Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, ale pultasek!
może się trochę przeliczył, z tymi pomiarami różnie bywa. Najważniejsze żeby głowa za duża nie była.
Ja po jodze. Teraz słuchamy z małym muzykijuż chyba pogodziłam się z tym, że nie przeprowadzimy się do nowego domu przed narodzinami. No trudno. Będziemy musieli ze dwa tygodnie pomęczyć się w mrozie :p przynajmniej się zahartuje :p ale do porodu dalej mi się nie spieszy. Będzie jak będzie.
MoBo, polkosia lubią tę wiadomość
-
wstawiałam fotę chyba 2 dni temu, no mały nie jest, ale nie wydaje mi się też jakiś ogromny
chociaż uczucie mam takie jakby go za chwilę rozsadzić miało
czy się pomylił z wymiarami to nie wiem, już na ostatnim usg było hardcorowo - 30t5d - 1960g- już była "za duża"
syn też był duży ale bez przesady - urodzony 5 dni po terminie ważył 3900
może swoje robi cukrzyca ciążowa, chociaż to długość kości udowej jest najbardziej poza normą, a to mam na każdym usg na wszytskich etapach ciąży u 3 różnych lekarzy, więc panna ogólnie wysoka będzie
jeszcze raz mój bebzol (zdjęcia twarzy z dzisiejszego usg nie wstawiam bo nie uchwycił dobrze i jest dziwne)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daa844c27a30.jpg
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Baranosia to ci na długo nie starczy
Dobrze dziewczyny mówią, w każdym herbapolu bądź z eko żywnością dostaniesz. Ususzone ziele jest mega upchane.
Kalina leczniczo łyżeczka to trochę mało. Ja daje 3-4 stołowe łyżki na litrowy słoik. Wiesiołka zaczynam od poniedziałku. -
chiara wrote:Dzięki dziewczyny, bo ja miałam tylko pajacyki dopakowałam body z krótkim rękawem.
W weekend będę wypisywać plan porodu, wiem że już kiedyś temat się przesunął, ale ja nadal mam dylemat czy decydować się na znieczulenie.
To od kiedy zaczynacie pić napar?
Krakuska fajny pomysł choć Twoją strona łóżka ciężko będzie wstawać. No, ale dziecko będzie mieć na wyciągnięcie ręki, a jednak osobno
Chiara, co do zzo zobaczysz jak sie akcja rozwinie, plan porodu nie jest zobowiązujący (z tego co mi wiadomo). Co do wstawania, niestety mamy tak małe mieszkanie, ze i tak łóżeczko musi tam staćale za rok przeprowadzamy sie do nowego domu *jupi*
-
MoBo wrote:Baranosia to ci na długo nie starczy
Dobrze dziewczyny mówią, w każdym herbapolu bądź z eko żywnością dostaniesz. Ususzone ziele jest mega upchane.myślisz żeby dać to wszystko na raz czy podzielić?
MoBo lubi tę wiadomość
-
Chiara, w planie porodu zawsze możesz napisać, że jeśli zajdzie potrzeba, to chciałabyś znieczulenie... Ale z mojego doświadczenia wynika, że oni i tak niewiele sobie robią z tych próśb i planów. Moja położna nawet go nie przeczytała, ale szybko się potoczyło, to może dlatego.
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wróciłam z usg. Synek bardzo szczęśliwy, aktywny, kopał cały czas, jest główką w dół. Tak się bałam, że będzie ciężki, a okazało się, że waży 2,9 kg. Luzik, dobra waga, cieszę się
Przepływy ok, serduszko, główka, wszystkie rozmiary perfekt. Na podglądzie 3d uśmiechał się a z buźki, no cóż, czysty tatuś. W ogóle do mnie nie podobny
Niestety, z moim ciśnieniem nie jest dobrze. Mierzyli mi kilka razy. 152/99.
Mam skierowanie do lekarza w związku z tym. Oni są naprawdę zdziwieni, bo nigdy wcześniej nie miałam tak wysokiego ciśnienia, dopiero od jakichś 3 tygodni było ciut wyższe no a dzisiaj to już w ogóle, rekord pobiłam. A byłam bardzo spokojna, wypoczęta.
Basia, wow, ale Twoja mała ma wagę! AłaDotty84, Martusiazabka, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Nita a nie puchniesz jakos bardzo?
Kurde poprosze o jakies tabletki na uspokojenie czy cos. Wyje i smieje sie na przemian. Hormony robia sobie ze mnie jaja. Nie wiem co sie dzieje, dzis sie rozplakalam 3 razy, raz po tym jak maz wyszedl do pracy. Przeciez to chore. -
Baranosia wlasnie pije dzis druga.
Najgorzej szkoda mi dziewczyn bo patrza na rozhisteryzowana matke, ktora ryczy z byle powodu. Musze sie ogarnac ale to chyba niewyspanie tez wychodzi, bardzo zle sypiam, biodra bola ogropnie, do trgo kregoslup piecze czy cos. No nic juz blizej niz dalej.
Dziewczyny mam pytanie, cos nie radze sobie z linkiem do zdjec. Powiedzcie prosze czy widac album, bo ja tu kombinuje a ciagle mam wrazenie ze czarna dziura tam powstala. https://picasaweb.google.com/103371182586400816840/6353103255249677489?authkey=Gv1sRgCMeYw9XBuaCaNg -
Nita, super wieści
Dzieci często na początku podobne są do "tatów" a potem normalnieją hehehe - jest nawet na to naukowe wytłumaczenie
Ja ostatnie USG miałam daaaaawno temu i wtedy Zosia ważyła 1600g - dobrze, że w następny wtorek (29.11) jeszcze dodatkowo sobie umówiłam USG...bo mój gin twierdził, że już więcej nie trzebaA ja bym chciała wiedzieć mniej więcej jakiej wagi/główki się spodziewać.
Nita, milky_way lubią tę wiadomość
-
Tak Evelina, puchnę bardzo, zwłaszcza nogi, ale to było problemem również przed ciążą. Od wielu lat miałam słabe krążenie w nogach, ale ciśnienie było zawsze idealne, nawet w ciąży. Piję dużo wody, mało solę. Mam nadzieję, że będę mogła rodzić naturalnie.
Przed usg poszliśmy sobie na wietnamskie jedzonko. Ale się naapchałam, takie pyszne było
Dotty, to mówisz, że na początku dzieci wyglądają jak tatusiowie? Mi tam w sumie obojętnie, mój mąż przystojny jest, no ale helloł, noszę pod sercem 9 miesięcy, też chciałabym, żeby wyglądał choć troszkę jak ja