Nasze fasolki
-
WIADOMOŚĆ
-
super Asik
gratulujemy pierwszego ząbkamy czekamy może na Dzień matki mi córcia prezencik zrobi
Asiu ja miałam bezpłatną tą wizytę w ramach karnetu na siłownię- co miesiąc mogę sobie robić analizę składu ciała (super sprawa, widzisz ile masz tłuszczu, ile mięsni, i na których partiach ciała trzeba się skupić) no i do woli mogę korzystać z porad dietetyczki.
i wiecie co dziewczynki, da się przeżyć dzień na tylu kaloriach, bo w sumie to 5 posiłków, tylko najgorsze to znaleźć czas żeby te posiłki przygotować, jak czasami pierdnąć nie ma kiedy.
ale np. dziś zrobiłam paprykę faszerowaną na dwa dni na obiad, i gałeczki z indyka ugotowałam, więc weekend mam w sumie z głowy, no i fajne przepisy mam, łatwe i smaczne rzeczy.
zobaczymy jak długo wytrzymam i jakie będą efekty. następne pomiary ma, jakos 29 maja, to się okaże co to dało (o ile wytrzymam)
Ewelinka może faktycznie to 3 idą, ale nawet wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ma roczną córeczkę, to też mówiła, że wychodziły dolne, 1 górne, 2 dolne, 2 górne, a teraz idą 4, następne w kolejności są 3 i na końcu 5. ale wiadomo, każde dziecko inne
zobaczcie jak to jest- zebrały się same mamy dziewczynek
ide lulaćbuziaki
Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:A uzywacie krzeselek do karmienia ?
My mamy z ikea ale nicola zaczyna mi wyciagac nogi z niego i sie wychylac samej jej zostawic niw moge . A kupilam je bo jest latwo czyscic . . A ono nie ma takich pasow na ramiona tylko na biodra .
A dokladnie takie
https://www.google.ie/search?q=krzese%C5%82ka+ikea&client=ms-android-google&hl=pl-IE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wwtVVdGnFIOt7Aaz84GoCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=615#imgrc=462M4Q7r80qT7M%253A%3BLkAognKyrTvYSM%3Bhttp%253A%252F%252Fbi.gazeta.pl%252Fim%252F8%252F7391%252Fz7391378Q%252CKrzeselko-Leopard-firmy-IKEA--zrodlo-IKEA.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.edziecko.pl%252Frodzice%252F1%252C102740%252C7391503%252CIkea_wycofuje_niebezpieczne_krzeselko_do_karmienia.html%3B465%3B620
zapomniałabym- my mamy takie krzesełko:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-fotelik-multidine-3w1-hit-i5033169408.html
jest tanie i naprawdę dobre i mało miejsca zajmuje.Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Ida jej 2ki gorne bo czuc je pod palcem . Ale chociaz moge sie mylic narazie smaruje jej zelem i przynosi jej to ulge i calkiem inaczej .
Czuc ale do wyjscia moze to potrwać a ona juz 2 noce sie budzi co 30 minut .
no i czytam o tym ze wychodza nie pokolei
9. Czy zęby wyrzynają się zawsze w tej samej kolejności?
Zazwyczaj najpierw pojawiają się dolne jedynki. Nie jest to jednak regułą, dlatego może się zdarzyć, że u dziecka pierwsze wyjdą dwójki lub górne jedynki.
Wiec tak moze byc . Dobra doszukiwac sie nie bede zobaczymy jak to bedzie
Mungo fajne te krzeselko
mungo lubi tę wiadomość
-
i tak kiedyś muszą wyjść jej wszystkie ząbki i tak, więc w sumie jakie to ma znaczenie, które kiedy
najważniejsze, żeby jej jakos ulgę przynieść, więc skoro żel pomaga, to super, trzeba go stosować
no naprawdę na krzesełko nie mogę narzekać i sporo ludzi je ma, znaczy, że nie tylko nam pasujeEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinko tak zajmuje się fotografia jest to moje marzenia dlatego w weekendy uczęszczam na kursy
Co do krzesełka do karmienia to my mamy Chicco Polly 2w1Jest bardzo fajny, mała ładnie w nim je i nie skacze jak to nieraz bywało
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie mam sily dzis juz . Nicola taka maruda co z tego ze Piotrek ja wzial na 3 h na spacer ja w tym czasie ogarnialam jej suflady . posprzatalam i wrocili . Zaraz kapanie i noc znow zarwana bo bedzie sie budzic . Dzis takie spuchniete ma dziaala i gorki na jedynkach i 2 gornych .
Musze umowic ja na szczepienie na 6 msc .
Ide ja ogarniac i spac .
Milego wieczoru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 20:34
-
nick nieaktualnyZnam ten ból kochana, moja budzi się przeważnie o 1:00, 2.00 i 6.10
budzi się z takim płaczem, jakby śnił się jej koszmar, czytałam wiele opini i naprawdę bardzo wiele dzieci w okresie 8 miesiąca jest bardzo płaczliwa, marudna nawet w nocy
no ale jakoś trzeba to przetrwać nic się na to nie poradzi
aaaa i chciałam się pochwalić u Mai pomału widać wyżynającą się prawą dolną jedynkęjeszcze trochę i do kolekcji dojdzie drugi ząbek !
Rozpisałam odezwałam się, więc moge na spokojnie uciec do mojej małej rodzinki. Dziś planowany wyjazd na zakupy do galeriiZara potrzebna od zaraz, muszę Mai kupić płaszcz parkę, adidaski i dresowa czapkę smerfetke
Miłego dnia mamusie i maluszki :*Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Ewelka musimy to przetrwac, te zęby wykanczaja i nasze malenstwa i nas
moja wyobrazcie sobie nigdy nie plakala w nocy jak się budzila na jedzonko a teraz krzyk!
Mungo jak dieta? Mi tez by sie przydala ale ostatnio mam jakiegoś nerwa i palaszuje słodkości.
My też ma zakupki, sobie przydałoby cos kupić a skończy sie jak zwylke- wszystko dla małej. Myszko gratulacje zabkamoja tez Maja
PapaEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
A no to prawda trzeba przetrwac .
My mamy dzis dzien lenia . Nicola wstala o 8:30 pochodzila godzine i zasnela o 9:30 spalysmy do 12. Zjadlysmy sniadanko hehe i sie pobawilysmy o 1:30 zjadla obiadek wlaczylam . Kraine lodow lezalysmy na kanapie i zasnelysmy obie . Wszoku bylam ze tak ta bajke ogladala bo za nim zasnelysmy minelo z 30 minut a ona caly cxas wpatrzona w nia . I po godzinie drzemki znow sie bawimyJoaśka lubi tę wiadomość
-
Hej .
My dzis nie bedziemy mialy czasu na nic . Poniedzialek i trzeba zakupy zrobic jechac dobanku . Pozniej obiadek . zi musxe jechac do znajomej po pare rzeczy bo przywiozla mi z polski . A pozniej spacerek bo juz od rana swieci i ma byc ladnie .
A wiec milego dnia mamuski . :*
-
hejka
milego dnia u nas tez ladnie, ciepelkoMaja mna juz dwie dolne jedynki :)ciekwae jak bedzie z nastepnymi czy bedzietez tak ciepriala :(oby nie, niech wyjda raz, dwa, trzy
wszystkim maluszkom forumowym tego zycze
Mala robie sie troche niedobra w sensie , ze dopomina sie juz o swoje. a tylko smoka jej zabrac to juz awantura!Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość
-
Musze sie pochwalic jaka Nicola poduche dostala sliczna
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c6357a3579c.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a996e944b993.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:17
myszeczka, Joaśka, mungo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane
Intensywny weekend za nami
Sobotę spędziliśmy na grillowaniu ze znajomymi, a w niedzielę byliśmy calutki dzień w galerii
Majusia bardzo grzeczna siedziała sobie w wózku podziwiała, uśmiechała się do ludzi - Aniołek, potem jak wracaliśmy wstąpiliśmy do sklepu, a w domku czekała na mnie niespodzianka, tak bez okazji
kwiaty, wino, kąpiel w olejkach, płatkach róż i świecach, od sypialni gdzie czekała na mnie kolacja przy świecach była rozłożona ścieżka z płatków róż i świec
byłam w szoku, a co najlepsze to ja miałam godzinkę dla siebie, mogłam wtedy się zrelaksować przy kąpieli, a mąż akurat nakarmił i uśpił Majusie
Dziś również spędziliśmy cały dzień u Babci
akurat mogłam sobie na spokojnie pojechać do pepco
jak zwykle musiałam kupić jakieś perełki dla niuni ! Ona ma już tyle samo butów i ciuchów co ja
Ehhh tylko mąż taki pokrzywdzony, kilka koszulek, spodni i spodenek
hehehe
Oto Majusia na kilka minut przed wyjazdem do sklepu
Takie z nudów, każdy już szału dostaję jak non stop robię jakieś zdjęcia, Majusia od urodzenia ma już z 300 zdjęć, i kiedy ja to wywołam?! masakra
I zakupy
komplecik z C&A przecudny, bluzka z jeansu i takie łososiowe spodenusie
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość