X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak wysoką prolaktynę że marzec odpuściłam i nie mogłam doczekać się okresu w kwietniu żeby zacząć brać bromergon na jej zbicie. I jak zadzwoniłam do lekarza na początku kwietnia że jestem w ciąży to uspokajał mnie że test mógł mi wyjść fałszywie pozytywny ale ja miałam już wtedy dwie bety i byłam pewna że to nie pomyłka ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to tak jak ja, marcowy cykl spisałam na straty. byłam nastawiona na badanie niedrożności jajowodów od nowego cyklu, zrobiłam monitoring żeby mnie termin w szpitalu nie ominął. Leczyłam w tym czasie zęba kanałowo, robiłam rtg, brałam tabletki przeciwbólowe i antybiotyk na zęba. Widzę więc, że dzieciaki lubią hardcore'owe warunki do rozwoju :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 18:49

Dagn_, guerretenshi, Nita lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix o ja też kilka dni po udanej owulacji robiłam kanałowe, 2 rtg, kwasy na twarz i jeszcze kolonoskopię ze znieczuleniem :P bałam się strasznie ale jak widać niepotrzebnie :)

Werix lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bałam się, szczególnie o to rtg zęba, że mogło wpłynąć na dziecko. Ale dentysta uspokoił mnie że rtg pojedynczego zęba ma siłe promieniowania porównywalną do promieniowania słońca w lato. No i miałam fatuch ochronny do kolan. Na szczęście brałam APAP, a nie ibuprom, a antybiotyk był z tych średnio teratogennych.

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też właśnie mówili że teraz to rtg zębów to już bezpieczne jest, że na co dzień ocieramy się o większe promieniowanie niż ten ułamkowosekundowy strzał w zęba
    Do tego fartuch więc luz

82doroeqdnooy9dr.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy chrzest w lutym a jak bedzie to sie okaze a nam to sie chyba udalo w urodziny mojego brata. 17 marzec :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja w trakcie starań (az cały cykl) piłam codziennie, bo czułam że koniec jest bliski :P A mój mąż pił ze mną, tak się poświęcał hehehehe
    Więc w dniu poczęcia na bank też :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    No mi też właśnie mówili że teraz to rtg zębów to już bezpieczne jest, że na co dzień ocieramy się o większe promieniowanie niż ten ułamkowosekundowy strzał w zęba
    Do tego fartuch więc luz

Mówił mi tylko że gdyby to było rtg panoramiczne całej szczęki (ktore miałam robione na szczęscie kilka miesięcy wczesniej) to gorzej. To juz jest szkodliwe. Ale jednego zęba to luzik.

17u9ha00otchcgqb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wlasnie w styczniu albo lutym robione przeswietlenie calej szczeki ale wtedy wiedzialam ze nie jestem w ciazy bo kazdy cykl mialam monitorowany przez lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:04

Werix lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w udanym cyklu był tylko 2 razy seks 11 i 14.03 ale kiedy owu nie mam pojęcia, na pewno nie później niż 14 bo już 24.03 test i beta były ciążowe

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zamówiłam wózek ze SMYKa i dzisiaj przyszedł no i oczywiście nie ten kolor. Zamówiłam Baby Design Dotty z edycji ECO, a dostałam zwykły Baby Design Dotty. Niby model ten sam, różni się tylko kolorem, no ale i tak jestem wkurzona :P Nie chce mi się już bawić we zwroty, więc napisałam do nich, że chcę zwrot różnicy rynkowej, bo te z serii ECO są jakieś 5 dych droższe. Może dostanę chociaż jakiś bon podarunkowy :/

• Nita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cykl marcowy rozpoczął się 10 marca, a owulacje z reguły zawsze miałam dość wcześnie, na przełomie 10-12 dnia cyklu, więc pewnie zaszłam około 20 marca. Patrzę w kalendarz i widzę, że to akurat niedziela no i to był mój 11 dzień cyklu czyli zgadza się.
    W szczęśliwym cyklu w ogóle nie miałam żadnych objawów ciążowych czy czegoś co by wskazywało, że coś tam się stało. Wcześniej tyle lat wmawiałam sobie objawy, a okres zawsze przychodził o czasie, a kiedy faktycznie zaszłam to nic mi nie było.
    Byłam szczęśliwa, zrelaksowana, cieszyłam sie na moją wizytę ivf w maju. Mąż potem pojechał w delegację do Azji a mnie się okres spóźniał 5 dni i pomyślałam, że pewnie cykl był bezowulacyjny.
    Następnego dnia siedziałam w tureckiej knajpie jedząc kebaba i na przeciwko była apteka. Coś mnie tknęło i poszłam kupić test. Siknęłam wieczorem i praktycznie od razu wyszła druga gruba krecha.
    Mąż miał wrócić z Azji za 3 dni, ale nie mogłam wytrzymać i powiedziałam mu przez telefon na dzień przed jego lotem. Biedak nic nie spał w nocy a potem leciał bite 15 godzin z oczami na zapałki, taki był podekscytowany :D
    Fajnie tak powspominać. Ciekawe czy z drugim nam przyjdzie tak długo się starać. Mam nadzieję, że nie, bo takie starania naprawdę wykańczają i nikomu nie życzę. Psycha siada, zwłaszcza jak się jest zdrowym a mimo tego się nie udaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 20:40

baranosia, Werix, Dagn_, RedLady, Olcia..89 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem kiedy zaszłam, coś tam w Marcu działaliśmy ale bez spiny kiedy i co i jak :D potem pojechałam na koncert,byłam u lekarza z planem działania na inseminacje itp. nawet usg mi robił a wtedy już zachodziłam w ciążę hihi :D ja nawet wiem kiedy się zagnieździło małe bo wtedy przyrysowałam auto koledze z pracy a jestem kierowca dobrym myślę :D wtedy mnie od mózgu odłączyło :D hihihi jeszcze na meczu byłam Polska Serbia, miałam wtedy bardzo ciężki czas dużo pracy miałam aż ryczałam ze zmęczenia, no i wtedy się udało naprawdę hardcore :D

chiara, cudek2 lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas ma swoja jedyna ,niepowtarzalna historie staran o malenstwo a teraz kazda z nas nosi to malenstwo pod sercem i czeka az je utuli w ramionach.

cudek2 lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś odpowie mi na pytanie odnośnie położnej HELP ?

• chiara Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Agatkę mamy z ivf choć jego wynik po wcześniejszych 4 nieudanych transferach był przemiłą niespodzianką :)

My póki co jesteśmy przy stanowisku, że nie chrzcimy.

Fuksja chętnie bym pomogła, ale niestety mojej położnej jeszcze na oczy nie widziałam.

• Werix Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, najlepiej o to co cię inetresuje. Ja mam położną ze szpitala w ktorym bede rodzic, więc pytałam o to jak wyglada przyjecie na oddzial, jak i kiedy wywolują poród, czy mozna pic i jesc podczas porodu, czy zakładają od razu wenflon itp. A poza tym o karmienie przy pozornie płaskich brodawkach, o chwyty do kąpieli, o pępowinę, o to czy odkrywać prącie chłopca i myć tam pod skórą.

Historie mamy super. Fajnie powspominać, chociaż też nikomu nie życzę długich starań. Z perspektywy ciężarnej nie wygląda to źle, ale wtedy byłam ostro znerwicowana i staraniami i pracą. Teraz z uśmiechem wspominam jak mój parter wziął ze stołu list z ZUSu, który podrobiłam i w którym informują go o konieczności zwiększenia składek z powodu nowego członka rodziny :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 21:34

cudek2, Olcia..89, Isia86 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, a Ty sama z siebie nie masz żadnych pytań, wątpliwości? ;) Żeby coś się dowiedzieć?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hmm wątpliwości mam oczywiście ale ciężko mi to jakoś sklecić w sensowne pytania bo zapomnę o połowie ;p

Werix o właśnie w prąciem to nawet o tym nie myślałam :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Czy ktoś odpowie mi na pytanie odnośnie położnej HELP ?

Ale to ma być taka położna do porodu czy taka środowiskowa?

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ