Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć ale sie przez dwa dni rozpisalyscie witam wszystkie nowe mamusie ja przyjechałam do mamusi niech sie mną trochę popiskuje miałam studia podyplomowe w okolicach domu rodzinnego w ten weekend i mam w kolejny wiec skorzystałam. Dziewczyny w ciazy mam straszna chorobę lokomocyjna. A to jest 3 godziny drogi... Masakra. W sobotę wogole nie wymiotowałam i czułam sie całkiem dobrze. Niedziela była jeszcze w miarę znośna - tylko 2 razy, a dzisiaj zaczęłam od rana tak ze nie mam nawet jak leków wziąć. Pochwaliłam sie rodzicom a oni oczywiście zaraz sie dalej wygadali trochę zła jestem. A z drugiej strony tak sie złe czuje, ze i tak po mnie widać i mama sama mnie zapytała czy w ciazy jestem. Moja mama modliła sie nowenna pompejska o dziecko dla mnie. I mówi, ze była taka cwana, ze modliła sie i o poczęcie i szczęśliwe rozwiazanie wiec mam sie nie martwić i wszystko będzie dobrze skoro udało jej sie w cyklu bezowulacyjnym rzekomo to jest moc on te nowennę skończyła 1.04 a ja 2.04 dowiedziałam sie ze jestem w ciazy szok! Opowiedziała mi jeszcze o kilku innych przypadkach działania tej nowenny, które zakrawają o cud, tak wiec jeżeli jesteście wierzące to polecam ja na pewno będę teraz spokojniejsza odnośnie piersi to czasem mnie bolą a czasem nie. Nadal bywają gorące. Bardziej mnie niepokoi, ze czasami mam silne mdłości i wymioty a potem jak 2 dni sie dobrze czułam to zaczęłam sie niepokoić ale mam być dobrej myśli i cieszyć sie każdym dniem bez porcelany miłego dnia dziewczynki
-
A mi caly czas niedobrze... nie wymiotuje ale czasem juz chyba bym wolala. Caly czas mam jakies zle przeczucia. Chcialabym sprawdzac codziennie czy wszystko tam w brzuchu dobrze... a tu wizyta dopiero w czwartek i wtedy sie dopiero okaze czy jest serduszko... zwariuje do tego czasu...
-
Jagodam mam to samo najchetniej bym co tydzień do lekarza leciala i sprawdzała jak groszek . Dzisiaj tez juz dzwonilam do lekarza ale powiedział ze oszalałam i mam przyjsc na normalna wizyte jeśli bnic zlego sie nie dzieje typu plamienia krwawienia
-
cudek2 wrote:Badania internistyczne? Mi kazał morfologie, tsh i badania ogólne moczu. Nic poza tym.
Chyba że ma cie odsłuchać, zdarzyć i zmierzyć ciśnienie- mój to robi u siebie.
Nie badania tylko kontrola . Juz jestem po . Musze mieć adnotacje od lekarza ogólnego w książeczce ciąży . To samo tyczy się z dentysta
-
dobry ja przez całe zamieszanie z roczkiem mojego synka zapomniałam o ciąży mój jedyny objaw to częstsze wizyty w toalecie. Za tydzień mam wizyte i coraz bardziej się stresuje... mam nadzieję, że usłyszę serduszko[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
baranosia wrote:No właśnie częstsze wizyty w toalecie- kiedy powinny się pojawić?
Ten objaw to ja mam od dnia punkcji nawet w nocy wstaję. A ponieważ od punkcji więc nie wiem czy wiązać to z ciążą czy z tym, że nadal mam duże jajniki- na usg z poniedziałku ok 9 na 6 cm. -
Hiszpanka wrote:Arleta ja mam takie brązowe plamienia,raz słabsze raz mocniejsze.U mnie się one biorą z krwiak który się zrobił w macicy.Ja brałam zastrzyki clexane od początku ciąży aż do teraz do tych plamien.dr kazał odstawić.progesteron mi spada cały czas,biorę duphaston.Brzuch mnie pobolewa tak jak na okres.No i cóż pozostaje tylko czekać...
-
Aha dodała jeszcze,że Clexane też może powodować takie plamienia i trzeba czekać.Jeśli to nie są jakieś krwotoki to branie Clexanu jest bzpieczne.ehh ciężkie to wszystko jest..
A ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam betę tylko niewiem teraz czy na tym etapie wyniki będą miarodajne i jeszcze bardziej się zestresuję.. 5 dni temu miałam 17157 ...