X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita nie wiem moze masz lepszej jakosci tel. Mnie to bardzo ciazylo i wkurzalo na fb mi wszystko z latwoscia wchodzi.

j36regz209hdv9cb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę też przykro,podzieliłysmy się na dwie grupy.Spokojnie śmigam na telefonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:55

polkosia, Martusiazabka, Iva79, Izieth, Dagn_ lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sie juz tyle i nie wstawilo mi posta. Dlatego wole wrocic na fb tam za kazdym razem mi wstawia.

j36regz209hdv9cb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam przejść na fb ale jakoś zostałam tutaj tylko szkoda ,że zostało nas tu tak mało.
    Ja dzisiaj po wizycie i wszystko ok, Mały waży 1600g. Czekałam długo na wizytę i się pytam co tak dzisiaj godzinne opóźnienie a gin mi mówi ,że taki dzień ,że co drugiej ciężarnej wypisuję skierowanie do szpitala.
    Pytałam jak tak jest z tym L4 i jednak miałam rację bo może być wystawione spokojnie do 2 tygodni po przewidywanym terminie porodu więc jak ja np mam na 28.12 to mówiła ,że w razie gdy nie urodzę do tego czasu wystawi mi do 11.01.
    Co do masażu krocza powiedziała ,że nie poleca bo jest duże ryzyko infekcji.

Madziula87, Werix, Iva79, Izieth lubią tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly na tel też różnie chodzi :/ Wątek na fb powstał też wtedy gdy tu co chwile były jakieś remonty strony ;) Dla większości z nas jest to wygodniejsza forma i mimo że znamy swoje personalia jest nafal komfortowa, co nie znaczy że Was nie podczytujemy, a jak coś się dzieje to piszemy ;)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja to dobrze że l4 może być również po terminie!

Masaż krocza dla mnie to jakaś abstrakcja hehe

Dobrze, że z małym wszystko ok :*

Fuksja90 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety nikt się nie odsunął od naszej grudniowej paczki tylko nie oszukujmy się na FB wygodniej jest każdej odpisać. Kto nie ma problemu z ukazaniem zdjęcia nazwiska ito to tam przebywa. A że tam robi się wszystko sprawniej łatwiej cokolwiek napisać to pewnie dlatego dużo dziewczyn pisze tam. Tu było nas bardzo duzo, ktoś pisał post a niestety nikt go chyba nie widział nie odpisał więc może to sprawiło ze na FB pisze się więcej.
    Każdy odpisuje na to na co ma ochotę.
    Tak więc spokojnie nikt się nie odwrócił od Was bo zapewne będziecie informowane o tym co się dzieje na FB gdyby któraś rodziła itp :D

emilkazozz lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie, może banalne, ale nie znam się :)
    Przypuśćmy, będę chciała wykąpać synka. Rozbieram go, zdejmuję pieluchę i jest kupa. Mam to najpierw wyczyścić chusteczką zanim go włożę do wanny z czystą wodą? Na logikę biorąc jak wsadzę do wody takie brudne dziecko to te nieczystości z kupy będą wędrować na inne części ciała. Jak wy robiłyście? Umycie dupki przed każdą kąpielą?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa może spróbuj na kaszel robić sobie zwykłą herbatę z dodatkiem tymianku i majeranku- pamiętam że kiedyś mama mi robiła takie herbatki ;)

Co do Alexxsis to 3mamy kciuki oby było wszystko dobrze. Kiedyś czytałam o tej cholestazie nic fajnego :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita no ja bym najpierw wytarła jednak chusteczką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 22:07

polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, no ja bym nie chciała się kąpać w wodzie w której umyłam się po kupie, więc dziecku też nie zapewnię takiej rozrywki :D teoretycznie myje się od części najczystszej do najbrudniejszej, ale nie da się zamoczyć dziecka w wodzie od twarzy.

Mi tam forum chodzi równie łatwo jak fb, ale z fb rzadko korzystam.

Ale wieści... Im bliżej grudnia tym ciekawiej...

Nita, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my sie nie dzielilysmy na grupy :) w dalszym ciagu jesli ktos ma ochote do nas dolaczyc - bo grudzien sie zbliza wielkimi krokami to przeciez moze to zrobic w kazdej chwili !! kwestia tego czy chce? bo tam poslugujemy sie naszymi imonami i nazwiskami - a nie pseudonimami .
    Cenimy sobie prywatnosc i nie czujemy sie lepsze w żadnym wypadku.
    Więc smiało powtarzam jeszcze raz kto chce to niech napisze do mnie czy do kogos z grupy fb - prywatną wiadomosc ze swoim profilem na fb w wiadomosci prywatnej na tym forum.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja wycieram najpierw chusteczkami ;)

Nita lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, na szkole rodzenia położna nas uczyła najpierw wszystko powycierać a dopiero potem do kąpieli :) przy chłopczyku można wycierać we wszystkie strony, a przy dziewczynce zawsze z góry na dół :)

No to trzymamy kciuki za Alexxsis!

a jutro wizyta, ciekawe jak mała urosła :)

Nita, Werix lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    co nie znaczy że Was nie podczytujemy, a jak coś się dzieje to piszemy ;)
    No właśnie, "podczytujemy" ;) O to mi chodziło. Są dziewczyny, które nie dały znaku życia na forum już od kilku miesięcy, bo przeszły na facebooka, ale tutaj nadal podczytują. A nie mogą napisać chociaż dwóch zdań, co tam u nich, jak tam ciąża przebiega? Nie zrozumcie mnie źle, ja nie neguję grupy na fb. Sama byłam na takiej fejsowej grupie prywatnej jak jeszcze byłam na ovu friend, ale wtedy miałam inny nick. Bardzo się tam zgrałyśmy z dziewczynami, utworzyłyśmy taką tajną grupę na fb i było fajnie. Do dziś mamy siebie w znajomych na fejsie. Ale na wątku na forum każda się udzielała. Nie było tak, że dziewczyny poznikały i był tylko fb. Na fejsie sobie wstawiałyśmy zdjęcia testów owulacyjnych, cieni cienia na ciążowych, itd, jednakże nasz kochany wątek na forum był cały czas aktywny. :)

Madziula87, Isia86, polkosia, Martusiazabka, Izieth, Werix, Dagn_ lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nulka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym umyla :D Z resztą przy Macku zamiast mogrych chusteczek praktykowalam waciki i letnią wodę ;)

Nita lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja wtedy wycierałam najpierw chusteczką

82doroeqdnooy9dr.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita - jesli chcez wlozyc dziecko do wanienki a nie tylko obmyc tyleczek to tak wycieramy najpierw chusteczka :D ja czasem jak mlody mi sie obsraka az po pępek ( tak jest to mozliwe !!! ) to pampersa zdejmuje i z tyleczkiem pod kran . bo ile ja bym sie namachala chusteczkami :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też osoby które tu rzadko pisały z różnych powodów a na fb są bardzo aktywne ;) Wiadomo nikt nikogo do niczego nie zmusi :D Ja się staram chociaż co jakiś czas zobaczyć co u Was i napisać :)
    RedLady my też jutro wizytujemy <3

RedLady lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    No właśnie, "podczytujemy" ;) O to mi chodziło. Są dziewczyny, które nie dały znaku życia na forum już od kilku miesięcy, bo przeszły na facebooka, ale tutaj nadal podczytują. A nie mogą napisać chociaż dwóch zdań, co tam u nich, jak tam ciąża przebiega? Nie zrozumcie mnie źle, ja nie neguję grupy na fb. Sama byłam na takiej fejsowej grupie prywatnej jak jeszcze byłam na ovu friend, ale wtedy miałam inny nick. Bardzo się tam zgrałyśmy z dziewczynami, utworzyłyśmy taką tajną grupę na fb i było fajnie. Do dziś mamy siebie w znajomych na fejsie. Ale na wątku na forum każda się udzielała. Nie było tak, że dziewczyny poznikały i był tylko fb. Na fejsie sobie wstawiałyśmy zdjęcia testów owulacyjnych, cieni cienia na ciążowych, itd, jednakże nasz kochany wątek na forum był cały czas aktywny. :)
    Nita my piszemy , tylko przez to ze jestesmy na fb - to tutaj przychodzi ignorowanie naszych postow bo dla niektórych osob jestesmy obce ;) dziala to tak jak widzisz w oba kierunki.

sylwia92 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ