X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abusiowa wrote:
    Cześć Wam :)
    Mam pytanie , czy Wam też gin kazał iść do ogólnego lekarza na kontrolę internistyczna ?
    0e9da6d919.png

Mnie gin w 1ciąży też skierował, właściwie to nie wiem po co
    Obecna gin nie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ale sie przez dwa dni rozpisalyscie :) witam wszystkie nowe mamusie :) ja przyjechałam do mamusi niech sie mną trochę popiskuje :) miałam studia podyplomowe w okolicach domu rodzinnego w ten weekend i mam w kolejny wiec skorzystałam. Dziewczyny w ciazy mam straszna chorobę lokomocyjna. A to jest 3 godziny drogi... Masakra. W sobotę wogole nie wymiotowałam i czułam sie całkiem dobrze. Niedziela była jeszcze w miarę znośna - tylko 2 razy, a dzisiaj zaczęłam od rana tak ze nie mam nawet jak leków wziąć. Pochwaliłam sie rodzicom a oni oczywiście zaraz sie dalej wygadali :/ trochę zła jestem. A z drugiej strony tak sie złe czuje, ze i tak po mnie widać i mama sama mnie zapytała czy w ciazy jestem. Moja mama modliła sie nowenna pompejska o dziecko dla mnie. I mówi, ze była taka cwana, ze modliła sie i o poczęcie i szczęśliwe rozwiazanie wiec mam sie nie martwić i wszystko będzie dobrze :) skoro udało jej sie w cyklu bezowulacyjnym rzekomo to jest moc :) on te nowennę skończyła 1.04 a ja 2.04 dowiedziałam sie ze jestem w ciazy :) szok! Opowiedziała mi jeszcze o kilku innych przypadkach działania tej nowenny, które zakrawają o cud, tak wiec jeżeli jesteście wierzące to polecam :) ja na pewno będę teraz spokojniejsza :) odnośnie piersi to czasem mnie bolą a czasem nie. Nadal bywają gorące. Bardziej mnie niepokoi, ze czasami mam silne mdłości i wymioty a potem jak 2 dni sie dobrze czułam to zaczęłam sie niepokoić ale mam być dobrej myśli :) i cieszyć sie każdym dniem bez porcelany :) miłego dnia dziewczynki :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działa Kośka, działa!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    To czemu nie powiesz? To MAMA!
    Obiecałam sobie, że powiem 27.04 jak wszystko będzie ok

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam właśnie o tej nowennie pomepejskij dużo dobrego. Ja póki co codziennie odmawiam http://stacja7.pl/modlitwa/7-modlitw-dla-rodzicow-spodziewajacych-sie-dziecka/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi caly czas niedobrze... nie wymiotuje ale czasem juz chyba bym wolala. Caly czas mam jakies zle przeczucia. Chcialabym sprawdzac codziennie czy wszystko tam w brzuchu dobrze... a tu wizyta dopiero w czwartek i wtedy sie dopiero okaze czy jest serduszko... zwariuje do tego czasu...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam mam to samo najchetniej bym co tydzień do lekarza leciala i sprawdzała jak groszek . Dzisiaj tez juz dzwonilam do lekarza ale powiedział ze oszalałam i mam przyjsc na normalna wizyte jeśli bnic zlego sie nie dzieje typu plamienia krwawienia

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka my chyba zwariujemy. Ale jak nie wariowac jak czlowiek tyle walczy a potem tak bardso chce zeby wszystko bylo dobrze...

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O ja ale super! Rozumiem, że w ten sposób dowiedzieli się że jesteś w ciąży?

Mnie mega kusi powiedzieć dla mojej mamy... jestem na l4 siedzę w domu, a ona mieszka 300m ode mnie...

Tak wlasnie sie dowiedzieli :)

preg.png
  • Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Badania internistyczne? Mi kazał morfologie, tsh i badania ogólne moczu. Nic poza tym.
    Chyba że ma cie odsłuchać, zdarzyć i zmierzyć ciśnienie- mój to robi u siebie.

Nie badania tylko kontrola . Juz jestem po . Musze mieć adnotacje od lekarza ogólnego w książeczce ciąży . To samo tyczy się z dentysta ;)

0e9da6d919.png

• Abusiowa Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oraz miałam zrobione EKG :)
    0e9da6d919.png

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :) ja przez całe zamieszanie z roczkiem mojego synka zapomniałam o ciąży :) mój jedyny objaw to częstsze wizyty w toalecie. Za tydzień mam wizyte i coraz bardziej się stresuje... mam nadzieję, że usłyszę serduszko :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie częstsze wizyty w toalecie- kiedy powinny się pojawić?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja od jakiego czasu mam wrażenie, że częściej chce mi się siku. Od kilku dni wstaje również w nocy do toalety. Myślę, że nie ma jakiejś granicy - każdy organizm reaguje inaczej

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorzej jest w 3 trymestrze jak już macica uciska na pęcherz :P

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    No właśnie częstsze wizyty w toalecie- kiedy powinny się pojawić?

Ten objaw to ja mam od dnia punkcji :) nawet w nocy wstaję. A ponieważ od punkcji więc nie wiem czy wiązać to z ciążą czy z tym, że nadal mam duże jajniki- na usg z poniedziałku ok 9 na 6 cm.

ih9kcbx.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ciagle latam ale tez wiecej pije ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpanka wrote:
    Arleta ja mam takie brązowe plamienia,raz słabsze raz mocniejsze.U mnie się one biorą z krwiak który się zrobił w macicy.Ja brałam zastrzyki clexane od początku ciąży aż do teraz do tych plamien.dr kazał odstawić.progesteron mi spada cały czas,biorę duphaston.Brzuch mnie pobolewa tak jak na okres.No i cóż pozostaje tylko czekać...
    Kurde ciekawe jestem,czemu ci kazał odstawić te zastrzyki...,mi gin powiedziała,że nie można teraz przestać brać

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dodała jeszcze,że Clexane też może powodować takie plamienia i trzeba czekać.Jeśli to nie są jakieś krwotoki to branie Clexanu jest bzpieczne.ehh ciężkie to wszystko jest..

A ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam betę tylko niewiem teraz czy na tym etapie wyniki będą miarodajne i jeszcze bardziej się zestresuję..:( 5 dni temu miałam 17157 ...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka... :(

Arleta nie przejmuj się tym na co nie masz wpływu. Trzymam kciuki :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ