X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gościu niestety jeszcze nie znam sie na kosmetykach dla bebe, ale słyszałam, ze Oilatum z apteki jest dobre do kąpieli i smarowania.

A czy macie jakieś balsamy dla nas mamuś ujędrniające, abyśmy sie miały rozstępów- do polecenia?

W przyszłym tygodniu zamierzam kupić:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• amela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Gościu niestety jeszcze nie znam sie na kosmetykach dla bebe, ale słyszałam, ze Oilatum z apteki jest dobre do kąpieli i smarowania.

A czy macie jakieś balsamy dla nas mamuś ujędrniające, abyśmy sie miały rozstępów- do polecenia?

Super niespodzianka, tyle tulipanów :)
    Ja aktualnie używam oliwki johnsona różowej i kremu zapobiegający rozstępom Gerbera, jestem z niego bardzo zadowolona, ładnie pachnie i widocznie nawilża skórę, wcześniej używałam pharmacerisa foliacti ale jakoś nie czułam że skóra po nim jest nawilżona.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Ja używam olejku babydream fur mama, kupiłam go w rossmanie za jedynie 12 zł :) narazie ciałko jędrne, nawilżone no i elastyczne :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny masz ten brzuszek:)) ja mam nadwagę, zastanawiam sie czy u mnie będzie Wogóle widać i kiedy.....i boje sie utycia...a najbardziej nie wierze w chudnięcie po.....

Chociaż dziewczyny mówią, ze jak sie lata za dzieckiem a wcześniej karmi to kg wyciąga:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po ciąży mam zamiar szybko zabrać się za siebie - długie spacery z wózkiem i psami po lesie :D oj trzeba będzie , trzeba :)

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ja wiem kochana....tylko nie planowalismy nikomu jeszcze mowic a jak wezme l4 do pracy to wszyscy beda wiedziec....

Moze po prostu weź L 4 na grypę:) rodziny na pewno nie bedzie robił problemu z wystawieniem:)
    Mnie tez rozłożyło.... Katar, głowa boli... Wstrętne sie czuje. Na szczescie od poczatku jestem na L 4 .
    Dobrze, ze pogoda sie zepsuła nie żal w domu leżeć ;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia mam problem z chłopcem....moze Gabrys, Piotruś dziewczynka Hania albo Julka

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie słonecznie :P
    ja używam krem Mustela jest to podwójnie działający krem przeciw rozstępom ma 150ml niestety nie należy do tanich ;/

https://www.google.co.uk/search?q=mustela+na+rozst%C4%99py&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=uVAkU5WDPYqH0AXy8IDYAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ewelina:P Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuski :)

U nas dzis sloneczko swieci ale wietrznie jest .

Fidelissa Super niespodzianka .

Co do imion to ja jeszcze niewiem musimy cos latwego wybrac zeby tu nie mieli problemu z tymawianiem i zeby nie trzeba bylo wszedzie literowac .

Dzis mnie naszlo na grochowa i wlasnie jest juz gotowa .
    Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 15:38

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ale fajny masz ten brzuszek:)) ja mam nadwagę, zastanawiam sie czy u mnie będzie Wogóle widać i kiedy.....i boje sie utycia...a najbardziej nie wierze w chudnięcie po.....

Chociaż dziewczyny mówią, ze jak sie lata za dzieckiem a wcześniej karmi to kg wyciąga:))

Moje znajome jak zaszły w ciąże, i jak dość mocno przytyły to odrazu po porodzie ćwiczyły raz dziennie po 15min z Ewą Chodakowską.
    Nigdy jej ćwiczeń nie próbowałam, ale teraz jak patrze na figury moich koleżanek, no to już gołym okiem widać że warto było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa bardzo trudne masz warunki w pracy? Ja bym jednak powiedziała. I nie bój się że może cię wyrzucić. Nie można złożyć wypowiedzenia kobiecie w ciąży, a jeśli już do tego doszło można wszystko cofnąć. Napisz jaką miałaś umowę - na jaki okres zawarta, od kiedy?

Ewelina ale mnie naszła ochota na grochową :D

ewelina:P, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Mi powiedziała moja przyjaciółka - mama bliźniąt i córeczki, że nie ma sensu kupować drogich balsamów! Trzeba tylko nawilżać grubo i konsekwentnie:)

Ja tez boje sie przytycia...
    Pozdrawiam wszystkie mamy:)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png

Wysłany: 15 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Fidelissa bardzo trudne masz warunki w pracy? Ja bym jednak powiedziała. I nie bój się że może cię wyrzucić. Nie można złożyć wypowiedzenia kobiecie w ciąży, a jeśli już do tego doszło można wszystko cofnąć. Napisz jaką miałaś umowę - na jaki okres zawarta, od kiedy?

Ewelina ale mnie naszła ochota na grochową :D
    Juz nie pamietam kiedy jadlam :D

Gosia19 lubi tę wiadomość

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina:P wrote:
    Juz nie pamietam kiedy jadlam :D

Ja taką domową grochowkę jadłam 6 lat temu :D

• Evik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobiłyście ochoty na grochówkę no szok i co ja teraz zrobię?:d nie chce mi sie teraz gotować:)Ja tez się boje przytycia tym bardziej ze teraz mam nadmiar ciała no ale trudno czego się nie robi:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 15 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja taką domową grochowkę jadłam 6 lat temu :D
    Oj ja nawet nie pamietam

w57v9n73cf2tb9mu.png

Wysłany: 15 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ale mi narobiłyście ochoty na grochówkę no szok i co ja teraz zrobię?:d nie chce mi sie teraz gotować:)Ja tez się boje przytycia tym bardziej ze teraz mam nadmiar ciała no ale trudno czego się nie robi:)
    Ja caly gar nagotowalam wsiadajcie w samolot starczy dla każdej :D

Gosia19, Fidelissa lubią tę wiadomość

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina:P wrote:
    Ja caly gar nagotowalam wsiadajcie w samolot starczy dla każdej :D

Po tym ostatnim samolocie który za przeproszeniem "przepadł w powietrzu" wolę nie ryzykować :) chyba wolałabym rower, chociaż do twojej miejscowości napewno zajechałabym w datę planowanego porodu więc musiałabyś oprócz grochówki przygotować domową porodówkę :D

PS a może któraś ma fb? Lepiej sie takto poznamy :)

ewelina:P, amela lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Po tym ostatnim samolocie który za przeproszeniem "przepadł w powietrzu" wolę nie ryzykować :) chyba wolałabym rower, chociaż do twojej miejscowości napewno zajechałabym w datę planowanego porodu więc musiałabyś oprócz grochówki przygotować domową porodówkę :D

PS a może któraś ma fb? Lepiej sie takto poznamy :)
    Wlasnie mowil we wiadomosciach az strach latac ale nie bede miala wyjscia bo jechac 30h to chyba bym sie wykonczyla a jeszcze z dzieckiem to juz calkiem .
    Ja mam fb :P
    A moze ktora ma ochote pokazemy sie na fotach tu :D ??

Gosia19, amela lubią tę wiadomość

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam FB - jak Cię nie ma na FB to nie żyjesz wg sławnego powiedzenia ;)

opędzlowałam poza jedzeniem w restauracji właśnie część opakowania lodów - banany w karmelu :D <mniam mniam>

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ