X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, żeby mieć już dosyć i chcieć już urodzić ;)

Ja u lekarza też miałam wysokie ciśnienie, ale odkryłam dlaczego :D jak jadę sama i samochodem to wtedy mam wysokie, jak z kimś i mnie zawożą to mam normalne :D

Isia86, Dotty84, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak koncowka wykancza a przenoszenie calkiem fiksuje mozg. Dobrze, ze maluch wszystko rekompensuje :)

Werix czyzby jazda podnosila ci tak cisnienie?? :) u mnie cisnienie zazwyczaj za niskie, bez kawy szorowalabym nosem po podlodze.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia- lubie za fisiowanie :D
    Smiesznie sie wspomina :D

polkosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam od 23 do 8:30 i nie żebym sama się obudziła po prostu zadzwonił budzik :)

Nudna sobota się zapowiada gdy męża nie ma :(

Guerretenshi narobiła wczoraj pierniczków i zainspirowała mnie żeby narobić śleżyków bo jak się dopadnę to i pół kg w ciągu dnia zjem a tak zrobię z kg mąki za grosze i można jeść do woli ;)

guerretenshi lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,

Wiesz,mi ten zachodni dystans odpowiada,czlowiek sie nie nakreca,czeka jak trzeba,a nie z kazdym pierdem do ginekologa,nonstop usg i mamy sa tu bardziej wyluzowane,tu sie poprostu akceptuje ten stan rzeczy.
    Ja nawet nie mialam usg 4d,i w sumie to nie jest do niczego niezbedne,slyszalam nawet ze na normalnym 2d jest lepsza widocznosc dla technika/lekarza.

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia,
    Co to slezyki?

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do zach.sl.zdrowia
    To nie jest tak ze jak masz problemy czy zagrozona ciaze to oni nic z tym nie robia,
    Ja np mam ciaze wyzszego ryzyka dlatego zawsze trafiam do dobrego technika usg i jestem pod kontrola lekarzy ginekologow a nie poloznej.
    Wyslano mnue rowniez do innego szpitala ,do amsterdamu do specjalistow od serca i tam mial specjalistyczne usg.
    Ja tam nie jestem panikara i zadowolona jestem tu z opieki.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Baranosia,
    Co to slezyki?
    Twarde czasem jak kamienie ciasteczka drożdżowe z makiem. Kiedyś na Litwie stanowiły potrawę Wigilijną

http://1.bp.blogspot.com/-pBr2NVixwdk/VnHGlHBpoGI/AAAAAAAAJBg/8wzuBLJtxVg/s1600/16.jpg

Dobrawa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa a wy na stałe mieszkacie za granicą czy kiedyś wrócicie?

A u mnie taka sytuacja: Spałam 7 godzin, całą noc, tylko dwa razy na siku, ale zasnęłam ponownie bez problemu. Teraz dostałam śniadanie do łóżka i herbatkę. Co się dzieje z moim organizmem, to nie wiem. Ja śpię? Śpię w nocy? To już trzecia noc pod rząd wyspana. :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita widzisz i w końcu przyszedł czas na Ciebie ze spaniem :)

Ja zauważyłam że cały czas zasypiam na boku ale budzę się na plecach- nigdy nie lubiłam spania na plecach!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, pewnie tym wpisem i tak wywołałam wilka z lasu, ale tak bardzo chciałam się pochwalić :D może meliska na noc pomogła :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerentenshi, ciśnienie masz modelowe, a reszta objawów jest tez raczej typowa, wiec nic sobie nie wkręcaj :)

Co do końcówki ciąży, a wiecie, ze właśnie teraz czuje się najlepiej? Fakt, jest zgaga, spojenie, puchnięcie, kręgosłup i cala masa innych rzeczy, ALE czuję się tak niesamowicie spokojna i szczęśliwa w porównaniu z reszta ciazy. Do 30 tc strasznie się trzęsłam, ze cos się stanie, ze te wszystkie meki są na darmo. Teraz ogarnął mnie niesamowity spokój, zwłaszcza jak już spakowałam torbę :p ostatnie dni mam wyjątkowo dobre - odpukać. mogę sobie jeszcze parę tygodni pobyć w ciąży.

Kurczę, naprawdę czuję się jakbym czekała na najwspanialszy prezent w życiu... :)

Nita, Dagn_, Dobrawa, milky_way, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita to teraz profilaktycznie co wieczór kubek melisy :)

Krakuska fakt teraz to już można być spokojnym że nawet jak maleństwo się urodzi to nie ma tego zagrożenia jakie było np. przed 30tc.
    A moja torba nadal nie spakowana... Część rzeczy leży koło torby to fakt ;)

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wypisali ze szpitala, zrobili 3 ktg i 2 usg z przeplywami I powiedzieli , ze wszystko ok. Czyli to ktg u ginekologa bylo zle robione powinnam lezec na boku a nie plecach. Mozliwe tez ze maly pepowine przycisnal. Eh stresa mialam , tak przy okazji obejrzalam porodowke od srodka. Teraz to nawet boje sie siedziec jak filmy ogladamy, jak tylko moge to klade sie na bok. Mam malo wod , ale jeszcze w normie sie mieszcze , kazali mi duzo pic I dostalam tez kroplowke na odwodnienie, staram sie pic codziennie 2 l , moze musze wiecej?
    Maluszek ma juz 3170g w 36+2 . Maly ma dos duzy brzuszek , dr mowi , zebym kontynuowala diete cukrzyka.
    Moje ktg :
    https://zapodaj.net/1c75219ea2a30.jpg.html

Chcialabym juz urodzic i miec to za soba , ale musze jeszcze z min tydz wytrzymac.

Pogoda u nas kiepska , wiec tak jak co niektore dziewczyny chyba zabiore sie za pieczenie ciasta dla cukrzykow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 10:08

baranosia lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się dobrze, ale psychicznie. Fizycznie, wiadomo, cała kumulacja dolegliwości i mam ich dość, ale psychicznie jestem już nastawiona na poród. Wiem, że to musi nastąpić i stanie się wkrótce, nie ucieknę od tego. Po rozmowie z położną i przedstawieniu planu porodu jestem spokojniejsza. Pierwszy spokój nastąpił po spakowaniu torby, także polecam wszystkim niespakowanym jeszcze o jak najszybsze skompletowanie ;)
    Wczoraj po zobaczeniu buźki synka tak się rozmarzyłam. Chcę go już tulić. Nadal ciężko mi sobie wyobrazić, że noszę małego człowieka w środku, który później wyrośnie na dorosłego faceta. To jakaś abstrakcja. Ma nosek, usteczka, oczka, pięknie się uśmiechał, podparł się rączką pod główkę i odpoczywał taki zadowolony, wesoły. To jest niesamowite jak natura to sobie wszystko wymyśliła. :) :)

baranosia, Krakuska, Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva super że jesteście już w domu :) mi na ktg zawsze kazali leżeć na lewym boku może to było przyczyną tego że źle wyszło. Ale ważne że jest wszystko ok. Co do ilości wody to wydaje mi się że powinnaś pić nawet 3l, postaw sobie cel 2,5-3l płynów dziennie

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram sie pic wiecej.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście wczoraj o zatruciu. To tak,całą noc nie spałam ,bo mnie mdliło,teraz od rana sranko i w koncu wymioty,narazie aż mi ulżyło,nie wiem co się dzieje,oby na tym się skończyło.

tb738ribfs156aj0.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiecie coś na temat szczawianów wapnia w moczu?
    I was też tak swędział brzuch jak robiły wam się rozstępy? Ja normalnie nie mogę wytrzymać.. Przez całą ciąże nic, pod koniec plaga ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 10:19

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pilam melise na dobry sen. A pozniej zaczela powodowac taka zgage ze mialam pol nocy z glowy :(
    A ktg juz mialam w 3 roznych pozycjach i nic. Ostatnie bylo najgorsze, bo w pol boku gdzie lewym ramienien mialam pierac sie o sciane. Lezalam na skrawku ciala i do tej pory boli mnie ramie, a polozna pilnowala zebym tak caly czas lezala. Godzine kuzwa.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ