Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia86 wrote:Cześć dziewczyny,
postanowiłam, że się z Wami przywitam, choć jeszcze na listę rodzących w grudniu nie chcę się wpisywać...
Podchodzę dość ostrożnie do tematu przez stratę, którą przeszłam w styczniu i teraz drżę, jak tylko coś wydaje mi się nie tak...
Oczywiście podczytuję Was regularnie
Gratuluję tym, które już widziały serduszka swoich pociech - cieszę się razem z Wami
I 3mam kciuki za Te, które przeżywają stresy z różnych powodów.
Piszę, bo mam nadzieje, że któraś z Was podpowie mi co mam sądzić o swojej becie, a raczej o jej przyroście:
10dpo - 18,85
12dpo - 96,12 (przyrost 433%)
15dpo - 598,5 (przyrost 238.5%)
20dpo, czyli dziś beta 3452 i przyrost tylko (względem tego co wyżej)... 100.5% /
Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Wiem, że ten przyrost jest okey, ale zobaczcie jak spadł. Jakie jest Wasze zdanie?
Wizytę mam dopiero w poniedziałek, ale do tego czasu nie wiem czy nie zwariuję...
Pozdrawiam serdecznie
Nie martw się kochana przyrosty masz super tylko się cieszyć ja badałam betę w 10dpo i była 13.53 a 12dpo 72.08 i więcej nie badam bo to za duży stres
Mnie piersi w ogóle nie bolą ale się tym nie martwię bo w pierwszej ciąży tez nie bolały boli mnie tylko podbrzusze.
-
nick nieaktualnyA ja poproszę o wpisanie na 8 grudnia data porodu po usg na pewno się zmieni - bliżej połowy grudnia bo owulacja była o prawie tydzień później niż zwykle Z mężem śmiejemy się że dziecko w jedne święta zrobione a na drugie urodzone hehe.
Ogólnie czujemy się dobrze, nie wliczając mdłości i okropnej zgagi po każdym posiłku jaki by on nie był. No i utrata apetytu
We wtorek Usg a 28 wizyta u mojego giną który nie dawał szans na ciążę a tu jednakSzarlotka123, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość
-
Polarisa90 wrote:Nie martw się kochana przyrosty masz super tylko się cieszyć ja badałam betę w 10dpo i była 13.53 a 12dpo 72.08 i więcej nie badam bo to za duży stres
Dziękuję Ci bardzo Staram się nie martwić, ale to jest silniejsze ode mnie...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Cycki bolą tylko w nocy jak zmieniam pozycję i jak rano wstaje. Ale za to są ogrooomneee. I sutki zaczęły swędziec. Niektóre wymiotujecie a ja się zastanawiam czy nie zacząć wymuszac. Momentami tak mnie mdli, to tego ciągła zgaga ze mi się płakać chce. Juz wolałabym sobie porzygac niz to męczyć.
-
Isia86 wrote:Cześć dziewczyny,
postanowiłam, że się z Wami przywitam, choć jeszcze na listę rodzących w grudniu nie chcę się wpisywać...
Podchodzę dość ostrożnie do tematu przez stratę, którą przeszłam w styczniu i teraz drżę, jak tylko coś wydaje mi się nie tak...
Oczywiście podczytuję Was regularnie
Gratuluję tym, które już widziały serduszka swoich pociech - cieszę się razem z Wami
I 3mam kciuki za Te, które przeżywają stresy z różnych powodów.
Piszę, bo mam nadzieje, że któraś z Was podpowie mi co mam sądzić o swojej becie, a raczej o jej przyroście:
10dpo - 18,85
12dpo - 96,12 (przyrost 433%)
15dpo - 598,5 (przyrost 238.5%)
20dpo, czyli dziś beta 3452 i przyrost tylko (względem tego co wyżej)... 100.5% /
Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Wiem, że ten przyrost jest okey, ale zobaczcie jak spadł. Jakie jest Wasze zdanie?
Wizytę mam dopiero w poniedziałek, ale do tego czasu nie wiem czy nie zwariuję...
Pozdrawiam serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:39
Isia86 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Witamy serdecznie możesz być jak najbardziej spokojna. Ja miałam podobną sytuację i przeszukałam cały internet, zarówno posko jaki angielskiego języczne strony i fora. Wszędzie tam znajdowałam informacje, że przyrosty są coraz mniejsze im beta wyższa. Może zwolnić znacząco juz powyżej wartości 1200 a powyżej 6000 nie ma sensu już w ogóle jej robić. Na niektórych forach dziewczyny podawały swoje wyniki które prezentowały coraz to wolniejsze przyrosty przy takich właśnie wartościach jak Twoje i późniejsze badania usg potwierdzały że wszystko ok. Tu jest tabelka z normami przyrostów http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php
Roma - dziękuję!!!
USG dopiero w poniedziałek, więc już chyba jakoś wytrzymam
3mam kciuki za Ciebie i Twojego kropeczka!
Co do bólu piersi, to ja mam różnie. Nie wiem w ogóle czy to ból piersi czy ból w klatce piersiowej... ale czasami coś tam pobolewa właśnie. A biust jakoś zbyt mi nie urósł jeszcze, może jest bardziej taki twardy14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
nick nieaktualnysylwia92 wrote:A ja poproszę o wpisanie na 8 grudnia data porodu po usg na pewno się zmieni - bliżej połowy grudnia bo owulacja była o prawie tydzień później niż zwykle Z mężem śmiejemy się że dziecko w jedne święta zrobione a na drugie urodzone hehe.
Ogólnie czujemy się dobrze, nie wliczając mdłości i okropnej zgagi po każdym posiłku jaki by on nie był. No i utrata apetytu
We wtorek Usg a 28 wizyta u mojego giną który nie dawał szans na ciążę a tu jednak
Wpisałam Cię, witaj
Do Wtorku szybko zleci, na pewno już zobaczysz dzieciątko
Isia86, Ciebie też miło mi powitać Jak tylko będziesz chciała, wpiszę Cię na listę
Ja ból piersi czuje dopiero od kilku dni ale też raz bolą a raz nie, moja lekarka powiedziała, żeby nie doszukiwać się w tym złych oznak -
Dzięki dziewczynki za informacje. Z tymi cycami to różnie jest - w 1 ciąży którą straciłam bolały mnie do samego końca mimo że ciąża już dawno źle się rozwijała. W ciąży z synkiem bolały od owu do porodu a w dwóch ostatnich poronieniach właśnie zanim przyszły plamienia to bolały już mniej. Eeehhh... Trzeba być dobrej myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:52
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Już o to pytałam jakiś czas temu ale od tamtej pory pewnie macie jakieś nowe doświadczenia wiec chciałam Was prosić jeszcze raz o info jak u Was jest z tym bólem piersi? Bolą cały czas czy też ból ustępuje? Mnie już dawno zaczęły boleć mniej a dziś już wcale.
-
sylwia92 wrote:A ja poproszę o wpisanie na 8 grudnia data porodu po usg na pewno się zmieni - bliżej połowy grudnia bo owulacja była o prawie tydzień później niż zwykle Z mężem śmiejemy się że dziecko w jedne święta zrobione a na drugie urodzone hehe.
We wtorek Usg a 28 wizyta u mojego giną który nie dawał szans na ciążę a tu jednak
Tez idę 28 do lekarza, wiec będzie raźniej -
nick nieaktualny
-
Szarlotka123 wrote:Wpisałam Cię, witaj
Do Wtorku szybko zleci, na pewno już zobaczysz dzieciątko
Isia86, Ciebie też miło mi powitać Jak tylko będziesz chciała, wpiszę Cię na listę
Ja ból piersi czuje dopiero od kilku dni ale też raz bolą a raz nie, moja lekarka powiedziała, żeby nie doszukiwać się w tym złych oznak
trochę tak póki co obco się tutaj czuję
Może na początek napiszę jeszcze kilka słów o sobie.
Mam na imię Iza i mam 30 lat. Z mężem mieszkamy w Szczecinie (widziałam wcześniej, że jedna z dziewczyn też jest ze Szczecina ).
Ślub wzięliśmy w sierpniu 2015 i od razu ruszyliśmy do boju, udało się w 3cs, ale nasze szczęście nie trwało długo...
Teraz udało się za pierwszym razem, więc szok... kojarzę niektóre dziewczyny z sierpniówek 2016, do których wcześniej należałam, ale pod nickiem bobo_frut, niestety konto musiałam usunąć, bo pamiętnik odmówił mi posłuszeństwa
No nic nie będę dłużej zanudzać
Życzę wszystkim spokojnych ciąż i mam nadzieję, że u Was dłużej zagoszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:33
Nulka, guerretenshi lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
sylwia92 wrote:Nulka to super razem będziemy się wspierać a na którą masz wizytę? Bo ja na 14:45
Zakładam po nicku, że jesteśmy ten sam rocznikWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:12
-
baranosia wrote:Jadę z mężem na jutrzejsze zawody motocrossowe do Chełmna mam nadzieję że będzie wszystko ok
-
Isia86 wrote:
Mam na imię Iza i mam 30 lat.
Ślub wzięliśmy w sierpniu 2016
Życzę wszystkim spokojnych ciąż i mam nadzieję, że u Was dłużej zagoszczę
Jak w sierpniu 2016??????
Kurde! To który my mamy rok? Haha! Czyżby ciążowe roztargnienie? Czy z moją głową coś nie tak?
Isia86, Szarlotka123 lubią tę wiadomość