X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jolaska trzeba to przetrwac . Oby szyko sie przebily .
    Moja znajoma ostatnio do mnie pisala jej mala ma 8 msc i dopiero zabek wychodzi . Ale to kazde dziecko innaczej to zniesie i moze przebic sie szybciej albo pozniej

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja też staram nie przegrzewac małej i lepiej lżej ubrac niż zapocic, ale to tu to tam komentarze, ze rączki, nóżki ma zimne, ze bez czapeczki a w opasce..... wrrrrrrr
    Ja podaje wit.d, nam ortopeda zalecił brac do nast. wizyty tj. jeszcze miesiac.
    Kiedy wkoncu przebijają sie te dolne jedynki! !! Juz widać biale ale jeszcze kreseczki nie ma a maruda biedulka straszna :-(
    Amelko jak u Ciebie? ??

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo . Ona ma zimne rece a kark cieply nieraz jak w wozku jezdzi to az spocony . Juz raz znajomej powiedzialam ze ja bede ubierala po swojemu i niech zoatawi to dla mnie . To sie pogniewala . Bo ona grubiej ubiera .
    Dziecko musi miec jedna warstwe wiecej niz my . Ja chodze w bluzecce wiec ona ma bodziak na rekawek krotki i bluzeczke . albo bodziak i spiochy . Jak nie wieje to bez niczego a jak tak delikatnie to opaska
    No to na dniach powinien byc zabek :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, nic nie zrobisz niektorzy tak juz maja, ze lubia sie wtracac. Ja tez jestem tego zdania co Ty, czyli jedna warstwa wiecej :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak u was ?
    Nicola ustawila sobie dzienne drzemki najmniej spi godzine . I drzemki ma dwie o 10 -11 i 15-16
    Dzis na pierwszej drzemce pospala 1,5 h a teraz juz spi od 16 czyli zaraz beda 2 h .
    Dobrze cos zrobic mozna . No i na dworzu w wozku jak idziemy na spacer czy jedziemy autem nieraz zasnie na 15 minut .
    Wczoraj byla piekna pogoda a dzis juz chmur naszlo tyle i pokropuje .
    Umowilam nicole na szczepienie mamy we wtorek tym razem chyba 3 szczepionki na 6msc mamy zalegla . I pozniej spokuj do 12 msc .
    Milego wieczorku :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)
    u nas roznie z drzemkami, nie raz pospi kilka razy w ciagu dnia od 0,5h-1 h a nie raz po 15 min ze dwa razy. Teraz jest non stop marudzonko z zabkami, ktore nie chca sie przebic :(
    Robi mega postepy, przesuwa sie do tylu, do przodu, turla sie , tak smiesznie tyleczek podnosi do gory :)
    Ewela cos czuje , ze chyba dwie zostalysmy na forum , Amelka tez mało zaglada :( tesknimy :( a pozostale dziewczyny to juz wcale :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 20:37

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam taka niedobra mama i obudzilam ja o 18 bo pewnie by spala jeszcze . i zasnela o 20 .
    No szkoda ze nie napisza co u nich .
    Ostatnio znajoma do mnie dzwonila i mowi kurcze tak mi szkoda mojej malej w maju ma roxzek 3 zabki czwarty wychodzi ale tak jej naciagnol dziaslo ze jak sie przebije to bedzie widac juz sporo .
    Nicola juz wszedzie sobie dojdzie na czworaka ale jeszcze tak powolutku .
    Dzis ustala na nozki przy sofie . Podeszla najpierw na kolana zapatrzylam sie na tv odwracam sie a ona na nogach z usmiechem na buzi patrzyla na mnie .
    Kochane te nasze dzieciaczki .
    Czas szybko leci . Boje sie tego szczepienia bo o ile dobrze pamietam to teraz sa chyba 3 na raz . na 4 msc miala 2 .
    Jutro czeka mnie generalne sprzatanie robie takie co 2 tyg . No i na bierzaco sie sprzata wiadomo bo nicola sobie chodzi po dywanie .
    Nicola ostatnio ma mannie bicia po buzi mame ,tate ,babcie i wszystkich co ja na rekach trzymaja . Tlumacze ale jeszcze za mala . Albo ciagnie za wlosy mowie auc a on sie smieje . I jak sie ja trzyma na reku to sie wspina ze az boli .
    Dzis tak duzo zjadla . Ale ja tez mialam taki dzien . Nieraz ma ze wogole nie chce jesc a nieraz taki apetyt .
    Jolaska a twoja budzi sie w nocy ?

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEsc :)
    Nicolka jest mega zdolna dzieczynka i szybko sie rozwija na prawde:) zobacz jak to jest , jedne dzieci pozniej inne wczesniej. moich znajomych dziecko ma 8 miesiecy i dopiero zaczelo na boki sie przekrecac i lekko dupke do gory podnosic. moja opanowala juz super przewrorki z pleckow na brzuszek i odwrotnie a wogole ostatnio takie wygibasy robi, ze mam wrazenie jakby za chwile wstala i poszla ;)pelza po calym pokoju przód , tyl, boki na pleckach do tylu :) a zabki cholery jedne, nie ma zadnego!!! jest pol dnia spokoj ma humor a jak ja dopadna dziasla to juz koniec! ale widze biale przeswituje na dole dwie jedynki i dwoki, smieje sie ze wszystkie na raz wyjda :)

wogole zauwazylam ,z e charakterek juz jej widac, wymusza placzem niektore sytuacja cwaniak jeden :)
    mi sie budzi o 3-5 w nocy a potem spi jeszcze do 6-7 rano

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i z jedzeniem jest masakra jak dokuczaja zabki, musze jej spiewac, zabawiac, zeby choc troche zjadla

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak przy zabkowaniu apetyt mniejszy .:/
    Dzis siostra do mnie dzwonila jej maly ma 10 tyg i mowi ze zabek mu idzie :O
    Smieje aie ze jeszcze troche i dzieci beda rodzic sie z zebami .
    Mo dlatego nie ma co sie spieszyc niech ida wlasnym tempem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie odwolane Nicola wstala zagilana w nocy spac nie mogla .
    A dzis tak cieplytko

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze. Tak lepiej nie szczepic. Oby szybko jej przeszły giluski :-)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam odmowilam szczepienie . Goraczka 38,35
    Z nocha leci woda . Maruda straszna . Musialo ja zawiac jak ja wyciagalam z auta bo spocila sie . A mowilam piotrkowi za grubo ja ubral i prosze

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie najgorsze przegrzanie a potem lekki wiaterek i przeziebienie gotowe. ja to najgorzej wlasnie tych przewian sie boje.
    Nicolek jest silna dziewczynka i na pewno szybko jej przejdzie katarek i goraczka. Bylas u lekarza ? W sumie to ja obserwuj :) a ma humor? jak tak to nie bedzie najgorzej i oby apetyt miala tylko :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni kupilam Ibum na goraczke i zabkowanie- dalam raz malej i rewelacja :) u Was pewnie tego nie ma ?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz kontakt z Amelka na fb ?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje calpol na goraczke humor ma chodzi wspina sie pozniej focie wstawie . Bo ona jeszcze nie spi. Nie bylam u lekarza bo nie ma co panikowac . Goraczke mozna zbic i krople do noska . Jak by nie przeszlo to wtedy bo dzis w sumie pierwszy ddzien

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwo mama dala lekarstwo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a194e46805.jpg

wstalam i fryz jest

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310449e5a6b9.jpg

a kto nie ustanie koldre mamy zapasowa i rozkladamy na podloge bo jednak ciagnie jak chlodno na podlodze

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ff695e6b44.jpg

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ł e to humorek dopisuje, szybko chorobsko ucieknie! :-). Jak ona stoi już, niesamowite!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmarowalam ja vick waporu dla dzieci klatke piersiowa i stopki zasnela o 21 i wstala o 9 nie budzila sie wogole

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ