Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Półleżąco, pod nami rogal, a dziewczynki po moich bokach, częściowo na poduszce i ramieniu. Wierzę, że jakoś damy radę
To tylko kilka minut do zaśnięcia. Tyśkę "odpinam" od cyca od razu, więc tylko kwestia zdjęcia z ramienia na materac i potem się i ja ułożę
Dotty, tak w sumie to nie zostawiałam Klementynki nigdy na dłużej niż 3h, ale teraz ta pierś to jest bardziej kwestia bliskości niż najedzenia, a i Marcin potrafi uśpić, kiedy mnie nie ma, dlatego staram się nie panikować. W końcu ona wie, że mamy nie ma = cyca nie ma. Jak będzie trzeba, to zaśnie beze mnie, wiadomo. A ja będę próbowała wypisać się na własne żądanie jak najszybciej, najlepiej po 1-2 nocach.
jak odepniesz jedną,kiedy drugą cię unieruchamia?
odpięc to jeszcze jeszcze ,ale jak ją odlożysz?Wszyscy w domu -
Mąż obok, będzie musiał pomagać
Ale raczej będę czekać do momentu aż zasną i je po prostu jakoś zssunę z siebie
Wiesz no, nie próbowałam, jedynie na forach różnych o tandemach podczytywałam i tak sobie to wyobrażam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:41
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty, Twoja starsza, to i więcej rozumie. U nas jednak to dopiero 14 miesięcy, nie ma jeszcze takiej dużej świadomości, poczucia czasu pełnego, może to ułatwi sprawę, nie wiem... Ja też chciałabym po 1 nocy wyjść, ale może nie być tak łatwo.
Dotty84 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Pajace wiem, że łaczymy z body na krótki rękaw, zapakowałam z dwa zestawy, ale dla mnie to nie wygoda z tymi guziczkami i zatrzaskami i zastanawiam się jak z bodziakiem na długi rękaw. Na liście szpitalnej jest rożek i kocyk, skończy się pewnie, że dojadę z dwoma kocami i rożkiem
Dotty84 wrote:My co prawda nie na cycu, ale Hanka ma okres mamoza level HARD... z nikim nie chce iść spać, na jedna noc jak mnie nie ma to ok, jakoś daje radę - ale jak bedą mnie trzymali dłużej to nie wiem
Mamoza level hard hahaha padłamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:51
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab38664d6c2.jpg
Hormony dzialaja. 330 ciastek, a teraz robie gar sosu pomidorowegoMadziula87, polkosia, Werix, Isia86, Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Izieth, baranosia, Dagn_, Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość
-
A tak na razie prezentuje się nasze skromne lóżeczko przytulone do dużego łóżka
cholera, nie wiem czemu mi to zdjęcie obraca. ten krotki bok jest nie przykręcony i opuszczony, zeby było wygodnie w nocy sięgać po oseska w pierwszym okresie
przymocowalam go do lozeczka prowizorycznie, zeby jednak zadna szpara nie powstała. choć to rozwiązanie i tak pewnie na max 3 miesiace, potem trzeba bedzie bok normalnie przykręcić. I położyłam koc pod materac, zeby była mała równia pochyla, tak jak nam radzili na SR.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19401eade0d2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 17:11
Werix, Dagn_, Izieth, Nita, Olcia..89, Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dziś chyba jakiś dzień gotowania
właśnie wyszłam z kuchni i popełniłam sałatkę
Szukałam w aptece liści malin- nie znalazłam. Ale babka w aptece powiedziała żebym poszukała po znajomych którzy mają maliny i jeszcze ich nie obcięli bo ponoć jeszcze lepsze od kupnych liści są łodygi malin. Tak więc jutro idę przyciąć dla mamy malinyIsia86 lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Dziś chyba jakiś dzień gotowania
właśnie wyszłam z kuchni i popełniłam sałatkę
Szukałam w aptece liści malin- nie znalazłam. Ale babka w aptece powiedziała żebym poszukała po znajomych którzy mają maliny i jeszcze ich nie obcięli bo ponoć jeszcze lepsze od kupnych liści są łodygi malin. Tak więc jutro idę przyciąć dla mamy maliny14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Dzięki dziewczyny, bo ja miałam tylko pajacyki dopakowałam body z krótkim rękawem.
W weekend będę wypisywać plan porodu, wiem że już kiedyś temat się przesunął, ale ja nadal mam dylemat czy decydować się na znieczulenie.
To od kiedy zaczynacie pić napar?
Krakuska fajny pomysł choć Twoją strona łóżka ciężko będzie wstawać. No, ale dziecko będzie mieć na wyciągnięcie ręki, a jednak osobno -
moje dziecko chyba nie będzie marzło przez zbyt mało tkanki tłuszczowej
wracam z usg i pan doktor nazwał ją chomik, bo takie tłuste poliki ma.
masakra- 36t5d a ona waży 3700!
głowa-dwuciemieniowy 93,16, obwód 345
brzuszek-346
kość udowa 79,54
łożysko III stopień
nie dość, że tłuścioszek to jeszcze długaśna
ja nie wiem co ja zrobię jak ona nie zechce wyjść gdzieś za tydzień, potem przekroczy 4kg, ałaaa
zażartowałam, że może jednak w czwartek się nie spotkamy na wizycie bo nie dotrwam, to stwierdził, że na jego oko to raczej się jeszcze zobaczymy
no i powiedział, że żadne seksy, mycie podłóg itd nic nie pomagają, jak dziecko jeszcze samo nie zdecyduje
to mnie pocieszyłWerix, Krakuska, Madziula87, Iva79, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Parzycie litr naparu od razu na cały dzień? Jeśli tak to ile łyżek dajecie?
Kupiłam też kapsułki olej z wiesiołka
Na opakowaniu jest że łyżeczka na szklankę ja sypię 3 i zalewam ok 750ml wody, mam z tego 3 kubki na cały dzień (położna mówiła aby pić 3x dziennie)
Kapsułki z olejem wiesiołka też już łykambaranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGuerretenshi, ten sos pomidorowy to do tych ciastek
? No takich dziwnych zachcianek nie miałam...
Jak się czujesz?
Basia, to faktycznie solidna sztuka
Nita, niezmiernie się cieszę, że ta druga położna Ci podpasowała i odpowiedziała na Twoje pytania
Krakuska, podobne macie to łóżeczko do naszegoteż mamy tak przytulone, hehe.
Zawczasu miłego weekendu życzę wszystkimNita lubi tę wiadomość