Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja po wizycie u położnej, super babka, dała mi jakieś ćwiczenia dla ciężarnych i jak chcę mogę przychodzić na kolejne lekcję co tydzień.
Posłuchała serca Młodego co mu się nie podobało i kopał.Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Widzę, że wiele z Was ma trudne historie za sobą, długie starania - podziwiam. U mnie poszło na szczęście dosc szybko. Ja myślałam obsesyjnie o ciąży już w tamtym roku, ale musiałam poczekać ze staraniami do marca ze względu na przyjmowanie stałych leków. Jeszcze przed rozpoczęciem starań lekarz nieco odebrał mi nadzieję stwierdzając policystyczne jajniki na usg, powiedział, że bez leczenia szanse są bardzo małe. Hormony wychodziły okej, zlecił monitoring cyklu. Wykazał on, ze chyba bedzie owulka. Lekarz kazał mi przyjść 18 marca, żeby zobaczyć czy pęcherzyk wzrasta i okazało się ze juz po ptakach, że pękł, powiedział zeby juz odpuścić w tym miesiącu. Musiał pęknąć zaledwie kilka godzin wczesniej, bo czułam pobolewanie rano - nie odpuściłam.
Pamietam ze popędziłam do domu na złamanie karku, moj maz gotował chyba tikka masala, a ja kazałam mu sie "szykować"choć myslalam, ze juz naprawdę za pozno na "dogonienie" jajeczka. 11 dni pozniej test - na pierwszy rzut oka negatywny, po mega wytrzeszczu oczu zobaczyłam cień cienia. To oczekiwanie do następnego dnia na drugi test... najdłuższa doba w zyciu. Następnego dnia juz nie było watpliwości.
cudek2 lubi tę wiadomość
-
My się jako tako nie staraliśmy.
Mój partner wyjechał do San Francisco, ja w tym czasie miałam zabieg chirurgiczny wycięcia ósemki. Potem antybiotyki, potem angina, znowu antybiotyki w międzyczasie skończyły mi się pigułki, chłop wrócił, ja akurat miesiączka, pod koniec sięgam do szafki po nową paczkę a tu niespodzianka... skończyły się. Nie miałam wtedy jeszcze luxmedu, a czas oczekiwania na jakąkolwiek wizytę ok 2 tygodni prywatnie.
Bez pigułek libido wzrosło szaleńczo, dosłownie szaleliśmy jak króliki, oczywiście bez zabezpieczenia bo po co, jak będzie to będzie, nie mamy po 15 lat, zresztą za pierwszym razem po tylu latach łykania tabsów, po antybiotykach raczej nie ma szans. Później wyczekiwanie na miesiączkę, ale ta już się nie pojawiła.
Nawet lekarz przyznał, że mieliśmy niesamowitego farta.cudek2 lubi tę wiadomość
Włoszka -
Ja robiłam z tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/325135/blyskawiczne-ciasto-jogurtowe-z-jablkami.html
Dałam 3 małe jabłka i jedną gruszkę dla smaku, pokrojone w drobną kostkę, taka 0,5cm x 0,5cm. Posypałam cynamonem i kruszonką na wierzchu. Juz się piecze i pachnie rewelacyjniedam znać jak będzie gotowe
Jajka na pastę mam ugotowane, sos do obiadu się redukuje
A ja muszę chwilę odpocząć...
-
nick nieaktualnyOooo gofry, dobry pomysł mi podrzuciłaś Baranosia
A ostatnio wspomniałaś mimochodem o jajku sadzonym ze smażonymi ziemniakami i od razu poleciałam sobie zrobić
Co do gofrów, to ja zawsze korzystam z przepisu ze strony producenta mojej gofrownicy: http://dezal.com.pl/pl/agd/gofrownice (trzeba zjechać na dół strony, pierwszy przepis). Tylko że to jest przepis na jakichś 20 porcji, więc jak ktoś chce mniej gofrów to trzeba odpowiednio dostosować proporcje. Kiedyś nawet moje gofry zajęły 2. miejsce w konkursie kulinarnym w pracypolkosia lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Nic oprócz tego że mam wytrzymać jeszcze 5tyg i mogę rodzić się nie dowiedziałam
Któraś ostatnio martwiła się o tętno maluszka. Mój miał dziś od 130 do 160 i wg lekarza to książkowoWerix, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość
-
Teraz robimy wszystko by donosić ciążę do bezpiecznego tygodnia a później będziemy głowiły się co zrobić, żeby dzidzia już wyszła
Jak kładę rękę na brzuchu to czuć wyraźnie bicie serca- mam nadzieję, że to na pewno Synka a nie moje bo jeśli moje to niepotrzebnie jaram się z tego słuchowiska :pWerix lubi tę wiadomość
-
To ja martwiłam się o tętno,nim już jestem po wizycie U lekarza spokojniejsza ,jednak i lekarzowi nie spodobała się mała waga córci i mamy być obserwowane pod kątem hipotrofii asymetrycznej,jest długa jak być powinna a szczuplutka,brzuszek ma praktycznie o 3 tygodnie mniejszy niż powinna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 18:45
-
Sea, jest dokładnie tak jak piszesz. potem będzieny cudować i wymieniać się sposobami na wywołanie porodu.
Madziula, może mała jeszcze wyrówna. W tym okresie dzieciaki tyją najwięcej, a zostało jeszcze sporo czasu, więc jest nadzieja.polkosia, Madziula87 lubią tę wiadomość
-
Kushina wrote:Oooo gofry, dobry pomysł mi podrzuciłaś Baranosia
A ostatnio wspomniałaś mimochodem o jajku sadzonym ze smażonymi ziemniakami i od razu poleciałam sobie zrobić
Co do gofrów, to ja zawsze korzystam z przepisu ze strony producenta mojej gofrownicy: http://dezal.com.pl/pl/agd/gofrownice (trzeba zjechać na dół strony, pierwszy przepis). Tylko że to jest przepis na jakichś 20 porcji, więc jak ktoś chce mniej gofrów to trzeba odpowiednio dostosować proporcje. Kiedyś nawet moje gofry zajęły 2. miejsce w konkursie kulinarnym w pracy
Potwierdzam, najlepszy przepisKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Madziula, nie martw się na zapas. U Klementynki na przykład zawsze brzuch był większy od głowy i też jakieś czarnowidztwo było, a to po prostu błąd pomiaru.
Madziula87 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn