Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Nom, i ta cala reszta :D
    Ale jaka cała reszta? :D pieluszki, pampersy, chusteczki i krem? :D no wydają mi się to rzeczy niezbędne

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mnie kazano przynieść dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i coś do ubrania na wyjście a tu taką listę widzę ;p

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Jejku mnie kazano przynieść dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i coś do ubrania na wyjście a tu taką listę widzę ;p
    No u mnie szpital nic nie daje. Położna tylko kazała nie brać rzeczy do kąpieli w razie jakby dziecko miało być kąpane

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a jaki masz krem do twarzy i rozmiar czapki ?

Zjadłam kaszę mannę z bananem i idę sprzątać.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Baranosia a jaki masz krem do twarzy i rozmiar czapki ?

Zjadłam kaszę mannę z bananem i idę sprzątać.
    Krem kupiłam z babydream a na czapeczce nie ma rozmiaru pisze tylko dla noworodka :D

To tylko tak groźnie brzmi a wygląda mało
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c38764726b7.jpg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kremy na zimę bez wody na pierwszym miejscu w składzie. Ja zabieram naturalne masło shea :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja polecam kremy na zimę bez wody na pierwszym miejscu w składzie. Ja zabieram naturalne masło shea :)
    Cenna uwaga! Muszę sprawdzić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:

U mnie to samo. Rzeczy dla siebie, do porodu a dla maluszka tylko pampersy, chusteczki nawilżające i tyle.

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, niezla skarbnica wiedzy z Ciebie :D niewiedzialam ze zwykle herbaty nie nawadniaja, a ostatnio czarna pije w ogromnych ilosciach. Moze stad te migreny.
    Ja biore malemu do szpitala prawie wszystko. I tak jestesmy w dwie osobne torby spakowani w razie w zeby Damian nie musial panikowac rodzielajac nasze rzeczy. Wszystko moze sie zdarzyc.
    Ja mam krem na wyjscia z nivea. Szeroko polecany. Pewnie uzywalabym shea ale nienawidze go.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ale jaka cała reszta? :D pieluszki, pampersy, chusteczki i krem? :D no wydają mi się to rzeczy niezbędne
    U nas to na stanie w szpitalu,no dobra oprocz kremu,ale po co mi kiedy ja prosto spod szpitala do auta wsiadam

Wszyscy w domu :)
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Nita,

Wiesz,mi ten zachodni dystans odpowiada,czlowiek sie nie nakreca,czeka jak trzeba,a nie z kazdym pierdem do ginekologa,nonstop usg i mamy sa tu bardziej wyluzowane,tu sie poprostu akceptuje ten stan rzeczy.
    Ja nawet nie mialam usg 4d,i w sumie to nie jest do niczego niezbedne,slyszalam nawet ze na normalnym 2d jest lepsza widocznosc dla technika/lekarza.

Dobrawa, bo 4d czy 3d to tylko bajer - do wszelkich pomiarów wykorzystuje się tylko 2d :)
    W Polsce też są tylko 3 USG przewidziane na ciążę - ale fakt faktem, że większość osób chodzi albo do więcej niż 1 lekarza, albo chodzi dodatkowo prywatnie (bo taka opcja jest dostępna i nie jest jakoś zawrotnie droga) - Stąd więcej badań itp.
    A co do prowadzenia ciązy przez lekarza vs położną - moim zdaniem w Polsce powinna to też prowadzić położna :) U mnie wygląda to tak, że raz w miesiącu mam wizytę - idę do położnej, ona mierzy ciśnienie, wpisuje wyniki badań, wypytuje co i jak - a potem idę do lekarza i on tylko patrzy co ona tam wpisała i ewentualnie daje skierowania na kolejne badania. Jak dla mnie z dupy wizyta :) Mogłoby stanąć na połóżnej.
    Aaa, no i czasem lekarz mi podwozie zbada - ale równie dobrze mogłaby to zrobić położna. A na USG to już i tak osobno trzeba się umawiać.

Dobrawa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam jeszcze gaziki i sól fizjologiczną do przecierania oczu czy zakroplenia do nosa, bo jak mnie nie przyjmą na Żelazną, to nie wiem czy w innym szpitalu będą. Tak to chyba ten sam zestaw :)

Który szpital rozważasz jako backup?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty
    A ty w polsce mieszkasz?
    Wiesz,ze tu sie w ogole nie zaglada w podwozie podczas ciazy?
    No chyba ze sa jakies niepokojace oznaki

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Dotty
    A ty w polsce mieszkasz?
    Wiesz,ze tu sie w ogole nie zaglada w podwozie podczas ciazy?
    No chyba ze sa jakies niepokojace oznaki

W Polsce :)

To dziwne mi się wydaje, bo w sumie kurcze dużo jest przypadków niewydolności szyjki i to akurat może się skończyć tragedią...Ja bym powiedziała, że to ważniejsze niż 3 USG :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc teraz wyszla jakas nowa dyrektywa o badaniu dlugosci szyjki.ale tak smiesznie bo doktor ci mowi o tej nowosci i pyta czy chcesz,rownie dobrze mozesz sobie niezyczyc.ach i robi to przez usg dopochwowe
    Mnie raz sie zdazylo byc o to zapytana

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa w uk nawet usg nie sprawdzaja dlugosci szyjki. Nic nul.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu raz na dwie ciaze mi sie zdarzylo,ale to chyba w 20 tyg takze i tak bez sensu,bo w tym stadium przewznie jest ok

• chiara Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Fuksja czyli ubranek w szpitalu swoich mamy nie mieć? Na stronie pisze trochę więcej rzeczy przynieść.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, w pierwszej kolejności Karowa, a potem nie wiem :/ Będę jednak zapierać się rękami i nogami na Żelaznej ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Fuksja czyli ubranek w szpitalu swoich mamy nie mieć? Na stronie pisze trochę więcej rzeczy przynieść.

Położna powiedziała ,że nie trzeba ;)

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ