X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie na 8 miesiac ;)

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaska super gratuluje zabka teraz pewnie pojda kolejne :)

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Asik :)
    gratulujemy pierwszego ząbka :) my czekamy może na Dzień matki mi córcia prezencik zrobi :)

Asiu ja miałam bezpłatną tą wizytę w ramach karnetu na siłownię- co miesiąc mogę sobie robić analizę składu ciała (super sprawa, widzisz ile masz tłuszczu, ile mięsni, i na których partiach ciała trzeba się skupić) no i do woli mogę korzystać z porad dietetyczki.

i wiecie co dziewczynki, da się przeżyć dzień na tylu kaloriach, bo w sumie to 5 posiłków, tylko najgorsze to znaleźć czas żeby te posiłki przygotować, jak czasami pierdnąć nie ma kiedy.
    ale np. dziś zrobiłam paprykę faszerowaną na dwa dni na obiad, i gałeczki z indyka ugotowałam, więc weekend mam w sumie z głowy, no i fajne przepisy mam, łatwe i smaczne rzeczy.
    zobaczymy jak długo wytrzymam i jakie będą efekty. następne pomiary ma, jakos 29 maja, to się okaże co to dało (o ile wytrzymam :P )

Ewelinka może faktycznie to 3 idą, ale nawet wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która ma roczną córeczkę, to też mówiła, że wychodziły dolne, 1 górne, 2 dolne, 2 górne, a teraz idą 4, następne w kolejności są 3 i na końcu 5. ale wiadomo, każde dziecko inne :D

zobaczcie jak to jest- zebrały się same mamy dziewczynek :)

ide lulać :) buziaki <3

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A uzywacie krzeselek do karmienia ?
    My mamy z ikea ale nicola zaczyna mi wyciagac nogi z niego i sie wychylac samej jej zostawic niw moge . A kupilam je bo jest latwo czyscic . . A ono nie ma takich pasow na ramiona tylko na biodra .
    A dokladnie takie
    https://www.google.ie/search?q=krzese%C5%82ka+ikea&client=ms-android-google&hl=pl-IE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wwtVVdGnFIOt7Aaz84GoCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=615#imgrc=462M4Q7r80qT7M%253A%3BLkAognKyrTvYSM%3Bhttp%253A%252F%252Fbi.gazeta.pl%252Fim%252F8%252F7391%252Fz7391378Q%252CKrzeselko-Leopard-firmy-IKEA--zrodlo-IKEA.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.edziecko.pl%252Frodzice%252F1%252C102740%252C7391503%252CIkea_wycofuje_niebezpieczne_krzeselko_do_karmienia.html%3B465%3B620

zapomniałabym- my mamy takie krzesełko:

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-fotelik-multidine-3w1-hit-i5033169408.html

jest tanie i naprawdę dobre i mało miejsca zajmuje.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida jej 2ki gorne bo czuc je pod palcem . Ale chociaz moge sie mylic narazie smaruje jej zelem i przynosi jej to ulge i calkiem inaczej .
    Czuc ale do wyjscia moze to potrwać a ona juz 2 noce sie budzi co 30 minut .
    no i czytam o tym ze wychodza nie pokolei

9. Czy zęby wyrzynają się zawsze w tej samej kolejności?
    Zazwyczaj najpierw pojawiają się dolne jedynki. Nie jest to jednak regułą, dlatego może się zdarzyć, że u dziecka pierwsze wyjdą dwójki lub górne jedynki.
    Wiec tak moze byc . Dobra doszukiwac sie nie bede zobaczymy jak to bedzie

Mungo fajne te krzeselko

mungo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak kiedyś muszą wyjść jej wszystkie ząbki i tak, więc w sumie jakie to ma znaczenie, które kiedy :P
    najważniejsze, żeby jej jakos ulgę przynieść, więc skoro żel pomaga, to super, trzeba go stosować :D

no naprawdę na krzesełko nie mogę narzekać i sporo ludzi je ma, znaczy, że nie tylko nam pasuje :D

1usadf9hyf2qs1an.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Slodki dźwięk słychać zabka lyczeczka :-) niewiem czy nie dwóch :-)
    Miłego dnia :)

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko tak zajmuje się fotografia jest to moje marzenia dlatego w weekendy uczęszczam na kursy :)

Co do krzesełka do karmienia to my mamy Chicco Polly 2w1 :) Jest bardzo fajny, mała ładnie w nim je i nie skacze jak to nieraz bywało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu gratuluje ząbka :)

Joaśka lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam sily dzis juz . Nicola taka maruda co z tego ze Piotrek ja wzial na 3 h na spacer ja w tym czasie ogarnialam jej suflady . posprzatalam i wrocili . Zaraz kapanie i noc znow zarwana bo bedzie sie budzic . Dzis takie spuchniete ma dziaala i gorki na jedynkach i 2 gornych .
    Musze umowic ja na szczepienie na 6 msc .
    Ide ja ogarniac i spac .
    Milego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 20:34

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból kochana, moja budzi się przeważnie o 1:00, 2.00 i 6.10 :( budzi się z takim płaczem, jakby śnił się jej koszmar, czytałam wiele opini i naprawdę bardzo wiele dzieci w okresie 8 miesiąca jest bardzo płaczliwa, marudna nawet w nocy :( no ale jakoś trzeba to przetrwać nic się na to nie poradzi :(

aaaa i chciałam się pochwalić u Mai pomału widać wyżynającą się prawą dolną jedynkę :) jeszcze trochę i do kolekcji dojdzie drugi ząbek !

Rozpisałam odezwałam się, więc moge na spokojnie uciec do mojej małej rodzinki. Dziś planowany wyjazd na zakupy do galerii :) Zara potrzebna od zaraz, muszę Mai kupić płaszcz parkę, adidaski i dresowa czapkę smerfetke :D

Miłego dnia mamusie i maluszki :*

• Joaśka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka musimy to przetrwac, te zęby wykanczaja i nasze malenstwa i nas :-( moja wyobrazcie sobie nigdy nie plakala w nocy jak się budzila na jedzonko a teraz krzyk!
    Mungo jak dieta? Mi tez by sie przydala ale ostatnio mam jakiegoś nerwa i palaszuje słodkości.
    My też ma zakupki, sobie przydałoby cos kupić a skończy sie jak zwylke- wszystko dla małej. Myszko gratulacje zabka :-) moja tez Maja :-)
    Papa

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to prawda trzeba przetrwac .
    My mamy dzis dzien lenia . Nicola wstala o 8:30 pochodzila godzine i zasnela o 9:30 spalysmy do 12. Zjadlysmy sniadanko hehe i sie pobawilysmy o 1:30 zjadla obiadek wlaczylam . Kraine lodow lezalysmy na kanapie i zasnelysmy obie . Wszoku bylam ze tak ta bajke ogladala bo za nim zasnelysmy minelo z 30 minut a ona caly cxas wpatrzona w nia . I po godzinie drzemki znow sie bawimy

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayszka gratuluje zabka .

No i dzis na spacer nie idziemy bo pada :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    My dzis nie bedziemy mialy czasu na nic . Poniedzialek i trzeba zakupy zrobic jechac dobanku . Pozniej obiadek . zi musxe jechac do znajomej po pare rzeczy bo przywiozla mi z polski . A pozniej spacerek bo juz od rana swieci i ma byc ladnie .
    A wiec milego dnia mamuski . :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    milego dnia u nas tez ladnie, ciepelko :) Maja mna juz dwie dolne jedynki :)ciekwae jak bedzie z nastepnymi czy bedzietez tak ciepriala :(oby nie, niech wyjda raz, dwa, trzy :) wszystkim maluszkom forumowym tego zycze :)
    Mala robie sie troche niedobra w sensie , ze dopomina sie juz o swoje. a tylko smoka jej zabrac to juz awantura!

Ewelina.Irl, mungo lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic jaka Nicola poduche dostala sliczna

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c6357a3579c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a996e944b993.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:17

myszeczka, Joaśka, mungo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) Intensywny weekend za nami :) Sobotę spędziliśmy na grillowaniu ze znajomymi, a w niedzielę byliśmy calutki dzień w galerii :) Majusia bardzo grzeczna siedziała sobie w wózku podziwiała, uśmiechała się do ludzi - Aniołek, potem jak wracaliśmy wstąpiliśmy do sklepu, a w domku czekała na mnie niespodzianka, tak bez okazji :) kwiaty, wino, kąpiel w olejkach, płatkach róż i świecach, od sypialni gdzie czekała na mnie kolacja przy świecach była rozłożona ścieżka z płatków róż i świec :) byłam w szoku, a co najlepsze to ja miałam godzinkę dla siebie, mogłam wtedy się zrelaksować przy kąpieli, a mąż akurat nakarmił i uśpił Majusie :) Dziś również spędziliśmy cały dzień u Babci :) akurat mogłam sobie na spokojnie pojechać do pepco :) jak zwykle musiałam kupić jakieś perełki dla niuni ! Ona ma już tyle samo butów i ciuchów co ja :D Ehhh tylko mąż taki pokrzywdzony, kilka koszulek, spodni i spodenek :D hehehe

Oto Majusia na kilka minut przed wyjazdem do sklepu :)

3d2d4a4d406fe5bamed.jpg

507e0baf8ed57fabmed.jpg

Takie z nudów, każdy już szału dostaję jak non stop robię jakieś zdjęcia, Majusia od urodzenia ma już z 300 zdjęć, i kiedy ja to wywołam?! masakra

92d3ec015399f3b8med.jpg

a74d1fcf4b47656emed.jpg

a5b871ee3d9aad18med.jpg

I zakupy <3

617e6c849a842732med.jpg

komplecik z C&A przecudny, bluzka z jeansu i takie łososiowe spodenusie <3

bd4134891e65cd14med.jpg

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna Majka .
    Myszko moj to samo szafa uboga za to w naszych sie nie miesci :)
    Zakupy cudne . Tez musze sie wybrac :)
    I fajna niespodzianka . Ja nie mam wanny :(
    Planujemy sie przeprowadzic wiec wanna obowiazkowo musi byc . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przyszedla list ze mamy jechac do szpitala 26 maja na scan miednicy . Ale czemu to niewiem. Moze dlatego ze ona urodzila sie z krzywa stopa . Niewiem sama .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ