X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 a masz taki duzy brzuch ze mozna pomyslec ze juz 4 kilo wazy? Masz jakas gotke brzucha?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale pultasek! :) może się trochę przeliczył, z tymi pomiarami różnie bywa. Najważniejsze żeby głowa za duża nie była.

Ja po jodze. Teraz słuchamy z małym muzyki ;) już chyba pogodziłam się z tym, że nie przeprowadzimy się do nowego domu przed narodzinami. No trudno. Będziemy musieli ze dwa tygodnie pomęczyć się w mrozie :p przynajmniej się zahartuje :p ale do porodu dalej mi się nie spieszy. Będzie jak będzie.

MoBo, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyzwanie dnia ile świeżych liści malin trzeba na równowartość 3 łyżeczek suszonych liści? :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6660abd55c9.jpg

Jutro idę oskubać wszystkie liście z malin i będę je suszyć!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiałam fotę chyba 2 dni temu, no mały nie jest, ale nie wydaje mi się też jakiś ogromny :) chociaż uczucie mam takie jakby go za chwilę rozsadzić miało
    czy się pomylił z wymiarami to nie wiem, już na ostatnim usg było hardcorowo - 30t5d - 1960g- już była "za duża"
    syn też był duży ale bez przesady - urodzony 5 dni po terminie ważył 3900
    może swoje robi cukrzyca ciążowa, chociaż to długość kości udowej jest najbardziej poza normą, a to mam na każdym usg na wszytskich etapach ciąży u 3 różnych lekarzy, więc panna ogólnie wysoka będzie
    jeszcze raz mój bebzol (zdjęcia twarzy z dzisiejszego usg nie wstawiam bo nie uchwycił dobrze i jest dziwne)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daa844c27a30.jpg

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn nie wiem co powoduje gorsza zgage. Ciastka czy sos. Ale sos zachcianka chlopa :p pol dnia stalam i az jeden skurcz byl xD
    Do tego moje posty sie nie dodaja. Nie wiem czemu :/

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia to ci na długo nie starczy :P
    Dobrze dziewczyny mówią, w każdym herbapolu bądź z eko żywnością dostaniesz. Ususzone ziele jest mega upchane.
    Kalina leczniczo łyżeczka to trochę mało. Ja daje 3-4 stołowe łyżki na litrowy słoik. Wiesiołka zaczynam od poniedziałku.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Dzięki dziewczyny, bo ja miałam tylko pajacyki dopakowałam body z krótkim rękawem.
    W weekend będę wypisywać plan porodu, wiem że już kiedyś temat się przesunął, ale ja nadal mam dylemat czy decydować się na znieczulenie.
    To od kiedy zaczynacie pić napar?

Krakuska fajny pomysł choć Twoją strona łóżka ciężko będzie wstawać. No, ale dziecko będzie mieć na wyciągnięcie ręki, a jednak osobno :)

Chiara, co do zzo zobaczysz jak sie akcja rozwinie, plan porodu nie jest zobowiązujący (z tego co mi wiadomo). Co do wstawania, niestety mamy tak małe mieszkanie, ze i tak łóżeczko musi tam stać ;) ale za rok przeprowadzamy sie do nowego domu *jupi*

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek mega gratulacje :) Borysek jest pikny <3 duzo zdrówka dla was i mam nadzieję, że się szybko pozbierasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 19:25

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju moja ma 2600 i wydaje mi się jakby miał brzuch peknac, a gdzie to do 3700 O.o O.o O.o

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Baranosia to ci na długo nie starczy :P
    Dobrze dziewczyny mówią, w każdym herbapolu bądź z eko żywnością dostaniesz. Ususzone ziele jest mega upchane.
    Wiem wiem mam tego dużo na krzakach dziś zrywałam to z latarką :D myślisz żeby dać to wszystko na raz czy podzielić?

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, w planie porodu zawsze możesz napisać, że jeśli zajdzie potrzeba, to chciałabyś znieczulenie... Ale z mojego doświadczenia wynika, że oni i tak niewiele sobie robią z tych próśb i planów. Moja położna nawet go nie przeczytała, ale szybko się potoczyło, to może dlatego.

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z usg. Synek bardzo szczęśliwy, aktywny, kopał cały czas, jest główką w dół. Tak się bałam, że będzie ciężki, a okazało się, że waży 2,9 kg. Luzik, dobra waga, cieszę się :)
    Przepływy ok, serduszko, główka, wszystkie rozmiary perfekt. Na podglądzie 3d uśmiechał się a z buźki, no cóż, czysty tatuś. W ogóle do mnie nie podobny :/

Niestety, z moim ciśnieniem nie jest dobrze. Mierzyli mi kilka razy. 152/99.
    Mam skierowanie do lekarza w związku z tym. Oni są naprawdę zdziwieni, bo nigdy wcześniej nie miałam tak wysokiego ciśnienia, dopiero od jakichś 3 tygodni było ciut wyższe no a dzisiaj to już w ogóle, rekord pobiłam. A byłam bardzo spokojna, wypoczęta.

Basia, wow, ale Twoja mała ma wagę! Ała ;)

Dotty84, Martusiazabka, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kupiłam śleżyki i jak dla mnie to święta mogły by już być :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a nie puchniesz jakos bardzo?

Kurde poprosze o jakies tabletki na uspokojenie czy cos. Wyje i smieje sie na przemian. Hormony robia sobie ze mnie jaja. Nie wiem co sie dzieje, dzis sie rozplakalam 3 razy, raz po tym jak maz wyszedl do pracy. Przeciez to chore. :D

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a może melisę?? ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia wlasnie pije dzis druga.
    Najgorzej szkoda mi dziewczyn bo patrza na rozhisteryzowana matke, ktora ryczy z byle powodu. Musze sie ogarnac ale to chyba niewyspanie tez wychodzi, bardzo zle sypiam, biodra bola ogropnie, do trgo kregoslup piecze czy cos. No nic juz blizej niz dalej.

Dziewczyny mam pytanie, cos nie radze sobie z linkiem do zdjec. Powiedzcie prosze czy widac album, bo ja tu kombinuje a ciagle mam wrazenie ze czarna dziura tam powstala. https://picasaweb.google.com/103371182586400816840/6353103255249677489?authkey=Gv1sRgCMeYw9XBuaCaNg

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać kokony :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, super wieści :) Dzieci często na początku podobne są do "tatów" a potem normalnieją hehehe - jest nawet na to naukowe wytłumaczenie :P

Ja ostatnie USG miałam daaaaawno temu i wtedy Zosia ważyła 1600g - dobrze, że w następny wtorek (29.11) jeszcze dodatkowo sobie umówiłam USG...bo mój gin twierdził, że już więcej nie trzeba :/ A ja bym chciała wiedzieć mniej więcej jakiej wagi/główki się spodziewać.

Nita, milky_way lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Widać kokony :)

Dzieki ogromne za cynk! W koncu sie udalo ;)

Moje corki tez byly podobne do meza ;) to specjalnie zeby sie nie mogl wyprzec ;)

Kz9n.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Evelina, puchnę bardzo, zwłaszcza nogi, ale to było problemem również przed ciążą. Od wielu lat miałam słabe krążenie w nogach, ale ciśnienie było zawsze idealne, nawet w ciąży. Piję dużo wody, mało solę. Mam nadzieję, że będę mogła rodzić naturalnie.

Przed usg poszliśmy sobie na wietnamskie jedzonko. Ale się naapchałam, takie pyszne było :)

Dotty, to mówisz, że na początku dzieci wyglądają jak tatusiowie? Mi tam w sumie obojętnie, mój mąż przystojny jest, no ale helloł, noszę pod sercem 9 miesięcy, też chciałabym, żeby wyglądał choć troszkę jak ja :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ