Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nita przebafaj sie bo to wyglada jak zatrucie ciazowe. Zwlaszcza to cisnienie.
Kochana z dziecmi to jest tak, 9 miesiecy nosisz pod sercem, drzysz o nie, rodzisz w bolach a okazuje sie ze ono jest podobne do tatusiaNita lubi tę wiadomość
-
Ja już nie pozwalam mierzyć sobie ciśnienia na wizytach, bo właśnie mam ten syndrom. W dniu wizyty mierzę po prostu rano. U lekarza to mam zawsze 160/100 i więcej i karetkę mi już wzywają
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dobrawa, ale mocz masz ok?
Dobra dziewczyny, nie wkręcajmy sobie chorób, jakichś zatruć ciążowych itdto zatrucie jest naprawdę poważnym schorzeniem. Każda z nas jest pod opieką położnej/lekarza. Myślę, że takie rzeczy byłyby wykryte od razu, a internet, wiadomo, różne rzeczy nam powie. Jak się w google wpisze, że ma się bóle głowy, to wyjdzie nowotwór mózgu.
Ciśnienie należy kontrolować zawsze, ale jak ktoś jednorazowo ma duże, to myślę, że nie ma się czym martwić. Być czujną, owszem, ale nie panikować. Ja sobie melise kupiłam i popijam. Może za nerwowa jestem, ot comilky_way, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Tez dzisiaj mialam robić, ale wietrzyć mi sie nie chcialo, bo zimnoooo
))
W ogole, od dwoch dni jestem taka maruda, ze sama ze sobą juz wytrzymac nie mogę. Ale ludzie wokół udają, ze tego nie widzązęby zagryzają i tylko przytakują. Biedni
Nita- dokłaaaadnieeeee! A jak juz sie dzieciaki urodzą, tez nie sprawdzac w necie tylko do pediatry. Pamietam jak mały mial moze miesiąc i mąż przewijał go w nocy przy tej zoltej lampce z Ikei. I przychodzi i mowi- wiesz co, a ta kupa to jakas taka biała czy co....
Ja- cooooo? Biała? Ja to sprawdze (byla pewnie godz.3.00 czy pozniej). A w necie- niewydolnosc wątroby :ooo
Dwie godziny lezalam myslalam, a moze to pojedyncxa akcja czy cos.... ale mowie- ide po tą kupę. Rozpakowuje, patrze- no serio, jakas bialawa. Zapalam zwykle swiatło a tam co...kupa jak kupa, w kolorze kupy
No....tak więc... lepiej w necie nie grzebac w poszukiwaniu chorob, a kup nie ogladac w zoltym swietle księżyca z Ikei, bo mozna zejsc niechcący na zawał serca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 00:06
Nita, polkosia, Werix, Dagn_, Dobrawa, RedLady, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie na zachodzie mają inne podejście do ciąży, co nie, Dobrawa? Dziwne, że tak to się może różnić w poszczególnych krajach.
Milky way, oj uśmiałam się czytając Twój post.są takie mamuśki podobno, że wrzucają zdjęcie kupy dziecka do Internetu, na przykład na jakieś mamusiowe grupy i inne mamusie oceniają czy dziecko chore na podstawie koloru i konsystencji kupy
zamiast iść do lekarza jak coś trapi, to nie, na forum
milky_way, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Internetowe grupy mamus komentujace kolor kupy
hardcore
Ja nie chcialam straszyc, mialam przypadek zatrucia w rodzinie i tak mi sie przypomnialointernet nie jest dobrym doradca, ja tez ogranivzam do minimum edukowanie sie i diagnozowanie z netu. Przy diecie cukrzycowej internet mi pomogl, duzo jest fajnych przepisów
-
Taaa, czego to moje dziecko nie miało w pierwszych tygodniach życia
Najpierw miała drgania rączką i padaczkę, później jakieś zespoły, a na koniec to by miała... Matkę w wariatkowie
Przestałam czytać
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Tak piszecie o tym zatruciu ciazowym i sobie poczytalam. To az przerazona jestem. Bo cisnienie akurat zawsze mam w okolicy 120/80, ale nogi jak serdelki bola caly czas do tego rozstepy sie zrobily na lydkach (w sumie to cala jestem jedna wielka opuchlizna,
), lekarka cos wspominala ostatnio o bialku w moczu, o kilogramach lepiej nie rozmawiajmy i prawie ciagla migrena. Dobrze ze we wtorek wizyta. Pogadam z nia o tym...
Wgl mam takie bole w kregoslupie jakby ktos.mi powoli gwozdzie wbijal. Naprawde cala ciaza byla fajna, to koncowka zamienia sie w koszmar zeby zle ja pamietac czy co?