X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście. Kiepskie wieści od samego rana :-( Mała musi być silna. Musi walczyć. Lekarze się nią zajmą. Miejmy nadzieję że da radę. Ciekawe jak się czuje Zarębinka. Pewnie cała w nerwach. Ech... Się porobiło :-(

Azor, faktycznie mogłabyś się odezwać. Martwimy się o Was! :-(

U mnie dziś kiepska noc. Wczoraj po badaniu znów plamienie. Potem przeszło. Dziś w nocy znów to samo. Tyle że nie różowy śluz, a normalne plamienie, czystą, czerwoną krwią. Lekarz mówił żeby nie panikować. Leżeć. Ale jak tu nie panikować??? Nie śpię od 2. Latałam co chwila do kibelka sprawdzać czy to przechodzi czy się nasila. Chyba dziś do niego zadzwonię. Kazał zwiększyć dawkę rozkurczowych i LEŻEĆ. Ale jak to nic nie pomoże to sama już nie wiem. Poczekam jeszcze jedną, max dwie noce i pojedziemy na IP. W dzień czysto. Nic się nie dzieje. Musiałby mnie ktoś zbadać "na gorąco". O 2 w nocy. Ech... :-(

Plecy bolą, nie mogłam się ułożyć wogole, brzuch jak w okres, głowa boli, pewnie przez pogodę, nie wyspana jestem. Odprawiłam męża do pracy i idę się położyć. Może uda mi się chociaż chwile zdrzemnąć.

To będzie ciężki dzień.... :-(

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże czytam co piszecie i oczom nie wierzę :(

Zarębinka trzymamy wszystkie tu za Was kciuki musi być dobrze!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Ale wiadomości z rana, oby wszystko było dobrze. Tylko czemu ją puścili do domu z takimi podejrzeniami?!
    Musiała zmienić szpital bo w tym jej nie ma patologii noworodka
    Tam jej wczoraj rano podali sterydy, zbadali i dali zalecenie aby stawić się w kielcach

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a który to był tc?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny a który to był tc?
    Termin miała na 7.12 mój suwak odlicza do 3.12 czyli wynika że 33+1 miała wczoraj

82doroeqdnooy9dr.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo artykułu, wiadomo, że każda z nas by chciała mieć maleństwo jak najszybciej, bo chce, bo ciężko, bo to, bo tamto, mi nawet przez myśl nie przeszło, żeby wywoływać sobie poród, córcia wie najlepiej kiedy będzie gotowa.

Martusia w takim razie zostaję Ci jechać w nocy na dużur, niewiadomo co tam tak naprawdę się dzieję, niech poobserwują troszkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:02

Dotty84 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześnie. Dużo za wcześnie... Zgadzam się z tezą że każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota. Ale co zrobić... Jeśli to było lepsze wyjście... Pozostaje mieć nadzieję że mała jest wystarczająco silna i da radę. Trzymam kciuki!

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale wieści z rana :( A skąd wy wiecie o zarębince? Na którym wątku to pisała?
    Kurde, ja chcę, żeby mój maluch jak najdłużej siedział u mnie w brzuchu. Do 40-42 tygodnia. Nie będę narzekać na bóle, aby tylko zdrowo się rozwinął.

Martusia, przykro mi z powodu te krwi. Na pewno jest to niepokojący widok. Ja chyba jednak pojechałabym do szpitala, ale w nocy, w trakcie krwawienia. Mam nadzieję, zze już Ci się to nie zdarzy, ale jeśli znów się pojawi, bierz taxi i jedź w nocy! Ściskam.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Termin miała na 7.12 mój suwak odlicza do 3.12 czyli wynika że 33+1 miała wczoraj
    Ehh za wcześnie dużo za wcześnie :(

Ale rodzą się jeszcze wcześniej i rosną na zdrowe dzieci tu też tak musi być!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita pewnie na facebooku, tam dużo dziewczyn się przeniosła, a tu się nie odzywają od dawna.

Oby było wszystko dobrze, dawajcie znać dziewczyny jak będziecie coś wiedziały!

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarębinka pisała tutaj na naszym wątku, potem się chyba przeniosla na facebooka, ale chyba tu czasem zagladala, bo widze, ze aktualizowala w miare niedawno nasza liste w excelu. Pamietam, jak sie cieszyla, ze bedzie wymarzona dziewczynka, bo ma juz synka.

• Werix Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykuł, ale nie wiem czy jest tu ktoś, kto chciałby na życzenie indukować poród medycznie. Owszem, są teoretycznie różne sposoby naturalne, ale wydaje mi się, że i tak nie działają, jeśli dziecko nie jest gotowe. To tak jak próba wywołania miesiączki przez ćwiczenie brzucha i gorącą kąpiel.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, zaczynam sie bac jak slysze te historie :(
    Za obie dziecinki i ich mamy mocno kciukam <3

Jak widac trza troche zwolnic i sie oszczedzac dziewczyny.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Ciekawy artykuł, ale nie wiem czy jest tu ktoś, kto chciałby na życzenie indukować poród medycznie. Owszem, są teoretycznie różne sposoby naturalne, ale wydaje mi się, że i tak nie działają, jeśli dziecko nie jest gotowe. To tak jak próba wywołania miesiączki przez ćwiczenie brzucha i gorącą kąpiel.

No właśnie, po co kusić los ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam się nie spieszy. Chcemy zdążyć przeprowadzić się przed narodzinami małego, więc im później tym lepiej. Poza tym strasznie boję się wywoływania porodu właśnie w szpitalu, bo ponoć taki wywoływany boli tysiąc razy bardziej i jeszcze często kończy się CC. Wolałabym już mieć planowane CC, niż męczyć się x godzin i później jeszcze nie móc od razu własnym dzieckiem się zająć. Jeśli wszystko będzie ok., a będę te 8 dni po terminie, będę się wzbraniać nogami i rękami w szpitalu przed oksytocyną.

Dziewczynom współczuję i trzymam kciuki, żeby maluchy rosły zdrowo i dorówanły tym urodzonym w terminie.

Iva79 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, siostrę męczyli 3 dni oksytocyną, a i tak na koniec zrobili jej cesarkę, bo szła zamartwica.

tb738ribfs156aj0.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Kurde, ja chcę, żeby mój maluch jak najdłużej siedział u mnie w brzuchu. Do 40-42 tygodnia. Nie będę narzekać na bóle, aby tylko zdrowo się rozwinął.
    Problem w tym, że po 40 - a juz zwłaszcza po 41 tc - rośnie ryzyko komplikacji, powtarzali nam to kilkukrotnie na SR :( myślę sobie, że idealnie by było żeby przeszło na świat miedzy skończonym 39 a 40 tc.

Trzymam kciuki za dziewczyny...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, co za wieści. Musi być dobrze! Mała Mysia musi dać radę!

Oszczędzajmy się wszystkie, dosyć już tych przedwczesnych porodów.

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wieści... Zaczynamy się rozpakowywać. Za wczesnie! Nawet nie chce sobie wyobrazić jak się muszą czuć dziewczyny. Pełne strachu. Trzymamy kciuki bardzo mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:46

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o te nasze urodzone maluszki mimo że się nie znamy na żywo :(

Dziewczyny jak coś będziecie wiedzieć dajcie znać.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ