Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
Heja, ja też staram nie przegrzewac małej i lepiej lżej ubrac niż zapocic, ale to tu to tam komentarze, ze rączki, nóżki ma zimne, ze bez czapeczki a w opasce..... wrrrrrrr
Ja podaje wit.d, nam ortopeda zalecił brac do nast. wizyty tj. jeszcze miesiac.
Kiedy wkoncu przebijają sie te dolne jedynki! !! Juz widać biale ale jeszcze kreseczki nie ma a maruda biedulka straszna
Amelko jak u Ciebie? ?? -
U nas tak samo . Ona ma zimne rece a kark cieply nieraz jak w wozku jezdzi to az spocony . Juz raz znajomej powiedzialam ze ja bede ubierala po swojemu i niech zoatawi to dla mnie . To sie pogniewala . Bo ona grubiej ubiera .
Dziecko musi miec jedna warstwe wiecej niz my . Ja chodze w bluzecce wiec ona ma bodziak na rekawek krotki i bluzeczke . albo bodziak i spiochy . Jak nie wieje to bez niczego a jak tak delikatnie to opaska
No to na dniach powinien byc zabek
-
Hej jak u was ?
Nicola ustawila sobie dzienne drzemki najmniej spi godzine . I drzemki ma dwie o 10 -11 i 15-16
Dzis na pierwszej drzemce pospala 1,5 h a teraz juz spi od 16 czyli zaraz beda 2 h .
Dobrze cos zrobic mozna . No i na dworzu w wozku jak idziemy na spacer czy jedziemy autem nieraz zasnie na 15 minut .
Wczoraj byla piekna pogoda a dzis juz chmur naszlo tyle i pokropuje .
Umowilam nicole na szczepienie mamy we wtorek tym razem chyba 3 szczepionki na 6msc mamy zalegla . I pozniej spokuj do 12 msc .
Milego wieczorku
-
Heja
u nas roznie z drzemkami, nie raz pospi kilka razy w ciagu dnia od 0,5h-1 h a nie raz po 15 min ze dwa razy. Teraz jest non stop marudzonko z zabkami, ktore nie chca sie przebic
Robi mega postepy, przesuwa sie do tylu, do przodu, turla sie , tak smiesznie tyleczek podnosi do gory
Ewela cos czuje , ze chyba dwie zostalysmy na forum , Amelka tez mało zagladatesknimy
a pozostale dziewczyny to juz wcale
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 20:37
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Bylam taka niedobra mama i obudzilam ja o 18 bo pewnie by spala jeszcze . i zasnela o 20 .
No szkoda ze nie napisza co u nich .
Ostatnio znajoma do mnie dzwonila i mowi kurcze tak mi szkoda mojej malej w maju ma roxzek 3 zabki czwarty wychodzi ale tak jej naciagnol dziaslo ze jak sie przebije to bedzie widac juz sporo .
Nicola juz wszedzie sobie dojdzie na czworaka ale jeszcze tak powolutku .
Dzis ustala na nozki przy sofie . Podeszla najpierw na kolana zapatrzylam sie na tv odwracam sie a ona na nogach z usmiechem na buzi patrzyla na mnie .
Kochane te nasze dzieciaczki .
Czas szybko leci . Boje sie tego szczepienia bo o ile dobrze pamietam to teraz sa chyba 3 na raz . na 4 msc miala 2 .
Jutro czeka mnie generalne sprzatanie robie takie co 2 tyg . No i na bierzaco sie sprzata wiadomo bo nicola sobie chodzi po dywanie .
Nicola ostatnio ma mannie bicia po buzi mame ,tate ,babcie i wszystkich co ja na rekach trzymaja . Tlumacze ale jeszcze za mala . Albo ciagnie za wlosy mowie auc a on sie smieje . I jak sie ja trzyma na reku to sie wspina ze az boli .
Dzis tak duzo zjadla . Ale ja tez mialam taki dzien . Nieraz ma ze wogole nie chce jesc a nieraz taki apetyt .
Jolaska a twoja budzi sie w nocy ?Joaśka lubi tę wiadomość
-
CZEsc
Nicolka jest mega zdolna dzieczynka i szybko sie rozwija na prawde:) zobacz jak to jest , jedne dzieci pozniej inne wczesniej. moich znajomych dziecko ma 8 miesiecy i dopiero zaczelo na boki sie przekrecac i lekko dupke do gory podnosic. moja opanowala juz super przewrorki z pleckow na brzuszek i odwrotnie a wogole ostatnio takie wygibasy robi, ze mam wrazenie jakby za chwile wstala i poszla ;)pelza po calym pokoju przód , tyl, boki na pleckach do tylua zabki cholery jedne, nie ma zadnego!!! jest pol dnia spokoj ma humor a jak ja dopadna dziasla to juz koniec! ale widze biale przeswituje na dole dwie jedynki i dwoki, smieje sie ze wszystkie na raz wyjda
wogole zauwazylam ,z e charakterek juz jej widac, wymusza placzem niektore sytuacja cwaniak jeden
mi sie budzi o 3-5 w nocy a potem spi jeszcze do 6-7 rano
-
No dokladnie najgorsze przegrzanie a potem lekki wiaterek i przeziebienie gotowe. ja to najgorzej wlasnie tych przewian sie boje.
Nicolek jest silna dziewczynka i na pewno szybko jej przejdzie katarek i goraczka. Bylas u lekarza ? W sumie to ja obserwuja ma humor? jak tak to nie bedzie najgorzej i oby apetyt miala tylko
-
Podaje calpol na goraczke humor ma chodzi wspina sie pozniej focie wstawie . Bo ona jeszcze nie spi. Nie bylam u lekarza bo nie ma co panikowac . Goraczke mozna zbic i krople do noska . Jak by nie przeszlo to wtedy bo dzis w sumie pierwszy ddzien
-
biedactwo mama dala lekarstwo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a194e46805.jpg
wstalam i fryz jest
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310449e5a6b9.jpg
a kto nie ustanie koldre mamy zapasowa i rozkladamy na podloge bo jednak ciagnie jak chlodno na podlodze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ff695e6b44.jpgJoaśka lubi tę wiadomość