X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję! A gdzie jedziecie daleko? Nasze w aucie max wytrzyma 2h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:53

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola chyba przez ten czas sie odzwyczaila od jazdy autem . Marudna siedziec nie chciala . Wczesniej bardzo lubila . Bylismy poza Dublinem w lesie pochodzic . Nicola wszystko podnosila liscie patyki itp .

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Super Ewela, że macie już autko- jednak bez samochodu to na dłuższa metę ciężko.
    A moja Młoda, też wszystko na spacerach podnosi, kamyki, patyki, kasztany i lupinki, liście, zgniłe liście, a dziś pobiła sama siebie- chciała podnieść golebią kupę i jak zobaczyła, że jest papciowata, to sobie ją między paluszkami przeciskala i krzyczała z zachwytu :)
    Asik a jak Wasze fluki? I jak Twój brzuszek? Wiesz już kto tam mieszka? A w ogóle widać już brzuszka? Dużo już Ci na wadze przybyło? Mnie to drugą ciąża trochę przeraża, że znów jak orka będę wyglądać ;P
    Co chodzi o nocnik, to my mamy już gdzieś od 3 miesięcy i Gosia robi siku ale tylko wieczorem przed kąpielą- czasami jej się nie chce, to nie zrobi, ale z reguły chociaż troszkę, ale zrobi. Z tym, że nas pediatra ochrzanila, powiedziała, że minimum do półtora roku trzeba czekać, bo dopiero wtedy dziecko w ogóle czuje, że mu się chce do kibelka ;)
    A w ogóle to Goska znalazła nowy schowek na różne rzeczy, np na łyżeczki od cherbaty- chowa je w kibelku- podnosi deskę i bach, a jak pytam co zrobiła to patrzy zdziwionymi oczkami i mowi "ooooo".
    Laseczki, czy bylyscie już na bilansie rocznika? Bo my to czekamy, aż nasza dr z urlopu wróci i jakoś na początku listopada się wybieramy i od razu na szczepienie.

Kurcze, jak tak rzadko tu zaglądam to tyle tematów jest, że o połowie zapominam ;)

Buziaki :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:14

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bilansie jeszcze nie bylismy . Czekamy na telefon bo co bilans do nas dzwonia .
    No to prawda ze dziecko niewie ze chce mu sie siku czy kupke . Ale uczy sie dziecko do czego on służy i sie przyzwyczaja . Ja co nikoli pampera zmieniam posadze ja na chwile chociaz zabawie i prawie za kazdym razem zrobi siusiu tu ja zabawie tu jej pospiewam potancze i posiedzi. :)
    Dzis nicola ciezki dzien ale tak jak ja bez hjmoru , zle sie cos czuje , boli mnie brzuch . Chyba juz fiksuje . Jak odkaszlnelam to zwymiotowalam . Mam nadzieje ze nie trafil bo go wykastruje haha zartuje co ma byc to bedzie . :)

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :-)
    Brzuszek juz trochę jest właśnie , szybko bardzo. Może na następnej wizycie będzie juz wiadomo kto tam zamieszkał :-) waga stoi w miejscu, inaczej niż w pierwszej ciąży ale myślę, że tyle co ostatnio nie przytyje bo mała mi nie da :-) ciągle ganiam za nia przecież. Na leżakowanie nie ma już czasy :-(

A co do bilansu to mi w przychodni nic nie mówiła o tym. Mamy teraz szczepienie to zapytam a i tak przecież lekarz przed ja bada. Ja w sumie myślałam, że bilans dopiero 2 latkom się robi bo mam tak nawet w książeczce jej.
    Tyle było śliny, katar 7 dni a ząbków chyba nie ma :-(
    Ewelina my też dziś ciężki dzień, wogole to moja ma niezłe juz humorki!
    A no i wie już do czego służy nocnik ale nie siusia, stoi w łazience i to na razie wystarczy.
    Buźki

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to prawda ze na leniuchowanie nie ma czasu . Jolaska juz mala zadba o twoja forme :)
    W srode jedziemy wyrobic nicoli paszport pozniej sporo zalatwiania umowic nicole na wizyte o pesel ale przed tym umiejscowic jej akt urodzenia bo ma irlandzki . Pozniej po papiery i cce jej zlozyc o irlandzki paszport bo z nim bedzie miala latwiej jak bedzie chciala tu zostac . Ale najpierw musze miec polski paszport w reku bo w maju chcemy leciec do pl. A z irlandzkim duzo zalatwiania i ganiania po policji podbijanie papierow wysylanie zebrac trzeba papiery udokumentowac ze jestesmy tu 4 lata przed urodzeniem nicoli .

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialismy z rodzicami piotrka dzis przez skeypa . Moze polecimy do pl na swieta . Bo paszport bedzie miala nicola po 2 tyg

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dziadki się ucieszą , że wnusie zobaczą. A Wy kiedy ostatnio byliście w Polsce?
    Niesamowite , że już zaraz choinka a przecież nie dawno były święta , nasze dzieciaczki 3 miesiące miały.
    Miłego dnia mamy :-)

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w polsce nie bylam od 3 lat ale od ponad roku nie mam po co tam latac bo rodzine i przyjaciol mam tu .
    Piotrek jest tu 9 lat i nie latal wogole bo jego rodzice przylatuja co jakis czas . Ostatnio byli na chrzcie nikoli w styczniu teraz w polowie listopada przylatuje jego siostra z synem . Wczoraj rozmawialismy przez skeypa . Schudla strasznie po smierci meza :( . Nicola klucila sie z babcia i tak smiesznie prawila raczkami :) wolala baba daj .
    No tak beda 2 swieta z naszymi szkrabawi ale teraz bedzie trzeba uwazac zeby choinki nie zwalily na siebie . Leci ten czas az za szybko .

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Dzien dzis u nas srasznie spiacy pada caly czas .
    Nicoli wyszedl zab a dokladnie 4 gorna lewa dolna tej juz patrze kiedy wyjdzie . Mamy 11 zebow czekamy na 12tego :)
    Nicola poszla na druga drzemke bo nie mozliwa ide i ja sie poloze bo siedze i oczy mi sie zamykaja . Nie lubie takiej pogody ah
    Milego popoludnia :)

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ewela to dawno w Polsce nie byłaś. Jak przyjedziesz to sporo zmian zobaczysz na pewno , zależy z jakiego miasta jesteś jeszcze. Dużo ząbków ma Nicola, my 8 ale myślę, że już nie długo :-) zazdroszczę z tymi drzemkami i ze tak sama zasypia, ja muszę albo na spacer albo gdzieś autem jechać i tak dwa razy dziennie nie raz.
    Amelka co nowego u Was , Mungo zdała relację teraz Ty :-)
    Dobrej nocy mamy!!

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolasko musisz ja koniecznie oduczyc bo tak bedzie caly czas . Sprobuj na rekach ja usypiac . Ja tak robilam usiadlam na lozku i nigami bujalam . Pozniej jak widzialam ze jak zje to zasypia to dawalam jej mleko i do lozeczka . Teraz tak robie ze dam jej mleko albo sama na lozku wypije i pokreci sie i zasnie .
    A na noc jak mala usypiasz ?

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na noc super bo w łóżeczku usypia sama. A na rączkach w dzień nie chce. , wyrywa mi się, ona wogole ciężko usypia, nieraz jest taka śpiąca a ciężko jej zasnąć, taki typ. No łatwo to nie mam

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51240202dff7.jpg

Hej .
    Wczoraj bylismy o paszport . Jedyne ktore zdjecie wyszlo to to u gory :) chwila byla jedynie jak posiedziala :) pozniej juz sie rozgladala i koniec . :)
    Paszport do odbioru za 2 tyg :)
    U nas dzis slonecznie ale zimno . Idziemy zaraz idziemy na spacerek przed drzemka :)
    Milego dnia

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj, ale lalka :) moja by podejrzewam nawet na chwilę nie usiadła spokojnie, albo by jakieś miny robiła chińskie ;) a Nikola taka dorosła, poważna :)
    My na wtorek na bilans i szczepienie się umowilysmy.
    Goska ma nową milosc- pierw rzucała się na pomidory, a teraz na jabłka. Kradnie z kuchni, zostawia misia w zastaw. A potem muszę zbierać skórki, bo chodzi i wszędzie nimi pluje, bo zjada sam środek, z ogryzkiem włącznie- przepraszam, pestki też wypływa :) a dziś upieklam kasztany, to też się wydzierala "mniam daj"- wszystkożerne stworzenie ;)
    Właśnie Ewela, a ją przegapilam. Czy nie pusalas? Z jakiej części Polski jesteś?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo ja jestem z Płocka a Piotrek Wrocław :)
    Smiesznie to wyglada pewnie jak daje ci misia zabiera jablko i ucieka :)

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicoli nowym zainteresowaniem kest suszarka od prania . Sciaga wszystkid ubrania i jcieka zaklada na glowe .
    Ostatnio ze smietnika wyjelam 3 zabawki , butelke i buta . Coz moze juz jej sie nie podobaja ?
    U nas ostatnio wieczny problem ze smokiem wszedzie trzeba go szukac bo jak znajdzie ze gdzies lezy to zaraz krzyczy daj to !

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, jabłka stoją na podłodze w takiej wielkiej torbie i Goska je kradnie, bo zawsze odczeka, żeby nikogo w pobliżu nie było. Potem zachodze, patrzę leży misio, a Goska ucieka przed psem, żeby jej jabłka nie zabrał, a przede mną to się zachowuje jakby chciała powiedzieć "no co Ty matka tak patrzysz, przecież sama też mi dajesz jabłka". Cwaniara straszna się robi :)
    Znam ból z ciuchami- jak nie z szuflady wyciągnie. To mi z szafy, obojętne i sobie zakłada na glowe, tak jak Nicola. Mało tego, Goska sobie smycz zakłada i chodzi po domu i brzeczy jak jeniec w lochach ;) albo torbę taka dużą prezentowa nosi na glowie- zrozum-rozum ;)
    Co chodzi natomiast o kosz na śmieci to Młoda sama pieluchy brudne wyrzuca, ale jak przy okazji ją coś zaciekawi, to... Ostatnio wyjela z kosza dupke od cytryny i smoktala sobie w najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:43

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, zapomniałam- do kolekcji ząbkowej dochosxly u nas kolejne. Takim sposobem:
    Dolne jedynki
    Górne jedynki
    Górne dwójki
    Górne czwórki
    Dolna lewą czwórka
    Dolna prawa dwójka
    Już są :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela puk, puk :) co u Was?
    A ktoś wie co się dzieje z ememesowelove??

1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ