Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Baranosia, czuję dokładnie to samo. Wszyscy piszą, że przytyli 8, 10, 13 kg. A ja skromne 17 na plus. Na szczęście startowałam z niedowagi, teraz jest 70 przy 171cm. wkurza mnie to o tyle, że naprawdę nie wiem skąd ten przyrost, ostatnio nawet 1kg tygodniowo
przed ciąża chciałam przytyć i nie mogłam. Wydaje mi się, że jem rozsądnie: owoce, warzywa, ciemne pieczywo, nabiał. Ze słodyczy dwie kostki dobrej, gorzkiej czekolady dziennie. Unikam soków z koncentratu, nie mówiąc juz o coli i słodkich napojach gazowanych... ręce opadają. Może faktycznie niektórzy tak bardzo wodę kumulują w organizmie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 19:40
-
Baranosia nie przejmuj się. Z tego co pamiętam to byłaś szczuplutka przed ciążą, tak samo jak ja. Zobacz, ja przytyłam 15 kg a mam tylko niecałe 165 cm wzrostu. No i jestem o tydzień do tyłu od Ciebie. Też tyłam bardzo szybko, kilogram a nawet 1.5 na tydzień. Dopiero teraz przestałam, nie wiem dlaczego, trochę nie mam apetytu, ale na przykład białe pieczywo nadal jem, czasem sobie Colę wypiję. Może i być tak u Ciebie, że na przykład za tydzień waga Ci stanie w miejscu. Poza tym serio nie przytyłaś dużo a po porodzie zaraz zgubisz, bo jesteś z natury szczupła.
-
baranosia wrote:Krakuska nie wiem ale złapałam dziś przez to doła
Liczę że spadnie nam szybko waga po porodzie
Ja zamierzam w styczniu wypożyczyć orbitreka na trzy miesiacezagraci pol mieszkania, ale trudno
-
Nita wrote:Baranosia nie przejmuj się. Z tego co pamiętam to byłaś szczuplutka przed ciążą, tak samo jak ja. Zobacz, ja przytyłam 15 kg a mam tylko niecałe 165 cm wzrostu. No i jestem o tydzień do tyłu od Ciebie. Też tyłam bardzo szybko, kilogram a nawet 1.5 na tydzień. Dopiero teraz przestałam, nie wiem dlaczego, trochę nie mam apetytu, ale na przykład białe pieczywo nadal jem, czasem sobie Colę wypiję. Może i być tak u Ciebie, że na przykład za tydzień waga Ci stanie w miejscu. Poza tym serio nie przytyłaś dużo a po porodzie zaraz zgubisz, bo jesteś z natury szczupła.
To ciekawe, ja od jakiegos tygodnia też czuję spadek apetytu, moja koleżanka tez mi ostatnio mówiła, ze waga jej nagle zahamowała w 3 trymestrze. Myślałam, ze to z powodu jakiejś jesiennej chandry, ale moze rzeczywiście cos w tym jest. -
Baranosia, co do świadczeń socjalnych na l4, to moja kadrowa sama zadzwoniła, żebym wypełniła wniosek. Wydaje mi się, że przysługujeNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
jusci wrote:Baranosia, co do świadczeń socjalnych na l4, to moja kadrowa sama zadzwoniła, żebym wypełniła wniosek. Wydaje mi się, że przysługuje
-
Krakuska wrote:To ciekawe, ja od jakiegos tygodnia też czuję spadek apetytu, moja koleżanka tez mi ostatnio mówiła, ze waga jej nagle zahamowała w 3 trymestrze. Myślałam, ze to z powodu jakiejś jesiennej chandry, ale moze rzeczywiście cos w tym jest.
Jedyne co chcę to pić, pić, pić -
Nita, cos w tym jest. Moj apetyt tez zmalal. Sniadanie jem syte a pozniej dziabie. Obiadu zjadlam dzis tyle co nic, tyle co wieczorem dopchalam racuchami bo chodzily za mna dlugo i intensywnie.
Uznalam ze co ma byc to bedzie i odstawilam nospe i magnezu zostawiam tylko 1 tabletke na noc zeby mnie skurcze lydek nie zabilya teraz ide marzyc o przespanej nocy.
-
Dodatkowo chyba od usg połówkowego miała za dużo wód płodowych i stale się to utrzymywało, przeszła sporo różnych badań, było podejrzenie świeżego toxo ale wykluczyli
nie wiadomo w rezultacie skąd tyle tych wód ale od wczorajszego ranka wszystko potoczyło się błyskawicznie -
nick nieaktualny