X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze brzuszki i dziecaczki
Odpowiedz

Nasze brzuszki i dziecaczki

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześliczna talia! Będziesz laską zaraz po porodzie :)
    Fipsik wrote:
    Witamy się w 3 trymestrze, zaczynamy 28 tydzień.
    Brzuch rośnie jak szalony :P Mąż krzyczy, że mam ubierać obcisłe rzeczy, bo pod swetrami go nie widać. 8 kilo na plusie :/ biust 101, brzuch w najszerszym miejscu 95. Najlepiej go widać, jak siedzę ;P
    21b9fmh.jpg
    2z3qe7a.jpg

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergo kwitnaca wygladasz :D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo jak zwykle piękna i kwitnąca :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za bardzo miłe słowa :) Czuję się kwitnąco, więc to na pewno ma wpływ na wygląd :)

FeliceGatto, HANA lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, super wyglądasz :) na każdym kolejnym zdjęciu bardziej kwitnąco :D

FeliceGatto, cóż za cudowna istotka przyssana do Twojej piersi :D :D :D piękna fota!
    A jak Twoje samopoczucie? 16 dni po pewnie już zapomniałaś o cięciu? Kochana, powiedz mi jeszcze jak długo nosi się dreny w ranie po cc?
    Przesyłam tysiąc uśmiechów dla Małgosi :*

FeliceGatto lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, ja już czuję się świetnie :) boli tylko trochę, ale to zupełnie nie przeszkadza. W ranie po cc nie ma ani drenow ani sączków. Jest tylko na dzień dobry opatrunek na kilka godzin a potem nic :) Jak chcesz, podaj mi maila, wyślę Ci fotki, jak to wygląda. Mam taką 3 dni po cc, 8 dni po cc i z dzisiaj :) na forum nie chcę wrzucać, bo to żadna atrakcja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:58

mala_mi lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie że atrakcja! Ja jestem ciekawa!
    FeliceGatto wrote:
    Mala Mi, ja już czuję się świetnie :) boli tylko trochę, ale to zupełnie nie przeszkadza. W ranie po cc nie ma ani drenow ani sączków. Jest tylko na dzień dobry opatrunek na kilka godzin a potem nic :) Jak chcesz, podaj mi maila, wyślę Ci fotki, jak to wygląda. Mam taką 3 dni po cc, 8 dni po cc i z dzisiaj :) na forum nie chcę wrzucać, bo to żadna atrakcja ;)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo pięknie wyglądasz a brzucho idzie w górę i coraz okrąglejszy :) 22 czy 23 tygodnie.? hehe bo tu tak a w suwaczku tak :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek 23. Te suwaczki są głupie :)
    xpatiiix3 wrote:
    Bergo pięknie wyglądasz a brzucho idzie w górę i coraz okrąglejszy :) 22 czy 23 tygodnie.? hehe bo tu tak a w suwaczku tak :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, to wcale nie wygląda strasznie :) Jak każda rana po operacji, jak np. rana po wycięciu wyrostka. Tylko dłuższe cięcie było. Widać, że szybko się goi. Ładnie skórę złapali, zarośnie się na gładko, bez żadnych zgrubień. Wiesz, że potem jak się zagoi możesz smarować bliznę maścią Cepan, żeby jak naszybciej się tej blizny pozbyć? Pytanie jak się czujesz, jak bardzo to boli, czy utrudnia normalne funkcjonowanie? Masz porównanie z porodem naturalnym? Jeśli tak, to co ma więcej plusów?
    Na pierwszym zdjęciu masz siatkowe majtki- czy to są właśnie takie poporodowe? Zielona jestem w tym temacie, więc moze głupio pytam.. ;)

mala_mi lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicce dobrze ze napisalas to sie przyda tym co beda miały cc. Nic co ludzkie nie powinno byc nam obce. Zdjecie Malgosi przy piersi cudenko ;)

Bergo ale masz pileczke :) Kwitnie mamusia ;)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odpowiadając na pytania: sama blizna nie boli. Może przy goleniu troszkę, jak obolała po jakimś obtarciu skóra. Bardziej boli w środku, chyba macica, na wysokości kilku cm nad cięciem, ale to tylko przy dotyku (naciśnięciu). Sama ranka nie powoduje żadnego dyskomfortu i jest naprawdę ok. Funkcjonuję zupełnie normalnie :)
    Porównując porody cc i sn... hm... ja przy obu miałam pecha. SN trwał 13 godzin, bez znieczulenia, z końską dawką oksytocyny, z ręcznym, takim na chama rozwieraniem szyjki. Aczkolwiek same parte nic nie bolały i mały pojawił się na świecie w 10 minut. W międzyczasie pękłam, potem mnie lyzeczkowali i szyli bez znieczulenia. Za to przy cc zaczęli ciąć na żywca, więc darłam się z bólu, aż wyjęli małą i anastezjolog wstrzyknal mi coś w wenflon i wtedy dopiero odjechałam, żeby odzyskać przytomność na pooperacyjnej. Generalnie gdybym przy sn miała znieczulenie a przy cc nie cieli by na żywca, to oba porody spoko, choć wolałabym jednak sam poród sn. Ale do siebie doszłam dużo, dużo szybciej po cc :)
    Te majciochy z pierwszej fotki to siatkowe poporodowe, wielorazowe. Jak takie bardzo wysokie bokserki. Fajne, wygodne, przewiewne i pierze się je w ręku w 3 minuty. Polecam na pierwsze kilka dni. Normalne majtki założyłam dopiero w 6 dobie, ale to dlatego, że wszystkie mam bardzo niskie i kończą się dwa cm nad blizną,co po samym cc raczej by bolało.

Bergo, mala_mi, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki jestem duzy u taty ;-)4597233c82c6adefmed.jpg

turkawka, kada24, Mona :), FeliceGatto, Bergo, santoocha, Miriam, xpatiiix3, paaolka, Cynamonek30, HANA, mala_mi, e_v_e, kaaasiaczek_, Natalina, Domi IRL, MOI, sylwia1985, Malenq, lkc, karm3lka, Gosia19, doti77, zozol, Lavendula, amela, mesy, Eve lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliak ale ma zajebiste papcie Franuś :)

NataliaK, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    nataliak ale ma zajebiste papcie Franuś :)
    A jak :D od malego ziomeczek ;))

• Bergo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice dzięki! Nie umiem sobie wyobrazić cięcia bez znieczulenia! Jesteś najdzielniejsza na świecie! Ja się nie boję operacji, cięć itd. Mogę sobie patrzeć spokojnie na takie rzeczy, przy zabiegu który miałam robiony w miejscowym znieczuleniu kazałam się odsłonić bo ja muszę widzieć jak mnie tną przecież! Dentystka włącza mi kamerkę i oglądam wszystko na ekranie zawieszonym na wprost fotela itd. Zastrzyki umiem robić no i generalnie nie boję się takich rzeczy. Nawet jak wiem, że to będzie bolało to podchodzę na luzie, bardzej na zasadzie ciekawostki, którą przeżyję. Ale cesarka bez znieczulenia jest dla mnie niewyobrażalna! Kobieto! Szacun! Co się stało, że tak cię musieli ciąć?

FeliceGatto, HANA lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice ładnie Cię zszyli, ale i widac,że dbasz o bliznę, ja miałam operację piersi i od razu dbałam o ranę, potem bliznę i jakby ktoś nie wiedział, to blizny nie widać, nawet lekarz był na konsultacji zdziwiony, że tak ładnie się zrosło. No i nisko robią CC to dobrze, blizna schowa się w bieliźnie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o bliznę dbałam solidnie od razu. Najbardziej ze strachu, że będzie się babrała ;) od pierwszej doby myłam szarym mydłem i pryskałam octeniseptem a potem wietrzyłam i tak kilka razy dziennie. Do tej pory myję ją tym mydłem i na noc plus rano używam octeniseptu :D
    A cięli mnie na żywca, bo miałam krwotok, już drugi tego samego dnia i nie było czasu. Wstrzyknęli znieczulenie w kręgosłup i od razu rzucili na płasko ze skalpelem w ręku. Nogi ledwo zaczęły mrowić, a powinno się odczekać, aż człowiek straci czucie :/ Do tego anastezjolog dupa, wlał mi tego za mało już na starcie, dlatego po wyjęciu małej rzucił się ze strzykawą na ratunek. Wcześniej nie mógł, bo mógł jej tym zaszkodzić.
    Bergo, Ty to dopiero jesteś hardcorem, hahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:47

mala_mi, Domi IRL, MOI lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto, Twoje rady są na wagę złota. Konkretne i rzeczowe, a nawet opatrzone wizualizacją ;) Dzięki! Blizna prezentuje się świetnie, lekarz wykonał majstersztyk, bo ładnie i równo połączył brzegi rany. Widziałam u koleżanki, że nie zawsze tak to wygląda - ona miała z jednej strony jakby podwiniętą skórę i wciąż (półtora roku po cc) ma tam brzydkie zgrubienie. Ale Ty z pewnością wiele zawdzięczasz sobie, bo od początku sumiennie dbałaś o miejsce cięcia. Zamierzam brać z Ciebie przykład :)
    Reszta opisu: szybkie znieczulanie, cięcie na żywca i cała nerwówka przyprawia o dreszcze, ale najważniejsze, że obie jesteście całe, zdrowe i - jak widać na załączonych obrazkach - piękne :D

Bea_tina, niezły przystojniacha z Łukaszka :) Jeszcze niedawno opiekowałaś się wątkiem aktualnych ciężarówek, a tu proszę: Twój synek wkrótce kończy 2 miesiące. Mi zostało 6 tygodni do cc - niby mało, ale zaczyna się dłużyć ;)

Bergo, FeliceGatto, HANA, Bea_tina lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:06

Viviana, Domi IRL, Cynamonek30, sylwia1985, FeliceGatto, lkc, Camille87, Galanea, xpatiiix3, Bergo, paaolka, mala_mi, Gosia19, turkawka, Natalina, mesy, doti77, mała_mi, genoweffa, zozol, Miriam, sara_nar, karolcia:)))), kark lubią tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ