X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ja też ostatni raz to w żebra dostałam z główki, jak jeszcze siedział pośladkowo ;-) teraz to już tylko głową bębni na dole, od czasu do czasu jakaś noga tu na górze zawędruje, ale do żeber to daleko.
    A na pobudzenie ruchów to dalej działa kawa i słodkie :-D

Martusia, ja się strasznie bałam, że mnie tam zostawią na obserwacji na weekend, więc wolałam nie :-) Przesunęłam piątkową wizytę na jutro, to zobaczęco w trawie piszczy. Jakby mnie tylko bolało to spojenia, to bym olała sprawę (chociaż nie miałam czegoś takiego w 1 ciąży), ale drętwienia to już mnie niepokoją.

Nita, gratuluję wyspania się :-D oby to nie ostatnia taka noc.
    A baba się tłumaczyła, że pierwszy raz od 30 lat się jej zdarzyło i była pewna, że skręcamy, skoro mąż zwolnił :-/ a ja normalnie w zwolnionym tempie widziałam, jak ona, patrząc tylko w prawo, rusza.
    Najgorsze, że potem ponad godzinę na środku drogi mąż czekał na lawetę, bo koło nam wgniotła i urwała zawieszenie :-/
    Szczęście w nieszczęściu, że to było blisko domu, dosłownie 2 ulice dalej, to moja mama wyszła po mnie i Eryka :-)

A co do wagi - jest teoria, że szczuplejsze w ciąży więcej tyją ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 13:57

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    A co do wagi - jest teoria, że szczuplejsze w ciąży więcej tyją ;-)
    A jaka jest teoria na temat zrzucenia wagi po porodzie? :P

Dagn_ lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idea :-D podobno się zrzuca, karmiąc piersią, ale kilka koleżanek to dopiero wtedy przytyło :-P

Nita lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei slyszałam, że przy karmieniu piersią chudnie się błyskawicznie :D No zobaczymy. Trzymam się tego, że ogólnie zawsze miałam tendencję do chudnięcia, nawet z byle powodu często w ciągu 1-2 dni potrafiłam schudnąć kilogram.
    Moja babcia waży 47 kg, mama 51. Cała rodzina taka chudziutka i drobna u nas :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dzisiaj pusto. Mój mały trochę się rozruszał. Trochę się kręci, czasem gdzieś stuknie, gdzieś puknie. Kushina, to może uroki tego etapu ciąży... Ja miałam taki okres gdzie detektor leżał głęboko schowany i nie ruszałam go nawet ze dwa miesiące. A ostatnio też praktycznie codziennie... Nie wiem czy to moja psychika siada, czy rzeczywiście mały się mniej rusza.

Nita, to pospałaś! :-)

Dagn, mogłoby tak być ze by Cię zostawili na obserwacji. Ale zawsze wtedy masz podkładkę ze po zderzeniu coś się działo i byłaś pod kontrolą lekarzy.

U mnie mąż robi spaghetti na obiad. Pachnie juz w całym domu :-)
    Ja wstawilam ciasto żeby się piekło (wczorajsze mi nie wyszło. Wierzch się przypadł, a spod był surowy. W nerwach wyrzuciłam je do kosza :-/ ) wogole wczorajszy dzień był poprostu ZŁY. Odpukać, dzisiaj jest narazie lepiej. Oby ciasto wyszło :-)

oar8skjo4squlk4t.png

Nita lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita. Zazdroszczę tendencji do chudnięcia... :-)

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja z kolei slyszałam, że przy karmieniu piersią chudnie się błyskawicznie :D No zobaczymy. Trzymam się tego, że ogólnie zawsze miałam tendencję do chudnięcia, nawet z byle powodu często w ciągu 1-2 dni potrafiłam schudnąć kilogram.
    Moja babcia waży 47 kg, mama 51. Cała rodzina taka chudziutka i drobna u nas :D

Jedna chudnie, druga nie. Ale na pewno nie jest to żadną regułą, że jak kp to błyskawicznie chudniesz. Ja nie chudłam, waga zaczęła spadać dopiero jak włączyłam codziennie Chodakowską. Także ten...Po raz kolejny, to kwestia predyspozycji niestety.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, spaghetti będzie z wołowinką? ;)
    U nas chyba będzie kurczak, właśnie się rozmraża.
    Kalafior ciążowy dziś mam. Zalałam cappuccino zimną wodą z czajnika. Zapomniałam włączyć. Ale przelałam do garnuszka i odgrzałam na kuchence.
    Nadal mnie boli na dole po badaniu wziernikiem. Ja to jestem mało elastyczna :P skoro tak długo dochodzę do siebie po zwykłym badaniu, to co dopiero po porodzie? Z rok czasu mi chyba zajmie zanim tam się wszystko zagoi i przestanie boleć.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Sea Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie!

My witamy się w 33 tygodniu ciąży. Już nie mogę doczekać się Maleństwa! Mam nadzieję, że na święta będzie z nami, po drugiej stronie brzusia. Pomyślałam, że 16.12.2016r. byłby pamiętną datą, którą Synek mógłby wybrać jako dzień na narodziny :) Ciekawa jestem kiedy poznamy się i czy to będzie ten dzień czy zupełnie inny, ale jaki by nie był, będzie najlepszy pod słońcem - dla każdej z nas :)

Cieszę się, że Dzidzia zmotywuje mnie do regularnych, długich spacerów bo obecnie w taką szarugę wolimy leżeć ukryci w stercie poduszek i kocy z herbatką niż wychodzić na dwór.

To nieprawdopodobne, że nasza przygoda dobiega końca. Jeszcze około 6-8 tygodni i rozpocznie się pasmo niekończących się buziaków, przytulasów, uśmiechów.

Trzymajmy się dzielnie, odpoczywajmy kiedy tylko się da i pozytywnie nastrajajmy się na nadchodzącą wielkimi krokami przyszłość :)

cudek2, Fuksja90, milky way, Angela B-D lubią tę wiadomość

• RedLady Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr, ale dzisiaj zimno, szaro i ponuro. Nic kompletnie się nie chce.

Krakuska, mnie się też nie zdarzyło w żebro dostać :) Najczęściej mam skopany lewy bok :P

Krakuska lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, wieprzowo-wołowe :-) objadłam się jak prosie :-D a teraz leżę i nawet ruszyć mi się nie chce :-) pranie rozwieszone, ciasto zrobione. Czas na odrobinę lenistwa.

Mnie dziś belly pokazuje rozpoczęty 35 tydzień. Do porodu 42 dni... Juz tak niedługo... Ach...

A co do tego karmienia piersią to ja jednak mam nadzieje że ze mnie mały wyciągnie jak najwięcej :-) narazie idzie mu całkiem nieźle :-D

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia- mamy tego samego chłopa? Mój też spaghetti robi:)
    Wzięłam ten antybiotyk- monural- wydali mi w aptece i recepte mam dostarczyć do tyg.
    Boże... tak mnie boli... eh....żeby pomogło.. i małemu nie zaszkodziło.
    Ściągnelam ta apke z liczeniem ruchów. Przez 4h i 37 minut ruchów....57!

Aaa! Zaczęłam 37 tydz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 15:55

Werix, Krakuska lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Cudek, nie sądzę. Mój leży teraz ze mną bo też się objadł i jęczy ze ma taaaki WIELKI brzuch... I że poprostu dotrzymuje mi kroku żeby mi smutno nie było :-P tym bardziej to komiczne, bo mój chłop to taka chudzina... ;-)

oar8skjo4squlk4t.png

cudek2 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwne że wydali Ci lek na receptę tak na piękne oczy? Bez recepty?
    Miejmy nadzieje że Ci to szybko pomoże. Domyślam się że ten ból jest naprawdę uciążliwy :-/

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska Mnie na wizycie lekarka zawsze wpisuje date ostatniej miesiaczki i tak wyszlo i caly czas sie tego trzymamy.

j36regz209hdv9cb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek współczuję zapalenia pęcherza :(

Ja po żebrach też nigdy nie dostałam ;)

Też mam dziś 35t3d i wg OM termin to 10.12

Jutro teściowa obiecała wpaść umyć okna <3

Ja polatałam po cmentarzach bo gryzły mnie wyrzuty sumienia że nie byłam na wszystkich świętych... Co prawda teraz umieram fizycznie ale psychicznie mi lepiej :)

Byliśmy na obiedzie u babci upiekła karkówkę z kapustą kiszoną więc siedziałam i jadłam tą kapustę jak głupia zagryzając ogórkami z chili i oczywiście usłyszałam "jedz jedz bo zaraz nie pojesz kapusty ani takich ogórków" miałam się ugryźć w język ale wypaliłam że nie słyszałam o czymś takim jak dieta matki karmiącej i zostałam zlinczowana :D
    No nic pierogów wigilijnych najem się u mamy tylko ona mnie rozumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 16:55

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Aż dziwne że wydali Ci lek na receptę tak na piękne oczy? Bez recepty?
    Miejmy nadzieje że Ci to szybko pomoże. Domyślam się że ten ból jest naprawdę uciążliwy :-/

oar8skjo4squlk4t.png

No dali- poprosiłam. Ze sytuacja podbramkowa. Ze 37 tydz. Ze za 2 tyg cc. Że boli. Ze cierpię. Ze przecież stały klient itd. Dali . Recepte mam do tygodnia dostarczyc

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas często zdarza się że dają leki bez recepty którą potem trzeba donieść :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, za tę karkówkę z kapustą kiszoną to chyba Cię uduszę!!! :P czemu ja tak daleko jestem od babci? :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nita wybacz nie pomyślałam że narobię smaka ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ