X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję! A gdzie jedziecie daleko? Nasze w aucie max wytrzyma 2h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:53

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola chyba przez ten czas sie odzwyczaila od jazdy autem . Marudna siedziec nie chciala . Wczesniej bardzo lubila . Bylismy poza Dublinem w lesie pochodzic . Nicola wszystko podnosila liscie patyki itp .

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Super Ewela, że macie już autko- jednak bez samochodu to na dłuższa metę ciężko.
    A moja Młoda, też wszystko na spacerach podnosi, kamyki, patyki, kasztany i lupinki, liście, zgniłe liście, a dziś pobiła sama siebie- chciała podnieść golebią kupę i jak zobaczyła, że jest papciowata, to sobie ją między paluszkami przeciskala i krzyczała z zachwytu :)
    Asik a jak Wasze fluki? I jak Twój brzuszek? Wiesz już kto tam mieszka? A w ogóle widać już brzuszka? Dużo już Ci na wadze przybyło? Mnie to drugą ciąża trochę przeraża, że znów jak orka będę wyglądać ;P
    Co chodzi o nocnik, to my mamy już gdzieś od 3 miesięcy i Gosia robi siku ale tylko wieczorem przed kąpielą- czasami jej się nie chce, to nie zrobi, ale z reguły chociaż troszkę, ale zrobi. Z tym, że nas pediatra ochrzanila, powiedziała, że minimum do półtora roku trzeba czekać, bo dopiero wtedy dziecko w ogóle czuje, że mu się chce do kibelka ;)
    A w ogóle to Goska znalazła nowy schowek na różne rzeczy, np na łyżeczki od cherbaty- chowa je w kibelku- podnosi deskę i bach, a jak pytam co zrobiła to patrzy zdziwionymi oczkami i mowi "ooooo".
    Laseczki, czy bylyscie już na bilansie rocznika? Bo my to czekamy, aż nasza dr z urlopu wróci i jakoś na początku listopada się wybieramy i od razu na szczepienie.

Kurcze, jak tak rzadko tu zaglądam to tyle tematów jest, że o połowie zapominam ;)

Buziaki :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:14

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na bilansie jeszcze nie bylismy . Czekamy na telefon bo co bilans do nas dzwonia .
    No to prawda ze dziecko niewie ze chce mu sie siku czy kupke . Ale uczy sie dziecko do czego on służy i sie przyzwyczaja . Ja co nikoli pampera zmieniam posadze ja na chwile chociaz zabawie i prawie za kazdym razem zrobi siusiu tu ja zabawie tu jej pospiewam potancze i posiedzi. :)
    Dzis nicola ciezki dzien ale tak jak ja bez hjmoru , zle sie cos czuje , boli mnie brzuch . Chyba juz fiksuje . Jak odkaszlnelam to zwymiotowalam . Mam nadzieje ze nie trafil bo go wykastruje haha zartuje co ma byc to bedzie . :)

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :-)
    Brzuszek juz trochę jest właśnie , szybko bardzo. Może na następnej wizycie będzie juz wiadomo kto tam zamieszkał :-) waga stoi w miejscu, inaczej niż w pierwszej ciąży ale myślę, że tyle co ostatnio nie przytyje bo mała mi nie da :-) ciągle ganiam za nia przecież. Na leżakowanie nie ma już czasy :-(

A co do bilansu to mi w przychodni nic nie mówiła o tym. Mamy teraz szczepienie to zapytam a i tak przecież lekarz przed ja bada. Ja w sumie myślałam, że bilans dopiero 2 latkom się robi bo mam tak nawet w książeczce jej.
    Tyle było śliny, katar 7 dni a ząbków chyba nie ma :-(
    Ewelina my też dziś ciężki dzień, wogole to moja ma niezłe juz humorki!
    A no i wie już do czego służy nocnik ale nie siusia, stoi w łazience i to na razie wystarczy.
    Buźki

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to prawda ze na leniuchowanie nie ma czasu . Jolaska juz mala zadba o twoja forme :)
    W srode jedziemy wyrobic nicoli paszport pozniej sporo zalatwiania umowic nicole na wizyte o pesel ale przed tym umiejscowic jej akt urodzenia bo ma irlandzki . Pozniej po papiery i cce jej zlozyc o irlandzki paszport bo z nim bedzie miala latwiej jak bedzie chciala tu zostac . Ale najpierw musze miec polski paszport w reku bo w maju chcemy leciec do pl. A z irlandzkim duzo zalatwiania i ganiania po policji podbijanie papierow wysylanie zebrac trzeba papiery udokumentowac ze jestesmy tu 4 lata przed urodzeniem nicoli .

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialismy z rodzicami piotrka dzis przez skeypa . Moze polecimy do pl na swieta . Bo paszport bedzie miala nicola po 2 tyg

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dziadki się ucieszą , że wnusie zobaczą. A Wy kiedy ostatnio byliście w Polsce?
    Niesamowite , że już zaraz choinka a przecież nie dawno były święta , nasze dzieciaczki 3 miesiące miały.
    Miłego dnia mamy :-)

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w polsce nie bylam od 3 lat ale od ponad roku nie mam po co tam latac bo rodzine i przyjaciol mam tu .
    Piotrek jest tu 9 lat i nie latal wogole bo jego rodzice przylatuja co jakis czas . Ostatnio byli na chrzcie nikoli w styczniu teraz w polowie listopada przylatuje jego siostra z synem . Wczoraj rozmawialismy przez skeypa . Schudla strasznie po smierci meza :( . Nicola klucila sie z babcia i tak smiesznie prawila raczkami :) wolala baba daj .
    No tak beda 2 swieta z naszymi szkrabawi ale teraz bedzie trzeba uwazac zeby choinki nie zwalily na siebie . Leci ten czas az za szybko .

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Dzien dzis u nas srasznie spiacy pada caly czas .
    Nicoli wyszedl zab a dokladnie 4 gorna lewa dolna tej juz patrze kiedy wyjdzie . Mamy 11 zebow czekamy na 12tego :)
    Nicola poszla na druga drzemke bo nie mozliwa ide i ja sie poloze bo siedze i oczy mi sie zamykaja . Nie lubie takiej pogody ah
    Milego popoludnia :)

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ewela to dawno w Polsce nie byłaś. Jak przyjedziesz to sporo zmian zobaczysz na pewno , zależy z jakiego miasta jesteś jeszcze. Dużo ząbków ma Nicola, my 8 ale myślę, że już nie długo :-) zazdroszczę z tymi drzemkami i ze tak sama zasypia, ja muszę albo na spacer albo gdzieś autem jechać i tak dwa razy dziennie nie raz.
    Amelka co nowego u Was , Mungo zdała relację teraz Ty :-)
    Dobrej nocy mamy!!

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolasko musisz ja koniecznie oduczyc bo tak bedzie caly czas . Sprobuj na rekach ja usypiac . Ja tak robilam usiadlam na lozku i nigami bujalam . Pozniej jak widzialam ze jak zje to zasypia to dawalam jej mleko i do lozeczka . Teraz tak robie ze dam jej mleko albo sama na lozku wypije i pokreci sie i zasnie .
    A na noc jak mala usypiasz ?

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na noc super bo w łóżeczku usypia sama. A na rączkach w dzień nie chce. , wyrywa mi się, ona wogole ciężko usypia, nieraz jest taka śpiąca a ciężko jej zasnąć, taki typ. No łatwo to nie mam

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51240202dff7.jpg

Hej .
    Wczoraj bylismy o paszport . Jedyne ktore zdjecie wyszlo to to u gory :) chwila byla jedynie jak posiedziala :) pozniej juz sie rozgladala i koniec . :)
    Paszport do odbioru za 2 tyg :)
    U nas dzis slonecznie ale zimno . Idziemy zaraz idziemy na spacerek przed drzemka :)
    Milego dnia

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj, ale lalka :) moja by podejrzewam nawet na chwilę nie usiadła spokojnie, albo by jakieś miny robiła chińskie ;) a Nikola taka dorosła, poważna :)
    My na wtorek na bilans i szczepienie się umowilysmy.
    Goska ma nową milosc- pierw rzucała się na pomidory, a teraz na jabłka. Kradnie z kuchni, zostawia misia w zastaw. A potem muszę zbierać skórki, bo chodzi i wszędzie nimi pluje, bo zjada sam środek, z ogryzkiem włącznie- przepraszam, pestki też wypływa :) a dziś upieklam kasztany, to też się wydzierala "mniam daj"- wszystkożerne stworzenie ;)
    Właśnie Ewela, a ją przegapilam. Czy nie pusalas? Z jakiej części Polski jesteś?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo ja jestem z Płocka a Piotrek Wrocław :)
    Smiesznie to wyglada pewnie jak daje ci misia zabiera jablko i ucieka :)

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicoli nowym zainteresowaniem kest suszarka od prania . Sciaga wszystkid ubrania i jcieka zaklada na glowe .
    Ostatnio ze smietnika wyjelam 3 zabawki , butelke i buta . Coz moze juz jej sie nie podobaja ?
    U nas ostatnio wieczny problem ze smokiem wszedzie trzeba go szukac bo jak znajdzie ze gdzies lezy to zaraz krzyczy daj to !

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, jabłka stoją na podłodze w takiej wielkiej torbie i Goska je kradnie, bo zawsze odczeka, żeby nikogo w pobliżu nie było. Potem zachodze, patrzę leży misio, a Goska ucieka przed psem, żeby jej jabłka nie zabrał, a przede mną to się zachowuje jakby chciała powiedzieć "no co Ty matka tak patrzysz, przecież sama też mi dajesz jabłka". Cwaniara straszna się robi :)
    Znam ból z ciuchami- jak nie z szuflady wyciągnie. To mi z szafy, obojętne i sobie zakłada na glowe, tak jak Nicola. Mało tego, Goska sobie smycz zakłada i chodzi po domu i brzeczy jak jeniec w lochach ;) albo torbę taka dużą prezentowa nosi na glowie- zrozum-rozum ;)
    Co chodzi natomiast o kosz na śmieci to Młoda sama pieluchy brudne wyrzuca, ale jak przy okazji ją coś zaciekawi, to... Ostatnio wyjela z kosza dupke od cytryny i smoktala sobie w najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:43

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, zapomniałam- do kolekcji ząbkowej dochosxly u nas kolejne. Takim sposobem:
    Dolne jedynki
    Górne jedynki
    Górne dwójki
    Górne czwórki
    Dolna lewą czwórka
    Dolna prawa dwójka
    Już są :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela puk, puk :) co u Was?
    A ktoś wie co się dzieje z ememesowelove??

1usadf9hyf2qs1an.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ