Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Widzę że te wszystkie starania bardzo śmieszą nasze maleństwa i po prostu założyły sobie że wyjdą w najmniej oczekiwanym momencie
była już w zaawansowanej ciąży, zapowiedziała wiadomości i nagle jej wody odeszły. Urodziła w pracy poza studiem, koleżanka jej pomogła, mąż nie zdążył dojechać, utknął w korku
milky_way, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:Tak jak ostatnio taka babeczka w wiadomościach na BBC, które prowadziła na żywo
była już w zaawansowanej ciąży, zapowiedziała wiadomości i nagle jej wody odeszły. Urodziła w pracy poza studiem, koleżanka jej pomogła, mąż nie zdążył dojechać, utknął w korku
-
nick nieaktualny
-
Cudek, jak dobrze ze piszesz! Martwiłyśmy się! Borys jest poprostu cudowny!
zdrowiej szybko kochana
Dzień dobry. U mnie noc prawie identyczna jak u Werix. W nocy ból brzucha. Napięcie takie ze myślałam że po ścianach zacznę chodzić. Biodra mnie bolą. Nogi tez. Nie wygodnie mi. Wstałam do kibelka raz. Położyłam się. Ciągle boli. Spać nie mogę. Ułożyć się też nie. Poszłam drugi raz. Jak chodzę to mi lepiej. Ale przecież nie mogę, bo a nóż urodzępołożyłam się spowrotem. Nawet z boku na bok przekręcić się nie mogę. Męczarnia. Wstałam jeszcze raz. Poszłam po nospe. Albo pomoże albo nie! Nie śpię dalej. Nie wiem ile. W końcu usnęłam. Budzik męża. Koniec spania.
Ech... Jakby mnie ktoś spytał z jaką częstotliwością mam skurcze, to ja NIE WIEM. Boli cały czas. Nie wiem kiedy to się zaczyna i kiedy kończy. Rwie mnie ciągle. Dół brzucha jak na okres, pachwiny i plecy ciągną. Teraz jest lepiej. Obejrzę sobie jakąś bajkę i spróbuje zasnąć. Miłego dnia!
cudek2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Też bym chciała już 38 tc
Męczy mnie ta końcówka, a jeszcze ryzyko teraz...
Podpisuję się pod tym
Najchętniej cały nadchodzący tydzień bym przespała, ech. Człowiek się naczyta, nasłucha tylu historii i potem na schizy różne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:21
-
Chiara - ta lampka świeci porównywalnie do tego jakbyś zwykłą cienką świecę sobie odpaliła. Jeśli masz temperaturę w pokoju dobrą (między 16.1 a 20 stopni) to świeci na żółto i widać wszystko, ale oczywiście w fajnym tonie. Przewiniesz dziecko. Mój mąż szykuje się do pracy przy tej lampce. Wybiera skarpetki, koszulę itd...
Jeśli temperatura przekracza 20 stopni to jest już za gorąco i lampka zmienia się na kolor głębokiej pomarańczy, prawie czerwony i wtedy jest bardziej zamulone to światło.
Są zalety jak i wady. Cena, moim zdaniem za wysoka, nawet w Anglii. Ale to słynna firma, produkują dużo rzeczy dla dzieci, lampki, śpiworki, termometry, to pewnie płaci się za firmę
Jest malutka, poręczna, lekka, światło ledowe, nie trzeba żarówek, no i termometr czyli 2w1.
A wadą jest to, że nie ma przycisku włącz/wyłącz. Po prostu podłącza się do kontaktu i świeci. Kabel od kontaktu jest zakończony wejściem usb, który wkłada się z tyłu jajka, to najwyżej jakbyś chciała wyłączyć na szybko, musiałabyś ten usb pociągnąć. Mi to nie przeszkadza, ale dla innych może to być spory problem.chiara lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Nita za tak dokładny opis
przyznam, że zastanawiam się nad tą lampką. W sumie to właśnie chodzi mi o takie światło przyciemniane, ale żebym ja mogła przewinąć Młodą bez konieczności wybudzania jej. Do tego termometr fajnie, bo szczerze ja będę mieć kłopot z temperaturą tzn w domu dla takiego niemowlaka mogę mieć za ciepło. Mam nowe kaloryfery i stare pokrętła i albo grzeje na 5 albo wcale
Martusia ja na bolące biodra znalazłam metodę, śpię na kołdrze z poduszką między nogami. Jest miękko i biodra od kilku tygodni wcale nie bolą. Mimo, że mam poduszkę dla ciężarnych to jej nie używam, a zamiast tego daje Jaśka pod brzuch.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Cudek gratulacje. :* buziaki dla Boruego.
Ja rodziłam SN. W to, ze mam skurcze a nie straszaki uwierzyłam około 12w nocy. O 1 miałam juz co 5 minut. O 3.20 dojechaliśmy na Inflancka . Miałam juz 4 cm rozwarcia. O 4.50 odeszły mi wody a o 5.35 przywitaliśmy Malutka. Balam sie, ze nie zdążymy dojechać. Ekspresowo to szło. Tylko, ze ja miałam 100 km do pokonania.Chciałam Zzo nawet mi zaproponowali ale nie zdążyli podać. Nie nacinali mnie. Trochę popekalam ale jest ok. Zszyli mnie. Nie robiłam masażu krocza. Położna miałam super wspierająca. Ona i maz bardzo mi pomogli. Teraz walczę z laktacja. Mała bardzo mnie pokasala i musiałam ja trochę dokarmić mm ale nie dużo. Chyba zostanie Michalina Julia. Maz miał podjąć ostateczna decyzje
Ja bym wolała pojechać za wcześnie na IP zeby mnie odesłali niż mieć takiego stresu jak ja ze skurczami co 2 min 50 km od szpitala.
Mi,ego dniapolkosia, Werix, RedLady, chiara, Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Izieth, Martusiazabka, Nita, Isia86, Krakuska, cudek2, Angela B-D, Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Chiara myślę, że warto kupić, jeśli Ci się podoba i masz wątpliwości co do temperatury, tak jak ja. W dodatku w ulotce jest tabelka w jakie warstwy ubierać dziecko do spania podczas określonej temperatury. Tylko, że to firma brytyjska i rekomendowana temperatura jest nieco inna. W Polsce widziałam zalecaną temperaturę dla dziecka nawet 21-22 stopnie. Według brytyjskiego standardu to już za gorąco, ale myślę, że sobie poradzisz i jakiś tam schemat przynajmniej się wykreuje co do ubioru.
Ważne, aby nie przegrzać. Nawet lepiej jak chłodniej, niż zbyt gorąco.
-
A ja wczoraj dzwoniłam do mojego szpitala i powiedziałam, że we wtorek, podczas spotkania z położną nie byłam zadowolona z wizyty. Miała omówić ze mną plan porodu, przedyskutować karmienie piersią, podanie witaminy K noworodkowi, porozmawiać o baby blues oraz depresji poporodowej, a ona nic. No i oddzwonili do mnie z zespołu położnych, taka fajna położna przeprosiła i zaraz do mnie przyjedzie na indywidualną wizytę do domu. W dodatku przywiezie mi zupełnie za darmo pas ciążowy, bo w przychodni żaliłam się na okropny ból spojenia.
Także ogarnę na szybko mieszkanie, wstawiam wodę na herbatę i czekamDagn_, polkosia, Werix, RedLady, Izieth, baranosia, Martusiazabka, Dobrawa, Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Koska, jak coś, to pamiętaj, wal na brodawki lanolinę na centymetry (między karmieniami) i ewentualnie nakładki, jeśli masz ranki, żeby nie pogłębić
Fajnie, że tak sprawnie poszło!
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita wrote:A ja wczoraj dzwoniłam do mojego szpitala i powiedziałam, że we wtorek, podczas spotkania z położną nie byłam zadowolona z wizyty. Miała omówić ze mną plan porodu, przedyskutować karmienie piersią, podanie witaminy K noworodkowi, porozmawiać o baby blues oraz depresji poporodowej, a ona nic. No i oddzwonili do mnie z zespołu położnych, taka fajna położna przeprosiła i zaraz do mnie przyjedzie na indywidualną wizytę do domu. W dodatku przywiezie mi zupełnie za darmo pas ciążowy, bo w przychodni żaliłam się na okropny ból spojenia.
Także ogarnę na szybko mieszkanie, wstawiam wodę na herbatę i czekam
Ale zadawałaś jej pytania i ona nie odpowiadała? Czy jak? Bo jeśli czekałaś aż sama Ci wszystko opowie...no to się nie dziwię, że jesteś zawiedziona
Tak to już jest, że ludzie lubią jechać po najmniejszej linii oporu - nie zadawałaś pytań to pewnie uznała, że wszystko wiesz -
Cudek gratulacje, wracaj do zdrowia jak najszybciej
Koska poród naprawdę ekspresowy, tylko pozazdrościć.
Chiara, Kushina czyli to norlmalne, do mnie też nie zawsze dociera, że mam w brzuchu człowieczka, a już się martwiłam, że ze mną coś nie tak
Martusiazabka, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:Chiara myślę, że warto kupić, jeśli Ci się podoba i masz wątpliwości co do temperatury, tak jak ja. W dodatku w ulotce jest tabelka w jakie warstwy ubierać dziecko do spania podczas określonej temperatury. Tylko, że to firma brytyjska i rekomendowana temperatura jest nieco inna. W Polsce widziałam zalecaną temperaturę dla dziecka nawet 21-22 stopnie. Według brytyjskiego standardu to już za gorąco, ale myślę, że sobie poradzisz i jakiś tam schemat przynajmniej się wykreuje co do ubioru.
Ważne, aby nie przegrzać. Nawet lepiej jak chłodniej, niż zbyt gorąco.
Matkobosko! Kto Ci takich głupot nagadał o zalecanej temperaturze w Polsce?!
W Polsce zalecana temperatura na noc w pokoju dziecka to 19-20 stopni