X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy po wizycie!

Zosia waży już 1700g i jest obrócona główką w dół <3
    Wszystko w najlepszym porządku!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc558d6868fb.jpg

Isia86, baranosia, Iva79, Werix, polkosia, emilkazozz, Madziula87, RedLady, cudek2, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, o Jezu, w pierwszej sekundzie przeczytałam Witamy na świecie! Wystraszyłam się O.o

Polkosia, ja na imprezy nie zamierzam chodzić, bo nie lubię. Ty to widzisz wszystko albo białe albo czarne ;) Nie chodziłam nawet przed wyjściem za mąż, jestem typem domatora, ale lubię czasem wyjść do restauracji. Powiem Ci więcej, po roku czasu planuję wrócić do pracy i odstawić karmienie piersią. Będę wyrodną matką numer 1 :D

guerretenshi, Dagn_, Isia86, Dotty84 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne te zdjęcia 3D ja jeszcze mojego dziecka nie widziałam.

Dziewczyny o co można zapytać położną bo nie bardzo wiem ?

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, nie ma opcji, to jest zabawne :p bo testowalam dlugo i to z krwi. Ostatnia ujemna beta 9.03 i tego dnia byla owulacja bo mnie jajnik tak bolal ze prawie plakalam, wiec sie upilismy i kochalismy (zrobilam malego po pijaku, boze xD). A 23.03 bylam u ginekologa bo cykl mial juz 7 tygodni, ta polecila bete i wyszla bodajze 56 :D
    Moje dziecko jak na zlosc goni do terminu om. Za cholere nie wiem dlaczego.

Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie jestem jedyna, która w stanie upojenia zaszła :p na szczęście z odpowiednim partnerem :p ja na szczęscie wiem na 100% kiedy miałam owulację, bo akurat był to pierwszy cykl z monitoringiem.

Zosia słodziak. Niedługo zobaczymy nasze misiaczki w 7D na żywo :p

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też zaszłam po butelce wina :D

Mąż wrócił z 2tyg poligonu, kupił wino, zamówił pizzę, zapalił świeczki w całym pokoju i jakoś tak się stało hehe ;) ja wróciłam z uczelni zrobiłam allegrowy test owulacyjny i wyszedł negatywny więc się upiłam ;) jak się później okazało owulacja musiała być tego samego dnia lub następnego stąd mamy synka ;)

Dagn_, Werix, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, ja też zaszłam... W lany poniedziałek :-D choć w zasadzie kochaliśmy się dwa dni pod rząd. W Wielkanoc w domu mojej teściowej :-D ale zawału by dostała jakby się dowiedziała ze zrobiliśmy dziecko pod jej dachem :-D też piliśmy wino - mój mąż sam robił. Mocniejszego wina w życiu nie piłam ;-) i następnego dnia (w dyngusa) na trzeźwo u nas... Wiec przyjęliśmy wersję ze to dyngus nam tak wyszedł :-P

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:10

Dagn_, Werix, baranosia, Isia86, cudek2 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam co prawda na trzeźwo, ale za to w Prima Aprilis ;)

Werix, baranosia, guerretenshi, Isia86, Dotty84, cudek2 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, co historia to lepsza :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy zrobiłyście po pijaku, a ja już będąc w ciąży- nie wiedząc o niej byłam na imprezie- wypiłyśmy ze znajomą po 1 butelce wina na głowę- po czym po 2 tygodniach obie dowiedziałyśmy się, że jesteśmy w ciąży. Tylko termin ona miała wcześniej o 2 tygodnie:)
    Niestety znajoma ma tendencje do rodzenia wcześniaków-pierwszego syna w 35 tygodniu a teraz w 34

Isia86 lubi tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny naszła mnie taka ochota na pieczone jabłka z miodem i cynamonem że musiałam je popełnić i właśnie się pieką <3

guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 18 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, nie jesteś jedyna. Ja tez będąc w ciąży (i nie wiedząc o tym) się upiłam. Mojego ojczyma naszła ochota na whisky z colą. I tak mnie uraczył drinkami ze oboje się upiliśmy :-D a potem jak się dowiedziałam o ciąży to panikowałam. Tak się bałam ze zaszkodziłam dziecku...

oar8skjo4squlk4t.png

emilkazozz lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzien przed dowiedzeniem sie o ciazy na plotkach z psiapsiola spalilam prawie cala paczke fajek :o mimo ze staralismy sie od grudnia to nie potrafilam ich rzucic.
    Baranosia, poprosze o przepis!

emilkazozz lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fajki rzuciłam na pół roku przed staraniami co było dla mnie nielada wyczynem,bo pół swojego życia przepaliłam i pomimo,że nie palę już tyle czasu nie ma dnia,żeby mnie nie ciągnęło, a ostatni alkohol w ustach miałam równo rok temu na swojego je urodziny,a kruszynka nasza została poczęta 30 marca :) jej,dopiero co się staraliśmy,a tu już bliżej końca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:38

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi ja po prostu przecinam jabłka na pół, łyżeczką gdy mam miękkie jabłka lub nożem gdy są twarde wycinam nasiona tworząc dziurę w jabłku (dość głęboką żeby zmieściły się wszystkie składniki- lecz uważając żeby nie zrobić dziury na wylot bo miód wypłynie). Nakładam łyżeczkę miodu, lubię też dodać orzechy, rodzynki, żurawinę (co tam kto lubi) posypuję cynamonem i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę ok 15-20min w 150'C.

I właśnie zjadłam 6! takich połówek!

guerretenshi, cudek2, Olcia..89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u nas owocna była niedziela palmowa ;) Rano jak wstałam to zobaczyłam u siebie tak idealnie książkowy śluz owulacyjny, że aż sobie pomyślałam, że z tego musi być dziecko :D :P

Dagn_, guerretenshi, cudek2 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej już teraz załatwiłabym wszystkie sprawy dotyczące chrztu Synka ale jak wiadomo trzeba poczekać aż urodzi się itp więc na razie wybrałam tylko kościół, restauracje, bez zaklepywania a co do miesiąca to obstawiam marzec. Macie upatrzony miesiąc w którym chciałybyście ochrzcić maluszki? Zastanawiam się jeszcze nad chrztem w wielkanoc hmmm ciekawe co z tego wyjdzie

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ubranko w rozmiarze 68 więc chrzest będzie jak ubranko będzie dobre :D

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie nie pamiętam kiedy zaszłam, ale to chyba była niedziela 20 któregoś marca. Tylko dwa seksy były w ciągu całego cyklu, bo ja już psychicznie byłam przyszykowana na in vitro, które miało się odbyć za parę miesiący, więc skończyłam obserwować swój cykl, a nawet kwasu foliowego już nie brałam.
    Wiem tylko, że byłam chora wtedy, miałam przeziębione zatoki i byłam na antybiotyku. No i właśnie wtedy niespodziewanie zaszłam po latach starań. Można powiedzieć, że wpadłam z własnym mężem :D
    To była najpiękniejsza niespodzianka w moim życiu :)

Dagn_, guerretenshi, Werix, Martusiazabka, RedLady, Dotty84, cudek2, Olcia..89, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie wiem czy bedziemy chrzcic. Ale tesciowa ostatnio dowalila ze ochrzchimy malego na wielkanoc. I teraz wez tu dyskutuj...

Nita lubi tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ