X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, tylko uwazaj, zebys nie wpadla we wlasne sidła. Pozniej bedziesz chciala bobasa wyekspediowac do swojego pokoju i nie bedzie chcial spac przyzgaszonym swietle :)
    A po co spać przy włączonej lampce, tez tao bezsensu troche..

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, są jeszcze karuzelki, które mają funkcję samej lampki. Tylko nie wiem, czy nie jest to zbyt delikatne światło :)
    Pooglądaj sobie te z Babyono, są naklejane chyba na ścianę i wyglądają naprawdę sympatycznie ^^

• MoBo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie lampkę kupiłam nawet do szpitala, koleżanka mi poleciła że jak się dzieli pokój albo ogólnie dziecko spi to nie chcesz palić światła żeby nie zbudzic. No i na początku nowe mamy reagują na każdy ruch :P ja sobie kupiłam tka lampkę że ja można postawić, przypiąć i kierować w różne strony o ma dwie różne moce. To kupiłam w tutejszym xxlutz coś jak Ikea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:49

milky_way, Isia86 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    Baranosia, tylko uwazaj, zebys nie wpadla we wlasne sidła. Pozniej bedziesz chciala bobasa wyekspediowac do swojego pokoju i nie bedzie chcial spac przyzgaszonym swietle :)
    A po co spać przy włączonej lampce, tez tao bezsensu troche..
    Niby racja. Ale boję się że na początku to każdy ruch małego będzie powodował że będę się zrywać na równe nogi i schodzić z łóżka żeby zapalić lampkę i sprawdzić czy wszystko ok :D a tak jakbym miała na początku lekki półmrok to podnoszę tylko głowę i widzę ;

Ehh trzeba przemyśleć wszystkie za i przeciw

milky_way, Dagn_ lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn tylko ta moja lampka tak świeci że nic nie widać :/ nawet nie przewine Młodej przy tym świetle, nie zobaczę co dzieje się w łóżeczku. Tak szczerze to ta lampka jest dobra dla starszego dziecka które boi się spać w ciemności. A jednocześnie kołysanki dla niemowlaka.

• milky_way Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, a zarowki sie nie da wymienic na mocniejszą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaczki, to tak niezbyt faktycznie :/
    Jak masz możliwość wymienić na jakąś inną, to spróbuj, Chiara :)

Ja choruję na smoby cotoons, ale tę poprzednią wersję, z półksiężycem. Już nie produkują jej :(

Pssst, ta, która otworzy 1000 stronę, rodzi następna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 21:08

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Są takie fajne lampki z funkcją czuwania :) Bodajże z firmy BabyOno. Jest pszczółka, biedronka i pajączek ^^ Urocze są i sama się zastanawiam czy właśnie nie dokupić takiej jakiejś delikatnej lampki do nocnego przewijania.

Przy Eryku mieliśmy takie ledowe coś przymocowane do szafki, świeciło delikatnie całą noc po prostu.

Nita, hug :( To zdecydowanie jakiś nie teges dzień jest...
    Nie rozumiem dlaczego oni umożliwiają oględziny dopiero po 36 tygodniu? Nie mogli wcześniej umożliwić? Tak czekałam na ten dzień i dupa. Kazała dzwonić za tydzień (bo oględziny są raz w tygodniu) i dopytać się czy wirus już przeszedł i można odwiedzać. Także coś czuję, że w ogóle nie zobaczę pokoi i oddziału. To nie byłby problem, gdybyśmy mieli własny samochód. A tak weź się bujaj w zatłoczonym autobusie ponad godzinę w jedną stronę... A dupa z tym.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:

Pssst, ta, która otworzy 1000 stronę, rodzi następna :P
    Haha to ja odezwę się dopiero jak będzie 1000 strona :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lampek to ja polecam Gro Egg. Jest to termometr pokojowy z lampką, fajnie świeci, nie za mocno, nie za słabo. Kolor się zmienia na niebieski jeśli w pokoju jest za zimno dla dziecka, żółty jeśli temperatura jest idealna i ciepły pomarańcz jeśli jest zbyt gorąco.

Szczęśliwa mamusia, wiesz lekarze zapewne wiedzą lepiej czy kogoś wypuścić czy nie. Ja też byłam w szpitalu, bo ze mnie żółte coś z krwią wyleciało. Zrobili ktg, zbadali czy to nie wody. Ktg nic nie wykazało, wody to nie były, to na co mieli mnie trzymać? Myślę, że guerrenteshi po prostu odpadł kawałek czopa, a to znaczy, że poród może być za kilka dni a nawet i za 2 tygodnie. Każdy organizm jest inny.

milky_way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wirczorna pora :)
    Ja mam lampeczke z fisher price zolwia, ale nie wiem czy da rade do przewijania. Swiatelko jest bardzo delikatne.

Nita troche kicha z tym ogladaniem, rozumiem wnerwa.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po. Ph w normie. Polozna powiedziala ze takie uplawy moga sie pojawic przy rozwieraniu szyjki. Lekarz mega niedelikatny. Wsadzil te paluchy, zajebiscie gleboko i gmeral nimi. Brrrr. Na usg wody w normie, glowka na dole, przeplywy oki. Mam przyjechac dopiero ze skurczami co 5 min lub jak odejda wody. Szkoda ze falszywy alarm, ale przynajmniej jestem spokojna ze wszystko z malym oki. Ja tam moge sie jeszcze miesiac turlac, Piotrus jest najwazniejszy :)

Szczęśliwa Mamusia, Werix, polkosia, Angela B-D lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bije do 1000!!!!

Szczęśliwa Mamusia, Dotty84 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni i spac. :p

Dagn_, AniaKami, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Fuksja90, Werix, Dotty84, Martusiazabka, Kushina lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ;)! Bo ja dopiero za 10 dni potrzebuję ;)

Nita, w zasadzie powinnaś móc wcześniej obejrzeć różne szpitale czy tam domy narodzin. Przecież możesz mieć kilka na oku i potem dopiero podjąć decyzję, co nie?
    A trochę ciężko jeździć w 9 miechu :/ No ale nic, są rzeczy, których nie ogarnę w służbie zdrowia, polskiej czy inszej ;)

Widziałam cenę tego GroEgg. Matko kochana o.O

Tym akcentem znikam na serial ;) Życzę przespanych nocy i smacznych lodów na dobranoc ^^

• Nita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn chyba taniej byłoby zamówić to Gro Egg z Anglii do Polski bo u nas jest po 15 funtów nowe ze sklepu a teraz właśnie widzę, że w Polsce cena jest dwukrotnie wyższa. Why? Nie ogarniam. O.o

Jutro mam usg, to chociaż tyle dobrego, że synka zobaczę. W dupie z tym birth centre, nie wiem czy będzie mi się chciało taki kawał jechać za tydzień i oglądać.

Zaraz zjem łososia na kolację, jeszcze loda i też pójdę spać.
    Baranosia, jakie lody sobie kupiłaś?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie da się wymienić żarówki :/ ahhh ale wtopa z tą lampką.
    Zaraz zobaczę te co wy proponujecie, bo jak oddam ta to zostaje tylko z dużym światłem.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Juz po. Ph w normie. Polozna powiedziala ze takie uplawy moga sie pojawic przy rozwieraniu szyjki. Lekarz mega niedelikatny. Wsadzil te paluchy, zajebiscie gleboko i gmeral nimi. Brrrr. Na usg wody w normie, glowka na dole, przeplywy oki. Mam przyjechac dopiero ze skurczami co 5 min lub jak odejda wody. Szkoda ze falszywy alarm, ale przynajmniej jestem spokojna ze wszystko z malym oki. Ja tam moge sie jeszcze miesiac turlac, Piotrus jest najwazniejszy :)
    a który to szpital? bo pamiętam, że Ty ze Szczecina :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Guerretenhi w ten sposób będziesz następna :D
    Dobrze że pojechałaś do szpitala bo chociaż jesteś spokojna że jest wszystko ok a tak tylko byś się zadręczała myślami czy wszystko ok :)

Nita moje ulubione z Lidla z migdałami <3 o takie o http://testujemyjedzenie.pl/wp-content/uploads/2014/07/10478657_352232831597735_53967663811115947_n.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Nita lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce nie ma może limitu od którego tygodnia można oglądać oddał ale jak byłam w 32tc to mi położna powiedziała ,że za wcześnie przyszłam i mogę zapeszyć.

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ