Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fuksja90 wrote:Jejku mnie kazano przynieść dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i coś do ubrania na wyjście a tu taką listę widzę ;p
polkosia lubi tę wiadomość
-
Fuksja90 wrote:Baranosia a jaki masz krem do twarzy i rozmiar czapki ?
Zjadłam kaszę mannę z bananem i idę sprzątać.
To tylko tak groźnie brzmi a wygląda mało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c38764726b7.jpg
-
Polkosiu, niezla skarbnica wiedzy z Ciebie
niewiedzialam ze zwykle herbaty nie nawadniaja, a ostatnio czarna pije w ogromnych ilosciach. Moze stad te migreny.
Ja biore malemu do szpitala prawie wszystko. I tak jestesmy w dwie osobne torby spakowani w razie w zeby Damian nie musial panikowac rodzielajac nasze rzeczy. Wszystko moze sie zdarzyc.
Ja mam krem na wyjscia z nivea. Szeroko polecany. Pewnie uzywalabym shea ale nienawidze go. -
Dobrawa wrote:Nita,
Wiesz,mi ten zachodni dystans odpowiada,czlowiek sie nie nakreca,czeka jak trzeba,a nie z kazdym pierdem do ginekologa,nonstop usg i mamy sa tu bardziej wyluzowane,tu sie poprostu akceptuje ten stan rzeczy.
Ja nawet nie mialam usg 4d,i w sumie to nie jest do niczego niezbedne,slyszalam nawet ze na normalnym 2d jest lepsza widocznosc dla technika/lekarza.
Dobrawa, bo 4d czy 3d to tylko bajer - do wszelkich pomiarów wykorzystuje się tylko 2d
W Polsce też są tylko 3 USG przewidziane na ciążę - ale fakt faktem, że większość osób chodzi albo do więcej niż 1 lekarza, albo chodzi dodatkowo prywatnie (bo taka opcja jest dostępna i nie jest jakoś zawrotnie droga) - Stąd więcej badań itp.
A co do prowadzenia ciązy przez lekarza vs położną - moim zdaniem w Polsce powinna to też prowadzić położnaU mnie wygląda to tak, że raz w miesiącu mam wizytę - idę do położnej, ona mierzy ciśnienie, wpisuje wyniki badań, wypytuje co i jak - a potem idę do lekarza i on tylko patrzy co ona tam wpisała i ewentualnie daje skierowania na kolejne badania. Jak dla mnie z dupy wizyta
Mogłoby stanąć na połóżnej.
Aaa, no i czasem lekarz mi podwozie zbada - ale równie dobrze mogłaby to zrobić położna. A na USG to już i tak osobno trzeba się umawiać.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Dobrawa wrote:Dotty
A ty w polsce mieszkasz?
Wiesz,ze tu sie w ogole nie zaglada w podwozie podczas ciazy?
No chyba ze sa jakies niepokojace oznaki
W Polsce
To dziwne mi się wydaje, bo w sumie kurcze dużo jest przypadków niewydolności szyjki i to akurat może się skończyć tragedią...Ja bym powiedziała, że to ważniejsze niż 3 USGDagn_ lubi tę wiadomość
-
Choc teraz wyszla jakas nowa dyrektywa o badaniu dlugosci szyjki.ale tak smiesznie bo doktor ci mowi o tej nowosci i pyta czy chcesz,rownie dobrze mozesz sobie niezyczyc.ach i robi to przez usg dopochwowe
Mnie raz sie zdazylo byc o to zapytanaWszyscy w domu