X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita przebafaj sie bo to wyglada jak zatrucie ciazowe. Zwlaszcza to cisnienie.

Kochana z dziecmi to jest tak, 9 miesiecy nosisz pod sercem, drzysz o nie, rodzisz w bolach a okazuje sie ze ono jest podobne do tatusia ;)

Nita lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia mnie to dużo nie wygląda I ja bym dała wszystko :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrucie ciążowe? A co to jest? To się objawia tylko wysokim ciśnieniem?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita opichlizna Ciala, wysokie cisnienie i bialko w moczu. Mysle ze beda Ci kontrolowali to cisnienie czy jest nadal takie wysokie. Masz swoj cisnieniomierz w domu? Moze spraedzaj spboe sama co ?

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Baranosia mnie to dużo nie wygląda I ja bym dała wszystko :)
    Ugotowałam już tą miksturę ale nie wiem czy dam radę to pić haha :D

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz mam zawsze dobry, sprawdzany co wizytę. No cóż, zobaczymy co tam lekarz powie. Na razie nie martwię się w ogóle, nie czytam internetów, bo powiedziano mi, że nie mam się niczym martwić. :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitamoze to syndrom bialego fartucha? :) jak mocz ok to spokojnie. Aczkolwiek cisnienie warto kontrolowac, ja srednio co drugi dzien mierze. Tylko, ze mnie pilnuje maz, jak tylko cos nie halo to zaraz pelen wywiad mam ;D

Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pozwalam mierzyć sobie ciśnienia na wizytach, bo właśnie mam ten syndrom. W dniu wizyty mierzę po prostu rano. U lekarza to mam zawsze 160/100 i więcej i karetkę mi już wzywają ;)

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez puchne,tzn jedna noga mi puchnie,ale cisnienie zawsze idealne.
    To chyba wyklucza zatrucie,co?
    Dodam ze ta noga to byla juz problematyczna w poprzedniej ciazy

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sobie zjadlam placki ziemniaczane ze smietana i cukrem ( brazowym,tak zdrowotnie :P )
    Nie zebym sie narobila,ze sklepu,z zamrazarki- rosti.Polecam :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, ale mocz masz ok?
    Dobra dziewczyny, nie wkręcajmy sobie chorób, jakichś zatruć ciążowych itd ;) to zatrucie jest naprawdę poważnym schorzeniem. Każda z nas jest pod opieką położnej/lekarza. Myślę, że takie rzeczy byłyby wykryte od razu, a internet, wiadomo, różne rzeczy nam powie. Jak się w google wpisze, że ma się bóle głowy, to wyjdzie nowotwór mózgu. :D
    Ciśnienie należy kontrolować zawsze, ale jak ktoś jednorazowo ma duże, to myślę, że nie ma się czym martwić. Być czujną, owszem, ale nie panikować. Ja sobie melise kupiłam i popijam. Może za nerwowa jestem, ot co :D

milky_way, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj mialam robić, ale wietrzyć mi sie nie chcialo, bo zimnoooo :)))

W ogole, od dwoch dni jestem taka maruda, ze sama ze sobą juz wytrzymac nie mogę. Ale ludzie wokół udają, ze tego nie widzą :D zęby zagryzają i tylko przytakują. Biedni :)

Nita- dokłaaaadnieeeee! A jak juz sie dzieciaki urodzą, tez nie sprawdzac w necie tylko do pediatry. Pamietam jak mały mial moze miesiąc i mąż przewijał go w nocy przy tej zoltej lampce z Ikei. I przychodzi i mowi- wiesz co, a ta kupa to jakas taka biała czy co....

Ja- cooooo? Biała? Ja to sprawdze (byla pewnie godz.3.00 czy pozniej). A w necie- niewydolnosc wątroby :ooo
    Dwie godziny lezalam myslalam, a moze to pojedyncxa akcja czy cos.... ale mowie- ide po tą kupę. Rozpakowuje, patrze- no serio, jakas bialawa. Zapalam zwykle swiatło a tam co...kupa jak kupa, w kolorze kupy :D

No....tak więc... lepiej w necie nie grzebac w poszukiwaniu chorob, a kup nie ogladac w zoltym swietle księżyca z Ikei, bo mozna zejsc niechcący na zawał serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 00:06

Nita, polkosia, Werix, Dagn_, Dobrawa, RedLady, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie nie bada moczu rutynowo.
    Jeszcze nigdy mi nie badali

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    U nas sie nie bada moczu rutynowo.
    Jeszcze nigdy mi nie badali
    To co robi z Tobą położna podczas wizyt?
    Oj, widzę, że w Holandii jeszcze lepszy cyrk niż w UK :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och tam,mi to nie przeszkadza ;)
    Ale ja chodze do szpitala na wizyty,do doktorkow ;)
    Nom usg jest czasami,cisnienie mierza,dwa razy nawet krew zbadali
    Pytaja jak sie czuje :P
    Brzuch macaja,czasami :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na zachodzie mają inne podejście do ciąży, co nie, Dobrawa? Dziwne, że tak to się może różnić w poszczególnych krajach.

Milky way, oj uśmiałam się czytając Twój post. :D są takie mamuśki podobno, że wrzucają zdjęcie kupy dziecka do Internetu, na przykład na jakieś mamusiowe grupy i inne mamusie oceniają czy dziecko chore na podstawie koloru i konsystencji kupy :D zamiast iść do lekarza jak coś trapi, to nie, na forum :P

milky_way, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internetowe grupy mamus komentujace kolor kupy :) hardcore ;)

Ja nie chcialam straszyc, mialam przypadek zatrucia w rodzinie i tak mi sie przypomnialo ;) internet nie jest dobrym doradca, ja tez ogranivzam do minimum edukowanie sie i diagnozowanie z netu. Przy diecie cukrzycowej internet mi pomogl, duzo jest fajnych przepisów :)

Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, czego to moje dziecko nie miało w pierwszych tygodniach życia :P Najpierw miała drgania rączką i padaczkę, później jakieś zespoły, a na koniec to by miała... Matkę w wariatkowie ;) Przestałam czytać :D

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jakbym czytala kazdy objaw w necie u siebie i corekto na bank bym sfiksowala. ;)

Bezsennosc.... nieznosze jak maz chodzi na nocki, zawsze maam wtedy lroblemy ze snem....

Kz9n.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym zatruciu ciazowym i sobie poczytalam. To az przerazona jestem. Bo cisnienie akurat zawsze mam w okolicy 120/80, ale nogi jak serdelki bola caly czas do tego rozstepy sie zrobily na lydkach (w sumie to cala jestem jedna wielka opuchlizna, :/), lekarka cos wspominala ostatnio o bialku w moczu, o kilogramach lepiej nie rozmawiajmy i prawie ciagla migrena. Dobrze ze we wtorek wizyta. Pogadam z nia o tym...

Wgl mam takie bole w kregoslupie jakby ktos.mi powoli gwozdzie wbijal. Naprawde cala ciaza byla fajna, to koncowka zamienia sie w koszmar zeby zle ja pamietac czy co?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ