Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj nie spałam w nocy ze 2h. Jakaś słaba ta noc. Wieczorkiem wizyta i muszę dziś zadzwonić do położnej środowiskowej, bo chciałam umówić się z nią na spotkanie. Mały kopie coraz mocniej i zastanawiam się, jak to będzie za 2 miesiące. Chyba żebra mi połamie.
Nie chce mi się wstawać z łóżka... -
Werix wrote:Wieczorkiem wizyta i muszę dziś zadzwonić do położnej środowiskowej, bo chciałam umówić się z nią na spotkanie.
a co u takiej położnej środowiskowej się robi? u mnie w przychodni też jest taka osoba, ale właśnie nie wiem z czym mogłabym do niej pójść
A ja się witam w 30 tyg.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia ja już chyba 5 razy byłam u takiej położnej
to taka szkoła rodzenia 1 na 1 jak dla mnie
pokazuje jak karmić, kąpać, przewijać, omawia dietę ciężarnej, podczas karmienia i masę różnych rzeczy ze szkoły rodzenia.
Dodatkowo waży, mierzy, sprawdza tętno płodu i jest pod tel o każdej porze dnia i nocyIsia86 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewuszki
ja wstałam rano z myślą szykowania torby do szpitala;/ jakby nie patrzec juz coraz blizej a jeszcze mi grozi wczesniejszy poród. Za tydzień idę do lekarza mam nadzieje ze nie wysle mnie do szpitala.
w ogóle nie mam chęci na robienie czegokolwiek, nudzi mi się ale też nie zrobie czegos;/
Iva79 lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
A ja dzis poraz pierwszy mam porzadna zgage, wstalam z m, zjadlam z nim sniadanie i do lozka spowrotem poszlam. Prawie juz zasypialam, az nagle taki straszny odruch wymiotny a pozniej przez jakas godzinke bol w gardle i przelyku, zrobilam sobie herbatke , zeby ta cala tresc popchnac glebiej. Eh okropienstwo
Nie moge klasc sie po jedzeniu:(
-
baranosia od dwoch tyg wiem ze raczej wczesniej urodze bo juz mam2cm rozwarcia, wątpie zeby mi sie to cofnęło bo nie mam mozliwosci ciagle lezec. Mam za duzo do zalatwienia z uczelnia. Pół dnia na uczelni potem cos w chalupie do zrobienia jak to wiadomo i zaczynają się bóle, twardnienia. Boli mnie szyjka, pachwiny niemiłosiernie, nogi nie moge podnieśc, wczoraj doszedł ból pleców jak lezałam, Ciągle coś.
Waham czy isc wczesniej do tego lekarza ale jesli tak mialabym zrobić to tylko dzis bo on w czwartki przyjmuje a za tydzien juz mam swoją wizyte. Nie chce wyjśc na panikare ze juz cos przesadzam itp
Szczerze to Wam powiem ze czuje sie jakbym była juz conajmniej w 36tyg.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Wiez Palma, rób jak uważasz, ale mi się wydaje że powinnaś odpoczywać. Dziecko jest ważniejsze, a wcześniactwo to nie jest dobra sprawa... wiem że to już 32 tc ale bobas nie ma jeszcze całkowicie rozwiniętych organów i może mieć problemy.
Mobo, ale sobie znalazłaś patentniezły pomysł!
Ja zaczynam się bać że wraca mi jede z najgorszych objawów ciąży czyli mdłości. W sklepie myślałam, że puszczę pawia na środku alejkiteraz położyłam się, czekam na parzącą się herbatę miętową. Nie mam siły i ochoty na nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 10:55
MoBo lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
A ja, ze musze poinformowac gina w ktorym szpitaluchce rodzic wybralam sie wczoraj na odwiedziny pierwszego i takmi galy wyszly.
Wiec zaczelo sie prezentacja ze slajdami, pozniej poczestunek z kanapeczek i roznych napoi, jedna wycieczka z polozna po kuchniach, pokojach, miejscach odwiedzin, przebieralniach dla mam i niemowlakow itd a druga po salach porodowych.
Okazuje sie, ze mozna przyjsc totalnie bez niczego i wszystkie pieluszki, reczniki, waciki, ciuszki etc sa zapewniane na czas pobytu w szpitalu.
Objasnione co jest co mozna se przyniesc no
Jeszcze jeden odwiedze w przyszlym tygodniu i zobaczymy.Isia86 lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Hehe to samo mam z orzechami laskowymi
zabawy i śmieci więcej niż jedzenia ale zajęcie jest
ej orzech laskowy to jak posilek przy sloneczniku
Moj sie tylko wkurza bo ten odglos luskania go juz doprowadza do szalu hihihihi -
właśnie widzisz baranosia mi on powiedział ze szyjka się nie skróciła, wiem że ciężko było mu ją dosięgnąc bo mnie bolało badanie, ale niestety rozwarcie się zrobiło.
mam nadzieje ze taka moja natura i organizm sie juz przygotowuje do porodu, ale ciąże donoszeaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:właśnie widzisz baranosia mi on powiedział ze szyjka się nie skróciła, wiem że ciężko było mu ją dosięgnąc bo mnie bolało badanie, ale niestety rozwarcie się zrobiło.
mam nadzieje ze taka moja natura i organizm sie juz przygotowuje do porodu, ale ciąże donosze
Kochana, tutaj nie ma żartów - są rzeczy ważne i ważniejsze. Teraz najważniejsze jest, aby donosić ciążę...Wszystkie sprawy domowe mogą poczekać.
Chyba nie chciałabyś fundować maluszkowi komplikacji z powodu wcześniactwa...bo te mogą być poważne - wzrok, płuca i inne...
Dbaj o siebie kochana, wszystkie inne sprawy mogą zaczekać!palma lubi tę wiadomość