Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwelina.Irl wrote:Bo syropy przeciwbolowe podawane czesto przestawaja dzialac i z tego co wiem tez nie mozna dlugopodawac jak 3 dni. Dlatego ja jej nie podaje syropow przeciw goraczkowych i bolowych tylko smaruje zelem .No i nie wiesz tak naprawde czy goraczkuje ci przy zabkowaniu bo automatycznie zbija .
A ile podajesz jiz i ile razy na dobe ?
Podaje jej tylko na noc, 2,5 ml czyli nie całą łyżeczkęEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja bym nie podawala czopkow i syropu jesli nie ma goraczki . Sa masci lub granulki ktore wsypujesz do buzki maluszka i tez pomagaja . Idz do apteki i zapytaj niech ci doradzi ktora najlepsza .
Wiem ze boli i ze ciezko maluszkowi bo mamy to samo . Dzis noc tez mielismy straszna a polozylam sie o 1 a ona sie budzila co chwile i po 6:20 byla na rownych nogach .
Czopki sa napewno lepsze. Wiem ze syrop jest przeciw bolowy i goraczkowy ale podawany dluzej nie dziala .
Ale zrobisz jak bedziesz uwazala oczywiscie
-
Ewelus my jezdzimy wszedzie, to do mamy, na zakupki, na spacerki, w domu jest pomalu masakra. wszystko jej sie znudzilo, najlepiej jakbym tylko sie z nia bawila. nowe zabawki na 5 min dzialaja. i tez wychodze z pokoju , krzyk. a myslalam , ze mam grzeczne dziecko. rosnie niezly urwisek
zeby mamy dwa. ja smaruje od samego poczatku zelem dentinox i bardzo pomaga, w niektorych przypadkach dawalam nurofen lub ibum ajk miala lekka goraczke i mocno plakala ale wole unikac tego.
smoka ciagnie, niestetyciagle smoku i smoku...
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Hej .
No jak pogoda dopisuje to i tez na dworzu caly dzien .
Nicola placze jak tylko wychodze . Jest taki placz ze z nikim nie chce zostac .
Ja niewiem jak pojde do pracy jak to bede .
Dzis na 14 jade na rozmowe o prace .
Mama zostaje z Nicola a piotrek jedzie mnie zawiesc .
Trzymajcie kciuki
-
nick nieaktualnyno i doczekałam się przesypianych nocy bez ciągłych pobudek
Mamy już dwa ząbki, ten drugi w końcu się przebiłmamusia z tej okazji wybyła na ciuszkowe zakupy, kupiłam dla małej legginsy, bluzeczkę, spodenki i 2 zabaweczki
a te ciągłe pobudki nie były przez zęby tylko przez to że Majusia nie dojadała, teraz dostaje o 17 kaszkę i koło 21 mleczko, wtedy wnet usypia i budzi się już nad ranem:) cudownieee !
Ewelcia ja też planuję iść do pracy, wtedy małą posyłam do żłóbka, już w niektórych żłóbkach orientowałam się jak to z wydatkami i wyniesie nas to prawie 900 złdla mnie ok
mała będzie miała roczek, bo pracę mam już załatwioną na 1 październik, także pomału muszę coś obmyślać, a już nie dużo zostało, ja wiem, 4 miesiące?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:05
-
heja, jak tam rozmowa o prace ??? napisz Ewela bo ciekawa jestem, a moze Ty juz pracujesz ?
myszko rodzilas cc czy sn ? 900 zl za zlobek , dla mnie to duzo mimo , ze dalabym radę finansowo.
milego dnia mamy, niedlugo nasze pierwsze swietoEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoaśka wrote:heja, jak tam rozmowa o prace ??? napisz Ewela bo ciekawa jestem, a moze Ty juz pracujesz ?
myszko rodzilas cc czy sn ? 900 zl za zlobek , dla mnie to duzo mimo , ze dalabym radę finansowo.
milego dnia mamy, niedlugo nasze pierwsze swieto
rodziłam naturalnieżłóbek jest bardzo drogi, ale w naszym przypadku korzystny
a poza tym mam kochaną mamę, ona jest wpatrzona we wnuczkę jak w obrazek więc też pomoże, da połowę miesięcznie na żłóbek
a chce pracować bo dla mnie oddzielnie 2500 zł też się przyda np na nasze córowo-maminowe przyjemności, mimo iż mąż zarabia za nas dwóch to jednak jakoś mi dziwnie, nie lubię jak ktoś na mnie pracuję, taki charakter
-
nick nieaktualny
-
Dzieki
Troche sie boje jak Nicola . Ale mam nadzieje ze bedzir dobrzr .
Zrobila sie taka ze nigdzie nie moge wyjscbo placz jest . Nawet jak ja moja mama zabawi czy Piotrek . Dzis bylo tak cieplo ze nicola nie chciala wogole jest . Bo co ona zjadla przez caly dzien .
Rano pleko to zjafla tylko 30 ml o 6 o 10tej kaszki zjadla 120 ml dorobilam jej ale juz nie zjafla . Poznirj zjadla jogurt . Obiadku 2 lyzeczki wciskalam jej mleko ale tez jak tylko wyczula to kiwala glowa ze nie i plula . To ugotowalam jej taki mus z owocow to zjadal no i na noc kaszke wcisnelam na mm .
I to w sumie tyle . Duzo pila jedynie .
Za to ja nadrabialam za Nicole . Ciekawe jaka ma bedzie jutro pogoda .
Piotrek pojechal o 7 do pracy i wrocil po 20 wiec z Nicola juz sie nie widzial .
Mama zostaje do srody . Wiec pomoze Piotrkowi we wtorek okelznac Nicole .
-
na pewno dasz radę, Nicolka oswoi sie z nowa sytuacja na pewno
MOja za to robi sie niezlym urwisem i to coraz bardziej. zaczynam juz sie martwic, że chyba za mocno ja rozpiescilismy i teraz juz sa tego efekty. nawet potrafi nogami ale tupac jak jej sie cos nie podoba. niewiem czy to przejsciowe czy juz jej charakter. oby przejsciowe. wogole wszystko musi byc po jej mysli, mala terrorystko no!
Milego dnia -
Kurcze . Ja niewiem jak mam jeszcxe zrobic zeby tak nie robila . Staje sie meczace . Wiadomo jest moim ocxkiem w glowie ale jak teraz nic nie bede robila to wejdzie mi na glowe . Zobaczymy jak to bedzie . Znajoma mi mowi ze 8 msc ti taki okres gdzie dziecko ciagle mama . No bo najczesciej rodzice wracaja do pracy . A ja sama juz niewiem kiedy nawet ona tak zacxela .
No nic trzebq popracowac nad dziewczynaki . Te 2 gorne coraz bardziej widac . A gornych jedynek nadal nie mamy . Smieje sie ze bedzie maly wampir
Milego dni
-
nick nieaktualnyTak
te trampeczki są z pepco, jest to rozm 21
są akurat w sam raz, mamy też usztywniane baleriny też są ok, no i nike z deichmannu na rozm. 24, są też dobre, tylko że akurat z tych nike trzeba przymierzać bo te rozmiary są według mnie troszkę dziwne
-
Mierzylam jej noge i ma 11cm czyli 19 rozmiar . Zamowilam jej 20 rozmiar bo z pl nie wiem jak to jest z ta rozmiarowka dla dzieci
http://allegro.pl/kapcie-dzieciece-buciki-sandalki-domowe-renbut-20-i5178191460.html
Pamietam jak plaszczyksobie z alegro zamowilam i wymiarami jak sie mierzyłam mial byc wsam raz a to przyszo takie male . Musze isc poszukac bo ona nadal nosi takie atrapki a staje gdzie popadnie i na palcach staje . A wiec bedzie miala usztywnione
-
nick nieaktualny