Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
driada moja tez nie lubila lezec na brzuszku . Sama polublia . Glowke od niedawna podnosi .
Wiec nie masz co sie martwic każde dziecko w swoim czasie zacznieNicola z dnia na dzien zaczela sie przekrecac . Az w szoku bylam ze to juz mojej znajomej synek jak mial 7 miesiecy prawie dopiero zaczol
Driada0102 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitamy w południe
Wróciliśmy ze spacerku, śniegu coraz więcej, Maja całą drogę przespała, a mama przy okazji obeszła całą galerie, porobiłam lekkie zakupy, wstąpiłam też po jakieś cudeńka do Zary, kupiłam też na wyprzedaży mega słodkie trampki Nike, w pepco zakupiłam kilka bluzeczek, ciężko mi się oderwać od tego wszystkiego, Maja tak szybko rośnie, już niektóre ciuszki nosi na rozm. 80
Ewelina kurcze, zdolna ta twoja córcia ! Moja jeszcze nie robi takich postępów, no cóż, widocznie rośnie mi mały leniuszek
Aaaa no i bym zapomniała.. W ferie jedziemy do Prababci Majki, do Zakopanego. Chcemy okazyjnie zaprosić ją na chrzciny no i odpocząć... tak rodzinnie, we trójkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:51
Driada0102, Ewelina.Irl, pudel22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny kiedy planujecie pozbyć się gondoli?
U nas niestety gondola zrobiła się za mała i przyciasna, wózek to bebetto luca 3w1, spacerówka od niej jest trochę za ciężka, dlatego chcemy go sprzedać, no i planujemy kupić coś lżejszego, np. x lander x pulsecena przystępna, spacerówka jest świetna, więc nie ma nad czym się zastanawiać, tylko sprzedać i kupić
choć sama nie wiem czy to nie za wcześnie, jak myślicie?
Akurat w niej można ustawiać siedzisko, no i w cenie akurat mamy śpiworek, okrycie na nóżki, folia przeciwdeszczowa itpWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:07
-
majusia wrote:Dziewczyny kiedy planujecie pozbyć się gondoli?
U nas niestety gondola zrobiła się za mała i przyciasna, wózek to bebetto luca 3w1, spacerówka od niej jest trochę za ciężka, dlatego chcemy go sprzedać, no i planujemy kupić coś lżejszego, np. x lander x pulsecena przystępna, spacerówka jest świetna, więc nie ma nad czym się zastanawiać, tylko sprzedać i kupić
choć sama nie wiem czy to nie za wcześnie, jak myślicie?
Akurat w niej można ustawiać siedzisko, no i w cenie akurat mamy śpiworek, okrycie na nóżki, folia przeciwdeszczowa itp
My narazie gondoli nie zmieniamy bo mamy taki wozek ze z gondoli robi sie spacerowkeWiec jeszcze ma duuzooo miejsca a mamy z mathercare wozek xpedior 3w1
http://www.mothercare.ie/mothercare-xpedior-pram-and-pushchair-travel-system-khaki-special-edition.html
taki mamy tyle ze czerwony
-
amela wrote:Joasia my bedziemy testowac kalafior i brokul
wydaje mi sie ze jej nie posmakuje
caly czas Twoja je bebiko ?
Ja musze miec jakies w zapasie jak wychodze zeby moja mama miala Neli co dac bo sciagac nie zawsze mam czaa,no ale ona kurde nie chce..ani enfamil ani bebilon...moze z nan pro albo hipp sprobuje
Ewela nie wiem ale tu chyba filmu sie nie da wstawic..
Milego :-*
Mala je Hippa i jesteśmy zadowolonezaczela mi sie wykrecac na boki, to chyba dobry znak. Może zaraz sie przekreci?
a jak brokulki, smakowaly Nelusi? Kiedy zaczelas dawac kaszke lub kleik?
Dziewczyny a u Was co nowego i malenstw? -
Hej . Ja sobie odpoczywam po ciezkim dniu . Zakupy i wogole pozniej znajoma przyjechala , obiad i sprzatanir . Nicola mi sie pieknie sama ustawila do spania zasypia 20 nieraz chwila po w maxsie do 20:30 juz spi . Oczywiscie na moim lozku pozniej ja przekladam . Jeszcze sie budzi w nocy .
Daje nawet pospac do 9 ale punkt 9 i koniec spania hehe
-
Driada Aleksander jest świetny! A czemu brak kupek? My tez mielismy ten problem. Mala 4-5 dni potrafila nie zrobić.
Ewela ale karmisz w nocy? Mojej trochę sie przestawilo 20-(3-4) śpi a wczesniej do 5.zje i spi dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 03:51
-
Hej
U nas ostatnio uregulowało się, Młody je 19-20, potem bawi się na macie, zasypia 21-21:30, śpi do 4, je, śpi do 7 i wtedy już zaczynamy dzień, bo do pracy trzeba się ogarnąć, więc nie ma szans pospać dłużej.
Jest nadal na piersi, dokarmiamy tylko 1x w nocy Hippem Bio Combiotic. Nie ma żadnych problemów z brzuszkiem. Gdy był tylko na piersi robił kupkę 1 raz dziennie albo nawet 1x na 2 dni, ale była normalnej konsystencji, nie miał zaparć. Jak ma domieszkę Hippa kupki robi cześciej, przeważnie 2-3 dziennie.
Driada, a Twój jakie robi te kupki po 5 dniach przerwy? Są zaparciowe czy normalne?
W piątek mamy znów kardiologa, tym razem echo serca. Szymek nie ma żadnych objawów niewydolności krążenia, nic mu nie sinieje, nie męczy się szybciej, wygląda na zdrowego chłopcaTakże nie stresuję się już o to jego serduszko. Chociaż śpi z monitorem, to pozwala mi spać spokojniej i nie latać do jego pokoju sprawdzać czy oddycha.
22 lutego chrzcimy, impreza w lokalu, bo nie zamierzam zapierdalać cały weekend żeby ugościć 20 osób, a do tego ogarniać jeszcze dziecko i w poniedziałek iść "wypoczęta" do pracy.
O, obudził się głodomor na obiadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:42
-
No ostatni raz robi kupke w sobotę przed sobotą minęło1,5tygodnia od kupki. Lekarz przepisał nam syrop specjalny do dziś miał brać 2,5ml 2razy dziennie. Kupka po tym w sobotę była rzadka, ale do teraz jej już brak. dziś dałam mu kropelki z Pl i syropek jak to nie pomoże to już nie wiem chyba będę zmuszona użyć czopków.
Oluś mój chodzi spać już o 18 czasami 19, Budzi sie ok 21-23 na cycka i regularnie wstaje 1, 3 5 rano. On jest na piersi, ale czasami dokarmiam go aptamilem czyli bebilon w pl. Butle dostaje tylko w sytuacji jak jesteśmy na mieście i nie może dostac cycka lub u znajomych, ale to raz na tydz może dwa dostanie.
Santoocha Szymek wygląda na zdrowego chłopca
Joaśka to foto mu zrobiliśmy jak go odłożyliśmy do bujaczka i miał focha na nas że nie chcemy go na rękach nosićuśmialiśmy się wtedy z niego
-
Driada my braliśmy debridat na te kupki chyba przez miesiąc i uregulowalo to prace jelit. Czopki kilka razy stosowalam bo mala bardzo sie męczyła. Brzuszek nie był nabrzmialy i było jej lepiej. Problem zaczął sie właściwie jak mala byla na piersi a od czasu do czasu dawalam mm wtedy jeszcze to nieszczesny bebilon. Teraz już jest super a kupka dwa razy dziennie nawet.
A ta jego minka jest bezcenna -
Santocha Szymek jest cudowny ;-*
sliczny maluszek
Joasiu u nas brokul nawet smakowalkleik to juz po 5 miesiacu wprowadzalam. Mieszalam z moim mlekiem zeby troche zagescic je. Kaszki narazie jeszcze nie podaje, zanim nie pozna smaku wszystkich warzyw. Jedynie wprowadzamy gluten od 6 mca pol lyzeczki kaszy mannej do obiadku !
Co do zasypiania to Nela sama zasypi
A w nocy jeszcze sie czesto budzi co 2 h ale my na piersi wiec to dlatego. Ale juz sie przyzwyczailamJoaśka lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif