X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abusiowa wrote:
    Cześć Wam :)
    Mam pytanie , czy Wam też gin kazał iść do ogólnego lekarza na kontrolę internistyczna ?
    0e9da6d919.png

Mnie gin w 1ciąży też skierował, właściwie to nie wiem po co
    Obecna gin nie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ale sie przez dwa dni rozpisalyscie :) witam wszystkie nowe mamusie :) ja przyjechałam do mamusi niech sie mną trochę popiskuje :) miałam studia podyplomowe w okolicach domu rodzinnego w ten weekend i mam w kolejny wiec skorzystałam. Dziewczyny w ciazy mam straszna chorobę lokomocyjna. A to jest 3 godziny drogi... Masakra. W sobotę wogole nie wymiotowałam i czułam sie całkiem dobrze. Niedziela była jeszcze w miarę znośna - tylko 2 razy, a dzisiaj zaczęłam od rana tak ze nie mam nawet jak leków wziąć. Pochwaliłam sie rodzicom a oni oczywiście zaraz sie dalej wygadali :/ trochę zła jestem. A z drugiej strony tak sie złe czuje, ze i tak po mnie widać i mama sama mnie zapytała czy w ciazy jestem. Moja mama modliła sie nowenna pompejska o dziecko dla mnie. I mówi, ze była taka cwana, ze modliła sie i o poczęcie i szczęśliwe rozwiazanie wiec mam sie nie martwić i wszystko będzie dobrze :) skoro udało jej sie w cyklu bezowulacyjnym rzekomo to jest moc :) on te nowennę skończyła 1.04 a ja 2.04 dowiedziałam sie ze jestem w ciazy :) szok! Opowiedziała mi jeszcze o kilku innych przypadkach działania tej nowenny, które zakrawają o cud, tak wiec jeżeli jesteście wierzące to polecam :) ja na pewno będę teraz spokojniejsza :) odnośnie piersi to czasem mnie bolą a czasem nie. Nadal bywają gorące. Bardziej mnie niepokoi, ze czasami mam silne mdłości i wymioty a potem jak 2 dni sie dobrze czułam to zaczęłam sie niepokoić ale mam być dobrej myśli :) i cieszyć sie każdym dniem bez porcelany :) miłego dnia dziewczynki :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa Kośka, działa!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    To czemu nie powiesz? To MAMA!
    Obiecałam sobie, że powiem 27.04 jak wszystko będzie ok

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam właśnie o tej nowennie pomepejskij dużo dobrego. Ja póki co codziennie odmawiam http://stacja7.pl/modlitwa/7-modlitw-dla-rodzicow-spodziewajacych-sie-dziecka/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi caly czas niedobrze... nie wymiotuje ale czasem juz chyba bym wolala. Caly czas mam jakies zle przeczucia. Chcialabym sprawdzac codziennie czy wszystko tam w brzuchu dobrze... a tu wizyta dopiero w czwartek i wtedy sie dopiero okaze czy jest serduszko... zwariuje do tego czasu...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam mam to samo najchetniej bym co tydzień do lekarza leciala i sprawdzała jak groszek . Dzisiaj tez juz dzwonilam do lekarza ale powiedział ze oszalałam i mam przyjsc na normalna wizyte jeśli bnic zlego sie nie dzieje typu plamienia krwawienia

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka my chyba zwariujemy. Ale jak nie wariowac jak czlowiek tyle walczy a potem tak bardso chce zeby wszystko bylo dobrze...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O ja ale super! Rozumiem, że w ten sposób dowiedzieli się że jesteś w ciąży?

Mnie mega kusi powiedzieć dla mojej mamy... jestem na l4 siedzę w domu, a ona mieszka 300m ode mnie...

Tak wlasnie sie dowiedzieli :)

preg.png
  • Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Badania internistyczne? Mi kazał morfologie, tsh i badania ogólne moczu. Nic poza tym.
    Chyba że ma cie odsłuchać, zdarzyć i zmierzyć ciśnienie- mój to robi u siebie.

Nie badania tylko kontrola . Juz jestem po . Musze mieć adnotacje od lekarza ogólnego w książeczce ciąży . To samo tyczy się z dentysta ;)

0e9da6d919.png

• Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oraz miałam zrobione EKG :)
    0e9da6d919.png

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :) ja przez całe zamieszanie z roczkiem mojego synka zapomniałam o ciąży :) mój jedyny objaw to częstsze wizyty w toalecie. Za tydzień mam wizyte i coraz bardziej się stresuje... mam nadzieję, że usłyszę serduszko :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie częstsze wizyty w toalecie- kiedy powinny się pojawić?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja od jakiego czasu mam wrażenie, że częściej chce mi się siku. Od kilku dni wstaje również w nocy do toalety. Myślę, że nie ma jakiejś granicy - każdy organizm reaguje inaczej

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej jest w 3 trymestrze jak już macica uciska na pęcherz :P

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    No właśnie częstsze wizyty w toalecie- kiedy powinny się pojawić?

Ten objaw to ja mam od dnia punkcji :) nawet w nocy wstaję. A ponieważ od punkcji więc nie wiem czy wiązać to z ciążą czy z tym, że nadal mam duże jajniki- na usg z poniedziałku ok 9 na 6 cm.

ih9kcbx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ciagle latam ale tez wiecej pije ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    Arleta ja mam takie brązowe plamienia,raz słabsze raz mocniejsze.U mnie się one biorą z krwiak który się zrobił w macicy.Ja brałam zastrzyki clexane od początku ciąży aż do teraz do tych plamien.dr kazał odstawić.progesteron mi spada cały czas,biorę duphaston.Brzuch mnie pobolewa tak jak na okres.No i cóż pozostaje tylko czekać...
    Kurde ciekawe jestem,czemu ci kazał odstawić te zastrzyki...,mi gin powiedziała,że nie można teraz przestać brać

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dodała jeszcze,że Clexane też może powodować takie plamienia i trzeba czekać.Jeśli to nie są jakieś krwotoki to branie Clexanu jest bzpieczne.ehh ciężkie to wszystko jest..

A ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam betę tylko niewiem teraz czy na tym etapie wyniki będą miarodajne i jeszcze bardziej się zestresuję..:( 5 dni temu miałam 17157 ...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka... :(

Arleta nie przejmuj się tym na co nie masz wpływu. Trzymam kciuki :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ