X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak też pomyślałam - że zmęczenie, spalanie lepsze.... te gonitwy za małym itd.

Rozsądniej? Hmm... chyba nie jednak ;) potrafię zjeść na raz cała czekoladę np..
    .

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym tygodniu :)

Mąż pojechał do pracy a ja nie mogę spać.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie spałam w nocy ze 2h. Jakaś słaba ta noc. Wieczorkiem wizyta i muszę dziś zadzwonić do położnej środowiskowej, bo chciałam umówić się z nią na spotkanie. Mały kopie coraz mocniej i zastanawiam się, jak to będzie za 2 miesiące. Chyba żebra mi połamie.

Nie chce mi się wstawać z łóżka...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Wieczorkiem wizyta i muszę dziś zadzwonić do położnej środowiskowej, bo chciałam umówić się z nią na spotkanie.

a co u takiej położnej środowiskowej się robi? u mnie w przychodni też jest taka osoba, ale właśnie nie wiem z czym mogłabym do niej pójść :)

A ja się witam w 30 tyg. :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ja już chyba 5 razy byłam u takiej położnej :) to taka szkoła rodzenia 1 na 1 jak dla mnie ;) pokazuje jak karmić, kąpać, przewijać, omawia dietę ciężarnej, podczas karmienia i masę różnych rzeczy ze szkoły rodzenia.

Dodatkowo waży, mierzy, sprawdza tętno płodu i jest pod tel o każdej porze dnia i nocy :)

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze chcę z nią pogadać o szpitalu, w którym będę rodzić. Głównie o procedurach, chcę żeby pokazała mi oddział.

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :D
    ja wstałam rano z myślą szykowania torby do szpitala;/ jakby nie patrzec juz coraz blizej a jeszcze mi grozi wczesniejszy poród. Za tydzień idę do lekarza mam nadzieje ze nie wysle mnie do szpitala.

w ogóle nie mam chęci na robienie czegokolwiek, nudzi mi się ale też nie zrobie czegos;/

Iva79 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm ogórkowa zjadłabym :)

Szczęśliwa płucz gardło wodą z solą żeby nie zaczęło się coś dziać :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poraz pierwszy mam porzadna zgage, wstalam z m, zjadlam z nim sniadanie i do lozka spowrotem poszlam. Prawie juz zasypialam, az nagle taki straszny odruch wymiotny a pozniej przez jakas godzinke bol w gardle i przelyku, zrobilam sobie herbatke , zeby ta cala tresc popchnac glebiej. Eh okropienstwo
    Nie moge klasc sie po jedzeniu:(

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma a co się dzieje?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Wiem mama mówi że gubią mnie te owoce no ale powiedzcie co mogę innego przekąsić między posiłkami?

Ja luskam slonecznik, nameczysz sie przy tym a duzo sie nie najesz :P Mnie zaspokaja znakomcie.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja luskam slonecznik, nameczysz sie przy tym a duzo sie nie najesz :P Mnie zaspokaja znakomcie.
    Hehe to samo mam z orzechami laskowymi :D zabawy i śmieci więcej niż jedzenia ale zajęcie jest ;)

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia od dwoch tyg wiem ze raczej wczesniej urodze bo juz mam2cm rozwarcia, wątpie zeby mi sie to cofnęło bo nie mam mozliwosci ciagle lezec. Mam za duzo do zalatwienia z uczelnia. Pół dnia na uczelni potem cos w chalupie do zrobienia jak to wiadomo i zaczynają się bóle, twardnienia. Boli mnie szyjka, pachwiny niemiłosiernie, nogi nie moge podnieśc, wczoraj doszedł ból pleców jak lezałam, Ciągle coś.

Waham czy isc wczesniej do tego lekarza ale jesli tak mialabym zrobić to tylko dzis bo on w czwartki przyjmuje a za tydzien juz mam swoją wizyte. Nie chce wyjśc na panikare ze juz cos przesadzam itp :(

Szczerze to Wam powiem ze czuje sie jakbym była juz conajmniej w 36tyg.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiez Palma, rób jak uważasz, ale mi się wydaje że powinnaś odpoczywać. Dziecko jest ważniejsze, a wcześniactwo to nie jest dobra sprawa... wiem że to już 32 tc ale bobas nie ma jeszcze całkowicie rozwiniętych organów i może mieć problemy.

Mobo, ale sobie znalazłaś patent :D niezły pomysł!

Ja zaczynam się bać że wraca mi jede z najgorszych objawów ciąży czyli mdłości. W sklepie myślałam, że puszczę pawia na środku alejki :( teraz położyłam się, czekam na parzącą się herbatę miętową. Nie mam siły i ochoty na nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 10:55

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

A ja, ze musze poinformowac gina w ktorym szpitaluchce rodzic wybralam sie wczoraj na odwiedziny pierwszego i tak O.o O.o O.o O.o mi galy wyszly.

Wiec zaczelo sie prezentacja ze slajdami, pozniej poczestunek z kanapeczek i roznych napoi, jedna wycieczka z polozna po kuchniach, pokojach, miejscach odwiedzin, przebieralniach dla mam i niemowlakow itd a druga po salach porodowych.
    Okazuje sie, ze mozna przyjsc totalnie bez niczego i wszystkie pieluszki, reczniki, waciki, ciuszki etc sa zapewniane na czas pobytu w szpitalu.
    Objasnione co jest co mozna se przyniesc no O.o

Jeszcze jeden odwiedze w przyszlym tygodniu i zobaczymy.

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Hehe to samo mam z orzechami laskowymi :D zabawy i śmieci więcej niż jedzenia ale zajęcie jest ;)

ej orzech laskowy to jak posilek przy sloneczniku :P
    Moj sie tylko wkurza bo ten odglos luskania go juz doprowadza do szalu hihihihi

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde palma to nieciekawie :( mnie też bolą pachwiny, spojenie ale ja mam szyjkę jeszcze 2cm a Ty już rozwarcie więc to nie żarty.

Staraj się leżeć ile tylko możesz. Mi lekarz zalecił nospę na te bóle pachwin 3x1

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    ej orzech laskowy to jak posilek przy sloneczniku :P
    Moj sie tylko wkurza bo ten odglos luskania go juz doprowadza do szalu hihihihi
    Dlatego ograniczyłam go do garści, dwóch dziennie ;)

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie widzisz baranosia mi on powiedział ze szyjka się nie skróciła, wiem że ciężko było mu ją dosięgnąc bo mnie bolało badanie, ale niestety rozwarcie się zrobiło.
    mam nadzieje ze taka moja natura i organizm sie juz przygotowuje do porodu, ale ciąże donosze

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    właśnie widzisz baranosia mi on powiedział ze szyjka się nie skróciła, wiem że ciężko było mu ją dosięgnąc bo mnie bolało badanie, ale niestety rozwarcie się zrobiło.
    mam nadzieje ze taka moja natura i organizm sie juz przygotowuje do porodu, ale ciąże donosze

Kochana, tutaj nie ma żartów - są rzeczy ważne i ważniejsze. Teraz najważniejsze jest, aby donosić ciążę...Wszystkie sprawy domowe mogą poczekać.
    Chyba nie chciałabyś fundować maluszkowi komplikacji z powodu wcześniactwa...bo te mogą być poważne - wzrok, płuca i inne...

Dbaj o siebie kochana, wszystkie inne sprawy mogą zaczekać!

palma lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ