Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStrata dziecka jest czymś niewyobrażalnym. Modlę się za małą Lenkę.
U nas po staremu, Amelka rośnie i ma coraz więcej siły czasem jak kopnie to aż mi tchu brak. Niech siedzi sobie jeszcze w brzuchu i się nie wybiera na drugą stronę, chociaż mi ostatnio coraz bardziej doskwiera spojenie. Jak leżę to jest dobrze, gorzej z chodzeniem...asiam lubi tę wiadomość
-
Izieth wrote:Dziwne to trochę z tym L4, a który termin porodu jest brany pod uwagę? Przecież ten wyliczony z OM jest niewiarygodny w przypadku kobiet z nieregularnymi miesiączkami i z cyklem dłuższym, niż 28 dni. A termin z USG za każdym razem jest inny...
Termin USG się nie zmienia, bo liczy się tylko ten wyznaczony w pierwszym trymestrze. I jeśli się pokrywa z OM w miarę to termin zostawiają z OM, a jeśli jest więcej niż tydzień różnicy to wpisują Ci ten z USG właśnie.
Późniejsze USG nie zmieniają terminu porodu.polkosia lubi tę wiadomość
-
W pierwszym trymestrze, czyli prenatalne? Mi gin tylko raz na samym początku wyznaczyła termin z USG (chyba to było pierwsze badanie), później zostałyśmy przy tym z OM, mimo że cykle mam dłuższe niż 28 dni. Jeśli moja gin byłaby jakąś służbistką, to stracę te kilka lub kilkanaście dni? I już po terminie nie ma wizyt? Przecież mogę urodzić 2 tygodnie po terminie i nikt się w tym czasie mną nie opiekuje? L4 mam od wizyty do wizyty.
Nie ogarniam tego.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wrote:W pierwszym trymestrze, czyli prenatalne? Mi gin tylko raz na samym początku wyznaczyła termin z USG (chyba to było pierwsze badanie), później zostałyśmy przy tym z OM, mimo że cykle mam dłuższe niż 28 dni. Jeśli moja gin byłaby jakąś służbistką, to stracę te kilka lub kilkanaście dni? I już po terminie nie ma wizyt? Przecież mogę urodzić 2 tygodnie po terminie i nikt się w tym czasie mną nie opiekuje? L4 mam od wizyty do wizyty.
Nie ogarniam tego.
U mnie też tak było - z USG wyszła ciąża o chyba 4 dni młodsza, więc niby powinnam mieć termin z USG...Ale lekarz mój powiedział, że jak jest mniej niż 7 dni rozbieżności to zostaje się przy terminie z OM (ja też mam cykle dłuższe niż 28) Ale tak już zostało.
Myślę, że dużo zależy od lekarza...
A logiki nie próbuj się doszukać...Tu nikogo nie obchodzi dobro kobiety, tylko co zrobić, żeby jak najmniej dać... Tak już świat jest skonstruowany
Tak jak pisałam, możesz się spróbować ze swoją lekarką (może należy do tej "wyluzowanej" grupy i da Ci L4 nawet po terminie. A jak nie, to probowałabym z internistą jakimś się dogadać - przecież możesz mieć nawet na koniec zatrucie / przeziębienie whatever.
-
Jutro o 8 mam wizytę u położnej zrobię od razu zlecone badania mocz, morfologię i próbę wątrobową.
Od wczoraj leżę plackiem, a kręgosłup jak bolał tak boli. Liczę że położna trochę mnie uspokoi lub coś poleci.
Polkosia w sumie masz rację boli mnie tylko prawa strona, a najmocniej gdy próbuję stanąć na prawą nogę. Czasem idzie mi taki prąd że aż kolano się ugina
-
Nam na szkole rodzenia powiedzieli, że jeśli rozbieżność miedzy terminem według OM a tym USG w 12 tyg jest większa niż 3 dni, to biorą pod uwagę ten z USG, bo ich statystyka pokazuje że jest trafniejszy. U mnie byłby to 4 grudnia.
-
Krakuska wrote:Nam na szkole rodzenia powiedzieli, że jeśli rozbieżność miedzy terminem według OM a tym USG w 12 tyg jest większa niż 3 dni, to biorą pod uwagę ten z USG, bo ich statystyka pokazuje że jest trafniejszy. U mnie byłby to 4 grudnia.
-
JA nawet nie wiem co mogla bym napisac Zarębince - bo po przeczytaniu posta poszlam sie poplakac
tak mocno wspieralam ... i cieszylam sie ze pierwsza grudniuweczka juz jest mamusią .
Kochana tulce cie mocno i mam nadzieje ze otrzymasz wsparcie od swojej drugiej połówki i dacie rade przez to przejsc .Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Kurde trochę niefajnie, że większość dziewczyn poszła sobie na facebooka i w sumie te, które zostały tutaj nie wiedzą co się u kogo dzieje, która urodziła, która jest w szpitalu... Myślałam, że grupa na facebooku będzie tylko do wstawiania zdjęć, bo tu jest publicznie, ale okazało się, że zastąpiła zupełnie forum i wątek grudniowy, który praktycznie umarł
Ja dziś kupiłam zestaw szamponów i innych kosmetyków do mycia dla synka. Jestem nimi bardzo podjarana, pachną super, bez SLS, bez chemii. Nie mogę się doczekać aby wypróbować.polkosia, Madziula87, Isia86, Martusiazabka, Izieth, Dagn_ lubią tę wiadomość
-
Anna, ja forum belly używam tylko i wyłącznie na telefonie lub tablecie. Śmiga super, szybko
nawet wstawiałam zdjęcia brzuszka z telefonu, edytowałam swoje dane na liście w google, też z telefonu
Jak tam sobie wolicie dziewczyny, na facebooku przecież widzicie swoje dane, zdjęcia, tutaj jesteśmy anonimowe i nie każdy musi wstawiać info o miejscu zamieszkania czy swoich zdjęć. Dyskusje o porodach, kupkach czy wyprawce wolę prowadzić na forum, no ale jak wspomniałam, trudno się mówi, wątek się trochę nie zgrał, bo inne miesięczne wątki na forum są aktywne nawet po kilku latach do terazWerix, polkosia, cudek2, Martusiazabka, Iva79, Dagn_ lubią tę wiadomość