X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy po wizycie!

Zosia waży już 1700g i jest obrócona główką w dół <3
    Wszystko w najlepszym porządku!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc558d6868fb.jpg

Isia86, baranosia, Iva79, Werix, polkosia, emilkazozz, Madziula87, RedLady, cudek2, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, o Jezu, w pierwszej sekundzie przeczytałam Witamy na świecie! Wystraszyłam się O.o

Polkosia, ja na imprezy nie zamierzam chodzić, bo nie lubię. Ty to widzisz wszystko albo białe albo czarne ;) Nie chodziłam nawet przed wyjściem za mąż, jestem typem domatora, ale lubię czasem wyjść do restauracji. Powiem Ci więcej, po roku czasu planuję wrócić do pracy i odstawić karmienie piersią. Będę wyrodną matką numer 1 :D

guerretenshi, Dagn_, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne te zdjęcia 3D ja jeszcze mojego dziecka nie widziałam.

Dziewczyny o co można zapytać położną bo nie bardzo wiem ?

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, nie ma opcji, to jest zabawne :p bo testowalam dlugo i to z krwi. Ostatnia ujemna beta 9.03 i tego dnia byla owulacja bo mnie jajnik tak bolal ze prawie plakalam, wiec sie upilismy i kochalismy (zrobilam malego po pijaku, boze xD). A 23.03 bylam u ginekologa bo cykl mial juz 7 tygodni, ta polecila bete i wyszla bodajze 56 :D
    Moje dziecko jak na zlosc goni do terminu om. Za cholere nie wiem dlaczego.

Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie jestem jedyna, która w stanie upojenia zaszła :p na szczęście z odpowiednim partnerem :p ja na szczęscie wiem na 100% kiedy miałam owulację, bo akurat był to pierwszy cykl z monitoringiem.

Zosia słodziak. Niedługo zobaczymy nasze misiaczki w 7D na żywo :p

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też zaszłam po butelce wina :D

Mąż wrócił z 2tyg poligonu, kupił wino, zamówił pizzę, zapalił świeczki w całym pokoju i jakoś tak się stało hehe ;) ja wróciłam z uczelni zrobiłam allegrowy test owulacyjny i wyszedł negatywny więc się upiłam ;) jak się później okazało owulacja musiała być tego samego dnia lub następnego stąd mamy synka ;)

Dagn_, Werix, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, ja też zaszłam... W lany poniedziałek :-D choć w zasadzie kochaliśmy się dwa dni pod rząd. W Wielkanoc w domu mojej teściowej :-D ale zawału by dostała jakby się dowiedziała ze zrobiliśmy dziecko pod jej dachem :-D też piliśmy wino - mój mąż sam robił. Mocniejszego wina w życiu nie piłam ;-) i następnego dnia (w dyngusa) na trzeźwo u nas... Wiec przyjęliśmy wersję ze to dyngus nam tak wyszedł :-P

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:10

Dagn_, Werix, baranosia, Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam co prawda na trzeźwo, ale za to w Prima Aprilis ;)

Werix, baranosia, guerretenshi, Isia86, Dotty84, cudek2 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, co historia to lepsza :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy zrobiłyście po pijaku, a ja już będąc w ciąży- nie wiedząc o niej byłam na imprezie- wypiłyśmy ze znajomą po 1 butelce wina na głowę- po czym po 2 tygodniach obie dowiedziałyśmy się, że jesteśmy w ciąży. Tylko termin ona miała wcześniej o 2 tygodnie:)
    Niestety znajoma ma tendencje do rodzenia wcześniaków-pierwszego syna w 35 tygodniu a teraz w 34

Isia86 lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny naszła mnie taka ochota na pieczone jabłka z miodem i cynamonem że musiałam je popełnić i właśnie się pieką <3

guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 18 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, nie jesteś jedyna. Ja tez będąc w ciąży (i nie wiedząc o tym) się upiłam. Mojego ojczyma naszła ochota na whisky z colą. I tak mnie uraczył drinkami ze oboje się upiliśmy :-D a potem jak się dowiedziałam o ciąży to panikowałam. Tak się bałam ze zaszkodziłam dziecku...

oar8skjo4squlk4t.png

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzien przed dowiedzeniem sie o ciazy na plotkach z psiapsiola spalilam prawie cala paczke fajek :o mimo ze staralismy sie od grudnia to nie potrafilam ich rzucic.
    Baranosia, poprosze o przepis!

emilkazozz lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fajki rzuciłam na pół roku przed staraniami co było dla mnie nielada wyczynem,bo pół swojego życia przepaliłam i pomimo,że nie palę już tyle czasu nie ma dnia,żeby mnie nie ciągnęło, a ostatni alkohol w ustach miałam równo rok temu na swojego je urodziny,a kruszynka nasza została poczęta 30 marca :) jej,dopiero co się staraliśmy,a tu już bliżej końca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:38

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi ja po prostu przecinam jabłka na pół, łyżeczką gdy mam miękkie jabłka lub nożem gdy są twarde wycinam nasiona tworząc dziurę w jabłku (dość głęboką żeby zmieściły się wszystkie składniki- lecz uważając żeby nie zrobić dziury na wylot bo miód wypłynie). Nakładam łyżeczkę miodu, lubię też dodać orzechy, rodzynki, żurawinę (co tam kto lubi) posypuję cynamonem i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę ok 15-20min w 150'C.

I właśnie zjadłam 6! takich połówek!

guerretenshi, cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u nas owocna była niedziela palmowa ;) Rano jak wstałam to zobaczyłam u siebie tak idealnie książkowy śluz owulacyjny, że aż sobie pomyślałam, że z tego musi być dziecko :D :P

Dagn_, guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej już teraz załatwiłabym wszystkie sprawy dotyczące chrztu Synka ale jak wiadomo trzeba poczekać aż urodzi się itp więc na razie wybrałam tylko kościół, restauracje, bez zaklepywania a co do miesiąca to obstawiam marzec. Macie upatrzony miesiąc w którym chciałybyście ochrzcić maluszki? Zastanawiam się jeszcze nad chrztem w wielkanoc hmmm ciekawe co z tego wyjdzie

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ubranko w rozmiarze 68 więc chrzest będzie jak ubranko będzie dobre :D

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie nie pamiętam kiedy zaszłam, ale to chyba była niedziela 20 któregoś marca. Tylko dwa seksy były w ciągu całego cyklu, bo ja już psychicznie byłam przyszykowana na in vitro, które miało się odbyć za parę miesiący, więc skończyłam obserwować swój cykl, a nawet kwasu foliowego już nie brałam.
    Wiem tylko, że byłam chora wtedy, miałam przeziębione zatoki i byłam na antybiotyku. No i właśnie wtedy niespodziewanie zaszłam po latach starań. Można powiedzieć, że wpadłam z własnym mężem :D
    To była najpiękniejsza niespodzianka w moim życiu :)

Dagn_, guerretenshi, Werix, Martusiazabka, RedLady, Dotty84, cudek2, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie wiem czy bedziemy chrzcic. Ale tesciowa ostatnio dowalila ze ochrzchimy malego na wielkanoc. I teraz wez tu dyskutuj...

Nita lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ