X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Półleżąco, pod nami rogal, a dziewczynki po moich bokach, częściowo na poduszce i ramieniu. Wierzę, że jakoś damy radę ;) To tylko kilka minut do zaśnięcia. Tyśkę "odpinam" od cyca od razu, więc tylko kwestia zdjęcia z ramienia na materac i potem się i ja ułożę ;)

Dotty, tak w sumie to nie zostawiałam Klementynki nigdy na dłużej niż 3h, ale teraz ta pierś to jest bardziej kwestia bliskości niż najedzenia, a i Marcin potrafi uśpić, kiedy mnie nie ma, dlatego staram się nie panikować. W końcu ona wie, że mamy nie ma = cyca nie ma. Jak będzie trzeba, to zaśnie beze mnie, wiadomo. A ja będę próbowała wypisać się na własne żądanie jak najszybciej, najlepiej po 1-2 nocach.
    jedno praktyczne pytanie,
    jak odepniesz jedną,kiedy drugą cię unieruchamia?
    odpięc to jeszcze jeszcze ,ale jak ją odlożysz?

Wszyscy w domu :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż obok, będzie musiał pomagać ;) Ale raczej będę czekać do momentu aż zasną i je po prostu jakoś zssunę z siebie :P Wiesz no, nie próbowałam, jedynie na forach różnych o tandemach podczytywałam i tak sobie to wyobrażam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:41

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, Twoja starsza, to i więcej rozumie. U nas jednak to dopiero 14 miesięcy, nie ma jeszcze takiej dużej świadomości, poczucia czasu pełnego, może to ułatwi sprawę, nie wiem... Ja też chciałabym po 1 nocy wyjść, ale może nie być tak łatwo.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajace wiem, że łaczymy z body na krótki rękaw, zapakowałam z dwa zestawy, ale dla mnie to nie wygoda z tymi guziczkami i zatrzaskami i zastanawiam się jak z bodziakiem na długi rękaw. Na liście szpitalnej jest rożek i kocyk, skończy się pewnie, że dojadę z dwoma kocami i rożkiem :P
    Dotty84 wrote:
    My co prawda nie na cycu, ale Hanka ma okres mamoza level HARD... z nikim nie chce iść spać, na jedna noc jak mnie nie ma to ok, jakoś daje radę - ale jak bedą mnie trzymali dłużej to nie wiem

Mamoza level hard hahaha padłam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:51

Dotty84 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab38664d6c2.jpg
    Hormony dzialaja. 330 ciastek, a teraz robie gar sosu pomidorowego :D

Madziula87, polkosia, Werix, Isia86, Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Izieth, baranosia, Dagn_, Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś produkcja pierogów ruskich ;) łącznie 70 sztuk :))
    Ciasteczka też jeszcze mam w planach :)

Szczęśliwa Mamusia, Izieth, baranosia, Krakuska, Dobrawa lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na razie prezentuje się nasze skromne lóżeczko przytulone do dużego łóżka :) cholera, nie wiem czemu mi to zdjęcie obraca. ten krotki bok jest nie przykręcony i opuszczony, zeby było wygodnie w nocy sięgać po oseska w pierwszym okresie :) przymocowalam go do lozeczka prowizorycznie, zeby jednak zadna szpara nie powstała. choć to rozwiązanie i tak pewnie na max 3 miesiace, potem trzeba bedzie bok normalnie przykręcić. I położyłam koc pod materac, zeby była mała równia pochyla, tak jak nam radzili na SR.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19401eade0d2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 17:11

Werix, Dagn_, Izieth, Nita, Olcia..89, Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba jakiś dzień gotowania ;) właśnie wyszłam z kuchni i popełniłam sałatkę :)

Szukałam w aptece liści malin- nie znalazłam. Ale babka w aptece powiedziała żebym poszukała po znajomych którzy mają maliny i jeszcze ich nie obcięli bo ponoć jeszcze lepsze od kupnych liści są łodygi malin. Tak więc jutro idę przyciąć dla mamy maliny :D

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziś chyba jakiś dzień gotowania ;) właśnie wyszłam z kuchni i popełniłam sałatkę :)

Szukałam w aptece liści malin- nie znalazłam. Ale babka w aptece powiedziała żebym poszukała po znajomych którzy mają maliny i jeszcze ich nie obcięli bo ponoć jeszcze lepsze od kupnych liści są łodygi malin. Tak więc jutro idę przyciąć dla mamy maliny :D
    Ja też w aptece nie znalazłam.Ale udało mi się je kupić w sklepie z Eko żywnością :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupowałam w sklepie eko zielarskim
    O takie, za grosze
    https://www.google.pl/search?q=suszone+li%C5%9Bcie+maliny&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi1--yB3rLQAhUFWywKHfJuD34Q_AUIBygB&biw=360&bih=512#imgrc=Jm9STc76l0kskM%3A

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba spróbuje tych łodyg skoro mam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w aptekach ich nie ma. Szukaj w zielarskich albo z eko żywnością...Albo po prostu w necie :) u mnie są i liście o łodygi w tej herbatce. Z samych łodyg to nie wiem czy bedzie tyle esencji?

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo ja miałam tylko pajacyki dopakowałam body z krótkim rękawem.
    W weekend będę wypisywać plan porodu, wiem że już kiedyś temat się przesunął, ale ja nadal mam dylemat czy decydować się na znieczulenie.
    To od kiedy zaczynacie pić napar?

Krakuska fajny pomysł choć Twoją strona łóżka ciężko będzie wstawać. No, ale dziecko będzie mieć na wyciągnięcie ręki, a jednak osobno :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parzycie litr naparu od razu na cały dzień? Jeśli tak to ile łyżek dajecie?
    Kupiłam też kapsułki olej z wiesiołka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 18:21

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko chyba nie będzie marzło przez zbyt mało tkanki tłuszczowej

wracam z usg i pan doktor nazwał ją chomik, bo takie tłuste poliki ma.
    masakra- 36t5d a ona waży 3700!
    głowa-dwuciemieniowy 93,16, obwód 345
    brzuszek-346
    kość udowa 79,54
    łożysko III stopień
    nie dość, że tłuścioszek to jeszcze długaśna

ja nie wiem co ja zrobię jak ona nie zechce wyjść gdzieś za tydzień, potem przekroczy 4kg, ałaaa

zażartowałam, że może jednak w czwartek się nie spotkamy na wizycie bo nie dotrwam, to stwierdził, że na jego oko to raczej się jeszcze zobaczymy
    no i powiedział, że żadne seksy, mycie podłóg itd nic nie pomagają, jak dziecko jeszcze samo nie zdecyduje :)
    to mnie pocieszył

Werix, Krakuska, Madziula87, Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Parzycie litr naparu od razu na cały dzień? Jeśli tak to ile łyżek dajecie?
    Kupiłam też kapsułki olej z wiesiołka :D
    Tak ja parzę rano w dzbanku (można też na noc zaparzyć) i piję po kilku godzinach
    Na opakowaniu jest że łyżeczka na szklankę ja sypię 3 i zalewam ok 750ml wody, mam z tego 3 kubki na cały dzień (położna mówiła aby pić 3x dziennie)
    Kapsułki z olejem wiesiołka też już łykam :)

baranosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia o rany spora córa ci się szykuje :)
    Moja na usg w 36+3 miała 3kg bez kilkudziesięciu gram i to dawało 51centyl

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 3700?! Wow!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po tym usg jestem tak wystraszona wizją porodu, że już nawet daty listopadowe mi nie przeszkadzają. Niech wychodzi zanim zrobi się naprawdę ogromna bo paniki dostanę

Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, ten sos pomidorowy to do tych ciastek :-D? No takich dziwnych zachcianek nie miałam... :-P
    Jak się czujesz?

Basia, to faktycznie solidna sztuka :-)

Nita, niezmiernie się cieszę, że ta druga położna Ci podpasowała i odpowiedziała na Twoje pytania :-D

Krakuska, podobne macie to łóżeczko do naszego :-) też mamy tak przytulone, hehe.

Zawczasu miłego weekendu życzę wszystkim :-)

Nita lubi tę wiadomość

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ