Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinko super, że już lepiej się czujesz
Ewelinko bóle jak na @ i twardnienie brzucha to mogą być skurcze przepowiadające, które nie są groźne o ile nie towrzyszy im ból!
Ja mam fb, chętnie się bede z Wami tam kntaktowaćEwelina.Irl lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Hej dziewczyny. Mam pytanie:
Jakie miałyście uczucie w szyjce przed porodem?
Już parę razy miałam uczucie jakby mi się szyjka otwierała i zamykała i jakby mały mi tam nogę wkładał ;/
Nie wiem czy mam się wybierać do szpitala.
Do tego mam skurcze chwilowe, brzuch mi robi się bardzo twardy i nie mogę się ruszyć przy tym, trwa to chwilę i puszcza.
Mam też bóle z tyłu krzyżowe i po lewej stronie jakby jajnik bolał.
Nie wiem co o tym myśleć czy to normalne?
Jestem w 25tyg ciąży. Dziś zauważyliśmy, że brzuch jest niżej i zrobił się wypukły. -
amela wrote:Hej Kochane, dziękuje za pamięć
Na wizycie wszystko dobrzeMalutka waży 3260, wszystkie przepływy bardzo dobre, serduszko też i pozostałe narządy też, potwierdzone długie nogi! łożysko III stopnia, szyjka bardzo skrócona, mięka, ale jeszcze zamknięta, więć na tą chwile nie rodzę, ale gin powiedział ze teraz moze poród zacząć się w każdej chwili i to że jest teraz zamknięta o niczym nie świadczy, mam się nigdzie już nie wybierać. Jak do 3 sierpnia nie urodzę mam się zgłosić do szpitala na ktg, czekają tydzień potem wywołują poród czyli u mnie 10 sierpień. Malutka wczorj na usg robiła takie słodkie minki i w końcu pokazał buźkę, na początku oczywiście zakryła się rączkmi ale lekarz dał jej szanse i po chwili pokazał buzie
No Nelka
Co do tych skorczy to sa one takie napina sie brzuch ciezko chodzic do tego chwila I puszcza no I ten bol jak na @ ale innych boli brak .
Driada moze idz do lekarza bo takie bole I skorcze troche za wczesnie .
-
Hej dziewczynki kochane!
Amelka ciesze się, ze wszystko oki i śliczna Nelusia ma się dobrzejest świetna!!!!!
juz nie mogę doczekać się jak wstawisz jej zdjęcie na żywo!!!
Ewelcia ja nie mam konta na fb- zacofana jestemmoze założe ale nie wiem czy jak mała się urodzi to będzie na początku na to czas. Dobrze, że juz Ci lepiej i odpuszcza choroba!!
napinanie i ból @ też się u mnie pojawił
Driada- z tego co pamiętam to ja miałam twardnienie brzuszka w 24 tyg. i napinanie, też się martwiłam ale lekarz mnie mój uspokoił i zbadał. ja bym pojechała na IP nawet! po co masz sie denerwować? tam Cie zbadają i powiedzą czy to groźne w twoim przypadku. Daj znać!
Ja dziś cały dzień byłam na IP, bo miaałam ciagniecie w górnej części brzucha i podejrzewali nawet wyrostek! byłam przerazona. przebadali mnie pod kazdym kątem i stwierdzono infekacje w pęcherzu i zapisali antybiotyk. Boję sie go brać, mówią ze bezpieczny ale to antybiotyk jednak. Mój lekarz akurat jest na urlopie i nie wiem co robić.
BuziakolkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 22:05
Ewelina.Irl, amela lubią tę wiadomość
-
Joaśka wrote:Hej dziewczynki kochane!
Amelka ciesze się, ze wszystko oki i śliczna Nelusia ma się dobrzejest świetna!!!!!
juz nie mogę doczekać się jak wstawisz jej zdjęcie na żywo!!!
Ewelcia ja nie mam konta na fb- zacofana jestemmoze założe ale nie wiem czy jak mała się urodzi to będzie na początku na to czas. Dobrze, że juz Ci lepiej i odpuszcza choroba!!
napinanie i ból @ też się u mnie pojawił
Driada- z tego co pamiętam to ja miałam twardnienie brzuszka w 24 tyg. i napinanie, też się martwiłam ale lekarz mnie mój uspokoił i zbadał. ja bym pojechała na IP nawet! po co masz sie denerwować? tam Cie zbadają i powiedzą czy to groźne w twoim przypadku. Daj znać!
Ja dziś cały dzień byłam na IP, bo miaałam ciagniecie w górnej części brzucha i podejrzewali nawet wyrostek! byłam przerazona. przebadali mnie pod kazdym kątem i stwierdzono infekacje w pęcherzu i zapisali antybiotyk. Boję sie go brać, mówią ze bezpieczny ale to antybiotyk jednak. Mój lekarz akurat jest na urlopie i nie wiem co robić.
Buziakolkizerkne pewnie od czasu do czasu . Ale juz nie tak jak mi sie nudzi czy tylko w wolnym czasie siedze na fb
Ale pomyslalam sobie ze moze tam bedziemy mialy kontakt bo pewnie pozniej usune tu konto .
Joaśka lubi tę wiadomość
-
JOaśka kochana skoro lekarze mówią że bezpieczny to zapewne tak jest, spokojnie bierz i nie martw się na pewno maluszkowi nie zaszkodzi to ! Ja ani razu w ciąży nie miałam infekcji moczowej i dlatego polecam pić bardzo dużo wody, zajadać suszoną zurawinę i pić wodę z cytryną na pewno uchroni was to od jakichkolwiek infekcji !!
Driada nie wiem ale raczej ciężko stwierdzić czy szyjka Ci się otwiera i zamyka bo to może tylko lekarz zbadać a możesz czuć kłucia w pochwie i możesz mieć takie wrażenie że "wkłada nóżke" spokojnie to na pewno nie to ! Bóle w krzyżu są normalne ja też tak miałam, a twardnienie brzucha tak jak już pisałam, jak nie towarzyszy im ból to są to skurcze przepowiadające, gdzie macica powoli przygotowuje się do porodu, ja akurat ich nie miałam i teraz je rzadko mam, ale dziewczyny ode mnie z sierpniówek mają i to już od dawna. Także spokojnie na pewno nic się nie dzieje, zaczną się jakiekolwiek bóle to jak najbardziej jedz na IP !Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
Hej hej
u mnie dziś nieco chłodniej i pochmurno, dobrze troche odetchnę od tych upałów, ale podobno w weekend ma być mega skwar ;-/
Ewelinko czasami to mnie nie dociera ze to już, ze w każdej chwili moge urodzić, przecież to się wydawało tak długo, ze jeszcze tyle czasu, ze dopiero połowa, a teraz to może być w każdej chwili, ta myśl czasami przeraza ale z dtugiej strony już się nie moge doczekać
Jak sie dzis czujecie ??
miłego dniaEwelina.Irl lubi tę wiadomość
Hej . Normalnie sie spieklam za bardzo . Jedziemy niebawem po parasol jak bysmy jechali gdzies nad wode unikam juz slonca . Dziekuje za takie cierpienie . Piecze jak diabli . Najbardziej nogi I plecy . U nas tez dzis pochmurno ale widze ze sie przedziera slonce gdzies tam przez niewielkie dziury ale to chwilowe na szczescie .
Cos dzis malo czuje ruchy niewiem czemu . Musze ziesc cos slodkiego I sie polozyc
Milego dnia
Ps I slabe kopniaki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:54
amela, Joaśka lubią tę wiadomość
-
Ewelinko nie martw się na pewno dzidzia ma taki dzień, ja też często miałam takie dni, ze się mało ruszała. A wieczorem lub następnego dnia to już znowu wariowała
ODezwij się później ak tam dzidzia !
buziakiEwelina.Irl lubi tę wiadomość
amela wrote:Ewelinko nie martw się na pewno dzidzia ma taki dzień, ja też często miałam takie dni, ze się mało ruszała. A wieczorem lub następnego dnia to już znowu wariowała
ODezwij się później ak tam dzidzia !
buziaki