X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, czuję dokładnie to samo. Wszyscy piszą, że przytyli 8, 10, 13 kg. A ja skromne 17 na plus. Na szczęście startowałam z niedowagi, teraz jest 70 przy 171cm. wkurza mnie to o tyle, że naprawdę nie wiem skąd ten przyrost, ostatnio nawet 1kg tygodniowo :( przed ciąża chciałam przytyć i nie mogłam. Wydaje mi się, że jem rozsądnie: owoce, warzywa, ciemne pieczywo, nabiał. Ze słodyczy dwie kostki dobrej, gorzkiej czekolady dziennie. Unikam soków z koncentratu, nie mówiąc juz o coli i słodkich napojach gazowanych... ręce opadają. Może faktycznie niektórzy tak bardzo wodę kumulują w organizmie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 19:40

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska nie wiem ale złapałam dziś przez to doła :(

Liczę że spadnie nam szybko waga po porodzie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +9 od początku, ale wciągam wszystko na tony :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nie przejmuj się. Z tego co pamiętam to byłaś szczuplutka przed ciążą, tak samo jak ja. Zobacz, ja przytyłam 15 kg a mam tylko niecałe 165 cm wzrostu. No i jestem o tydzień do tyłu od Ciebie. Też tyłam bardzo szybko, kilogram a nawet 1.5 na tydzień. Dopiero teraz przestałam, nie wiem dlaczego, trochę nie mam apetytu, ale na przykład białe pieczywo nadal jem, czasem sobie Colę wypiję. Może i być tak u Ciebie, że na przykład za tydzień waga Ci stanie w miejscu. Poza tym serio nie przytyłaś dużo a po porodzie zaraz zgubisz, bo jesteś z natury szczupła.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Krakuska nie wiem ale złapałam dziś przez to doła :(

Liczę że spadnie nam szybko waga po porodzie

Ja zamierzam w styczniu wypożyczyć orbitreka na trzy miesiace :P zagraci pol mieszkania, ale trudno

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • chiara Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży o wadze nie myślcie, na to przyjdzie czas jak będziecie widzieć, że mimo zamieszania z dzieckiem nadal nie tracicie :)

Marysia ja w sumie w łóżku jestem od 12 lipca, dasz radę tych kilka tygodni. Ja odliczamy już dni :)

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Baranosia nie przejmuj się. Z tego co pamiętam to byłaś szczuplutka przed ciążą, tak samo jak ja. Zobacz, ja przytyłam 15 kg a mam tylko niecałe 165 cm wzrostu. No i jestem o tydzień do tyłu od Ciebie. Też tyłam bardzo szybko, kilogram a nawet 1.5 na tydzień. Dopiero teraz przestałam, nie wiem dlaczego, trochę nie mam apetytu, ale na przykład białe pieczywo nadal jem, czasem sobie Colę wypiję. Może i być tak u Ciebie, że na przykład za tydzień waga Ci stanie w miejscu. Poza tym serio nie przytyłaś dużo a po porodzie zaraz zgubisz, bo jesteś z natury szczupła.

To ciekawe, ja od jakiegos tygodnia też czuję spadek apetytu, moja koleżanka tez mi ostatnio mówiła, ze waga jej nagle zahamowała w 3 trymestrze. Myślałam, ze to z powodu jakiejś jesiennej chandry, ale moze rzeczywiście cos w tym jest.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • jusci Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, co do świadczeń socjalnych na l4, to moja kadrowa sama zadzwoniła, żebym wypełniła wniosek. Wydaje mi się, że przysługuje :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Baranosia, co do świadczeń socjalnych na l4, to moja kadrowa sama zadzwoniła, żebym wypełniła wniosek. Wydaje mi się, że przysługuje :)
    Dzięki za info! Czytałam trochę w necie i nie powinni mi nic wstrzymać bo świadczenia należą się nawet emerytom (i u mnie dostają). Pracuję w przedszkolu państwowym i na dzień edukacji narodowej dziewczyny dostały po 190zł (u nas jest zawsze kasa na święta, wakacje i właśnie na dzień edukacji narodowej) muszę się dowiedzieć czy ta kasa była z socjala

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dzisiaj Klan i jak Bożenka urodziła dziecko to się wzruszyłam i do mnie dotarło ,że za 2 miesiące też będę w takiej sytuacji :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    To ciekawe, ja od jakiegos tygodnia też czuję spadek apetytu, moja koleżanka tez mi ostatnio mówiła, ze waga jej nagle zahamowała w 3 trymestrze. Myślałam, ze to z powodu jakiejś jesiennej chandry, ale moze rzeczywiście cos w tym jest.
    Mnie się wydaje, że te, które tyły dużo i szybko w 1 i 2 trymestrze nagle zwalniają tempo wagowe w trzecim. Z kolei te, które tyły po troszku lub prawie wcale, nagle szybko przybierają w trzecim trymestrze, zwłaszcza w ostatnich dwóch miesiącach. Tak zauważyłam rozmawiając z innymi koleżankami. Może też być tak, że dziecko inaczej się układa, może żołądek bardziej się ściska i traci się apetyt. Ja teraz już całego obiadu nie zjem. Trochę podziobię, przykryję a później odgrzewam i dokańczam.
    Jedyne co chcę to pić, pić, pić :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, cos w tym jest. Moj apetyt tez zmalal. Sniadanie jem syte a pozniej dziabie. Obiadu zjadlam dzis tyle co nic, tyle co wieczorem dopchalam racuchami bo chodzily za mna dlugo i intensywnie.
    Uznalam ze co ma byc to bedzie i odstawilam nospe i magnezu zostawiam tylko 1 tabletke na noc zeby mnie skurcze lydek nie zabily :) a teraz ide marzyc o przespanej nocy.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita może w tym coś być
    ja tyłam od samego początku, regularny przyrost od 6 tyg
    Teraz dobiłam do +12/13kg i to już mi tak stoi, waha się o +/- 0.5kg
    Jak nie przekroczę 15kg to będę z siebie dumna :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka urodziła wczoraj przez CC swoją Mysię. Stan ciężki, Mysia walczy...
    Straszna noc :( Nie narzekajmy, ze coś nas boli...albo ze nie przespałyśmy nocy...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, a wiadomo co się stało? Ciekawe jak tam Azor. Też coś się nie odzywa...

Ja witam się w 35 tygodniu. Jeszcze 5 i mogę rodzić.

Madziula87, Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała na wypisie ryzyko przedwczesnego porodu, zamartwicy i podejrzenie wad genetycznych. Z tym pojechała do jakiegoś profesora do Kielc...A potem napisała tylko, ze Mysia przyszła na świata o 23.05 przez CC i ze walczy :/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo chyba od usg połówkowego miała za dużo wód płodowych i stale się to utrzymywało, przeszła sporo różnych badań, było podejrzenie świeżego toxo ale wykluczyli
    nie wiadomo w rezultacie skąd tyle tych wód ale od wczorajszego ranka wszystko potoczyło się błyskawicznie :(

82doroeqdnooy9dr.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomości z rana, oby wszystko było dobrze. Tylko czemu ją puścili do domu z takimi podejrzeniami?!

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, dlaczego takie rzeczy się dzieją :(
    Piszcie dziewczyny jak się czegoś jeszcze dowiecie.
    Dotty masz rację, ja doceniam każdy kolejny dzień ciąży, bo wiem, że mały musi posiedzieć jak najdłużej.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio trafiłam na dość mądry artykuł odnośnie terminu porodu, przyspieszania itp
    http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Dotty84, Madziula87 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ