X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Oluś ma ostatnio takie dni że nie chce leżeć na brzuszku ani podnosić główkę :(

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    driada moja tez nie lubila lezec na brzuszku . Sama polublia . Glowke od niedawna podnosi .
    Wiec nie masz co sie martwic każde dziecko w swoim czasie zacznie :) Nicola z dnia na dzien zaczela sie przekrecac . Az w szoku bylam ze to juz mojej znajomej synek jak mial 7 miesiecy prawie dopiero zaczol

Driada0102 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w południe :)
    Wróciliśmy ze spacerku, śniegu coraz więcej, Maja całą drogę przespała, a mama przy okazji obeszła całą galerie, porobiłam lekkie zakupy, wstąpiłam też po jakieś cudeńka do Zary, kupiłam też na wyprzedaży mega słodkie trampki Nike, w pepco zakupiłam kilka bluzeczek, ciężko mi się oderwać od tego wszystkiego, Maja tak szybko rośnie, już niektóre ciuszki nosi na rozm. 80 :D

Ewelina kurcze, zdolna ta twoja córcia ! Moja jeszcze nie robi takich postępów, no cóż, widocznie rośnie mi mały leniuszek :P

Aaaa no i bym zapomniała.. W ferie jedziemy do Prababci Majki, do Zakopanego. Chcemy okazyjnie zaprosić ją na chrzciny no i odpocząć... tak rodzinnie, we trójkę :)

2nv79xj.jpg
    2z9bekn.jpg
    auhagl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:51

Driada0102, Ewelina.Irl, pudel22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy planujecie pozbyć się gondoli?
    U nas niestety gondola zrobiła się za mała i przyciasna, wózek to bebetto luca 3w1, spacerówka od niej jest trochę za ciężka, dlatego chcemy go sprzedać, no i planujemy kupić coś lżejszego, np. x lander x pulse :) cena przystępna, spacerówka jest świetna, więc nie ma nad czym się zastanawiać, tylko sprzedać i kupić :) choć sama nie wiem czy to nie za wcześnie, jak myślicie?
    Akurat w niej można ustawiać siedzisko, no i w cenie akurat mamy śpiworek, okrycie na nóżki, folia przeciwdeszczowa itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:07

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majusia wrote:
    Dziewczyny kiedy planujecie pozbyć się gondoli?
    U nas niestety gondola zrobiła się za mała i przyciasna, wózek to bebetto luca 3w1, spacerówka od niej jest trochę za ciężka, dlatego chcemy go sprzedać, no i planujemy kupić coś lżejszego, np. x lander x pulse :) cena przystępna, spacerówka jest świetna, więc nie ma nad czym się zastanawiać, tylko sprzedać i kupić :) choć sama nie wiem czy to nie za wcześnie, jak myślicie?
    Akurat w niej można ustawiać siedzisko, no i w cenie akurat mamy śpiworek, okrycie na nóżki, folia przeciwdeszczowa itp
    Hej
    My narazie gondoli nie zmieniamy bo mamy taki wozek ze z gondoli robi sie spacerowke :) Wiec jeszcze ma duuzooo miejsca a mamy z mathercare wozek xpedior 3w1

http://www.mothercare.ie/mothercare-xpedior-pram-and-pushchair-travel-system-khaki-special-edition.html

taki mamy tyle ze czerwony

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w gondoli spokojnie jeszcze na wiosne bedzie jezdzic :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie używamy gondoli

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Joasia my bedziemy testowac kalafior i brokul :-) wydaje mi sie ze jej nie posmakuje :-/ caly czas Twoja je bebiko ?
    Ja musze miec jakies w zapasie jak wychodze zeby moja mama miala Neli co dac bo sciagac nie zawsze mam czaa,no ale ona kurde nie chce..ani enfamil ani bebilon...moze z nan pro albo hipp sprobuje
    Ewela nie wiem ale tu chyba filmu sie nie da wstawic..

Milego :-*
    Hej :)
    Mala je Hippa i jesteśmy zadowolone :) zaczela mi sie wykrecac na boki, to chyba dobry znak. Może zaraz sie przekreci? :) a jak brokulki, smakowaly Nelusi? Kiedy zaczelas dawac kaszke lub kleik?
    Dziewczyny a u Was co nowego i malenstw? :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b30299e42720.jpg

U nas ok tylko dalej walczymy z brakiem kupek ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:41

Ewelina.Irl, Joaśka, santoocha, amela lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja sobie odpoczywam po ciezkim dniu . Zakupy i wogole pozniej znajoma przyjechala , obiad i sprzatanir . Nicola mi sie pieknie sama ustawila do spania zasypia 20 nieraz chwila po w maxsie do 20:30 juz spi . Oczywiscie na moim lozku pozniej ja przekladam . Jeszcze sie budzi w nocy .
    Daje nawet pospac do 9 ale punkt 9 i koniec spania hehe

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada Aleksander jest świetny! A czemu brak kupek? My tez mielismy ten problem. Mala 4-5 dni potrafila nie zrobić.
    Ewela ale karmisz w nocy? Mojej trochę sie przestawilo 20-(3-4) śpi a wczesniej do 5.zje i spi dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 03:51

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wstaje tak kolo 2 i 5

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas ostatnio uregulowało się, Młody je 19-20, potem bawi się na macie, zasypia 21-21:30, śpi do 4, je, śpi do 7 i wtedy już zaczynamy dzień, bo do pracy trzeba się ogarnąć, więc nie ma szans pospać dłużej.

Jest nadal na piersi, dokarmiamy tylko 1x w nocy Hippem Bio Combiotic. Nie ma żadnych problemów z brzuszkiem. Gdy był tylko na piersi robił kupkę 1 raz dziennie albo nawet 1x na 2 dni, ale była normalnej konsystencji, nie miał zaparć. Jak ma domieszkę Hippa kupki robi cześciej, przeważnie 2-3 dziennie.

Driada, a Twój jakie robi te kupki po 5 dniach przerwy? Są zaparciowe czy normalne?

W piątek mamy znów kardiologa, tym razem echo serca. Szymek nie ma żadnych objawów niewydolności krążenia, nic mu nie sinieje, nie męczy się szybciej, wygląda na zdrowego chłopca :) Także nie stresuję się już o to jego serduszko. Chociaż śpi z monitorem, to pozwala mi spać spokojniej i nie latać do jego pokoju sprawdzać czy oddycha.

22 lutego chrzcimy, impreza w lokalu, bo nie zamierzam zapierdalać cały weekend żeby ugościć 20 osób, a do tego ogarniać jeszcze dziecko i w poniedziałek iść "wypoczęta" do pracy.

O, obudził się głodomor na obiadek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:42

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka fotek mojego Słoneczka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96cf592b30cd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e4640cb8889.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e233f6cab775.jpg

Ewelina.Irl, Joaśka, Driada0102 lubią tę wiadomość

• Joaśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp jest na prawdę ok, nam pomogl z kupkami, pi bebilonie bolal brzuszek i nie mogla kupki zrobic.
    Santocha słodki synek :) z chrzcinami to masz rację, tylko w knajpie!

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po Bebilonie też była masakra, 3 x użyłam i 3 razy była męka z brzuchem...

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatni raz robi kupke w sobotę przed sobotą minęło1,5tygodnia od kupki. Lekarz przepisał nam syrop specjalny do dziś miał brać 2,5ml 2razy dziennie. Kupka po tym w sobotę była rzadka, ale do teraz jej już brak. dziś dałam mu kropelki z Pl i syropek jak to nie pomoże to już nie wiem chyba będę zmuszona użyć czopków.
    Oluś mój chodzi spać już o 18 czasami 19, Budzi sie ok 21-23 na cycka i regularnie wstaje 1, 3 5 rano. On jest na piersi, ale czasami dokarmiam go aptamilem czyli bebilon w pl. Butle dostaje tylko w sytuacji jak jesteśmy na mieście i nie może dostac cycka lub u znajomych, ale to raz na tydz może dwa dostanie.

Santoocha Szymek wygląda na zdrowego chłopca :)

Joaśka to foto mu zrobiliśmy jak go odłożyliśmy do bujaczka i miał focha na nas że nie chcemy go na rękach nosić :D uśmialiśmy się wtedy z niego :D

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my nie mielismy nigdy problemu z kupka . Nicola robila raz dziennie a nieraz 2razy dziennie . Teraz jak dostaje posilki to robi 2nieraz 3razy dziennie

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada my braliśmy debridat na te kupki chyba przez miesiąc i uregulowalo to prace jelit. Czopki kilka razy stosowalam bo mala bardzo sie męczyła. Brzuszek nie był nabrzmialy i było jej lepiej. Problem zaczął sie właściwie jak mala byla na piersi a od czasu do czasu dawalam mm wtedy jeszcze to nieszczesny bebilon. Teraz już jest super a kupka dwa razy dziennie nawet. :)
    A ta jego minka jest bezcenna :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha Szymek jest cudowny ;-* :-) sliczny maluszek ;-)

Joasiu u nas brokul nawet smakowal ;-) kleik to juz po 5 miesiacu wprowadzalam. Mieszalam z moim mlekiem zeby troche zagescic je. Kaszki narazie jeszcze nie podaje, zanim nie pozna smaku wszystkich warzyw. Jedynie wprowadzamy gluten od 6 mca pol lyzeczki kaszy mannej do obiadku !
    Co do zasypiania to Nela sama zasypi ;-)
    A w nocy jeszcze sie czesto budzi co 2 h ale my na piersi wiec to dlatego. Ale juz sie przyzwyczailam :-)

Joaśka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ