X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które z rossmana najbardziej Ci przypasowały? Ja mam Babydream Calendula :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie u położnej, super babka, dała mi jakieś ćwiczenia dla ciężarnych i jak chcę mogę przychodzić na kolejne lekcję co tydzień.

Posłuchała serca Młodego co mu się nie podobało i kopał.

Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wiele z Was ma trudne historie za sobą, długie starania - podziwiam. U mnie poszło na szczęście dosc szybko. Ja myślałam obsesyjnie o ciąży już w tamtym roku, ale musiałam poczekać ze staraniami do marca ze względu na przyjmowanie stałych leków. Jeszcze przed rozpoczęciem starań lekarz nieco odebrał mi nadzieję stwierdzając policystyczne jajniki na usg, powiedział, że bez leczenia szanse są bardzo małe. Hormony wychodziły okej, zlecił monitoring cyklu. Wykazał on, ze chyba bedzie owulka. Lekarz kazał mi przyjść 18 marca, żeby zobaczyć czy pęcherzyk wzrasta i okazało się ze juz po ptakach, że pękł, powiedział zeby juz odpuścić w tym miesiącu. Musiał pęknąć zaledwie kilka godzin wczesniej, bo czułam pobolewanie rano - nie odpuściłam.

Pamietam ze popędziłam do domu na złamanie karku, moj maz gotował chyba tikka masala, a ja kazałam mu sie "szykować" :D choć myslalam, ze juz naprawdę za pozno na "dogonienie" jajeczka. 11 dni pozniej test - na pierwszy rzut oka negatywny, po mega wytrzeszczu oczu zobaczyłam cień cienia. To oczekiwanie do następnego dnia na drugi test... najdłuższa doba w zyciu. Następnego dnia juz nie było watpliwości.

cudek2 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka pogoda, że kompletnie nie wiem, co ze sobą zrobić. Mam ochotę się zdrzemnąć, ale obawiam się, że po pobudce będę jeszcze bardziej nieprzytomna.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do roboty się brać! Rozruszać się trochę! :-)
    ja idę robić pastę jajeczną, uciekę ciasto jogurtowe z jabłkami i sos do obiadu musze doprawić :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Włoszka Znajoma

Wysłany: 19 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się jako tako nie staraliśmy.
    Mój partner wyjechał do San Francisco, ja w tym czasie miałam zabieg chirurgiczny wycięcia ósemki. Potem antybiotyki, potem angina, znowu antybiotyki w międzyczasie skończyły mi się pigułki, chłop wrócił, ja akurat miesiączka, pod koniec sięgam do szafki po nową paczkę a tu niespodzianka... skończyły się. Nie miałam wtedy jeszcze luxmedu, a czas oczekiwania na jakąkolwiek wizytę ok 2 tygodni prywatnie.
    Bez pigułek libido wzrosło szaleńczo, dosłownie szaleliśmy jak króliki, oczywiście bez zabezpieczenia bo po co, jak będzie to będzie, nie mamy po 15 lat, zresztą za pierwszym razem po tylu latach łykania tabsów, po antybiotykach raczej nie ma szans. Później wyczekiwanie na miesiączkę, ale ta już się nie pojawiła.
    Nawet lekarz przyznał, że mieliśmy niesamowitego farta.

cudek2 lubi tę wiadomość

Włoszka
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia to ciasto jogurtowe brzmi smacznie dawaj przepis :)

Ja dziś wieczorem zrobię gofry jakoś chodzą za mną od kilku dni

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowałaś mnie Martusia. Wstałam i zabrałam się za robienie obiadu :p niestety na słodkie muszę poczekać do weekendu, ale może jakaś gruszka albo bananek na deser... :p

17u9ha00otchcgqb.png

Wysłany: 19 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam z tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/325135/blyskawiczne-ciasto-jogurtowe-z-jablkami.html
    Dałam 3 małe jabłka i jedną gruszkę dla smaku, pokrojone w drobną kostkę, taka 0,5cm x 0,5cm. Posypałam cynamonem i kruszonką na wierzchu. Juz się piecze i pachnie rewelacyjnie :-) dam znać jak będzie gotowe

Jajka na pastę mam ugotowane, sos do obiadu się redukuje :-)

A ja muszę chwilę odpocząć...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 19 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a masz jakiś dobry, sprawdzony przepis na gofry? My w prezencie ślubnym dostaliśmy gofrownice. I wstyd się przyznać... Ale ani razu jej jeszcze nie użyłam :-P

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia mąż zawsze robił na oko. Ja dziś planuję zrobić z tego przepisu

http://www.mojewypieki.com/post/gofry---lekkie-i-chrupiace

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo gofry, dobry pomysł mi podrzuciłaś Baranosia :P

A ostatnio wspomniałaś mimochodem o jajku sadzonym ze smażonymi ziemniakami i od razu poleciałam sobie zrobić :D

Co do gofrów, to ja zawsze korzystam z przepisu ze strony producenta mojej gofrownicy: http://dezal.com.pl/pl/agd/gofrownice (trzeba zjechać na dół strony, pierwszy przepis). Tylko że to jest przepis na jakichś 20 porcji, więc jak ktoś chce mniej gofrów to trzeba odpowiednio dostosować proporcje. Kiedyś nawet moje gofry zajęły 2. miejsce w konkursie kulinarnym w pracy :P

polkosia lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się zachciało jajko sadzone ze skwarkami i ziemniakami smażonymi, ale kurde, nie mam maślanki, a do sklepu nie bardzo chce mi się jechać :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Nic oprócz tego że mam wytrzymać jeszcze 5tyg i mogę rodzić się nie dowiedziałam ;)

Któraś ostatnio martwiła się o tętno maluszka. Mój miał dziś od 130 do 160 i wg lekarza to książkowo :)

Werix, Olcia..89, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz robimy wszystko by donosić ciążę do bezpiecznego tygodnia a później będziemy głowiły się co zrobić, żeby dzidzia już wyszła :D

Jak kładę rękę na brzuchu to czuć wyraźnie bicie serca- mam nadzieję, że to na pewno Synka a nie moje bo jeśli moje to niepotrzebnie jaram się z tego słuchowiska :p

Werix lubi tę wiadomość

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpię coraz bardziej
    Szymi w nocy nie spi, te zęby mnie dobijaja. Bol brzucha i spojenia robi się nie do zniesienia. :(

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja martwiłam się o tętno,nim już jestem po wizycie U lekarza spokojniejsza ,jednak i lekarzowi nie spodobała się mała waga córci i mamy być obserwowane pod kątem hipotrofii asymetrycznej,jest długa jak być powinna a szczuplutka,brzuszek ma praktycznie o 3 tygodnie mniejszy niż powinna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 18:45

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, jest dokładnie tak jak piszesz. potem będzieny cudować i wymieniać się sposobami na wywołanie porodu.

Madziula, może mała jeszcze wyrówna. W tym okresie dzieciaki tyją najwięcej, a zostało jeszcze sporo czasu, więc jest nadzieja.

polkosia, Madziula87 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Oooo gofry, dobry pomysł mi podrzuciłaś Baranosia :P

A ostatnio wspomniałaś mimochodem o jajku sadzonym ze smażonymi ziemniakami i od razu poleciałam sobie zrobić :D

Co do gofrów, to ja zawsze korzystam z przepisu ze strony producenta mojej gofrownicy: http://dezal.com.pl/pl/agd/gofrownice (trzeba zjechać na dół strony, pierwszy przepis). Tylko że to jest przepis na jakichś 20 porcji, więc jak ktoś chce mniej gofrów to trzeba odpowiednio dostosować proporcje. Kiedyś nawet moje gofry zajęły 2. miejsce w konkursie kulinarnym w pracy :P

Potwierdzam, najlepszy przepis :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, nie martw się na zapas. U Klementynki na przykład zawsze brzuch był większy od głowy i też jakieś czarnowidztwo było, a to po prostu błąd pomiaru.

Madziula87 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ