Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • mungo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki moje :D
    Ewelinka gratuluję pracki <3
    Joasia, my tez mamy Jedo, tylko, że memo special edition i również jestem mega zadowolona :)
    fotelik mamy recaro jung profi plus (do 13kg) więc też póki co nie potrzebujemy nowego.
    my za to całymi dniami teraz na działce- wracamy padnięte i ja i Gosia i nasza sunia- biedna ledwo po schodach wlazła na to 3 piętro :P
    a buciki fajne są w zarze, my mamy póki co dwie pary takich atrapek- sandałki i złote balerinki, bo jeszcze stópka malutka ;)
    poza tym Gocha dziś spędziła dzień z krótkim rękawem, w krótkich portkach i z bosymi stopami i baaardzo jej się podobało jak ją postawiłam tak na bosaka na trawce, aż piszczała z radości :)
    pędzę lulu, bo jutro rano trening, trzeba wstać wcześnie :)
    o diecie pamiętam, ale czasu braknie napisać co i jak :P

buziaczki dziewczynki, usciskajcie od nas swoje laleczki <3 :D

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomialam wam powiedziec .
    Bedziemy mieli male kotki .
    Wracam po 2 dniach od siostry patrze co ona taka gruba macam a tam taki duzy brzuchal . Jeszcze miesiac i beda kociaki .
    Wczesniej nic nie bylo widac ale mowilam do piotrka ze ona cos grubsza sie robi .
    No i prosze .

Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki
    Mungo pochwal sie ile zlecialo kilogramów? Mi raczej przybywają :-(
    Ewelka to będziesz miala dodatkowo przedszkole male w domu hihi, ciekawe ile kociatek będzie.
    My dzis kiepska noc. O 1, potem o 5 sie obudziła i chciala jeść. Niewiem o co chodzi, bo wiecej je a w ciągu dnia dalam nawet jej więcej trochę. Tak bym chciala sie wyspać w końcu :-)

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    czesc dziewczynki moje :D
    Ewelinka gratuluję pracki <3
    Joasia, my tez mamy Jedo, tylko, że memo special edition i również jestem mega zadowolona :)
    fotelik mamy recaro jung profi plus (do 13kg) więc też póki co nie potrzebujemy nowego.
    my za to całymi dniami teraz na działce- wracamy padnięte i ja i Gosia i nasza sunia- biedna ledwo po schodach wlazła na to 3 piętro :P
    a buciki fajne są w zarze, my mamy póki co dwie pary takich atrapek- sandałki i złote balerinki, bo jeszcze stópka malutka ;)
    poza tym Gocha dziś spędziła dzień z krótkim rękawem, w krótkich portkach i z bosymi stopami i baaardzo jej się podobało jak ją postawiłam tak na bosaka na trawce, aż piszczała z radości :)
    pędzę lulu, bo jutro rano trening, trzeba wstać wcześnie :)
    o diecie pamiętam, ale czasu braknie napisać co i jak :P

buziaczki dziewczynki, usciskajcie od nas swoje laleczki <3 :D

uwielbiamy zare, przeważnie kupujemy tam ciuszki, buty też są super - w ogóle jakość jak i cena powala, pozytywnie oczywiście :)

mungo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nocka super :) Majcia zasnęła po kąpieli koło 18 i wstała po 6:30 :) dziś rezygnujemy ze słoiczków, podaliśmy małej na obiad barszcz ukraiński tylko że bez soli :) jadła aż się uszy trzęsły :) jutro dajemy zupkę szczawiową a za tydzień próbujemy z jajkiem na twardo :)

Dziś malutka pobiła mamunie na kolana, posadziłam ją w chodzik na 15 min, widzę że coś marudna, więc chciałam zrobić jej piciu i położyć na drzemkę, patrze a ona ze swoją smutną minką idzie do mnie, wyciąga łapki, a skoro piciu się studziło to ją wzięłam, no i patrze a ona się przytuliła do mnie i zasnęła :****

mungo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze ja ostatnio Nicoli nie slysze w nocy . Piotrek daje jej mleko 2-3 i picie . Bo malo je w dzien obiadku tez nke zawiele wiec w nocy sie budzi . A ja spie jak zabita . W niedziele ja zabral to wstalam o 11 . :)
    Jutro ide do pracy do 14 pozniej ten scan w szpitalu . Sroda tez praca do 14 i wizyta u poloznej na 15:30 . Wiec zalatana jak narazie . Moze schudne co hehe :)
    Bylam w h&m dzis byly takie baleriny fajne ale najmniejsza 20 i duze . Wiec jak baleriny to jej narazie nie bralam . Musze do Nexta zajechac albo Debekhamsa zobaczyc jeszcze .
    Nivola nie chciala jesc mojej zupki dzis brokulowej to zrobilam pulpety z ziemiakami kalafior nie bledowalam tylko widelcem rozgniotlam . Ale tez za wiele nie zjadla . Chyba dokuczaja jej te zeby .
    Uspiona corka to ja leze na kanapie i zajadam lody .
    Milego wieczorku :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela daj znac tylko jak po tym scanie i udanego pierwszego dnia w pracy!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    A wiec w pracy bardzo duzo do robienia .
    Po 30 minutach spocona jak kot . Ciezko po takiej przerwie . Jutro tez do 14
    Nicola z scanem wszystko dobrze . Pytalismy czemu tqkie robia odpowiedz dla kontroli czy wszystko ok . Ale jest dobrze wiec spokojna :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola ma 72 cm wazy 8,520 schudla bo jak bylismy na 4 msc wazyla 8,940 czy jakos tak . Ale mowi ze ona zaczyna wszystko szybko i juz raczkuje staje to tez moze tak byc ze schudla . Wezwie nas za pare miesiecy zeby sprawdzic wage . Mowi ze szczupla a wysoka . Tak to wszystko dobrze :)
    Nicola placz uzadzila jak pani do niej podeszla . Zaczela przy nirj raczkowac . A ona ze slilna dziewczynka i ze szybko . Pokazywala nam rozne ulotki mowiac co mozna a na co uwazac .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i mowila zeby dawac jej taki kubek z uszami narazie niekapek aby nauczyla sie trzymac i pic . A pozniej probowac juz taki tylko z uszami . Bo ona nawet nie trxyma butelki a dzieci juz powinny z tego co powiedziala .
    Mojrj znajomej corka trzyma od 5 msc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    My kubek niekapek już w5 miesiącu próbowaliśmy no mala moja ładnie trzyma buteleczki. Umie z niego pic ale woli buteleczke. Dobrze ze wszystko ok z Nicolka :-) a jak Ty w pracy? , mala grzeczna była bez Ciebie? Ja ostatnio mierzylam swoje dziecko to ma juz 76cm a zwazwe ja jutro ale ostatnio ważyła 8.700kg
    Mungoa Małgosia twoja ile mierzy i wazy,?

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy nie ma czasu na nic. Nivola ok jak mnie nie widzi bo jak wejde i chce przejsc szybko do lazienki i mnie zobaczy to koniec . Niekapka mamy od jakiegos czasu ale ona nie umie pic z niego bo gryzie to a nie ssa
    Kupilam Nicoli dzis buciki w next .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kochane mam pracę, zaczynam już za 2 tygodnie :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze tez nosza jeszcze wiekszosc 3-6 ?
    Super myszko . Powiem wam ze w pracy odpoczywam od nicoli ale jak wracam jestem steskniona jak bym jej pare dni nie widziala . Mam chciala ja zabrac do siebie wiem ze by jej sir tam nic nie stalo ale chyba bym wisiala na tel i spac bym nie mogla . Jutro off i bede wiedziala jakie dni kolejne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:56

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo co u was ?
    Jak spedzilyscie pierwszy dzien mamy ?
    Ja po pracy pojechalismy fo szpitala , zjadlam obiad poszlismy na spacer na lody , i do sklepu kupilismy bramke na schody . Polozylam nicole a Piotrek pojechal do sklepu . Kupil czekoladki , wino , i krewetki . Zrobil kolacjie . :) Pytam z jakiej okazji a on no imieniny masz dzis . A ja z tego wszystkiego zapomialam . No i dal Nicoli zeby mamie dala 20 euro i poszla sobie cos kupila . :) A mama dzis pojechala zamiast kupic cos sobie kupila dziecku buty :-D
    A dwie pary jada kurierem z pl ooo .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nas tez tak kończą się zakupy, wszystko dla dziecka, nic sobie :-)
    Mu spędziliśmy miło dzien mamy, nawet powiedziała' 'mama' ' przypadkiem :) :):)

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a Nicola wola dada nie raz tatatata .
    W nocy byla cos nie spokojna . Budzila sie z wielkim placzem i patrzyla w sufit nie chciala wogole do lozecxka . Wzielam ja do siebie zasnela to spowrotem do lozeczka ale znow placz i rozgladanie sie . Mleka nie chciala tylko picie . Wiec zostala z nami i wstala poki ja nie wstawalam czyli 7:30 . Dzis pozno zasnela bo dopiero po 21 bo mam nadzieje ze pospi rano .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    jak Nicol po nocy? wiesz moja tez wczoraj obudzila sie nagle z placzem wielkim, niewiem o co chodzilo, chwile mi zajelo ululanie znowu jej.
    Ja Ewelciu kupje malej ubranka 80cm spodnie a 86 cm gory. wole nawet luzniejsze bo ona nie lubi ciasnych ubran, wogole to nie lubi sie ubierac :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75046b9219d6.jpg

przespala cala noc wstala o 8:20 .
    Nicola tez nie lubi ciasnych ubranek . W tych na 3-6 ma jescze luz i z 2 pary bodow sa za duze .
    Ale to wlasnie duzo zalezy od firmy . Teraz wiekszosc kupowalam w next na 6-9 i mama and papas no ale za duze jeszcze .
    Takie buciki wczoraj kupilam

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza niunia po kąpieli zasnęła koło 18:30 i wstała bez pobudki po 6 :) rano pobawiła się trochę i po 9 poszła na godzinną drzemkę, teraz się bawi, koło 12 zje obiadek, pojedziemy na zakupy i koło 14-15 mamy kolejną drzemkę a potem koło 17 kaszkę, zabawa, o 19 kąpiel, piciu i spać no i koło 21 mleczko przez sen 150 ml :)

Oj ile bym dała by ten czas mógł stać w miejscy.... ten czas leci nam niesamowicie szybko ;) w sobotę mama idzie na wesele, ja niestety zostaję z dwoma maluszkami :P a co mi szkodzi, przynajmniej troszkę nabiorę wprawy co do dwójki dzieci ;p

Aaaaa no i jak dobrze pójdzie to za tydzień mąż pójdzie zapytać się o pracę dla mnie, oby się udało :) tak to na grudzień czy luty mogłabym spokojnie przejść na L4 :)

PS. Za 2 tygodnie Majcia skończy 9 miesięcy <3 Ile bym dała za ten czas kiedy była taka malutka ;p

de961ebb3e79c07bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 11:18

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ