strasznego bólu podbrzusza i już podejrzewałam najgorsze- poszłam do ubikacji a tam brązowe plamienie. Jednorazowe całe szczęście ale i tak siedzę i myślę czy tabletki aby na pewno wystarczą do tego by serduszko nie przestało bić... Martwię się też tętnem bo nie wiem ile wynosi i gdzie to jest napisane..Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny po wczorajszej wizycie dowiedziałam sie ze mam 6 mm maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
roma, guerretenshi, palma, Polarisa90, dora13, cudek2, Arleta, Szarlotka123, Nulka, kwiatuszek12345, karolajna88, emerald_m, Ulka84, M@linka lubią tę wiadomość
-
Szarlotka ja to sie nie znam w ogole na tym. Nie pomogę: ( a na necie nic kompletnie nie ma?? Mi się kiedys ujrzały przypadkiem znaczenia takich skrótów. Nie wiem czy były dokładnie ten wszystkie ale ogólnie chodziło o te z usg w ciąży.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Szarlotka123 wrote:Czy któraś z was mogłaby mi wytłumaczyć te skróty ze zdjęcia na usg?(ps, ed, ri) Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu tego ale nic nie jest napisane a ja jestem kompletnie zielona. Jest tu informacja o tętnie? To też dla mnie ważne.
Ja np dzisiaj dostałam strasznego bólu podbrzusza i już podejrzewałam najgorsze- poszłam do ubikacji a tam brązowe plamienie. Jednorazowe całe szczęście ale i tak siedzę i myślę czy tabletki aby na pewno wystarczą do tego by serduszko nie przestało bić... Martwię się też tętnem bo nie wiem ile wynosi i gdzie to jest napisane..
Szarlotka znalazlam taka stronke. Moze cos wyczytasz.
http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci-y/2210-usg-interpretacja-skrotow-2.html
Nie martw sie na zapas! Stres nie pomaga.
Palma - trzymam kciuki za wizyte.
Ja dzis testem potwierdze to co jest juz oczywiste. Od wczoraj strasznie bola mnie piersi! Tylko czekac az pojawia sie mdlosci... blee
Milego piatku wszystkim!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:40
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa...