Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Guerrenteshi, faktycznie masz kluskę i na zdjęciu widać jaki bąbel dorodny
Oj mamuśka będziesz miała co dźwigać po porodzie
A czy Twój partner to duży facet? Po kim mały tak szybko przybrał na wadze?
Kurde ja się tak śmieję a wiem, że mój syn też dorodny będzie a nie chcę, żeby mial więcej niż 4 kg, bo nie zakwalifikują mnie na poród w wodzie
Guerrenteshi, mam prośbę, zerknij na swoje notatki i powiedz ile Twój mały ważył na połówkowych? -
Werix wrote:Guerrentenshi, oby wszystko było ok. Niby pierworódkom szybciej brzuch opada, a i tak w różnych odstępach od tego opadnięcia rodzą. Mi zaczął opadać właśnie po takich bólach okresowych, potem pojawiło się mocne i częste kłucie szyjki oraz wyczuwanie jak mały obija się o pęcherz.
Co do chusteczek, mam zamiar po prostu moczyć ręczniki papierowe w ciepłej wodzie. Chusteczki z krótkim składem tylko na wyjścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:51
-
Nita, my oboje z Damianem mamy po 168 cm
ale on bylby wyzszy, jednak za dziecka byl na sterydach i mial ciezkie leczenie, przez co jest niski i grubawy
on urodzil sie maly bo 48 cm i 3200, ja 56 cm i 3700
poza tesciowa to wszyscy u nas sa mega wysocy. Piotr bedzie duuuzy
-
anna123 wrote:Jejciu dla mnie spakowanie torby sobie i malej to jakas gehenna. Za nic nie moge sie zabrac. Nigdy nie lubilam sie pakowac.Nie zdziwie sie jak bede to w biegu robic.
Musze powiedziec , ze moja pamiec w ciazy szeankuje ,mysle , ze musze cos zrobic i zaraz zapominam, chyba musze zaczac notowac
-
guerretenshi wrote:Nita, my oboje z Damianem mamy po 168 cm
ale on bylby wyzszy, jednak za dziecka byl na sterydach i mial ciezkie leczenie, przez co jest niski i grubawy
on urodzil sie maly bo 48 cm i 3200, ja 56 cm i 3700
poza tesciowa to wszyscy u nas sa mega wysocy. Piotr bedzie duuuzy
-
OMG! To ja jestem wyrodną matką hehehe - 15 minut to nawet do sklepu osiedlowego bym nie zdążyła!
Ja ogólnie karmiłam co około 2-3h, wychodziłam dużo z małą, ale często też uciekałam na trochę sama.
Po dwóch miesiącach nawet udało mi się zaliczyć imprezę z koleżankami, mogłam nawet uraczyć się drinkami, bo lodówka pełna była odciągniętego mlekaI potem przez cały następny dzień po prostu nie przystawiałam.
Nie widzę w tym nic złegoAle nie widzę tez powodu do atakowania Polkosi, jeśli ona nie chce odciągac i zostawiać dziecka. Kazdy ma prawo do wyboru.
Ja się nie zgadzam z tym osobiście, że jak urodziłaś dziecko to musisz się w 100% jemu poswięcić i już nic nie mieć z życia dla siebie. Ale wiem, że dużo matek tak czuje i mi nic do tego
kalina123, Dagn_, Isia86, Fuksja90, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Oj dawno mnie tutaj nie było, ale to dlatego że żyjemy ostatnio trochę na wariackich papierach
u nas wszystko ok no i zaczynamy 34tc
wg om to byłby nawet 36
a w przyszłą środę wizyta
Azorku gratulacje i dużo sił i zdrówka dla Was a przede wszystkim dla AliSzczęśliwa Mamusia, Werix, cudek2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
guerretenshi wrote:Madziula spokojnie. Jak bylam pod ktg to malemu puls skakal od 137 do 180. Wszystko zalezy od tego co robi, jak mocno fika.
Co do Piotrusia to wazy 3300. Co za.2 tygodnie mam znow skontrolowac wage. I sie nie martwic, bo osiagnal juz dojrzalosc. Lekarz zalozyl ze nawet do polowy listopada nie donosze wiec torba spakowana ma byc zawsze pod reka. Uspokoil mnie bardzo. A to nasza kluseczka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3c8ca07acc2.jpg
O matko, 3300?!ciekawe czy bedziesz następną rozpakowaną grudniówką
jeszcze 2-3 tygodnie i możesz rodzić, wow.
polkosia lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Dziewczynki mam pytanie odnosnie butelek. Czy kupujecie i jakie?
Bo widze ze na liscie sa wpisane jakies dr.browns
Ile kupic i jakie rozmiary? No i z gory dziekuje
podobno jak człowiek się nastawia na karmienie piersią, to lepiej butelek nie kupować- żeby nie kusiło w momentach kryzysu.
Ja jednak nauczona poprzednią porażką (w 4 miesiącu walki o cyce z pierwszą córką) zaopatrzyłam się w 2 butelki medeli calma oraz w SNS( system wspomagający karmienie) również firmy medela.
Z pierwszą córką używałam dr brownsa i uważam, że są rewelacyjne. Nie spotkałam w żadnej innej butelce systemu odpowietrzenia który działałby podobnie. Wszystkie inne butle mi się zapowietrzały i dziecko łykało za dużo powietrza z mlekiem
EDIT : co do rozmiarów, to jeśli zdecydujesz się na dr brownsa to polecam kupić zestaw sterylizator mikrofalowy + butelki(chyba 5 sztuk jest- 2 małe i 3 duże). Na allegro pełno tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 14:43
Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Krakuska, mam nadzieje ze bede druga :p a Wasza maluszki niech sie tak nie spiesza jak moj :p i niech wyjdzie po 3.11. Jakos na wszystkich swietych wolalabym nie rodzic. A jesli dalej bedzie tak przybieral to wyjdzie wtedy plus minus 4 kg chlopa.
-
Nita, Ty to powiedziałaś, nie ja. Chcesz chodzić na imprezy, to chodź
Ja tylko napisałam ze swojego doświadczenia - mi żadne wyjścia nie były potrzebne, a na paznokcie co 2 tygodnie chodzę regularnie. Przy noworodku po prostu między karmieniami. To nie jest skomplikowane logistycznie na tyle, żeby od razu robić zapasy w zamrażalce. I wbrew temu, co mówisz, mam naprawdę dobre samopoczucie psychiczne
Ja na przykład chodziłam na spacery z koleżanką, która ma synka w wieku mojej córki i te 2h dziennie wystarczały by się wygadać, pogadać, zahaczyć o sklep etc.
BTW, nie wiem skąd Ty wzięłaś te brudne włosy i piżamę? Przeświadczenie w Polsce? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale może tam tak się postrzega inne mamy... Ja się z takimi nie spotkałam, a na spacerze widziałam większość zadbanych i zadowolonych z życia mam
Baranosia, akurat karmiłam w nocy KlementynkęCiebie też czekają pobudki w nocy, a w dzień trzeba będzie normalnie funkcjonować
Kwestia przyzwyczajenia... Ja często odsypiam z nią w dzień
Dotty, zamawiałam w jakimś sklepie internetowym, chyba jest tylko jeden model. Ostatnio śmiałam się do męża, że jak dziewczynki wyrosną z pieluch, to sobie ten podgrzewacz ustawię w łazience,W bo ja też używam chusteczek nawilżonych ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 15:24
Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na kontroli i jednak szyjka się dalej skraca, dlatego zakładamy pessar. Ale cieszę się, bo będę mogła normalnie funkcjonować. Na razie pobrał wymaz z szyjki, żeby sprawdzić czy nie ma jakiejś infekcji i jak będzie ujemnie, to za tydzień zakłada.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
O kurde Polkosia to nie dobrze. Ale trzeba być dobrej myśli że z pessarem donosisz szczęśliwie Matyldzię do terminu
Wiem że czeka mnie wstawanie w nocy na karmienie ale jakoś mnie to nie przerażamyślałam że może masz problemy ze snem w nocy