X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mało udzielam tu na forum - choć raz na jakiś czas dam znać. Wolę fb jakoś mi tam wygodniej i wiem że zawsze mi ktoś odpisze jeśli coś mnie trapi :)A Was dziewczyny która chętna to zapraszamy :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka no właśnie waciki z wodą. Kupowałaś jakieś specjalne waciki?

Mnie cieszy dziś jedno, że poruszenie tematu fb sprawiło że znowu jest tu jak dawniej <3

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak ruch to dzisiaj, że aż oczom nie wierzę ;)

nulka, no to trzymam kciuki i daj jutro znać jak tam po wizycie :)

nie wiem czy słyszeliście o tym przypadku:
    http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news,411770,baby-lynlee---dziewczynka-urodzona-dwa-razy.html
    aż dziw bierze, że coś takiego jest możliwe i że lekarze są w stanie tego dokonać :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady oglądałam o tym wczoraj w tv. Normalnie było widać nogę dziecka hehe lekarze musieli pilnować żeby dziecko nie złapało powietrza

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie to wytarcie kupy przed kąpielą wydaje się logiczne :D Ale wolałam się upewnić :P

Co do dołączenia do grupy na fb to ja na razie spasuję. Nie czuję się jeszcze na tyle zżyta. Uważam, że na to trzeba ciut więcej czasu, a zauważyłam, że były tu na forum takie zupełnie nowe osoby, które napisały 1 lub 2 posty i już chciały dołączyć na grupie na fb i z tego co wiem, dołączyły. Nie jestem pewna czy chciałabym z takimi zupełnie obcymi osobami wymieniać się prywatami na fejsie. Może za jakiś czas ;)

Z mojej strony mogę jedynie napisać, że fajnie by było, aby te ciche dziewczyny, które tu były a teraz podczytują, też coś skrobnęły od czasu do czasu. Nasz wątek czasami taki cichutki jest, że wisi gdzieś na dole forum. Wiadomo, że nikt nikogo nie zmusza, ale dać jakiś znak życia :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ja nie mam jeszcze wszystkiego kupionego a tu dziewczyny zaczynają się rozpakowywać :( czekam do listopada i po wypłacie kupuję wszystko czego brakuje i zaczynam ogarniać torbę bo to nie żarty!
    A nawet jeszcze nie wyprasowałam ubranek :(

Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia - nie jestes jedyna ... ja w listopadzie sie przeprowadzam do polski nic nie mam kupionego bo ja z tych co muszą dotknąc i pomacac zanim kupią :D i zbieram sie... jak przyjdzie mi sie wypakowac wczesniej to jestem daleko za murzynami.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam poprane :D wyprałam 2 tygodnie temu trochę jasnych kolorków i już mi śmierdzą. Nie wiem sama co robić, bo mi ubrania bardzo szybko zaczynają śmierdzieć przeleżanym. Torba też niespakowana, ale jeszcze czas. Kilka drobnostek zostało do kupienia z apteki i materac oraz prześcieradła do kosza Mojżesza.

Cati, a Ty chyba w Norwegii mieszkałaś? Co się stało, że wracasz do Polski? To już na stałe?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cati Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wiele czynnikow , ale glownie swiadomosc tego ze jednak zbyt mocno jestesmy zrzyci z rodziną i nie chcemy by maluchy mialy daleko babcie i ciotki i wujkow ... do tego mowily w obcym jezyku a matka by ich nie rozumiala :(
    tu tez tak kolorowo z praca nie jest... pracujesz od rana do wieczora , a konca nie widac i tez zyje sie na kredytach . Moze wiele rzeczy jest na plus bo troche inne podejscie maja do czlowieka i jego praw ale ... bo glebszej analizie norweg to norweg a polak mieszkajacy w norwegii to dla nich jest nikt... ja chcac swoj biznes otworzyc musiala bym najpierw zapracowac na ich szacunek a dopiero wychodzic do ludzi z swoja propozycja :/ szkoda gadac.

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już większość mam nawet poprasowane,a teraz na bieżąco piorę i prasuję nadprogramowe ciuszki,mąż już powoli krzyczy ,że połowę nie zdąży nawet założyć,dlatego już się mu nie chwalę nowymi łupami haha :D

Podziwiam za przeprowadzkę pod koniec ciąży.

Werix lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem takie nagle decyzje sa rozsadniejsze niz te odwlekane ... teraz przynajmneij nas cisnie fakt ze bede rodzicw grudniu ;P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem z dzielnicy na dzielnicę przeprowadziliśmy się chyba z 3 miesiace :D a tu dzielne mamusie,bo i Werix też się będzie przeprowadzała już pod końcówke i chyba jeszcze jedną mamusia jak dobrze kojarzę :)

Dziewczynki,wiem że temat był chyba już parę razy poruszany, ale jak człowiek nie potrzebuje to nie zapamięta, co dla siostrzenicy na chrzciny, uroczystość w niedzielę,a u mnie w głowie pustka.

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę spakowałam już. Tyle, że bez ubrań. Muszę jutro wrzucić koszule do karmienia i dla małej komplety :) I będzie całość.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio na wizycie u położnej coś wspomniałam o pakowaniu torby a ona do mnie: Już? A po co tak wcześnie?
    No tak, nie mogę się przyzwyczaić, że tutaj to wszystko tak na ostatnią chwilę jest. Plan porodu będę miała ustalany z położną dopiero w 36 tygodniu :D A porodówkę też mogę przyjść obejrzeć dopiero po 36 tygodniu. Wcześniej mnie nie wpuszczą. Pewnie będę się turlać jak słonica i tyle będzie z tych oględzin.

Cati, no ja myślę, że pewnie w Polsce będzie wam lepiej, skoro źle się czuliście w Norwegii. Wiadomo, za granicą zawsze będzie się obcym. Ja po 10 latach za granicą a nadal czuję się obca. No i rozłąka z rodziną jest naprawdę ciężka. Podziwiam jednak za wyprowadzkę tuż przed porodem! Odważna decyzja :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne wiadomości [*] wyrazy współczucia kochana:(

Ja w poniedziałek juz wszystko pozamawialam. Cały dzień siedziałam przed kompem i upocilam się jak głupia:P została mi jeszcze do kupienia koszula i stanik do Karmienia;) w sobotę czeka nas sesja ;) oby pogoda była:P

Werix jak tam Twoje zdjęcia;)?

Polkosia dobrze, że założyli passar, będziesz spokojniejsza :*

Baranosia próbowałas szydelkowac;)? Pewnie przez ten ból nic się nie chce,wspolczuje kochana:*

Ja jeszcze nie popralam nic, nie mówiąc o prasowaniu :P! Chyba będę ostatnia:)

Dziewczyny które mają już chłopców - od kiedy zaczyna się obciagac tą skórkę? Koleżanka ma 4- miesięcznego synka i biedny ma już poważny problem... Nikt nie powiedział mamusi, że już powinna zacząć:/

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Też miałam przejść na fb ale jakoś zostałam tutaj tylko szkoda ,że zostało nas tu tak mało.
    Ja dzisiaj po wizycie i wszystko ok, Mały waży 1600g. Czekałam długo na wizytę i się pytam co tak dzisiaj godzinne opóźnienie a gin mi mówi ,że taki dzień ,że co drugiej ciężarnej wypisuję skierowanie do szpitala.
    Pytałam jak tak jest z tym L4 i jednak miałam rację bo może być wystawione spokojnie do 2 tygodni po przewidywanym terminie porodu więc jak ja np mam na 28.12 to mówiła ,że w razie gdy nie urodzę do tego czasu wystawi mi do 11.01.
    Co do masażu krocza powiedziała ,że nie poleca bo jest duże ryzyko infekcji.

Takie podejście ma Twój lekarz. Mój, i niestety wielu innych, wystawia tylko do terminu porodu (niektórzy tylko do 38 tygodnia...!) Przepisy w tej sprawie są niejasne i niestety każdy lekarz interpretuje je inaczej.
    Dlatego zanim zaczniemy płakać, albo skakać z radości - najlepiej sprawdzić ze swoim lekarzem...

http://wyborcza.pl/1,95891,10649497,LIST__Pod_koniec_ciazy_na_macierzynski__a_nie_na_L4.html

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :) my wyprawke mamy juz zamknieta dawno, torby czekaja spakowane, tylko jeszcze kubek ze sztuccami wrzucic i dokumenty :p wczoraj dostalam paczke ubranek 50/56,wit D i K, mniejsze podklady i kosz na brudne pieluchy. Wiec jako tako staram sie lapac jeszcze okazje :p no i najwazniejsze ze dziewczyna oddawala tez spodnie ciazowe. Cudownie jest miec na tylku jeans a nie ciagle te straszne leginsy. I wsio za 4 kinderki dla dziecka. Mysle ze sama czesc rzeczy oprocz ubranek poodaje po porodzie.
    Skurcze sie uspokoily i mi smutno. Ale dzis mycie okien i porzadki w kuchni bo szafki mam strasznie zagracone i zeby cos wyjac musze zrobic ogromny syf :D

Olcia..89, Werix, Isia86 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a kupujecie pas poporodowy? Co myślicie o nim?

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja od pierwszych dni delikatnie naciągałam
    Podczas kąpieli i mycia dosłownie leciutki ruch
    Mi tak powiedziała jedna starsza położna co jeszcze w szpitalu kąpała małego a potem 2 pielęgniarki starszej daty
    Syn nie miał i nie ma żadnych problemów z siurkiem, pediatra zawsze jak ogląda to mówi że jest wszystko ok

Olcia..89 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olcia no przyznaje się bez bicia że się poddałam w sprawie szydełkowania. Sama ledwo chodzę a do tego mam mamę po zabiegu na głowie i muszę ją wozić do lekarzy i robić obiady bo ona nie daje rady.

Zbieram się do położnej i do laboratorium na badania.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ