X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita przebafaj sie bo to wyglada jak zatrucie ciazowe. Zwlaszcza to cisnienie.

Kochana z dziecmi to jest tak, 9 miesiecy nosisz pod sercem, drzysz o nie, rodzisz w bolach a okazuje sie ze ono jest podobne do tatusia ;)

Nita lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia mnie to dużo nie wygląda I ja bym dała wszystko :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrucie ciążowe? A co to jest? To się objawia tylko wysokim ciśnieniem?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita opichlizna Ciala, wysokie cisnienie i bialko w moczu. Mysle ze beda Ci kontrolowali to cisnienie czy jest nadal takie wysokie. Masz swoj cisnieniomierz w domu? Moze spraedzaj spboe sama co ?

Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Baranosia mnie to dużo nie wygląda I ja bym dała wszystko :)
    Ugotowałam już tą miksturę ale nie wiem czy dam radę to pić haha :D

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz mam zawsze dobry, sprawdzany co wizytę. No cóż, zobaczymy co tam lekarz powie. Na razie nie martwię się w ogóle, nie czytam internetów, bo powiedziano mi, że nie mam się niczym martwić. :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitamoze to syndrom bialego fartucha? :) jak mocz ok to spokojnie. Aczkolwiek cisnienie warto kontrolowac, ja srednio co drugi dzien mierze. Tylko, ze mnie pilnuje maz, jak tylko cos nie halo to zaraz pelen wywiad mam ;D

Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pozwalam mierzyć sobie ciśnienia na wizytach, bo właśnie mam ten syndrom. W dniu wizyty mierzę po prostu rano. U lekarza to mam zawsze 160/100 i więcej i karetkę mi już wzywają ;)

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez puchne,tzn jedna noga mi puchnie,ale cisnienie zawsze idealne.
    To chyba wyklucza zatrucie,co?
    Dodam ze ta noga to byla juz problematyczna w poprzedniej ciazy

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sobie zjadlam placki ziemniaczane ze smietana i cukrem ( brazowym,tak zdrowotnie :P )
    Nie zebym sie narobila,ze sklepu,z zamrazarki- rosti.Polecam :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, ale mocz masz ok?
    Dobra dziewczyny, nie wkręcajmy sobie chorób, jakichś zatruć ciążowych itd ;) to zatrucie jest naprawdę poważnym schorzeniem. Każda z nas jest pod opieką położnej/lekarza. Myślę, że takie rzeczy byłyby wykryte od razu, a internet, wiadomo, różne rzeczy nam powie. Jak się w google wpisze, że ma się bóle głowy, to wyjdzie nowotwór mózgu. :D
    Ciśnienie należy kontrolować zawsze, ale jak ktoś jednorazowo ma duże, to myślę, że nie ma się czym martwić. Być czujną, owszem, ale nie panikować. Ja sobie melise kupiłam i popijam. Może za nerwowa jestem, ot co :D

milky_way, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj mialam robić, ale wietrzyć mi sie nie chcialo, bo zimnoooo :)))

W ogole, od dwoch dni jestem taka maruda, ze sama ze sobą juz wytrzymac nie mogę. Ale ludzie wokół udają, ze tego nie widzą :D zęby zagryzają i tylko przytakują. Biedni :)

Nita- dokłaaaadnieeeee! A jak juz sie dzieciaki urodzą, tez nie sprawdzac w necie tylko do pediatry. Pamietam jak mały mial moze miesiąc i mąż przewijał go w nocy przy tej zoltej lampce z Ikei. I przychodzi i mowi- wiesz co, a ta kupa to jakas taka biała czy co....

Ja- cooooo? Biała? Ja to sprawdze (byla pewnie godz.3.00 czy pozniej). A w necie- niewydolnosc wątroby :ooo
    Dwie godziny lezalam myslalam, a moze to pojedyncxa akcja czy cos.... ale mowie- ide po tą kupę. Rozpakowuje, patrze- no serio, jakas bialawa. Zapalam zwykle swiatło a tam co...kupa jak kupa, w kolorze kupy :D

No....tak więc... lepiej w necie nie grzebac w poszukiwaniu chorob, a kup nie ogladac w zoltym swietle księżyca z Ikei, bo mozna zejsc niechcący na zawał serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 00:06

Nita, polkosia, Werix, Dagn_, Dobrawa, RedLady, Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie nie bada moczu rutynowo.
    Jeszcze nigdy mi nie badali

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    U nas sie nie bada moczu rutynowo.
    Jeszcze nigdy mi nie badali
    To co robi z Tobą położna podczas wizyt?
    Oj, widzę, że w Holandii jeszcze lepszy cyrk niż w UK :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och tam,mi to nie przeszkadza ;)
    Ale ja chodze do szpitala na wizyty,do doktorkow ;)
    Nom usg jest czasami,cisnienie mierza,dwa razy nawet krew zbadali
    Pytaja jak sie czuje :P
    Brzuch macaja,czasami :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na zachodzie mają inne podejście do ciąży, co nie, Dobrawa? Dziwne, że tak to się może różnić w poszczególnych krajach.

Milky way, oj uśmiałam się czytając Twój post. :D są takie mamuśki podobno, że wrzucają zdjęcie kupy dziecka do Internetu, na przykład na jakieś mamusiowe grupy i inne mamusie oceniają czy dziecko chore na podstawie koloru i konsystencji kupy :D zamiast iść do lekarza jak coś trapi, to nie, na forum :P

milky_way, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internetowe grupy mamus komentujace kolor kupy :) hardcore ;)

Ja nie chcialam straszyc, mialam przypadek zatrucia w rodzinie i tak mi sie przypomnialo ;) internet nie jest dobrym doradca, ja tez ogranivzam do minimum edukowanie sie i diagnozowanie z netu. Przy diecie cukrzycowej internet mi pomogl, duzo jest fajnych przepisów :)

Kz9n.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, czego to moje dziecko nie miało w pierwszych tygodniach życia :P Najpierw miała drgania rączką i padaczkę, później jakieś zespoły, a na koniec to by miała... Matkę w wariatkowie ;) Przestałam czytać :D

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jakbym czytala kazdy objaw w necie u siebie i corekto na bank bym sfiksowala. ;)

Bezsennosc.... nieznosze jak maz chodzi na nocki, zawsze maam wtedy lroblemy ze snem....

Kz9n.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym zatruciu ciazowym i sobie poczytalam. To az przerazona jestem. Bo cisnienie akurat zawsze mam w okolicy 120/80, ale nogi jak serdelki bola caly czas do tego rozstepy sie zrobily na lydkach (w sumie to cala jestem jedna wielka opuchlizna, :/), lekarka cos wspominala ostatnio o bialku w moczu, o kilogramach lepiej nie rozmawiajmy i prawie ciagla migrena. Dobrze ze we wtorek wizyta. Pogadam z nia o tym...

Wgl mam takie bole w kregoslupie jakby ktos.mi powoli gwozdzie wbijal. Naprawde cala ciaza byla fajna, to koncowka zamienia sie w koszmar zeby zle ja pamietac czy co?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ