X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu dla mnie spakowanie torby sobie i malej to jakas gehenna. Za nic nie moge sie zabrac. Nigdy nie lubilam sie pakowac.Nie zdziwie sie jak bede to w biegu robic.

Iva79, baranosia lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciśnienie w porządku, 114/70,a lekarka faktycznie jakaś taka "strasząca", bardziej zaniepokojona wyszłam niż przyszłam. U położonej serce córeczki zawsze było okay.

tb738ribfs156aj0.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na moja piatkowa wizyte jak na skazanie czy sie wyniki z moczu polepszyly i jak tam z mala. Wogole jak mialam wizyte ci miesiac to szybciej to lecialo niz jak mam teraz co 3tygodnie

j36regz209hdv9cb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrenteshi, faktycznie masz kluskę i na zdjęciu widać jaki bąbel dorodny :D Oj mamuśka będziesz miała co dźwigać po porodzie :P
    A czy Twój partner to duży facet? Po kim mały tak szybko przybrał na wadze?
    Kurde ja się tak śmieję a wiem, że mój syn też dorodny będzie a nie chcę, żeby mial więcej niż 4 kg, bo nie zakwalifikują mnie na poród w wodzie :(

Guerrenteshi, mam prośbę, zerknij na swoje notatki i powiedz ile Twój mały ważył na połówkowych?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Guerrentenshi, oby wszystko było ok. Niby pierworódkom szybciej brzuch opada, a i tak w różnych odstępach od tego opadnięcia rodzą. Mi zaczął opadać właśnie po takich bólach okresowych, potem pojawiło się mocne i częste kłucie szyjki oraz wyczuwanie jak mały obija się o pęcherz.

Co do chusteczek, mam zamiar po prostu moczyć ręczniki papierowe w ciepłej wodzie. Chusteczki z krótkim składem tylko na wyjścia.
    U nas tez polozna doradza , aby miec w termosie ciepla wode i jakas sciereczka przecierac pupcie , ja planuje gaziki i moze male reczniczki z froty , ale mam zero doswiadczenia wiec rzeczywistosc zweryfikuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:51

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, my oboje z Damianem mamy po 168 cm :D ale on bylby wyzszy, jednak za dziecka byl na sterydach i mial ciezkie leczenie, przez co jest niski i grubawy :D on urodzil sie maly bo 48 cm i 3200, ja 56 cm i 3700 :D poza tesciowa to wszyscy u nas sa mega wysocy. Piotr bedzie duuuzy <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Jejciu dla mnie spakowanie torby sobie i malej to jakas gehenna. Za nic nie moge sie zabrac. Nigdy nie lubilam sie pakowac.Nie zdziwie sie jak bede to w biegu robic.
    Ja tez , nie wiem czemu , ale nie moge sie za to zabrac. Jedyny powod jaki mi przychodzi do glowy to to , ze bede po 5 razy jeszcze rozpakowywac i sprawdzac czy wszystko jest, wiec sobie zrobie 2 razy tyle roboty :) Musze powiedziec , ze moja pamiec w ciazy szeankuje ,mysle , ze musze cos zrobic i zaraz zapominam, chyba musze zaczac notowac :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Nita, my oboje z Damianem mamy po 168 cm :D ale on bylby wyzszy, jednak za dziecka byl na sterydach i mial ciezkie leczenie, przez co jest niski i grubawy :D on urodzil sie maly bo 48 cm i 3200, ja 56 cm i 3700 :D poza tesciowa to wszyscy u nas sa mega wysocy. Piotr bedzie duuuzy <3
    Robilas test na cukrzyce , bo mi wyszla I teraz musze uwazac co jem. Dziecko mam wieksze o tydzien, ale u nas jest tak od poczatku ciazy, my oboje wysocy 198 m i ja 173 , m mial 5kg jak sie rodzil , tesciowa rodzila sn, teraz mnie namawia , zebym cc wziela :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultowalam dzis wyniki z tym lekarzem to powiedzial ze w normie i cukrzycy nie ma.

Szczęśliwa Mamusia, Iva79 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! To ja jestem wyrodną matką hehehe - 15 minut to nawet do sklepu osiedlowego bym nie zdążyła! :)

Ja ogólnie karmiłam co około 2-3h, wychodziłam dużo z małą, ale często też uciekałam na trochę sama.
    Po dwóch miesiącach nawet udało mi się zaliczyć imprezę z koleżankami, mogłam nawet uraczyć się drinkami, bo lodówka pełna była odciągniętego mleka :P I potem przez cały następny dzień po prostu nie przystawiałam.
    Nie widzę w tym nic złego :) Ale nie widzę tez powodu do atakowania Polkosi, jeśli ona nie chce odciągac i zostawiać dziecka. Kazdy ma prawo do wyboru.
    Ja się nie zgadzam z tym osobiście, że jak urodziłaś dziecko to musisz się w 100% jemu poswięcić i już nic nie mieć z życia dla siebie. Ale wiem, że dużo matek tak czuje i mi nic do tego :D

kalina123, Dagn_, Isia86, Fuksja90, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dawno mnie tutaj nie było, ale to dlatego że żyjemy ostatnio trochę na wariackich papierach ;) u nas wszystko ok no i zaczynamy 34tc <3 wg om to byłby nawet 36 :P a w przyszłą środę wizyta <3
    Azorku gratulacje i dużo sił i zdrówka dla Was a przede wszystkim dla Ali :)

Szczęśliwa Mamusia, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w planach dziś prasowanie, a skończyło się na tym, że zrobiłam sobie nowe żele u rąk :D

Nulka, chiara, cudek2, guerretenshi, Isia86, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poproszę o dopisanie mnie na 1szej stronce. Mam termin na 26 grudnia i powinna być dziewczynka :)

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Madziula spokojnie. Jak bylam pod ktg to malemu puls skakal od 137 do 180. Wszystko zalezy od tego co robi, jak mocno fika.

Co do Piotrusia to wazy 3300. Co za.2 tygodnie mam znow skontrolowac wage. I sie nie martwic, bo osiagnal juz dojrzalosc. Lekarz zalozyl ze nawet do polowy listopada nie donosze wiec torba spakowana ma byc zawsze pod reka. Uspokoil mnie bardzo. A to nasza kluseczka.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3c8ca07acc2.jpg

O matko, 3300?! :) ciekawe czy bedziesz następną rozpakowaną grudniówką :) jeszcze 2-3 tygodnie i możesz rodzić, wow.

polkosia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczynki mam pytanie odnosnie butelek. Czy kupujecie i jakie?
    Bo widze ze na liscie sa wpisane jakies dr.browns

Ile kupic i jakie rozmiary? No i z gory dziekuje :)

podobno jak człowiek się nastawia na karmienie piersią, to lepiej butelek nie kupować- żeby nie kusiło w momentach kryzysu.
    Ja jednak nauczona poprzednią porażką (w 4 miesiącu walki o cyce z pierwszą córką) zaopatrzyłam się w 2 butelki medeli calma oraz w SNS( system wspomagający karmienie) również firmy medela.
    Z pierwszą córką używałam dr brownsa i uważam, że są rewelacyjne. Nie spotkałam w żadnej innej butelce systemu odpowietrzenia który działałby podobnie. Wszystkie inne butle mi się zapowietrzały i dziecko łykało za dużo powietrza z mlekiem

EDIT : co do rozmiarów, to jeśli zdecydujesz się na dr brownsa to polecam kupić zestaw sterylizator mikrofalowy + butelki(chyba 5 sztuk jest- 2 małe i 3 duże). Na allegro pełno tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 14:43

Olcia..89 lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, mam nadzieje ze bede druga :p a Wasza maluszki niech sie tak nie spiesza jak moj :p i niech wyjdzie po 3.11. Jakos na wszystkich swietych wolalabym nie rodzic. A jesli dalej bedzie tak przybieral to wyjdzie wtedy plus minus 4 kg chlopa.

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, Ty to powiedziałaś, nie ja. Chcesz chodzić na imprezy, to chodź :) Ja tylko napisałam ze swojego doświadczenia - mi żadne wyjścia nie były potrzebne, a na paznokcie co 2 tygodnie chodzę regularnie. Przy noworodku po prostu między karmieniami. To nie jest skomplikowane logistycznie na tyle, żeby od razu robić zapasy w zamrażalce. I wbrew temu, co mówisz, mam naprawdę dobre samopoczucie psychiczne ;) Ja na przykład chodziłam na spacery z koleżanką, która ma synka w wieku mojej córki i te 2h dziennie wystarczały by się wygadać, pogadać, zahaczyć o sklep etc.

BTW, nie wiem skąd Ty wzięłaś te brudne włosy i piżamę? Przeświadczenie w Polsce? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale może tam tak się postrzega inne mamy... Ja się z takimi nie spotkałam, a na spacerze widziałam większość zadbanych i zadowolonych z życia mam :)

Baranosia, akurat karmiłam w nocy Klementynkę ;) Ciebie też czekają pobudki w nocy, a w dzień trzeba będzie normalnie funkcjonować :P Kwestia przyzwyczajenia... Ja często odsypiam z nią w dzień :)

Dotty, zamawiałam w jakimś sklepie internetowym, chyba jest tylko jeden model. Ostatnio śmiałam się do męża, że jak dziewczynki wyrosną z pieluch, to sobie ten podgrzewacz ustawię w łazience,W bo ja też używam chusteczek nawilżonych ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 15:24

Dagn_ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi a nie ma żadnej opcji, ze termin porodu byl zle policzony? Bo to az niesamowite, ze Piotrus juz jest taki duzy i wlasciwie gotowy do wyjscia ;) A fotka 3d super :D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kontroli i jednak szyjka się dalej skraca, dlatego zakładamy pessar. Ale cieszę się, bo będę mogła normalnie funkcjonować. Na razie pobrał wymaz z szyjki, żeby sprawdzić czy nie ma jakiejś infekcji i jak będzie ujemnie, to za tydzień zakłada.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Polkosia to nie dobrze. Ale trzeba być dobrej myśli że z pessarem donosisz szczęśliwie Matyldzię do terminu :)

Wiem że czeka mnie wstawanie w nocy na karmienie ale jakoś mnie to nie przeraża ;) myślałam że może masz problemy ze snem w nocy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ