X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jolaska trzeba to przetrwac . Oby szyko sie przebily .
    Moja znajoma ostatnio do mnie pisala jej mala ma 8 msc i dopiero zabek wychodzi . Ale to kazde dziecko innaczej to zniesie i moze przebic sie szybciej albo pozniej

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja też staram nie przegrzewac małej i lepiej lżej ubrac niż zapocic, ale to tu to tam komentarze, ze rączki, nóżki ma zimne, ze bez czapeczki a w opasce..... wrrrrrrr
    Ja podaje wit.d, nam ortopeda zalecił brac do nast. wizyty tj. jeszcze miesiac.
    Kiedy wkoncu przebijają sie te dolne jedynki! !! Juz widać biale ale jeszcze kreseczki nie ma a maruda biedulka straszna :-(
    Amelko jak u Ciebie? ??

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo . Ona ma zimne rece a kark cieply nieraz jak w wozku jezdzi to az spocony . Juz raz znajomej powiedzialam ze ja bede ubierala po swojemu i niech zoatawi to dla mnie . To sie pogniewala . Bo ona grubiej ubiera .
    Dziecko musi miec jedna warstwe wiecej niz my . Ja chodze w bluzecce wiec ona ma bodziak na rekawek krotki i bluzeczke . albo bodziak i spiochy . Jak nie wieje to bez niczego a jak tak delikatnie to opaska
    No to na dniach powinien byc zabek :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, nic nie zrobisz niektorzy tak juz maja, ze lubia sie wtracac. Ja tez jestem tego zdania co Ty, czyli jedna warstwa wiecej :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak u was ?
    Nicola ustawila sobie dzienne drzemki najmniej spi godzine . I drzemki ma dwie o 10 -11 i 15-16
    Dzis na pierwszej drzemce pospala 1,5 h a teraz juz spi od 16 czyli zaraz beda 2 h .
    Dobrze cos zrobic mozna . No i na dworzu w wozku jak idziemy na spacer czy jedziemy autem nieraz zasnie na 15 minut .
    Wczoraj byla piekna pogoda a dzis juz chmur naszlo tyle i pokropuje .
    Umowilam nicole na szczepienie mamy we wtorek tym razem chyba 3 szczepionki na 6msc mamy zalegla . I pozniej spokuj do 12 msc .
    Milego wieczorku :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)
    u nas roznie z drzemkami, nie raz pospi kilka razy w ciagu dnia od 0,5h-1 h a nie raz po 15 min ze dwa razy. Teraz jest non stop marudzonko z zabkami, ktore nie chca sie przebic :(
    Robi mega postepy, przesuwa sie do tylu, do przodu, turla sie , tak smiesznie tyleczek podnosi do gory :)
    Ewela cos czuje , ze chyba dwie zostalysmy na forum , Amelka tez mało zaglada :( tesknimy :( a pozostale dziewczyny to juz wcale :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 20:37

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam taka niedobra mama i obudzilam ja o 18 bo pewnie by spala jeszcze . i zasnela o 20 .
    No szkoda ze nie napisza co u nich .
    Ostatnio znajoma do mnie dzwonila i mowi kurcze tak mi szkoda mojej malej w maju ma roxzek 3 zabki czwarty wychodzi ale tak jej naciagnol dziaslo ze jak sie przebije to bedzie widac juz sporo .
    Nicola juz wszedzie sobie dojdzie na czworaka ale jeszcze tak powolutku .
    Dzis ustala na nozki przy sofie . Podeszla najpierw na kolana zapatrzylam sie na tv odwracam sie a ona na nogach z usmiechem na buzi patrzyla na mnie .
    Kochane te nasze dzieciaczki .
    Czas szybko leci . Boje sie tego szczepienia bo o ile dobrze pamietam to teraz sa chyba 3 na raz . na 4 msc miala 2 .
    Jutro czeka mnie generalne sprzatanie robie takie co 2 tyg . No i na bierzaco sie sprzata wiadomo bo nicola sobie chodzi po dywanie .
    Nicola ostatnio ma mannie bicia po buzi mame ,tate ,babcie i wszystkich co ja na rekach trzymaja . Tlumacze ale jeszcze za mala . Albo ciagnie za wlosy mowie auc a on sie smieje . I jak sie ja trzyma na reku to sie wspina ze az boli .
    Dzis tak duzo zjadla . Ale ja tez mialam taki dzien . Nieraz ma ze wogole nie chce jesc a nieraz taki apetyt .
    Jolaska a twoja budzi sie w nocy ?

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEsc :)
    Nicolka jest mega zdolna dzieczynka i szybko sie rozwija na prawde:) zobacz jak to jest , jedne dzieci pozniej inne wczesniej. moich znajomych dziecko ma 8 miesiecy i dopiero zaczelo na boki sie przekrecac i lekko dupke do gory podnosic. moja opanowala juz super przewrorki z pleckow na brzuszek i odwrotnie a wogole ostatnio takie wygibasy robi, ze mam wrazenie jakby za chwile wstala i poszla ;)pelza po calym pokoju przód , tyl, boki na pleckach do tylu :) a zabki cholery jedne, nie ma zadnego!!! jest pol dnia spokoj ma humor a jak ja dopadna dziasla to juz koniec! ale widze biale przeswituje na dole dwie jedynki i dwoki, smieje sie ze wszystkie na raz wyjda :)

wogole zauwazylam ,z e charakterek juz jej widac, wymusza placzem niektore sytuacja cwaniak jeden :)
    mi sie budzi o 3-5 w nocy a potem spi jeszcze do 6-7 rano

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i z jedzeniem jest masakra jak dokuczaja zabki, musze jej spiewac, zabawiac, zeby choc troche zjadla

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak przy zabkowaniu apetyt mniejszy .:/
    Dzis siostra do mnie dzwonila jej maly ma 10 tyg i mowi ze zabek mu idzie :O
    Smieje aie ze jeszcze troche i dzieci beda rodzic sie z zebami .
    Mo dlatego nie ma co sie spieszyc niech ida wlasnym tempem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie odwolane Nicola wstala zagilana w nocy spac nie mogla .
    A dzis tak cieplytko

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. Tak lepiej nie szczepic. Oby szybko jej przeszły giluski :-)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam odmowilam szczepienie . Goraczka 38,35
    Z nocha leci woda . Maruda straszna . Musialo ja zawiac jak ja wyciagalam z auta bo spocila sie . A mowilam piotrkowi za grubo ja ubral i prosze

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie najgorsze przegrzanie a potem lekki wiaterek i przeziebienie gotowe. ja to najgorzej wlasnie tych przewian sie boje.
    Nicolek jest silna dziewczynka i na pewno szybko jej przejdzie katarek i goraczka. Bylas u lekarza ? W sumie to ja obserwuj :) a ma humor? jak tak to nie bedzie najgorzej i oby apetyt miala tylko :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni kupilam Ibum na goraczke i zabkowanie- dalam raz malej i rewelacja :) u Was pewnie tego nie ma ?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz kontakt z Amelka na fb ?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje calpol na goraczke humor ma chodzi wspina sie pozniej focie wstawie . Bo ona jeszcze nie spi. Nie bylam u lekarza bo nie ma co panikowac . Goraczke mozna zbic i krople do noska . Jak by nie przeszlo to wtedy bo dzis w sumie pierwszy ddzien

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwo mama dala lekarstwo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a194e46805.jpg

wstalam i fryz jest

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310449e5a6b9.jpg

a kto nie ustanie koldre mamy zapasowa i rozkladamy na podloge bo jednak ciagnie jak chlodno na podlodze

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ff695e6b44.jpg

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ł e to humorek dopisuje, szybko chorobsko ucieknie! :-). Jak ona stoi już, niesamowite!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmarowalam ja vick waporu dla dzieci klatke piersiowa i stopki zasnela o 21 i wstala o 9 nie budzila sie wogole

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ