X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gościu niestety jeszcze nie znam sie na kosmetykach dla bebe, ale słyszałam, ze Oilatum z apteki jest dobre do kąpieli i smarowania.

A czy macie jakieś balsamy dla nas mamuś ujędrniające, abyśmy sie miały rozstępów- do polecenia?

W przyszłym tygodniu zamierzam kupić:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• amela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Gościu niestety jeszcze nie znam sie na kosmetykach dla bebe, ale słyszałam, ze Oilatum z apteki jest dobre do kąpieli i smarowania.

A czy macie jakieś balsamy dla nas mamuś ujędrniające, abyśmy sie miały rozstępów- do polecenia?

Super niespodzianka, tyle tulipanów :)
    Ja aktualnie używam oliwki johnsona różowej i kremu zapobiegający rozstępom Gerbera, jestem z niego bardzo zadowolona, ładnie pachnie i widocznie nawilża skórę, wcześniej używałam pharmacerisa foliacti ale jakoś nie czułam że skóra po nim jest nawilżona.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Ja używam olejku babydream fur mama, kupiłam go w rossmanie za jedynie 12 zł :) narazie ciałko jędrne, nawilżone no i elastyczne :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny masz ten brzuszek:)) ja mam nadwagę, zastanawiam sie czy u mnie będzie Wogóle widać i kiedy.....i boje sie utycia...a najbardziej nie wierze w chudnięcie po.....

Chociaż dziewczyny mówią, ze jak sie lata za dzieckiem a wcześniej karmi to kg wyciąga:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po ciąży mam zamiar szybko zabrać się za siebie - długie spacery z wózkiem i psami po lesie :D oj trzeba będzie , trzeba :)

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ja wiem kochana....tylko nie planowalismy nikomu jeszcze mowic a jak wezme l4 do pracy to wszyscy beda wiedziec....

Moze po prostu weź L 4 na grypę:) rodziny na pewno nie bedzie robił problemu z wystawieniem:)
    Mnie tez rozłożyło.... Katar, głowa boli... Wstrętne sie czuje. Na szczescie od poczatku jestem na L 4 .
    Dobrze, ze pogoda sie zepsuła nie żal w domu leżeć ;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia mam problem z chłopcem....moze Gabrys, Piotruś dziewczynka Hania albo Julka

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u mnie słonecznie :P
    ja używam krem Mustela jest to podwójnie działający krem przeciw rozstępom ma 150ml niestety nie należy do tanich ;/

https://www.google.co.uk/search?q=mustela+na+rozst%C4%99py&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=uVAkU5WDPYqH0AXy8IDYAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ewelina:P Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuski :)

U nas dzis sloneczko swieci ale wietrznie jest .

Fidelissa Super niespodzianka .

Co do imion to ja jeszcze niewiem musimy cos latwego wybrac zeby tu nie mieli problemu z tymawianiem i zeby nie trzeba bylo wszedzie literowac .

Dzis mnie naszlo na grochowa i wlasnie jest juz gotowa .
    Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 15:38

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ale fajny masz ten brzuszek:)) ja mam nadwagę, zastanawiam sie czy u mnie będzie Wogóle widać i kiedy.....i boje sie utycia...a najbardziej nie wierze w chudnięcie po.....

Chociaż dziewczyny mówią, ze jak sie lata za dzieckiem a wcześniej karmi to kg wyciąga:))

Moje znajome jak zaszły w ciąże, i jak dość mocno przytyły to odrazu po porodzie ćwiczyły raz dziennie po 15min z Ewą Chodakowską.
    Nigdy jej ćwiczeń nie próbowałam, ale teraz jak patrze na figury moich koleżanek, no to już gołym okiem widać że warto było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa bardzo trudne masz warunki w pracy? Ja bym jednak powiedziała. I nie bój się że może cię wyrzucić. Nie można złożyć wypowiedzenia kobiecie w ciąży, a jeśli już do tego doszło można wszystko cofnąć. Napisz jaką miałaś umowę - na jaki okres zawarta, od kiedy?

Ewelina ale mnie naszła ochota na grochową :D

ewelina:P, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Mi powiedziała moja przyjaciółka - mama bliźniąt i córeczki, że nie ma sensu kupować drogich balsamów! Trzeba tylko nawilżać grubo i konsekwentnie:)

Ja tez boje sie przytycia...
    Pozdrawiam wszystkie mamy:)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png

Wysłany: 15 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Fidelissa bardzo trudne masz warunki w pracy? Ja bym jednak powiedziała. I nie bój się że może cię wyrzucić. Nie można złożyć wypowiedzenia kobiecie w ciąży, a jeśli już do tego doszło można wszystko cofnąć. Napisz jaką miałaś umowę - na jaki okres zawarta, od kiedy?

Ewelina ale mnie naszła ochota na grochową :D
    Juz nie pamietam kiedy jadlam :D

Gosia19 lubi tę wiadomość

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina:P wrote:
    Juz nie pamietam kiedy jadlam :D

Ja taką domową grochowkę jadłam 6 lat temu :D

• Evik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi narobiłyście ochoty na grochówkę no szok i co ja teraz zrobię?:d nie chce mi sie teraz gotować:)Ja tez się boje przytycia tym bardziej ze teraz mam nadmiar ciała no ale trudno czego się nie robi:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 15 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja taką domową grochowkę jadłam 6 lat temu :D
    Oj ja nawet nie pamietam

w57v9n73cf2tb9mu.png

Wysłany: 15 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ale mi narobiłyście ochoty na grochówkę no szok i co ja teraz zrobię?:d nie chce mi sie teraz gotować:)Ja tez się boje przytycia tym bardziej ze teraz mam nadmiar ciała no ale trudno czego się nie robi:)
    Ja caly gar nagotowalam wsiadajcie w samolot starczy dla każdej :D

Gosia19, Fidelissa lubią tę wiadomość

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina:P wrote:
    Ja caly gar nagotowalam wsiadajcie w samolot starczy dla każdej :D

Po tym ostatnim samolocie który za przeproszeniem "przepadł w powietrzu" wolę nie ryzykować :) chyba wolałabym rower, chociaż do twojej miejscowości napewno zajechałabym w datę planowanego porodu więc musiałabyś oprócz grochówki przygotować domową porodówkę :D

PS a może któraś ma fb? Lepiej sie takto poznamy :)

ewelina:P, amela lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Po tym ostatnim samolocie który za przeproszeniem "przepadł w powietrzu" wolę nie ryzykować :) chyba wolałabym rower, chociaż do twojej miejscowości napewno zajechałabym w datę planowanego porodu więc musiałabyś oprócz grochówki przygotować domową porodówkę :D

PS a może któraś ma fb? Lepiej sie takto poznamy :)
    Wlasnie mowil we wiadomosciach az strach latac ale nie bede miala wyjscia bo jechac 30h to chyba bym sie wykonczyla a jeszcze z dzieckiem to juz calkiem .
    Ja mam fb :P
    A moze ktora ma ochote pokazemy sie na fotach tu :D ??

Gosia19, amela lubią tę wiadomość

w57v9n73cf2tb9mu.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam FB - jak Cię nie ma na FB to nie żyjesz wg sławnego powiedzenia ;)

opędzlowałam poza jedzeniem w restauracji właśnie część opakowania lodów - banany w karmelu :D <mniam mniam>

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ