X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :)
    Nicol mierzy 52c cm

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodki kawał szczęścia :D

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Dziś zrobiłam test BETA HCG ( 3 dni przed spodziewaną miesiączką ) . Wynik wyniósł 2,0 . Czy może to oznaczać wczesną ciążę? 2 lata temu kiedy robiłam bete wynik wyniósł 0,1 i nie było ciąży. Zastanawia mnie ten wynik, pomożecie????

Joaśka lubi tę wiadomość

Monia
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo Halo : )

Monia
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży. Albo oznaczenie zrobiłaś za wczesnie, powtórz za 2 dni.

• Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży. Albo oznaczenie zrobiłaś za wczesnie, powtórz za 2 dni.

dziękuje za odpowiedź, tylko dlaczego poprzednio miałam 0,1 a teraz 2,0 ? To mnie zastanawia...

Monia
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wahania bHCG u kobiet są normalne. Powtórz za 2 dni, jak urośnie to jest nadzieja :)

• Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam jednak na miesiączke.. mam dostać jutro. Betę robiłam wczoraj czy to możliwe że zrobiłam ją za wcześnie i nic nie wykazała? Kiedy najwcześniej powinnam zrobić domowy test ciążowy?

Monia
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Takie wahania bHCG u kobiet są normalne. Powtórz za 2 dni, jak urośnie to jest nadzieja :)

Chyba poczekam jednak na miesiączke.. mam dostać jutro. Betę robiłam wczoraj czy to możliwe że zrobiłam ją za wcześnie i nic nie wykazała? Kiedy najwcześniej powinnam zrobić domowy test ciążowy?

Monia
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Choć ja robiłam 3 dni przed i coś tam już było widać.

• Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Choć ja robiłam 3 dni przed i coś tam już było widać.

Więc ja dla pewności zrobię w sobotę lub niedziele jeśli miesiączka nie przyjdzie. Wtedy powinnam już mieć pewność... ? Dziękuje Ci bardzo za odpowiedzi :)

Monia
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia daj znać jaki był wynik testu ;)
    Ja nie pomogę bo się nie znam na becie.

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Monia11111 Debiutantka

Wysłany: 9 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Monia daj znać jaki był wynik testu ;)
    Ja nie pomogę bo się nie znam na becie.

Oczywiście dam znać! :) Nie wiem jak wytrzymam do tej niedzieli :) Ale powiem szczerze, że po otrzymaniu wczorajszego wyniku bety straciłam nadzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 15:44

Monia
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w koncu, musiałam wymienic router na inny i stąd znowu nie miałam netu.
    Przede wszystkim Ewelinko gratuluje córeczki i szybkiego porodu :) jest śliczna :) Mamy kolejną mame na wątku :) Jak tam u Was ?

Joaśka u nas z kolkami już spokój, mała nie miała ich dużo, ale czasem się pojawiały, unikaj nabiału bo od nich przede wszystkim dzieci mają kolki, ja używałam takich kropelek delicol, to jest enzym lakataza, bardzo pomagają na kolki, podej się je przed każdym karmieniem, ale ja podawałam tak co 2,3, są dosyć drogie bo ok 50 zł za 15 ml ale naprawde warto. A niedługo i Ty bedziesz rozpoznawać czego potrzebuje Twoje dziecko :) Ja na początku też wariowałam bo Nelka była mała i jak płakała tpo nie wiedziałam co jej jest i czasem płakałam razem z nią. Teraz non stop się śmieje i gada już po swojemu :)

Witaj Monia, oczywiście czekamy na wyniki i daj znać co i jak, trzymamy kciuki :)

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Witam się w koncu, musiałam wymienic router na inny i stąd znowu nie miałam netu.
    Przede wszystkim Ewelinko gratuluje córeczki i szybkiego porodu :) jest śliczna :) Mamy kolejną mame na wątku :) Jak tam u Was ?

Joaśka u nas z kolkami już spokój, mała nie miała ich dużo, ale czasem się pojawiały, unikaj nabiału bo od nich przede wszystkim dzieci mają kolki, ja używałam takich kropelek delicol, to jest enzym lakataza, bardzo pomagają na kolki, podej się je przed każdym karmieniem, ale ja podawałam tak co 2,3, są dosyć drogie bo ok 50 zł za 15 ml ale naprawde warto. A niedługo i Ty bedziesz rozpoznawać czego potrzebuje Twoje dziecko :) Ja na początku też wariowałam bo Nelka była mała i jak płakała tpo nie wiedziałam co jej jest i czasem płakałam razem z nią. Teraz non stop się śmieje i gada już po swojemu :)

Witaj Monia, oczywiście czekamy na wyniki i daj znać co i jak, trzymamy kciuki :)
    Dziekujemy . :) Mala super spi je zalatwia sie :) jest bardzo grzeczna :)
    Piotrek baRDZO DZIELNY byl caly czas przy porodzie bardzo mi pomaga myslalam ze bedzie sie bal brac mala czy kapac ale supre daje sobie rade

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ciocie :) jestem gotowa na spacerek :)

2wcntzl.jpg

misiaczk25, Joaśka, santoocha, Robotka1, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka co to za słodki maluszek Nelkowy :) cudowna :)
    nam trochę odpukac kolki sie uspokoily, pije herbatke koperkowa non stop :)
    Moja mała jutro ma juz 4 tyg. , czas leci bardzo!!!! Twoja juz panna ihhiih
    Robi sie maly cwaniak z niej, bo tylko na raczkach by chciala byc noszona i w lozku przy mamie albo tacie lezec ;) Ma troszke jedno oczko ropiejace, no i pepek nam sie jeszcze trzyma. poczekam jeszcze troche, mamy skierowanie do chirurga . mam byc cierpliwa ponoc.
    POzdrwaiam Ewelka !! i wszystkie mamusie :):):_)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia11111 wrote:
    Witajcie Dziewczyny!

Dziś zrobiłam test BETA HCG ( 3 dni przed spodziewaną miesiączką ) . Wynik wyniósł 2,0 . Czy może to oznaczać wczesną ciążę? 2 lata temu kiedy robiłam bete wynik wyniósł 0,1 i nie było ciąży. Zastanawia mnie ten wynik, pomożecie????
    ja robiłam w 10 dniu po owulacji i moja beta wynosiła wówczas coś powyżej 32. i to była ciąża.
    pozdrawiam

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Jejciu Amelko jaka Nelka juz duza ale ten czas leci ;)
    Moja ma juz 2 tyg zlecialo jak jeden dzien :)
    Nim sie obejzymy pojda do przedszkola .
    Jolaska i jak z ta focia pochwal sie swoja krolewna :)
    My dzis wrocilismy od siostry bylismy tam od soboty wrocilismy musialam odrazu ogarnac bo kot mi troche nabroil .
    Mam nadzieje ze mala pon tym weekendzie nie bedzie chciala non stop na reke bo ciotka ja wynosila jak nikt . Bo my jej do rok nie przyzwyczajamy jak sobie grzecznie lezy .Milego wieczorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:03

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ