Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Po tych waszych listach do szpitala musiałam jeszcze raz sprawdzić, jak to u mnie wygląda. Ja nie zabieram żadnych ubrań dla małej, jedynie na wyjście będą potrzebne. Zabieram pieluszki, chusteczki, krem do pupy i tyle, nie jestem pewna, czy te rzeczy też zapewnia szpital.
Ja tam się cieszę, że moją ciążę prowadzi lekarz i na każdej wizycie mam USG z pomiarami i przepływami plus sprawdzanie szyjki na foteluZanim zaczęłam czuć ruchy widok ruszającego się maleństwa i bijącego serduszka dawało mi przynajmniej kilka dni spokoju, zanim zaczęłam się od nowa nakręcać, że coś może być nie tak
Iva79, Dotty84, Dagn_ lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dobrawa, my raczej do Polski nie wrócimy, chociaż tęsknię często. Ale wiadomo, co mój mąż by w Polsce robił? Nie zna polskiego, nie poradziłby sobie. On chce mieszkać tam gdzie mnie dobrze będzie, ale wolałby angielskojęzyczny kraj raczej. UK oboje nie lubimy i pewnie na stałe tu nie zostaniemy. Nie mam pojęcia jeszcze dokąd nas poniesie, ale musimy gdzieś się osiedlić na stałe ze względu na dziecko. Chcę, żeby miał stałe miejsce zamieszkania, które może nazwać domem.
Mi w UK sprawdzali szyjkę tylko raz, podczas usg połówkowego. Ale to robi tylko mój szpital, bo wiem, że gdzieś indziej nie badają w ogóle. Szyjka wtedy miała 3.55 cm długości i powiedziano mi, że to super i nie grozi mi poród przedwczesny. To wszystko.
USG miałam trzy razy. W 12 tygodniu prenatalne, połówkowe i teraz wczoraj takie ostateczne, sprawdzenie przepływów, pozycji dziecka itd. USG nie jest wykonywane przez lekarza, tylko radiologa. Ja zawsze miałam robione przez praktykanta a radiolog siedzi obok i patrzy. Ta praktykantka z wczoraj nawet nie umiała głowicy poprawnie trzymać, radiolog ją poprawiał co chwilę. W dodatku naciskała mi bardzo mocno na brzuch.
Ginekologa nie widziałam nigdy w tym kraju, ani podczas starań, ani podczas dyskusji w sprawie ivf, ani podczas ciąży. -
To dużo rzeczy mam w nadmiarze :p no nic ale zabiorę bo jak będzie szansa to chcę żeby Mała była w swoich ubraniach
Pozostało mi jeszcze do zapakowania wyparzone butelki, smoczek i torby spakowaneja mam dwie torby jedną dla siebie jedną dla Małej. Żeby mężowi łatwiej było znaleźć rzeczy mam listę co gdzie jest, a w samej torbie podpisane jednorazowki, w których są podzielone rzeczy.
Każda slużba zdrowia na swoje plusy i minusy. Ja cieszę się, że moja ciążę prowadzi lekarz jednak ja niestety nie z tych bezproblemowych.
Dziewczyny wiem, że to może głupie ale macie w pokojach dla dzieci na ścianach jakieś ozdoby? Ja mam tak puste ściany, pomysłów dużo a jak przychodzi mi wybór to nie wiem -
chiara wrote:Dziewczyny wiem, że to może głupie ale macie w pokojach dla dzieci na ścianach jakieś ozdoby? Ja mam tak puste ściany, pomysłów dużo a jak przychodzi mi wybór to nie wiem
Właśnie mam ten sam problemwczoraj szukałam nawet darmowych obrazków do druku, żeby do ramek włożyć, i jakoś te ściany ozdobić... jakoś brak mi weny
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
chiara wrote:Dziewczyny wiem, że to może głupie ale macie w pokojach dla dzieci na ścianach jakieś ozdoby? Ja mam tak puste ściany, pomysłów dużo a jak przychodzi mi wybór to nie wiem
Ja jeszcze nie mam tego problemu, bo nie mamy pokoiku dla dziecka, ale przy następnym jak juz bedziemy mieli to na pewno bym przykleiła takie świecące gwiazdki na ścianęi jakieś plakaty w klimatach astro. Jestem zafascynowana astronomią i w tym stylu urządziłabym pokoik
-
W Niemczech stanardowo sa tez 3USG , niektorzy ginekolodzy oferuja wiecej za oplata okolo 30€, mi sie udalo trafilam na polskiego ginekologa i on robi raz w miesiacu usg teraz nawet raz w tygodniu I ktg. Nie wiem czy to przez moj wiek powyzej 35 lat czy ciaze IVF , ale odpowiada mi to , nie pytam tylko chodze na wyznaczone wizyty.
-
Heh, dziewczyny, ta wyprawka Baranosi to nic. Naprawdę wszytko zależy od szpitala... W moim musze mieć dosłownie wszystko swoje. http://salve.pl/porody/porod-w-salve/jak-przygotowac-sie-do-porodu/
Nita, z tą szyjką to ja bym nie była taka pewna... Ja miałam usg w 32tc i tez miałam szyjkę 3,50cm. A raptem 3 tygodnie później plamienie, szyjka na 1cm i rozwarcie na palec. U Ciebie to było połówkowe... Nie jest to żaden wyznacznik. Przecież w trakcie ciąży wszystko się zmienia z dnia na dzień.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1428a2f107ce.png
Bori pozdrawia wszystkie ciocie! Może jutro pójdziemy do domu!
Trzymam za Was kciuki i śledzę listę na 1 str. Bo na nic innego czasu nie ma! ♡Dobrawa, Dotty84, Werix, guerretenshi, RedLady, Iva79, Izieth, MoBo, Martusiazabka, Madziula87, chiara, Krakuska, kwiatuszek12345, Magduullina, baranosia, Fuksja90, polkosia, Isia86, Olcia..89 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73feb16aa779.jpg
U nas brak miejsc dla dziewczynek, mimo szafy i komody... Dzieci są strasznie ekspansywne, trzy czwarte rzeczy jest w salonie albo u nas w sypialniguerretenshi, Iva79, jusci, MoBo lubią tę wiadomość
-
Super pomysly
na mojego ksiecia jak na razie czeka pfzewijak w naszej sypialni i kosz niemowlecy. Reszta gadzetow poupychana w pokojach, u starszych w pokoju lezak i chustawka w sypialni po lozkiem stelaz od fotelika, w korytarzy wozek
Jestesmy przed sama przeprowadzka zaraz po nowym roku jakies 400km dalej wiec odkladamy na meble ale tu juz raczej nic nie wcisniemy.