X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Ewelka wiesz juz o co chodzi z tym scanem ? moze dla pewnosci chca tylko profilaktycznie zrobic przeswietlenie.

Mungo halooo :):) jak dieta ?:)
    A Ewelciu mialam pytac Amelka wkoncu odezwala sie na fb?
    Mala robi mi sie coraz bardziej niedobra hehe, ciagle trzeba przy niej byc, piosenki juz jej sie znudzily, zabawki tez. musze jakies nowe kupic. Marudna bardzo i na raczki i raczki. Zaczyna sie podnosic do stania, to dopiero bedzie ! :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko fajne zakupki!

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Niewiem o co chodzi ze scanem dopiero 26 maja mamy isc na njego .
    Amelka sie nie odezwala na fb . Pewnie zabiegana jest i nie ma chwili wolnej .
    Z Nicola mam to samo jak Piotrek ja zabawia ja sprzatam ale nie moze mnie zobaczyc bo za chwile placz . Dzis juz sporo zrobilam . Piotrek wlasnie pojechal do pracy a ja zaraz Nicole poloze na drzemke i dokoncze gotowanie jej obiadku .
    Wstanie to odkurze . Jedna czynnosc ktora moge w spokoju zrobic bo nicola smiga za odkurzaczem .
    Milego dnia .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki Kochane ja zalatana jak kot z pęcherzem :/ piardnąć ;P nie ma kiedy.
    dieta 1400kcal- 5 posiłków, złożone węglowodany, białko, mało tłuszczu, zero curku. od czwartku w miarę się jej trzymam i spadło około 2 kg :D
    29 maja mam kontrole więc zobaczymy jakie to głębiej efekty przyniesie.
    przepisy są fajne i nie chodzę głodna, nawet słodyczy mi się nie chce, ale jestem ostatnio jakos rozdrażniona- podejrzewam, ze przez brak cukru :( ale czego się nie robi, żeby znów się mieścić w stare ciuchy :)
    cudownie że ząbki wychodzą, u nas też prawa dolna jedynka już stuka o łyżeczkę :D
    pędzę ogarniać Gosię do spanka :)

pozdrawiamy, sciskamy i niebawem się pewnie odezwiemy :D <3

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pieknie 2 kg to duzo !! moze podasz przpis na diete to tez sie wezme.
    Dziewczyn jak to wkoncu jest z kolejnoscia zabkowania?

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo super 2 kg mniej chyba tez sie wybiore .
    Gratuluje zabka :*

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska ja juz sama niewiem znajomej corce nie ida po kolei i dlatego nie jestem zdziwiona ze moga isc nie w swojej kolejnosci . Bo wyszly jej jedynki dolne poniej 2 gorne i dolne a dopiero jedynki gorne . I teraz jej goraczkujr bo ida kolejne

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz watek ruszyl z kopyta :)
    Amelka mogla by napisac co tam nowego u nich .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, no mogłaby tez jestem ciekawa jak Nelcia. My w drodze, do później :-)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Nicoli ida gorne 2 bo je widac coraz bardzieh a jedynek gornych nadal nie ma . My tez zaraz wychodzimy na zakupki :) dla Nicoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 10:32

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu . Obeszlysmy pare sklepow i kupilam nicoli 2 paty leginsow i czape z daszkiem jak wyjdzie slonko to nie vedzie ja razilo . I w sumie za grosze . Oczywiscie pare zabawek nowych tez nabyla . i dla mijej siosry synka tez cos kupilam . Zjemy obiadek i jedziemy w gosci . Teraz nicola drzemkr zalicza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:06

mungo, Joaśka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochaniutkie, jak znajdę dłuższą chwilkę to napiszę Wam jak wygląda dietka, bo idę zaraz ogarniać mojego babiszona do drzemki, może się uda skubańca położyć na chwilkę :P

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przyjechalismy do siostry :) zostajemy do piatku :) .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to siostra pewnie się cieszy :)poplotkujecie sobie.
    Mungo czekamy na diete , jak znajdziesz czas oczywiscie.
    my dzis cal dzien w drodze- mala uwielbia jazde autem , wogole lubi wszedzie byc byle nie w domu. ona jest wszedobylska hii:)
    milego wieczoru mamuski :)

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc .. Tak siostra zadowolona . Jolaska a gdzie ruszacie .
    Ja tez widze ze nicola nie lubi siedziec w domu . Bo szybko jej sie nudzi . Moja mama ja wziela bo mieszkaja obok mojej siostry a ja poszlam sobie zrobic kawe i sniadanie to jak tylko zobaczyla ze sie oddalam zaczela plakac .A moja mama jak ty w domu ogarniasz jak ona tak za toba ? Jakos trzeba sobie radzic . Dzis nicola wstala 6:20 :(
    Milego dnia :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochaniutkie ;)
    dziś nocka jak to nocka :( Maja zasnęła koło 21:30 i wstała po 6 :( oczywiście i tak budziła mi się z 4 razy, mega chwilowy płacz i zasypianie przy smoku! ja już nie wiem co jej dolega, moja mama zawsze ją zabiera na weekend, pomaga mi i chwała jej za to, ja przynajmniej mogę odespać - ostatnio w weekend, w sobotę przespałam 14 godzin :/ ząbki na pewno idą - ale żeby mimo wszystko syrop nie pomagał? Tak czy siak mi się budzi, ale nie marudzi jak to w ostatnim czasie bywało. Aaaaa no i co ostatnio zauważyłam - płacz gdy wychodzę z pokoju - nawet na chwilę :( nic nie mogę zrobić, no chyba że wezmę chodzik i jakoś zrobię obiad i posprzątam, wtedy ona mnie widzi i sobie siedzi :( podejrzewam kryzys 8 miesiąca, inaczej lęk separacyjny, mija przeważnie po 10 miesiącu, i co jeszcze dziwne to zawsze budzi się o tej samej porze np. 23:00, 1:00, 2:00 - wtedy według statystyk dziecko ma płytki sen, więc musi się jej coś śnić skoro budzi się z płaczem :(

i to prawda, macierzyństwo spędza sen z powiek, chyba do tego 1 roku tak będzie, a później to już myślę że dziecko będzie bardziej świadome - a zęby, no cóż, jeszcze wszystko przed nami, wychodzą do 2-3 roku życia - a najgorsze podobno są 3 i 4 no i te 8 :( piątki przeważnie są bezobjawowe

No i co myślicie o smoku ? Podajecie na noc ? Mam wrażenie że też budzi mi się przez to że zasypiała ze smokiem a po obudzeniu już go nie ma - ehh sama nie wiem :(

Aaaaa no i wczoraj czekała mnie wizyta u gin, dostaliśmy zielone światełko do kolejnych starań :) walkę chcemy podjąć w sierpniu :) tak to poród wyszedł by na maj, kwiecień :) Maja miała by rok i 8 miesięcy :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie foteliki w przedziałach 9-36 kg :)
    dziś zamówiłam COTO BABY SALSA PRESTIGE
    No i jak to jest z tymi fotelikami? Macie go tyłem czy przodem do kierunku jazdy?

I jak wasze spacerówki od tych 3w1? Ja już swój sprzedałam, w ogóle nie nadawał się do jazdy, był za ciężki i za dużo miejsca zajmował w bagażniku :( kupiłam w końcu x lander x fit :) polecam, lekki jak nie wiem co :) mega zwrotny, mało miejsca zajmuję i jak na wózek bardzo szybko się składa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:35

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a moze jakas masc na dziaselka ? Jaki syrop uzywacie ?
    Na Nicole dziala bonjela ale czy jest w pl niewiem .
    My sprzedalismy wozek 3in1 mamy spacerowke easyGO
    Fotelik mamy 9-36 kg taki

http://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/car-seats-booster/c-590/group-1-2-3-9-months-11-years-approx-/p-5704/dimples-snug-group-1-2-3-car-seat/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibum, jutro zamierzam kupić maść dentinox i czopki viburcol

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo syropy przeciwbolowe podawane czesto przestawaja dzialac i z tego co wiem tez nie mozna dlugopodawac jak 3 dni. Dlatego ja jej nie podaje syropow przeciw goraczkowych i bolowych tylko smaruje zelem .No i nie wiesz tak naprawde czy goraczkuje ci przy zabkowaniu bo automatycznie zbija .
    A ile podajesz jiz i ile razy na dobe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:48

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ