X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko super, że już lepiej się czujesz :) Ewelinko bóle jak na @ i twardnienie brzucha to mogą być skurcze przepowiadające, które nie są groźne o ile nie towrzyszy im ból!

Ja mam fb, chętnie się bede z Wami tam kntaktować :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie:
    Jakie miałyście uczucie w szyjce przed porodem?
    Już parę razy miałam uczucie jakby mi się szyjka otwierała i zamykała i jakby mały mi tam nogę wkładał ;/
    Nie wiem czy mam się wybierać do szpitala.
    Do tego mam skurcze chwilowe, brzuch mi robi się bardzo twardy i nie mogę się ruszyć przy tym, trwa to chwilę i puszcza.
    Mam też bóle z tyłu krzyżowe i po lewej stronie jakby jajnik bolał.
    Nie wiem co o tym myśleć czy to normalne?
    Jestem w 25tyg ciąży. Dziś zauważyliśmy, że brzuch jest niżej i zrobił się wypukły.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Hej Kochane, dziękuje za pamięć <3

Na wizycie wszystko dobrze :) Malutka waży 3260, wszystkie przepływy bardzo dobre, serduszko też i pozostałe narządy też, potwierdzone długie nogi! łożysko III stopnia, szyjka bardzo skrócona, mięka, ale jeszcze zamknięta, więć na tą chwile nie rodzę, ale gin powiedział ze teraz moze poród zacząć się w każdej chwili i to że jest teraz zamknięta o niczym nie świadczy, mam się nigdzie już nie wybierać. Jak do 3 sierpnia nie urodzę mam się zgłosić do szpitala na ktg, czekają tydzień potem wywołują poród czyli u mnie 10 sierpień. Malutka wczorj na usg robiła takie słodkie minki i w końcu pokazał buźkę, na początku oczywiście zakryła się rączkmi ale lekarz dał jej szanse i po chwili pokazał buzie

No Nelka :)

2ivcv9d.jpg

2gub7gy.jpg

:)
    Super kochana ciesze sie ze wszystko dobrze . I ze mala sie pokazala :)
    Co do tych skorczy to sa one takie napina sie brzuch ciezko chodzic do tego chwila I puszcza no I ten bol jak na @ ale innych boli brak .

Driada moze idz do lekarza bo takie bole I skorcze troche za wczesnie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki kochane!
    Amelka ciesze się, ze wszystko oki i śliczna Nelusia ma się dobrze :) jest świetna!!!!! ;):) juz nie mogę doczekać się jak wstawisz jej zdjęcie na żywo!!!:)

Ewelcia ja nie mam konta na fb- zacofana jestem :) moze założe ale nie wiem czy jak mała się urodzi to będzie na początku na to czas. Dobrze, że juz Ci lepiej i odpuszcza choroba!!:):):) napinanie i ból @ też się u mnie pojawił:(

Driada- z tego co pamiętam to ja miałam twardnienie brzuszka w 24 tyg. i napinanie, też się martwiłam ale lekarz mnie mój uspokoił i zbadał. ja bym pojechała na IP nawet! po co masz sie denerwować? tam Cie zbadają i powiedzą czy to groźne w twoim przypadku. Daj znać!
    Ja dziś cały dzień byłam na IP, bo miaałam ciagniecie w górnej części brzucha i podejrzewali nawet wyrostek! byłam przerazona. przebadali mnie pod kazdym kątem i stwierdzono infekacje w pęcherzu i zapisali antybiotyk. Boję sie go brać, mówią ze bezpieczny ale to antybiotyk jednak. Mój lekarz akurat jest na urlopie i nie wiem co robić.
    Buziakolki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 22:05

Ewelina.Irl, amela lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka wrote:
    Hej dziewczynki kochane!
    Amelka ciesze się, ze wszystko oki i śliczna Nelusia ma się dobrze :) jest świetna!!!!! ;):) juz nie mogę doczekać się jak wstawisz jej zdjęcie na żywo!!!:)

Ewelcia ja nie mam konta na fb- zacofana jestem :) moze założe ale nie wiem czy jak mała się urodzi to będzie na początku na to czas. Dobrze, że juz Ci lepiej i odpuszcza choroba!!:):):) napinanie i ból @ też się u mnie pojawił:(

Driada- z tego co pamiętam to ja miałam twardnienie brzuszka w 24 tyg. i napinanie, też się martwiłam ale lekarz mnie mój uspokoił i zbadał. ja bym pojechała na IP nawet! po co masz sie denerwować? tam Cie zbadają i powiedzą czy to groźne w twoim przypadku. Daj znać!
    Ja dziś cały dzień byłam na IP, bo miaałam ciagniecie w górnej części brzucha i podejrzewali nawet wyrostek! byłam przerazona. przebadali mnie pod kazdym kątem i stwierdzono infekacje w pęcherzu i zapisali antybiotyk. Boję sie go brać, mówią ze bezpieczny ale to antybiotyk jednak. Mój lekarz akurat jest na urlopie i nie wiem co robić.
    Buziakolki
    Oj kochana wtedy to I ja nie bede siedziala tak na fb jak juz bedzie baby w moich ramionach :D zerkne pewnie od czasu do czasu . Ale juz nie tak jak mi sie nudzi czy tylko w wolnym czasie siedze na fb :) Ale pomyslalam sobie ze moze tam bedziemy mialy kontakt bo pewnie pozniej usune tu konto .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze pomyslę o tym koncie na fb:)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka wrote:
    kurcze pomyslę o tym koncie na fb:)
    Tu odwiedze jak bede starala sie o kolejne :D Ale to jeszcze hehee

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Tu odwiedze jak bede starala sie o kolejne :D Ale to jeszcze hehee
    No ja tez hihihihihihi :):)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka wrote:
    No ja tez hihihihihihi :):)
    Normalnie wykonczona dzis jestem .
    A Ty kochana co dzis porabialas ?

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JOaśka kochana skoro lekarze mówią że bezpieczny to zapewne tak jest, spokojnie bierz i nie martw się na pewno maluszkowi nie zaszkodzi to ! Ja ani razu w ciąży nie miałam infekcji moczowej i dlatego polecam pić bardzo dużo wody, zajadać suszoną zurawinę i pić wodę z cytryną na pewno uchroni was to od jakichkolwiek infekcji !!

Driada nie wiem ale raczej ciężko stwierdzić czy szyjka Ci się otwiera i zamyka bo to może tylko lekarz zbadać a możesz czuć kłucia w pochwie i możesz mieć takie wrażenie że "wkłada nóżke" spokojnie to na pewno nie to ! Bóle w krzyżu są normalne ja też tak miałam, a twardnienie brzucha tak jak już pisałam, jak nie towarzyszy im ból to są to skurcze przepowiadające, gdzie macica powoli przygotowuje się do porodu, ja akurat ich nie miałam i teraz je rzadko mam, ale dziewczyny ode mnie z sierpniówek mają i to już od dawna. Także spokojnie na pewno nic się nie dzieje, zaczną się jakiekolwiek bóle to jak najbardziej jedz na IP !

Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab387e263603.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d193ca3fa67.jpg

amela, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia wyslalam zaproszenie na ovu .
    Matko a ty juz niecale 2 tyg do porodu :D

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak kochana ja już się zaczynam pomału stresować ale i ogromnie już na to czekam :)
    Super wyglądasz Kochana :) śliczny brzusio :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    oj tak kochana ja już się zaczynam pomału stresować ale i ogromnie już na to czekam :)
    Super wyglądasz Kochana :) śliczny brzusio :)
    Jeszcze troszke I bedziesz po :)

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

u mnie dziś nieco chłodniej i pochmurno, dobrze troche odetchnę od tych upałów, ale podobno w weekend ma być mega skwar ;-/

Ewelinko czasami to mnie nie dociera ze to już, ze w każdej chwili moge urodzić, przecież to się wydawało tak długo, ze jeszcze tyle czasu, ze dopiero połowa, a teraz to może być w każdej chwili, ta myśl czasami przeraza ale z dtugiej strony już się nie moge doczekać :)

Jak sie dzis czujecie ??
    miłego dnia 570018w02xr7isn0.gif

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kóraś z dziewczyn ma jeszcze fb i chce dołączyć ?? :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Normalnie sie spieklam za bardzo . Jedziemy niebawem po parasol jak bysmy jechali gdzies nad wode unikam juz slonca . Dziekuje za takie cierpienie . Piecze jak diabli . Najbardziej nogi I plecy . U nas tez dzis pochmurno ale widze ze sie przedziera slonce gdzies tam przez niewielkie dziury ale to chwilowe na szczescie .
    Cos dzis malo czuje ruchy niewiem czemu . Musze ziesc cos slodkiego I sie polozyc
    Milego dnia :)
    Ps I slabe kopniaki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:54

amela, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko nie martw się na pewno dzidzia ma taki dzień, ja też często miałam takie dni, ze się mało ruszała. A wieczorem lub następnego dnia to już znowu wariowała :)

ODezwij się później ak tam dzidzia !

buziaki <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ewelinko nie martw się na pewno dzidzia ma taki dzień, ja też często miałam takie dni, ze się mało ruszała. A wieczorem lub następnego dnia to już znowu wariowała :)

ODezwij się później ak tam dzidzia !

buziaki <3
    No mam nadzieje ze to taki dzien . Albo moze przez to ze sie tak spieklam no juz niewiem sama . Musi byc dobrze :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jest wszystko dobrze, spokojnie maluchy też dużo spią ! Nie martw się <3 ważne że czujesz słabe kopniaczki !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ