X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Nom, i ta cala reszta :D
    Ale jaka cała reszta? :D pieluszki, pampersy, chusteczki i krem? :D no wydają mi się to rzeczy niezbędne

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mnie kazano przynieść dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i coś do ubrania na wyjście a tu taką listę widzę ;p

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Jejku mnie kazano przynieść dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i coś do ubrania na wyjście a tu taką listę widzę ;p
    No u mnie szpital nic nie daje. Położna tylko kazała nie brać rzeczy do kąpieli w razie jakby dziecko miało być kąpane

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a jaki masz krem do twarzy i rozmiar czapki ?

Zjadłam kaszę mannę z bananem i idę sprzątać.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Baranosia a jaki masz krem do twarzy i rozmiar czapki ?

Zjadłam kaszę mannę z bananem i idę sprzątać.
    Krem kupiłam z babydream a na czapeczce nie ma rozmiaru pisze tylko dla noworodka :D

To tylko tak groźnie brzmi a wygląda mało
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c38764726b7.jpg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kremy na zimę bez wody na pierwszym miejscu w składzie. Ja zabieram naturalne masło shea :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja polecam kremy na zimę bez wody na pierwszym miejscu w składzie. Ja zabieram naturalne masło shea :)
    Cenna uwaga! Muszę sprawdzić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:

U mnie to samo. Rzeczy dla siebie, do porodu a dla maluszka tylko pampersy, chusteczki nawilżające i tyle.

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, niezla skarbnica wiedzy z Ciebie :D niewiedzialam ze zwykle herbaty nie nawadniaja, a ostatnio czarna pije w ogromnych ilosciach. Moze stad te migreny.
    Ja biore malemu do szpitala prawie wszystko. I tak jestesmy w dwie osobne torby spakowani w razie w zeby Damian nie musial panikowac rodzielajac nasze rzeczy. Wszystko moze sie zdarzyc.
    Ja mam krem na wyjscia z nivea. Szeroko polecany. Pewnie uzywalabym shea ale nienawidze go.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ale jaka cała reszta? :D pieluszki, pampersy, chusteczki i krem? :D no wydają mi się to rzeczy niezbędne
    U nas to na stanie w szpitalu,no dobra oprocz kremu,ale po co mi kiedy ja prosto spod szpitala do auta wsiadam

Wszyscy w domu :)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Nita,

Wiesz,mi ten zachodni dystans odpowiada,czlowiek sie nie nakreca,czeka jak trzeba,a nie z kazdym pierdem do ginekologa,nonstop usg i mamy sa tu bardziej wyluzowane,tu sie poprostu akceptuje ten stan rzeczy.
    Ja nawet nie mialam usg 4d,i w sumie to nie jest do niczego niezbedne,slyszalam nawet ze na normalnym 2d jest lepsza widocznosc dla technika/lekarza.

Dobrawa, bo 4d czy 3d to tylko bajer - do wszelkich pomiarów wykorzystuje się tylko 2d :)
    W Polsce też są tylko 3 USG przewidziane na ciążę - ale fakt faktem, że większość osób chodzi albo do więcej niż 1 lekarza, albo chodzi dodatkowo prywatnie (bo taka opcja jest dostępna i nie jest jakoś zawrotnie droga) - Stąd więcej badań itp.
    A co do prowadzenia ciązy przez lekarza vs położną - moim zdaniem w Polsce powinna to też prowadzić położna :) U mnie wygląda to tak, że raz w miesiącu mam wizytę - idę do położnej, ona mierzy ciśnienie, wpisuje wyniki badań, wypytuje co i jak - a potem idę do lekarza i on tylko patrzy co ona tam wpisała i ewentualnie daje skierowania na kolejne badania. Jak dla mnie z dupy wizyta :) Mogłoby stanąć na połóżnej.
    Aaa, no i czasem lekarz mi podwozie zbada - ale równie dobrze mogłaby to zrobić położna. A na USG to już i tak osobno trzeba się umawiać.

Dobrawa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam jeszcze gaziki i sól fizjologiczną do przecierania oczu czy zakroplenia do nosa, bo jak mnie nie przyjmą na Żelazną, to nie wiem czy w innym szpitalu będą. Tak to chyba ten sam zestaw :)

Który szpital rozważasz jako backup?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty
    A ty w polsce mieszkasz?
    Wiesz,ze tu sie w ogole nie zaglada w podwozie podczas ciazy?
    No chyba ze sa jakies niepokojace oznaki

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Dotty
    A ty w polsce mieszkasz?
    Wiesz,ze tu sie w ogole nie zaglada w podwozie podczas ciazy?
    No chyba ze sa jakies niepokojace oznaki

W Polsce :)

To dziwne mi się wydaje, bo w sumie kurcze dużo jest przypadków niewydolności szyjki i to akurat może się skończyć tragedią...Ja bym powiedziała, że to ważniejsze niż 3 USG :/

Dagn_ lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc teraz wyszla jakas nowa dyrektywa o badaniu dlugosci szyjki.ale tak smiesznie bo doktor ci mowi o tej nowosci i pyta czy chcesz,rownie dobrze mozesz sobie niezyczyc.ach i robi to przez usg dopochwowe
    Mnie raz sie zdazylo byc o to zapytana

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa w uk nawet usg nie sprawdzaja dlugosci szyjki. Nic nul.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu raz na dwie ciaze mi sie zdarzylo,ale to chyba w 20 tyg takze i tak bez sensu,bo w tym stadium przewznie jest ok

• chiara Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Fuksja czyli ubranek w szpitalu swoich mamy nie mieć? Na stronie pisze trochę więcej rzeczy przynieść.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, w pierwszej kolejności Karowa, a potem nie wiem :/ Będę jednak zapierać się rękami i nogami na Żelaznej ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Fuksja czyli ubranek w szpitalu swoich mamy nie mieć? Na stronie pisze trochę więcej rzeczy przynieść.

Położna powiedziała ,że nie trzeba ;)

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ